miks mun nakkikastike on ruskeaa vettä, jossa kelluu nakkeja?
huoh, miten voi olla niin vaikeaa -.-
miten ihmeessä siitä saa semmosta paksua.
miks mun nakkikastikse on vettä
25
2605
Vastaukset
- soooooooooooossi
Laita jauhoja - tarpeeksi. Vettä vain vähän kerrallaan. Anna kypsyä rauhassa.
Maltti on valttia tässäkin. - ei osaa ei pysty
missä sitä pitää edes sekoitella, pannulla vai kattilassa.
välillä se jauhokin muuttuu semmoiseks klimpiksi...
miten voi olla niin vaikeaaaaaaaaaaaa- nakkikeittoa
Etsi netistä tai keittokirjasta resepti, joka sisältää myös valmistusohjeet.
- titityyyt
kaks- kolme ruokalusikallista jauhoja antaa aika hyvän määrän kastiketta parempi reilusti jauhoja sillä vedellähän sinä sitten saat oikean paksuuden.. hämmennä jatkuvasti ja lisäile vettä, kyllä ne klimpit lähtee ja jos ei niin kaada kastike siivilän läpi. keitä myös 10 min että jauhojen mauku häipyy.
- Klimpitön.
Makkaroitten ruskistus, pois pannulta, jauhojen ruskistus siihen soveltuvassa margariinissa, vesi sekaan, sekoitus sauvasekoittimella, liedelle, kiehautus, lihaliemikuutio, vettä ja sekoitusta sauvasekoittimella tarpeen mukaan. Makkarat sekaan, mausteet. (Esim. ketsuppi, soija, pippuri) Hetki haudutusta ja siinä se.
- helppo elämä
Ripsuttele siihen kiehuvaan veteen niin kauan maizenaa (ruskea) että sakenee. Se ei paakkuunnu.
- hoohhoooooooooooo
Oikea ruskea kastike tehdään vehnäjauhoista eikä mistään maizena-korvikkeesta.
- hoooooooopeeeeeee
hoohhoooooooooooo kirjoitti:
Oikea ruskea kastike tehdään vehnäjauhoista eikä mistään maizena-korvikkeesta.
- 11+3
hoooooooopeeeeeee kirjoitti:
Guuglaa ihan itteäs vaan. Ruskealla kastikkeella ei ole mitään tekemistä sen kanssa mitä engelsmanni kutsuu nimellä brown sauce.
http://lmgtfy.com/?q=ruskea kastike
- ei onnistu
Paha tehdä kun on keliakia.
- Panhandle
Paksua saa käyttämällä jauhoja (joko perinteisesti vehnäjauhoja, hiukan modernimmin Maizenaa tai kaikkein helpoimmin valmista suurustetta) ja keittelemällä sen aikaa, että soossi kunnolla paksuuntuu.
Maizena ja suuruste (joka on maissijauhosta tehty) ovat sikäli helpompia, että ne lisätään kiehuvaan liemeen, eikä niistä tule kokkareita. Vehnäjauhosuuruksen kokkareet välttää lisäämällä lientä vähitellen, sekoittelemalla vispilällä ja viime kädessä sihtaamalla kokkareisen kastikkeen siivilän läpi.
Kastikkeen paksuuden kannalta ei ole merkitystä sillä, minkälaisessa astiassa sen teet. Samat säännöt pätevät pannulle ja kattilalle.
Saat sopivan paksua kastiketta myös ilman jauhoja käyttämällä esimerkiksi paseerattua tomaattia ja (ruoka)kermaa.
Tässä yksi muunnelma teemasta:
http://www.ruokala.net/reseptit/selaa/23053- eiseniinvaikeaaole
Jauhosuurus tehdään aina pieneen määrään vettä - esim. kahvikupissa sekoitetaan jauhot ja pieni määrä vettä tasaiseksi seokseksi ja tämä sitten sekoitetaan kastikkeen sekaan. Näin toimien välttää klimpit.
Valmis suuruste ei tee asiasta yhtään helpompaa, sillä sehän on vain jauhoseos. Jotenkin typerryttävää tämä valmisteiden suosiminen - halvemmaksi tulee, kun käyttää ihan perinteisesti niitä jauhoja suurustamiseen. - 7+16
eiseniinvaikeaaole kirjoitti:
Jauhosuurus tehdään aina pieneen määrään vettä - esim. kahvikupissa sekoitetaan jauhot ja pieni määrä vettä tasaiseksi seokseksi ja tämä sitten sekoitetaan kastikkeen sekaan. Näin toimien välttää klimpit.
Valmis suuruste ei tee asiasta yhtään helpompaa, sillä sehän on vain jauhoseos. Jotenkin typerryttävää tämä valmisteiden suosiminen - halvemmaksi tulee, kun käyttää ihan perinteisesti niitä jauhoja suurustamiseen.Ei koskaan veteen, jos ei sitten satu pitänään vehnäjauhojen makuisesta kastikkeesta. Jauhot sekoitetaan rasvaan ja kypsennetään haluttuun asteeseen, sen jälkeen liemi sekaan. Eikä kylmää lientä kuumaan suurrokseen, ja liemi lisätään pienissä erissä, sekoittaen hyvin ja annetaan sen kiehahtaa aina ennen seuraavan satsin lisäämistä.
- Nakeijamuussii
http://www.habanerokitchen.com/2013/03/loistava-nakkikastike-makkarakastike.html
Kokeile tuota perusvarmaa!!! - Sampo***
Hei!
Käys katsomassa ohje tuolta:
rukiista.blogspot.fi
- se toiseksi viimeinen juttu.
Mun blogi on se. Laita kommenttia, pliiis. Ne määrät nyt on vähän, hmmm... hatusta temmattu, mut yleisohje, miten se tehdään. tolla nestemäärällä kokeilla joskus itekin. - kotkotkoo
perinteiseen nakkikastikkeeseen käytetään vehnäjauhoja eikä mitään maizenaa tai sekoituksia kahvikuppiin. tuntuu että ei täälläkään kaikki osaa tehdä oikeaa ruskeaa kastinta.
- Taito hallinnassa
Nakit pois pannulta ja siihen rasvanjoukkoon 1ruokalusikallinen vehnäjauhoja ,sekoitetaan ja annetaan ruskistua haluttu ruskeus.Sitten laitetaan vähitellen vettä kokoajan sekoittaen, että kastikkeesta tulee tasainen ja notkea sen jälkeen voidaan laittaa nakit kastikkeeseen.Neste haihtuu kastikkeen kiehuessa ja siitä tulee sillon sakeampaa.Jos tulee liian tummaa voi joko kermalla tai maidolla saada siitä valeampaa.Keliakit voivat tehdä sen kastikkeen maizzenasta mutta,kun nakeissa tahtoo jo olla niitä vehnäjauhoja.
- paas kertoen
Minkä nimisessä nakissa on VEHNÄjauhoja? Ei ole tullut koskaan vastaan.
- tuoteseloste1
Kaikki perusnakit ja makkarat sisältää vehnäjauhoja.
- nammann
...ja nakkistroganoffia siitä tulee kun turautat sinne kepsuttia ja lisäät suolakurkkua kans
- zupa romana
Kylmäsuurustus on melko iisi. Ruskistele nakit ja sekoita josain astiassa4-5 rkl vehnäjauhoja veteen n 6dl niin että ei jää paakkuja. Kaada nakkien päälle ja heitä perään lihaliemikuutio. Anna poreilla vielä 10 min. Stroganoffia tästä saa prööttäämällä sekaan hieman sinappia, ketsuppia ja kermaa sekä maustekurkku kuutioita. Taikka sitten maizenalla onnistut varmasti.
Käyhän se joskus näinkin,mut ylen kallista kastiketta se on. Itse tehden tolla hinnalla sais jo lihakastikkeen aikaiseks! Ja valmiskastike on kyllästetty kaikilla "kemikaalioilla" pippureilla, joita ei oikein lapsille pitäis syöttää.
Nimimerkki,Taito hallinnassa: kertoo sen yksinkertaisen ohjeen.
Kuten myös sen, et nakeissa on jauhoja,ja on aina ollut!
- Maistuisiko?
Tämä ohje on ainakin jauhoton.
http://www.helpotreseptit.com/helppo-nakkikastike/- Panhandle
Kastikkeeseen ei tässä erikseen laiteta jauhoja, mutta ei siinä mitään sanota nakkien koostumuksesta. Useimmissa nakeissa ja makkaroissa on jauhoja, joko vehnä- tai perunajauhoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
R.I.P Marko lämsä
Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi624392Vappu terveiset kaivatullesi
otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡1551833Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut
Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html141553Puskaradio huutaa
Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !401331Miksi aina vain seksiä?
Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau1681093- 58939
- 79925
Martinalta vakava ulostulo
Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.170855Hei rakas A,
olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en54821- 39791