Älypuhelimien gps-ohjelmat

NokiaN8

Millaisia kokemuksia teillä on ns. älypuhelimien matkaa mittaavista ohjelmistoista kuten esim. Sports-Tracker tai Endomondo? Onko ne miten tarkkoja mittaamaan matkaa kokemustenne mukaan eli voiko niiden mittaamaan matkaan luottaa?

19

2285

  Vastaukset

  • Mun mielestä puhelimella on suurempi merkitys kuin ohjelmalla. Mun Nokia ainakin liikaa siivoaa koordinaatteja, navigaattoorikäytössä tämä onkin OK, että pysytään tiellä eikä pompita ojasta ojaan.

   Em. syystä johtuen gps-jälki oikaisee mutkia, varsinkin kuntoradoilla metsän siimeksessä. Mulla oli noin 10 lenkkiä puhelin tallentamassa testin vuoksi talvella hiihtoladulla ja kertaakaan reitti ei osannut piirtää latua pitkin muutamaa mutkaa.

   Jos juokset tietä pitkin suoraan, niin sitten tietysti reitti on riittävän tarkka.

  • Minulla oli Samsung Galaxy II:ssa Sportstracker ja se näytti ihan mitä sattuu. Tai siis kuten edellinen vastaaja sanoi: oikoi mutkia aika rankasti yms. Kuuden kilometrin lenkistä tulikin muka yli 6,5 km pituinen, joten aika rankka virheprosentti.

   Ei siis kannata innostua jos puhelimen ohjelma näyttää että menisit kovaakin vauhtia, koska siinä voi olla suurikin heitto todellisuuteen. Yleensä nuo heittävät yläkanttiin, eli reitin pituus näyttää pidemmältä mitä se oikeasti on.

   • Tuo oikoi on ehkä väärin sanottu. Lähinnä se veteli välillä ihan omia reittejään, piirsi reitin väärään paikkaan jne. Vauhtikäyrä näytti hauskalta, kun oli yhtäkkiä pompannut pienessä ajassa sen 100m eteenpäin.


  • Tämä reitin heittely koskee kaikkia siviilikäytössä olevia gps laitteita. Siksi niitten matkoihin ei kannata luottaa 100%:sti. Paremman tuloksen saat kun ostat polkupyörään sellaisen mittarin mikä kalibroidaan renkaan ulkohalkaisijan mukaan ja ajat sen lenkin ympäri minkä aiot juosta. Tämän jälkeen vain katsot juoksun jälkeen kellosta paljonko sulla meni siihen aikaan. Ei tarvitse miettiä matkan pituutta.

  • Omassa käytössä Samsung Google Nexus S ja Sports Tracker. Samalla 5 km metsä lenkillä heittoa on noin 100 metriä. Pyörätiellä heittoa noin 10-50 metriä. Gps:n tarkkuus muutoinkin 5-10 metrin luokkaa.

   Ohjelman asetuksissa on oletuksena päällä Gps:n suodatus joka estää sen, ettet voi juosta esim. 40km/h jos, vauhtisi on ollut 6,2km/h ja sama koskee myös korkeuseroja. Mutta kaikki on kiinni puhelimesta.

   Gps:llä pärjää, mutta Gps Glonass on aina parempi vaihtoehto. Androidille on tulossa uusi ohjelma näinä päivinä ja WP tulossa seuraavaksi...joskus.

   Itse pidän puhelinta vyölaukussa selänpuolella ja hyvin toimii Gps sekä Sports Trackerin oma HRM2 sykevyö.

   MikroPC lehden numerossa 12/2012 http://mikropc.net/rml/arkisto/mikropc/lehti,2012-12.html oli juttu Gps:n toiminnasta ja numerossa 9/2012 http://mikropc.net/rml/arkisto/mikropc/lehti,2012-9.html esiteltiin sporttisoftat.

   Hyvää ulkoilu kesää kaikille.

   • Sport Tracker tekee ihmeellisiä piikkejä, jotka eivät kuulu matkaan.
    Matkana toista kymmentä kilsaa.
    Mistä saisin apua?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sport Tracker tekee ihmeellisiä piikkejä, jotka eivät kuulu matkaan.
    Matkana toista kymmentä kilsaa.
    Mistä saisin apua?

    Äly ei taija kuulua pakettiin


  • Mulla Sports-Tracker sykevyöllä (jonka voi ladata näppärästi tietokoneen usb:llä) Nokian n8:ssa. Olen ollut kyllä todella tyytyväinen. Mittaa tarkkaan matkan, ajan ja sykkeet joita on hauska "analysoida" jälkikäteen. Käytän myös muissa urheiluissa kuin pelkästään juoksussa.

   Suosittelen ehdottomasti! :)

  • sporttracer nokia e7 ssa lapin hiihstokeskuksessa. hiihdetty matka latukartan mukaan 28.5km ja sportttitrakkerin mukaan 32km että se noin 10% ero ei tunnu kyllä ilahduttavalta. en tiedä mistä tuli. olen kyllä parempiakin tulosia saanut.

  • GPS-laite tai kännykkä pitäisi laittaa pipaan kiinni, jotta se näyttäisi suoraan ylöspäin, eikä ottaisi vinoon ja saisi väärän sijainnin...
   Tuollaisella urheilu-GPSllä kun laittaa tallentamaan auton tai fillarin ajoreittiä, niin menee paikoin missä sattuu, kun siirtää reitin karttapohjan päälle.

   Auto-GPSssä on ominaisuus, jossa auto merkitään lähimmälle tielle, eikä juuri siihen mitattuun paikkaan ja siitä on muutaman kerran tullut omat "vitsinsä" kun auto meneekin korjauksen jälkeen metsässä jos sopivaa tietä ei ole kartalla tai ihan väärällä rinnakaisella tiellä.

  • Itsellä kokemusta noista kahdesta vain tuosta Sport-Tracker puhelin yhdistelmästä, ja lähinnä liikunta muotona ollut kävely (nopeudella 5-6 km/h, n. 6 km). Näppituntuma sanoisin että se on mulla näyttänyt n. 3-7% liikaa todellisuudesta (hajontaa siis on ollut). Kartastakin huomaa että reitistä näkyy jonkinlaista poikkeamaa jossain kohtaa (käväisee tilapäisesti sivussa), tai siksakkia, ja varsinkin korkeudessa voi olla ollut melkoista sahausta tai sitten ihan älyttömiä korkeus eroja. Eli ei sillä prosenttiluokan trakkuuksia kannata lähteä hakemaan, mutta kyllä se nyt kuitenkin melko hyvin suuntaa antavasti kertoo matkan.

   Varmaan se tarkkuus riippuu aika paljon siitä minkälaista reittiä ja miten menee. Onko korkeus eroja, kuinka mutkittelevaa, ja mitä nopeutta. Luotettavin matka varmaan silloin kun menee suoraan, ei mäkiä tai mutkia, ja nopeus ei mitään kävelyä.

   Varmaan myös itse softan paikka suodatuksella jotain merkitystä. Olen mitannut samaa matkaa myös suunnon GPS kellolla, ja sillä ei ole hajontaa tullut läheskään niin paljon kuin puhelimella sport trackerillä, ja se on näkynyt myös kartassa. Se kuitenkin käyttää korkeuden barometria (käsittääkseni), joten se ei ole täysin verrattavissa pelkkään GPS mittaus tapaan.

  • Yhteys pätkii toisinaan sports-trackerissa nokialla, mutta sikäli kun hyppäyksiä ei tule, matka on 1-3% ylipitkä. Kovemmissa vauhdeissa tarkempi.

  • Minulla toimii just vastoin tätä viestiketjua eli n.10km lenkillä näyttää 700m liian vähän, samsung xcover2.

  • Mulla ja systerillä sama juoksulenkki (yhdessä juoksimme) näytti yli kilometrin heittoa ja näitä olemme nyt seuranneet. Koskaan ei näytä samaa matkaa ja ei tiedä kummalla olisi edes lähempänä oikeaa! Harmi kun olisi kiva seurata edistystä.

  • Olen huomannut tuon Sport Trackerin näyttävän myös liian vähän, kun vertaa sitä esim. tuohon Endomondoon tai Runtastic sovellukseen, jotka 2 viimeeksi mainittua näyttävät aika saman, eikä niissä ole niin paljon heittoa.
   Sovellusalustana toimii Samsungin S4 Mini. Puhelimessa on nuo kaikki 3 sovellusta, joten olen siten voinut testata nuo samoilla lenkeillä ja vaikka Sport Tracker on muuten visuaalisesti hyvä ohjelma niin matkan mittaustarkkuus ei ole!

  • No tän sovelluksen mukaan kävelen nopeammin kuin mitä juoksen.. Jotain erikoista tässä on..

  • Matkan mittaus ei ole tarkka, mutta edes reitti ei vastaa sitä, mitä kuljettiin.
   Näin free-versisossa vielä tänäkin päivänä - Androidissa.
   Pahimmillaan akka juoksee pitkin valtaväylää ja st näyttää skutsia eri suunnalla pilvettömänäkin päivänä.
   Tänään hän kävi 5km lenkin, eikä sp näyttänyt kuin 0.9km ja aivan eri suunnalta, prkl.
   Poistettiin sovellus.

   • Ainnii, sp:n mukaan ei tullu ees kotiin :(


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   289
   11635
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7123
  3. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   122
   5577
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   4764
  5. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   105
   3275