Mielipidettä treenin jaottelusta

Salitytsy

Eli tällähetkellä treenaan
Ma: kävelylenkki 3-4 km
Ti: kävelylenkki 3-4km, alakroppa, yläkroppa ja vatsalihakset
(teen aina vaan jotkut 5-10min vatsat teenin loppuun koska vatsa on tällähetkellä ihan ok ja haluan keskittyä jalkoihin, peppuun käsiin ja hartioihin ja selkään.
Ke: lepopäivä
To: kävelylenkki 3-4 km, alakroppa, yläkroppa ja vatsa
Pe: kävelylenkki 3-4km
La: kävelylenkki 3-4km
Su kävelylenkki 3-4 km, alakroppa, yläkroppa ja vatsa

Kannattaisiko noina treenipäivinä jaotella että joka toinen kerta alakroppa ja joka toinen yläkroppa vai kannattaako ne tehdä samalla treenillä niin kuin tähän asti olen tehnyt?
Tällä hetkelle treeniin menee noin 1,5 h ja lopuksi 15 min venyttely.

9

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bynth

      Jos haluut keskittyä käsiin ja jalkoihin, kannattais varmaan tehdä kolme kovaa lihaskuntoreeniä viikossa ja 1-2 aerobista eli juoksulenkkiä. En oikeen ymmärrä noiden kävelylenkkien ideaa, ne on enemmänki semmosia palauttavia.

      • Salitytsy

        Koira ei osaa juosta rinnalla se alkaa vaan spurttaamaan. Plus muutenkin vanha koira eikä enää niin energinen.
        Siksi kävellään.


      • 2+6
        Salitytsy kirjoitti:

        Koira ei osaa juosta rinnalla se alkaa vaan spurttaamaan. Plus muutenkin vanha koira eikä enää niin energinen.
        Siksi kävellään.

        öööö toi on aina koiranomistajien tekosyy että koira ei jaksa vaikka ei vaan itse viitsi/jaksa. Ja kyllä se osaa jolkotella sun vieressä kunhan ensimmäisten metrien aikana tottuu, pidät vaan hihnaa tarpeeks kireellä/koiran lähellä, kyllä se tajuaa meiningin hetken päästä. Miten se voi spurtata loputtomiin varsinkin kun pidät hihnasta kiinni??? Ja vaikka koirasi ei ole energinen ei tarkoita sitä että se olisi sairas (onko se??koska silloin eri asia jos se ei vaan jaksa/pysty, mutta ei se kyllä sitten voi spurttaillakaan). Joo tää oli vähän off the topic mut ärsyttää tuollaiset tekosyyt. Ja tarviiko sitä koiraa ottaa mukaan juoksulenkeille, käytät koiran normi lenkeillä ja käyt sitten erikseen kerran tai pari viikossa kunnon juoksulenkillä (vaikka vaan se 4km).


    • Aika vaikea sanoa mitään tuosta treenistä, kun et kerro siitä tuon enempää, mutta 1-jakoinen treeni kolme kertaa viikossa on ihan ok. Se on ihan mielipidekysymys, tykkääkö tehdä esim. 1- vai 2-jakoisella ohjelmalla. 1,5 tunnin treeni tosin kuulostaa aika pitkältä. Kannattaa keskittyä raskaisiin perusliikkeisiin, kun 1-jakoisesta on kysymys.

      Kävelylenkit toimii ihan hyvin palauttavina, mutta kannattaa harkita muutaman juoksulenkin mukaan ottamista.

    • Personal_Trainer_M33

      Tiukkaan kuntoon pääsee kovalla salitreenillä ja oikealla ruokavaliolla. Aerobista siihen ei oikeastaan tarvita suurimmalle osalle. Nyt en puhu kisakunnosta, vaan biitsi padista. Vaikeinta onkin noudattaa ruokavaliota prikulleen oikeen, saati syödä tarpeeksi. Suurin osa naisista tekee äärimmäisen paljon treeniä ja syö liian vähän. Rasvanpoltto katkeaa sen sileän tien. Lihasta kun pitäisi kasvattaa niin syödään kuin 8-vuotias pikkutyttö. Suosittelen personal trainerilta ruokavaliota. Jutalta, Jari Mentulalta tai Matti "Guru" Haloselta, protrainer.fi kaveri tekee myös ruokavaliot ja ohjelmat sekä pitää huolta, että homma toimii. Paras sijoitus minkä ikinä teet! Ihan oikeesti.

      Salitreeni kannattaa yksinkertaistaa:

      Ma: Alakroppa
      Ti: Yläkroppa
      Ke: Palauttava kävely ja venyttelyt
      To: Alakroppa
      Pe: Yläkroppa
      La: Pyörälenkki, rullaluistelua, uintia tms. tai lyhyt intervalli sprintti/mäkijuoksu
      Su: Lepo

      2 on 1off on toimiva systeemi jos salitreeniä mietitään. Toimii hyvin neljälle salitreenille. Pyri tekemään samoja liikkeitä ja kasvata painoja/toistomääriä niissä jotta kehityt, muuten näytät samalta vuoden päästäkin. Tämä koskee erityisesti naisia! Tee alkuviikon treeneissä lyhkäsempiä toistoja hiukan raskaimmilla painoilla, esim. 6-8 ja jälkimmäisissä 10-12 . Liikkeet myös vaihtuu loppuviikon treeneihin, tällä estetään nivelten kulumista samoista kulmista. Jos olet aloittelija ja tekniikka on hutera liikkkeessä niin tee suosiolla 1-jakoista eli 3xvkossa samaa liikettä esim. kyykkyä/penkkiä. Liikerata menee sitten ytimiin!

      Alkuviikon treeneissä alakroppa: taka/etukyykky ,mave/sjmave. Yläkropalle: penkkipunnerrus tanko tai kp,leuanveto tai ylätalja,pystypunnerrus tanko/kp/smith, Hauiskääntö kp tai mutkatanko. Loppuviikon treeneissä Ala: jalkaprässi,askelkyykky kp Ylä:vinopenkki kp/smith,kulmasoutu,viparit sivulle tai pystysoutu facepull takaolkapäille. Lisäksi dippi kapealta. Sen voi tehdä penkillä aluksi. Sitten V-dippi telineessä kun voimaa tulee. Tällä saat muodokkaat kädet. Voittaa taljavemputukset 100-0.

      Suurin osa tekee liikaa liikkeitä salilla tai koneilla suurimman osan. Jos tekee puolet vähemmän liikkeitä vapailla painoilla ja itselle raskailla painoilla ja keskittyy hampaat irvessä hommaan, niin saavuttaa puolet parempia tuloksia. Naisten tulee treenata ihan samalla tavalla kuin miesten. Tätä suurin osa ei halua ymmärtää ja pelkää isoja lihaksia. Ne ketkä ei pelkää, niin saavat seksikkään sporttisen kropan kuten Maikku Hiljanen, Eveliina Tistelgren, Oona Tolppanen jne. Googlen kuvahakuun vaan ja suu auki ihmettelemään. Ei tekosyitä. Kovaa treeniä ja ruokavalion noudattamista.

      Jos osaat englantia niin lue hyvää juttua naisten treenistä, ruokavaliosta:
      http://www.simplyshredded.com/the-ultimate-female-training-guide.html

      • FATOONA

        hyi vittu joku oona tolppanen


    • ddsvsb
    • --..--

      Voisit lopettaa ton älyttömän mainostamisen jokaikisellä postauksella mitä täältä foorumilta löytyy. Mä ainakin boikotoin tollasta idioottia.

    • --...--

      En tiedä kuka toi tyyppi on mutta kertoo aika paljon susta kun kerta luet suomi24 kaikki postaukset:DD Ja ei mua ainakaan haittaa vaikka ois jokaikisessä kirjotuksessa joku blogi tai sivu jaossa, jos niin paljon ärsyttää nii ei pidä sillon lukee näitä foorumeita:) Säästät ittees ja muita samalla turhilta kommenteilta:D Mut foorumithan on täynnä kaikennäköistä porukkaa, se on nyt internetin laki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9556
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2807
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      158
      2559
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1796
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      14
      1623
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1484
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      11
      1419
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe