miks mun nakkikastikse on vettä

en vaan osaa

miks mun nakkikastike on ruskeaa vettä, jossa kelluu nakkeja?


huoh, miten voi olla niin vaikeaa -.-


miten ihmeessä siitä saa semmosta paksua.

25

2605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • soooooooooooossi

      Laita jauhoja - tarpeeksi. Vettä vain vähän kerrallaan. Anna kypsyä rauhassa.

      Maltti on valttia tässäkin.

    • ei osaa ei pysty

      missä sitä pitää edes sekoitella, pannulla vai kattilassa.
      välillä se jauhokin muuttuu semmoiseks klimpiksi...

      miten voi olla niin vaikeaaaaaaaaaaaa

      • nakkikeittoa

        Etsi netistä tai keittokirjasta resepti, joka sisältää myös valmistusohjeet.


    • titityyyt

      kaks- kolme ruokalusikallista jauhoja antaa aika hyvän määrän kastiketta parempi reilusti jauhoja sillä vedellähän sinä sitten saat oikean paksuuden.. hämmennä jatkuvasti ja lisäile vettä, kyllä ne klimpit lähtee ja jos ei niin kaada kastike siivilän läpi. keitä myös 10 min että jauhojen mauku häipyy.

      • Klimpitön.

        Makkaroitten ruskistus, pois pannulta, jauhojen ruskistus siihen soveltuvassa margariinissa, vesi sekaan, sekoitus sauvasekoittimella, liedelle, kiehautus, lihaliemikuutio, vettä ja sekoitusta sauvasekoittimella tarpeen mukaan. Makkarat sekaan, mausteet. (Esim. ketsuppi, soija, pippuri) Hetki haudutusta ja siinä se.


    • helppo elämä

      Ripsuttele siihen kiehuvaan veteen niin kauan maizenaa (ruskea) että sakenee. Se ei paakkuunnu.

      • hoohhoooooooooooo

        Oikea ruskea kastike tehdään vehnäjauhoista eikä mistään maizena-korvikkeesta.


      • hoooooooopeeeeeee

      • 11+3

    • ei onnistu

      Paha tehdä kun on keliakia.

    • Panhandle

      Paksua saa käyttämällä jauhoja (joko perinteisesti vehnäjauhoja, hiukan modernimmin Maizenaa tai kaikkein helpoimmin valmista suurustetta) ja keittelemällä sen aikaa, että soossi kunnolla paksuuntuu.

      Maizena ja suuruste (joka on maissijauhosta tehty) ovat sikäli helpompia, että ne lisätään kiehuvaan liemeen, eikä niistä tule kokkareita. Vehnäjauhosuuruksen kokkareet välttää lisäämällä lientä vähitellen, sekoittelemalla vispilällä ja viime kädessä sihtaamalla kokkareisen kastikkeen siivilän läpi.

      Kastikkeen paksuuden kannalta ei ole merkitystä sillä, minkälaisessa astiassa sen teet. Samat säännöt pätevät pannulle ja kattilalle.

      Saat sopivan paksua kastiketta myös ilman jauhoja käyttämällä esimerkiksi paseerattua tomaattia ja (ruoka)kermaa.

      Tässä yksi muunnelma teemasta:

      http://www.ruokala.net/reseptit/selaa/23053

      • eiseniinvaikeaaole

        Jauhosuurus tehdään aina pieneen määrään vettä - esim. kahvikupissa sekoitetaan jauhot ja pieni määrä vettä tasaiseksi seokseksi ja tämä sitten sekoitetaan kastikkeen sekaan. Näin toimien välttää klimpit.

        Valmis suuruste ei tee asiasta yhtään helpompaa, sillä sehän on vain jauhoseos. Jotenkin typerryttävää tämä valmisteiden suosiminen - halvemmaksi tulee, kun käyttää ihan perinteisesti niitä jauhoja suurustamiseen.


      • 7+16
        eiseniinvaikeaaole kirjoitti:

        Jauhosuurus tehdään aina pieneen määrään vettä - esim. kahvikupissa sekoitetaan jauhot ja pieni määrä vettä tasaiseksi seokseksi ja tämä sitten sekoitetaan kastikkeen sekaan. Näin toimien välttää klimpit.

        Valmis suuruste ei tee asiasta yhtään helpompaa, sillä sehän on vain jauhoseos. Jotenkin typerryttävää tämä valmisteiden suosiminen - halvemmaksi tulee, kun käyttää ihan perinteisesti niitä jauhoja suurustamiseen.

        Ei koskaan veteen, jos ei sitten satu pitänään vehnäjauhojen makuisesta kastikkeesta. Jauhot sekoitetaan rasvaan ja kypsennetään haluttuun asteeseen, sen jälkeen liemi sekaan. Eikä kylmää lientä kuumaan suurrokseen, ja liemi lisätään pienissä erissä, sekoittaen hyvin ja annetaan sen kiehahtaa aina ennen seuraavan satsin lisäämistä.


    • Nakeijamuussii

      http://www.habanerokitchen.com/2013/03/loistava-nakkikastike-makkarakastike.html
      Kokeile tuota perusvarmaa!!!

    • Sampo***

      Hei!
      Käys katsomassa ohje tuolta:

      rukiista.blogspot.fi

      - se toiseksi viimeinen juttu.
      Mun blogi on se. Laita kommenttia, pliiis. Ne määrät nyt on vähän, hmmm... hatusta temmattu, mut yleisohje, miten se tehdään. tolla nestemäärällä kokeilla joskus itekin.

    • kotkotkoo

      perinteiseen nakkikastikkeeseen käytetään vehnäjauhoja eikä mitään maizenaa tai sekoituksia kahvikuppiin. tuntuu että ei täälläkään kaikki osaa tehdä oikeaa ruskeaa kastinta.

    • Taito hallinnassa

      Nakit pois pannulta ja siihen rasvanjoukkoon 1ruokalusikallinen vehnäjauhoja ,sekoitetaan ja annetaan ruskistua haluttu ruskeus.Sitten laitetaan vähitellen vettä kokoajan sekoittaen, että kastikkeesta tulee tasainen ja notkea sen jälkeen voidaan laittaa nakit kastikkeeseen.Neste haihtuu kastikkeen kiehuessa ja siitä tulee sillon sakeampaa.Jos tulee liian tummaa voi joko kermalla tai maidolla saada siitä valeampaa.Keliakit voivat tehdä sen kastikkeen maizzenasta mutta,kun nakeissa tahtoo jo olla niitä vehnäjauhoja.

    • paas kertoen

      Minkä nimisessä nakissa on VEHNÄjauhoja? Ei ole tullut koskaan vastaan.

      • tuoteseloste1

        Kaikki perusnakit ja makkarat sisältää vehnäjauhoja.


    • nammann

      ...ja nakkistroganoffia siitä tulee kun turautat sinne kepsuttia ja lisäät suolakurkkua kans

    • zupa romana

      Kylmäsuurustus on melko iisi. Ruskistele nakit ja sekoita josain astiassa4-5 rkl vehnäjauhoja veteen n 6dl niin että ei jää paakkuja. Kaada nakkien päälle ja heitä perään lihaliemikuutio. Anna poreilla vielä 10 min. Stroganoffia tästä saa prööttäämällä sekaan hieman sinappia, ketsuppia ja kermaa sekä maustekurkku kuutioita. Taikka sitten maizenalla onnistut varmasti.

      • anni-ajaton

        Käyhän se joskus näinkin,mut ylen kallista kastiketta se on. Itse tehden tolla hinnalla sais jo lihakastikkeen aikaiseks! Ja valmiskastike on kyllästetty kaikilla "kemikaalioilla" pippureilla, joita ei oikein lapsille pitäis syöttää.
        Nimimerkki,Taito hallinnassa: kertoo sen yksinkertaisen ohjeen.
        Kuten myös sen, et nakeissa on jauhoja,ja on aina ollut!


    • Maistuisiko?
      • Panhandle

        Kastikkeeseen ei tässä erikseen laiteta jauhoja, mutta ei siinä mitään sanota nakkien koostumuksesta. Useimmissa nakeissa ja makkaroissa on jauhoja, joko vehnä- tai perunajauhoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. R.I.P Marko lämsä

      Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi
      Tampere
      62
      4392
    2. Vappu terveiset kaivatullesi

      otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡
      Ikävä
      155
      1833
    3. Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut

      Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html
      Maailman menoa
      14
      1553
    4. Puskaradio huutaa

      Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !
      Suomussalmi
      40
      1331
    5. Miksi aina vain seksiä?

      Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau
      Sinkut
      168
      1093
    6. Kerro kiva muisto

      Kaivatustasi
      Ikävä
      58
      939
    7. Vieläkin jaksaa

      naurattaa. 😆 🐽🐷🤣 M - N
      Ikävä
      79
      925
    8. Martinalta vakava ulostulo

      Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      170
      855
    9. Hei rakas A,

      olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en
      Ikävä
      54
      821
    10. Kyllä sitä on tyhmä

      Ettei aikoinaan sua ottanut. Huomenta❤️
      Ikävä
      39
      791
    Aihe