Työpaikkakiusaaminen

uhrina ollut

Työpahoinvointi vie yhteiskunnalta kymmeniä miljardeja
Torstai 6.6.2013 klo 05.06. Iltalehti.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013060617116349_uu.shtml

"Useimmiten kiusaaja on toinen työntekijä, toisinaan myös esimies, kertoo Ajatushautamo Tänkin tuore raportti Homma hallussa: Elämä hallinta -arjen sanastosta yhteiskuntapolitiikan keskiöön.

Naisista noin 40 prosenttia ja miehistä noin 30 prosenttia on kokenut syrjintää nykyisessä työssään.


Pahoinvointi työpaikoilla heijastuu taloudellisesti työpaikkojen toimintaan. Kuluja aiheutuu ennenaikaisesta eläköitymisestä 18 miljardia euroa, sairaspoissaoloista 7 miljardia ja terveyden- ja sairaanhoidoista 7 miljardia euroa.

Lue torstain (6.6.2013) Iltalehdestä 30-vuotiaan vaatemyyjän tunteikas tarina työpaikkakiusatuksi joutumisesta. Lue myös, miten työpaikkakiusaaminen yleensä ilmenee ja miten ikävistä tilanteista on mahdollisuus selvitä."


ANNU LAINE
[email protected]

Kommentti: Pitäsikö tässä alkaa tekemään jotakin etteivät ihmiset joudu kusatuksi työpaikoilla? Kiusaamisesta on puhuttu ja kirjoitettu varmaan abaut 10 vuotta säännöllisesti, mutta aina vaan ongelma on olemassa. Ei yhteiskunta voi näin toimia. Sen sijaan että vaan muistutetaan ja kauhistellaan, on olemasa varmaan tekoja, joita voi aloittaa ja työstää niin että ongelma poistuu.

171

4511

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeut

      Suomessa työpaikkakiusaamisluvut ovat moninkertaiset verrattuna muihin Euroopan maihin, myös rakkaaseen viholliseemme Ruotsiinn. Ihmettelen olemmeko todella sivistyskansa muiden joukossa vai metsläisiä. Laki psyykkisestä työsuojelusta on ollut voimassa toista kymmentä vuotta, mutta näköjään laki jostakin syystä ei tehoa. Luulisin, että kiusatut eivät uskalla ryhtyä hakemaan oikeuksiaan työpaikan menettämisen pelossa, sillä usein onkin käynyt niin, että jos asiaa on lähtenyt ajamaan, on saanut etsiä itsellee uuden työpaikan. Kiusatut ovat usein myös niin väsyneitä, että eivät jaksa lähteä toimenpiteisiin samoin heiltä puuttuu tuki, jota tällaisessa vaikeassa ja pitkässä prosessissa tarvitaan.

      • Anonyymi

        Suomi EI ole sivistyskansa. Ei myöskään hyvinvointivaltio. Kouluissa ja työpaikoilla on uskomattoman raakaa ja pitkälle vietyä kiusaamista, suorastaan rääkkäämistä. Eivätkä työttömätkään pääse helpommalla.

        Suomalaisten itsemurhaluvut ovat maailman korkeimpia. En ihmettele yhtään.

        Vuosikausia jatkunut rääkkääminen vie kenen tahansa elämänhalun.


    • Pois pimeän puolelta

      Työpaikkakiusaaminen on ilmiö, jonka ymmärtää parhaiten hän, joka on ollut itse kiusattu.Erityisen vaikeaa kiusatuksi tuleminen on tilanteessa, jossa esimies on kiusaaja. Jos alkaa peräämään oikeuksiaan, tulee potkut. Tämä on lähes sääntö. Ainoastaan sellainen, jolla on mahdollisuudet luopua työpaikastaan, voi puuttua kiusaamiseen.
      Henkinen väkivalta on huonosti ymmärretty asia. Se on paljon vaikeampaa hahmottaa kuin fyysinen väkivalta ja seksuaalinen ahdistelu. Ei työpaikoilla käsiksi käydä, harvoin joudutaan seksuaalisen ahdistelun kohteeksi. Sensijaan henkinen väkivalta on yleista ja se varmaan vaurioittaa toisen henkilön terveyttä pahiten.
      Usein henkinen väkivalta verhotaan esimiesaseman oikeuksiin. Tosiasiassa on kyse esimiesaseman väärinkäytöstä.
      Toivottavasti kiusatut jaksavat taistella, ei vain omien ihmisoikeuksien, vaan kaikkien kiusattujen puolesta. Työsarkaa on valtavasti.
      Tiedämme paljon ihmisen pahuudesta, kiusaajan persoonasta jne. Nämä tekijät eivät saa vaikuttaa lopputuloseen. Kiusaaminen on aina rikos. Kiusattu ei ole siihen syypää. Ei ole olemassa minkäänlaista selitystä, jolla kiusaaminen tehdään oiteutetuksi. Laki tai paremminkin lait ovat olleet voimassa, mutta niitä ei ole sovellettu. Toivottavasti suomalainen yhteiskunta on valmis tarttumaan tiukin ottein työpaikkakiusaamiseen. Kiusaamisen lasku on valtava yhteiskunnalle. Puhumattakaan kiusatun kärsimistä haavoista.

      • Anonyymi

        Tämä on niin totta. Vuodesta ja vuosikymmestä toiseen.

        Mikään ei muutu, koska kiusaajat ja rääkkääjät eivät halua lopettaa kiusaamista ja rääkkäämistä. Täyttävät sillä tyhjyyttä elämässään ja saavat siitä henkistä tai seksuaalista tyydytystä.


      • Anonyymi

        Pomot vetoavat direktio-oikeuksiinsa joka välissä. Kun kerroin erälle esimiehelleni että minua on rankasti kiusattu aiemmassa työpaikassa hän tokaisi et pitääkö meidän työntekijöiden varoa tai ruveta pelkäämään sinua sitten?? Väheksyi siinä koko asian, jonka luottavaisena kerroin. Olin tuolloin ollut viikon verran töissä tässä paikassa. Koko vuoden minkä kestin sitä akkaa ja hänen lakeijoitansa minua mitätöitiin ja arvosteltiin lähes viikoittain. Työpaikkakiusaamista ei heidän yrityksessään ollut, eikä siitä saanut puhua edes yleisellä tasolla. Kaikki kiellettiin. Luottari tutisi pelosta, kun kyseli miten sulla menee. Ei puuttunut mihinkään epäkohtaan, vaikka näki ja kuuli melko paljon. Myötäili pomoa. Minulle jäi syvät arvet ja halveksun koko yrityksen käytäntöjä kuten henkilöitä,jotka tahallaan sabotoivat hulluuden partaalle minut. Voitettiin kohde tältä yritykseltä ja todettiin et saatiin iso työ tehdä korjattua heidän aiheuttamat sotkut. Niin siinä käy kun pää on pilvissä ja annetaan kuva täydellisestä firmasta ja osaamisesta. "Kovien mimmien duuni"ja Paskan marjat. Häpeäisitte!


    • kokenut2

      Paljon puhutaan työurien pidentämisestä. Yhtenä peikkona on niinkuin lehdestä saattoi lukea suomessa esiintyvä mittava työpaikkakiusaaminen. Se väsyttää ja työntekijät sairasttuttaa työntekijät, jolloin työstä pois jääminen on ainut pelastus lopettaa tämä henkinen pahoinpitely ja säilyttää ainakin osa terveydestä. Toiset päättyvät vieläkin dramaattisimpiin ratkaisuihin ja lopettavat elämänsä. Hilkka Ahteen esimerkki julkisuuteen tulosta oli erittäin hyvä ja toivottavasti ontaa muillekin työpaikkakiusatuille voimaa ja toivoa, että asiaan voidaan puuttua.

    • kiusattuna ollut

      Hilkka Ahteen esimerkki on varmaan paljon avannut keskustelua, mutta en näe mitään konkreettista tapahtuneet lakien laatimisessa kiusaamis-asian korjaamiseksi aivan yleisellä tasolla. Ja ihmettelen, että miksi vaan julkiset ihmiset saavat tätä sympatiaa, ja heidän asiansa tutkitaan heti, kun kanteita mm. nostetaan?
      Ns. tavallinen työntekijä työpaikalla saa kyllä vielä myös 'kenkää', jos vähänkin puuttuu.
      Eli milloin aloietaan keskustelu siitä, miten konkreettisesti puututaan joka ainoaan tapaukseeen mikä kiusaamista on? Koska se tapahtuu, ja kuka asiaa lähtee vetämään? Onko presidentti, pääministeri, vai joku muu?

    • epäilevä

      Eri kunnilla on omat suunnitelmansa, kuinka työpaikkakiusaamiseen puututaan. Myös Kemijärven kaupungilla on tämä suunnitelma. Eräässä lehtihaastattelussa sos.- ja terveysjohtaja Auvo Kilpeläinen sanoi, että kaupungilla on erittäin matala kynnys puuttua työpaikkakiusaamiseen. Onkohan näin?

      • Anonyymi

        EI OLE.

        Esimiehet ja pienintäkin valtaa käyttävät (kuten jopa palkanlaskijat) voivat ja saavat kiusata loputtomiin. Kiusatun vaihtoehto on irtisanoutua joko työstä tai elämästä.


    • Läheltä seurannut

      Kiusaaja on sitä mieltä, että kiusatulla ei ole ihmisarvoa. Tämä on lähtökohta. Kannattaa tutustua ihmisoikeuksien julistukseen.

      Palataanpa sinne Natsi-Saksaan. Siellähän oli lähtökohtana se, että kaikilla ei ole ihmisoikeuksia. Ollaan eletty Euroopassa noista ajoista 70-80 vuotta ja yhteiskunta on kehittynyt. Näin lyhyessä ajassa ihminen ei ole muuttunut. Ulkopuolinen kontrolli estää nykyaikana räikeimmät ylilyönnit. Suomessa henkinen väkivalta on luvallista käytännössä, mutta ei teoriassa. Tämä räikeä ristiriita tulee esille myös Kemijärvellä. Teoria ja käytäntö eivät kohtaa.

      Nyt täytyy käydä taisteluun henkistä väkivaltaa vastaan sekä paikallistasolla valtakunnan tasolla.

      On surullista, että johtavassa asemassa olevat henkilöt antavat lausuntoja, vaikka eivät syvällisesti ymmärrä henkisen väkivallan olemusta.

    • Kiusattu-ei ihminen

      Kiusatun ja kiusaajan ihmisarvo on erilainen. Kiusaaja on se, joka määrittelee, kenellä on ihmisarvoa.Kiusaajaa tulee suojella, hän asuu pienellä paikkakunnalla, hänellä on kunnia, hänellä on perhe. Hänellä on työpaikka.

      Kiusatulla ei ole ihmisarvoa, koska kiusaaja on asian näin määritellyt.

      Kiusatulta viedään työpaikka. Hänkin asuu pienellä paikkakunnalla. Hänelläkin on perhe. Onko näillä asioilla mitään merkitystä? Ei ole, koska kiusattu ei tarvitse työpaikkaa. Kiusatun perheellä ei ole mitään merkitystä. Kiusattu ei ole ihminen lainkaan.

    • Laki kiusaajalle!

      On olemassa laki yksityisyyden suojasta työelämässä, Henkilötietolaki ja sähköisen viestinnän tietosuojalaki.

      Näissä laeissa on mainittu, miten tulee käsitellä terveydentilaa koskevia tietoja.

      Kemijärven sosiaali-ja terveysjohto on räikeällä tavalla rikkonut lakia.

      Työnantajan edustaja on valikoinut erään työntekijän, antaen lausuntoja ympäriinsä mm. lehdistölle asioista, joihin työnantajan asiantuntemus ei riitä. On myös tullut ilmi, että eräs johdon suosikkityöntekijä on rikkonut ainakin kahteen otteeseen tietosuojasäädöksiä.

      Tietosuojasäädökset eivät ole tosiaan sitä varten, että niitä käytetään työpaikkakiusaamisen välineenä !

      • Peräseinä näkyy

        Johdon suosikkityöntekijän tekoset painettiin villaisella. Laki ei ole sama kaikille Kemijärvellä.

        Eiköhän näillekin ylimielisille ja ihmisiä halveksiville tyypeille näytetä peräseinää jossain vaiheessa!


      • Anonyymi
        Peräseinä näkyy kirjoitti:

        Johdon suosikkityöntekijän tekoset painettiin villaisella. Laki ei ole sama kaikille Kemijärvellä.

        Eiköhän näillekin ylimielisille ja ihmisiä halveksiville tyypeille näytetä peräseinää jossain vaiheessa!

        Laki ei ole sama kaikille missään muuallakaan kiusaajien keisarikunta Suomessa.

        Suomi on maailman johtavia maita kiusaamisessa - ja itsemurhissa.


    • Hoh, hoh

      Se on potkut jos tuot 'asioita' esille.. On perhettä, ammattitaitoa ja liiton 'kokemusta' miten asiat pitäisi mennä. Työntekijöilläkin on oikeuksia, muka..
      Sivistystoimenjohtaja ei uskalla tehä mitään... toiset ohjailee häntä. Aivan järkyttävä tilanne ja kukas tästä kärsii!! Lapset!

      Jos ajat asiaa ismmalla porukalla ni asianomaiset kääntää kelkan viim silloin kun esimies saa vihiä ja pelottelee asianomaiset 'ruotuunsa'.
      Kyllä Kemijärvellä on ihanaa.. Mutta vielä tämä muuttuu!

    • veronmaksaja1

      ihmetystä herättää, että työnantajilla on varaa olla puuttumatta työpaikakkiusaamiseen ja pitää kiusaajia työ- tai virkasuhteissa. Lasku tuntuu euroissakin olevan valtava. Onkohan nämä työpaikat julkisen hallinnon alaisia. Aikoinaan kuului, että seurakunnat ovat pahimpia työpaikkakiusaamisen tyyssijoja, entä kuntapuolen työpaikat ja valtionhallinnon alaiset. Julkisella puolella me kaikki olemme maksumiehiä verotuksen kautta. Eikö ole tärkeää, että meidän verorahoillamme tehdään oikeita töitä mahdollisimman tehokkaasti.

      • Laatua!

        Kunnallisella puolella eräissä työpaikoissa työpaikkakiusaaminen on eräillä työntekijöillä merkittävä toimintamuoto. Kun kyseessä on yhteiskunnan kustantama toiminta, ei tarvitse miettiä sitä , että tulosta ei synny. Viranomaiset eivät ymmärrä, että työpaikkakiusaaminen tulee kalliiksi yhteiskunnalle eli veronmaksajille.

        Tuntuu jopa siltä, että on pääasia, että ihmiset eivät saa laadukasta hoitoa. Hyvä hoito maksaa silloin, kun sitä annetaan. Säästöt tulevat myöhemmässä vaiheessa.
        Työpaikkakiusaaminen vaurioittaa työntekijää, mutta myös asiakkaita, koska kiusaaminen verottaa työntekijän voimavaroja.


    • tietoaon

      Perussyys kiusaamistapauksissa on se että ei ole töitä. Kun työpaikalla ei ole tekemistä niin johonkihan se energia on pukattava.

      • Ainoa homma

        Ei ole työtä eikä halua tehdä oikeaa työtä. Ainoa homma, mikä kiinnostaa, on työpaikkakiusaaminen.


    • Jokalähtöön

      Kiusatuksi tulemisen tuntemus on erillainen toisilla henkilöillä,sanavalmis suustansa oleva ei tunne kiusausta samasta keljuilusta kuin hiljainen uunisko hissuttelia.Monesti sellainen henkilö tuntee ,että joka asia mitä sanotaan tai puhutaan on häneen kohdistuvaa kiusaamista.Se on totta,että työnjohto kyllä voi syrjiä työtehtäviä jakaessaan,voihan se jakoperuste olla tekiän ammattitaitoonki perustuvaa,mutta hisukka voi tuntea senkin kiusaamiseksi.

      • Kiusaava työyhteisö

        Kiusaaminen on uhrin subjektiivinen kokemus. Kiusaaja ei määrittele, onko kiusaamista tapahtunut vai ei. Jos kiusaajalta kysytään, hän on aina sitä mieltä, että kiusaamista ei ole tapahtunut. Kiusaaja on myös sitä mieltä, että kiusattu on itse ansainnut kaltoinkohtelunsa. Kiusaamisilmiöön kuuluu myös salailu. Kiusaamistapahtuman taustalla on aina epäterve työyhteisö, jossa ei kyetä vastavuoroiseen avoimeen kommunikointiin. Kiusaavat työyhteisöt muistuttavat toisiaan, niissä toistuvat samantyyppiset piirteet, joista merkittävin on salailu.


      • tutkija4

        Tutkimustulokset eivät tue näkemystäsi kiusatuksi tulevan persoonasta. Kiusattuja on monenlaisia. Toisilla on erittäin terve itsetunto, ovat jämäköitä, työssään menestyviä ja asiallisia. Varmaan joukkoon kuuluu myös hiljaisempia, mutta kaiken kaikkiaan arvauksesi osui väärään.


      • On aika katsoa peili
        tutkija4 kirjoitti:

        Tutkimustulokset eivät tue näkemystäsi kiusatuksi tulevan persoonasta. Kiusattuja on monenlaisia. Toisilla on erittäin terve itsetunto, ovat jämäköitä, työssään menestyviä ja asiallisia. Varmaan joukkoon kuuluu myös hiljaisempia, mutta kaiken kaikkiaan arvauksesi osui väärään.

        Kiitoksia että Suomi24 nostaa tärkeän asian esille.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        Koulukiusaaminen on saatava loppumaan! Ei saa sietää yhtään mitään, puhutaan nollatoleranssista.

        Sanotaan että sellainen yhteisö kuin on johtaja. Siis johtajat: herätkää! Erotkaa, jos ette kykene hoitamaan tehtäviä! Tämä koskee koko ketjua: esimiehen esimiestäkin ja tämän esimiestä. On aika katsoa peiliin: mitä siellä näkyy? Näkyykö saamaton lurjus? Jos näin on, toimi yhteisön hyväksi. Anna paikka toiselle.


      • loputtava ja heti
        On aika katsoa peili kirjoitti:

        Kiitoksia että Suomi24 nostaa tärkeän asian esille.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        Koulukiusaaminen on saatava loppumaan! Ei saa sietää yhtään mitään, puhutaan nollatoleranssista.

        Sanotaan että sellainen yhteisö kuin on johtaja. Siis johtajat: herätkää! Erotkaa, jos ette kykene hoitamaan tehtäviä! Tämä koskee koko ketjua: esimiehen esimiestäkin ja tämän esimiestä. On aika katsoa peiliin: mitä siellä näkyy? Näkyykö saamaton lurjus? Jos näin on, toimi yhteisön hyväksi. Anna paikka toiselle.

        Kiitoksia että Suomi24 nostaa tärkeän asian esille.

        KOULUKIUSAAMISESTA KÄYDÄÄN KESKUSTELUA SEURAAVAN OVILINKIN TAKANA:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        AVAA OVI JA OTA OSAA:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        Koulukiusaaminen on saatava loppumaan!


      • Epäterve työyhteisö
        tutkija4 kirjoitti:

        Tutkimustulokset eivät tue näkemystäsi kiusatuksi tulevan persoonasta. Kiusattuja on monenlaisia. Toisilla on erittäin terve itsetunto, ovat jämäköitä, työssään menestyviä ja asiallisia. Varmaan joukkoon kuuluu myös hiljaisempia, mutta kaiken kaikkiaan arvauksesi osui väärään.

        On totta, että tutkimustulokset eivät tue käsitystä siitä, että kiusatulla olisi tietyntyyppinen persoonallisuus. Sen sijaan tietoa kiusaajan persoonallisuudesta on. Tiedetään, että kiusaajalla ovat narsistiset piirteet korostuneet, tunteiden pinnallisuus ja empatiakyvyttömyys ovat peruspiirteitä.Heillä on myös ainakin ulkopuolisen nähtävillä oleva korostunut omanarvontunto, joka tulee esille nimenomaan kiusaamistilanteissa.

        On myös niin, että kiusaaja ei voi yksin kiusata. Hän tarvitsee taustajoukot, jotka aikuisiässä yleisimmin vaikenemalla hyväksyvät kiusaamisen. Sellainen työyhteisö, joka sallii kiusaamisen on epäterve.


      • Anonyymi

        Tuobon todellista A-luokan kiusaajan puhetta. Montako olet jo ehtinyt rääkätä sairauslomalle? Entä itsemurhaan?


      • Anonyymi

        Lähes 10 vuotta sitten kirjoittettua reipasta tekstiä. "hiljainen uunisko", "hissuttelija", "monesti sellainen henkilö tuntee, että..", "on totta, että työnjohto voi syrjiä.."

        Ei jää epäselväksi, etteikö kirjoittaja olisi fiksu tapaus. Uskoo tietävänsä, mitä toinen henkilö tuntee.


    • junan viemä

      yleensä kiusaajasta pääsee eroon ,vastaamalla kiusaajalle samalla mitalla ,tai sanomalla törkeämmin yleensä kiusaaja lopettaa kun sanoo kunnolla vastaan,eikä alistu kenenkään sylkikupiksi.

    • Rappiolla...

      KIusatun ominaisuus on puolustuskyvyttömyys. On myös kiusattuja, jotka kykenevät puolustautumaan. Jos esimiesasemassa oleva on kiusaaja, hän kykenee tekemään helvetiksi myös sellaisen kiusatun elämän, joka kykenee puolustautumaan.

      Kemijärvellä on hyvä veli-verkosto, joka tukee työpaikkakiusaamista. Verkoston jäsen on kiusaaja. Suomessa nimenomaan hyvä veli verkosto on täkäläinen korruption muoto. Korruptoitunut yhteisö rappeutuu. Merkit on nähtävissä.

    • Muutos on ovella

      Kiusaaja pelaa omaa peliään, josta hän saa tyydytystä. Uuden uhrin löytäminen tuo jännitystä. Kiusaaja saa useimmiten todeta, että uhri on nitistetty. Vähän aikaa ollaan hiljaa. Kaikki on hyvin. Nyt työyhteisö on täydellisen hyvä, kun paha on saatu ulostettua. Kyseessä on musta-valkoinen ajattelu, splittaus. Rauhalline tilanne ei kuitenkaan kestä pitkään. Tarve kiusata yltyy ja pitää alkaa suunnittelemaan uutta uhria.

      Aina ei kaikki mene saman kaavan mukaan. Muutos tulee silloin, kun uhri ei ole puolustuskyvytön. Kun uhrilla ei ole mitään menetettävää, hän voi puolustautua. Tarvitaan näitä, jotka panevat itsensä likoon, jotta Suomen synkkä kiusaamiskulttuuri saadaan kääntymään.

      Kiusaajalla on tukijansa. Heidän pääslogan on, että asiasta ei saa puhua. Mitään kirjauksia ei saa tehdä. Se mistä ei puhuta, sitä ei ole olemassa kiusaajan ja hänen tukijoidensa mielestä.

    • uhrina ollut

      Onko Suomessa poikkeuksellista kiusaamista, ja mistä sellainen juontaa jos on?

      • Kokemusta/tutkimusta

        Työpaikkakiusaamista on tutkittu ja kyseessä on yleismaailmallinen ilmiö. Suomi on Euroopan johtavia työpaikkakiusaamisen maita. Tästä on tilastotietoa.

        Työpaikkakiusaamista ei tunnisteta, vaikka selkeät määritelmät on olemassa. Taustalla on tabu, kyvyttömyys ymmärtää, mistä se johtuu ja miten se ilmenee. Tätä asiaa ei käsitellä työpaikoilla oikeastaan lainkaan. Jos asiasta kyetään keskustelemaan ja käsittelemään, on kykyä avoimeen toista kunnioittavaan kommunikaatioon, sellaisilla työpaikoilla ei ole työpaikkakiusaamista. Kyvyttömyys vuorovaikutukselliseen kommunikaatioon, jopa vakava-asteiset vuorovaikutuksen häiriöt viestittävät työyhteisöstä, joka on epäterve. Koko työyhteisö ei varsinaisesti kiusaa, mutta he vaikenemalla antavat tukensa kiusaajalle.

        Suomen huolestuttava tilanne juontaa arvioni mukaan (ei tutkimustieto) monista tekijöistä. Pohjalla voi olla osaltaan protestanttinen etiikka, joka haluaa nostaa esiin ihmisen huonoja puolia. Muistamme varmaan koulujen ja kotien moittivan ja syyllistävän kasvatustavan. Kiusaaja on ulkoistanut oman pahan olonsa toisen ihmisen eli kiusatun kannettavaksi. Kiusaaja kokee itsensä paremmaksi, kun saa kiusata toista ihmistä. Työyhteisön puuttumattomuus on vaikeammin ymmärrettävä asia. Usein työkaveri ei tiedä, mistä on oikein kysymys. Kiusaaminen tapahtuu useimmiten suljettujen ovien takana. Työkaveri myös pelkää, että miten itselle käy, jos puolustaa kiusattua. Hyviä esimerkkejä on, että huonosti käy. Ensisijaisesti kiusaaja tarttuu kiusattavan työpaikkaan. Se pitää vetää alta pois. Kiusaaja ei halua keskustella avioimesti tilanteesta. useimmiten hänellä ei ole siihen halua, mutta ei myöskään kykyä.

        Kyseessä on myös ihmisoikeuskysymys. Kiusaaminen on yksi syrjinnän muoto. Toinen ihminen edustaa toiseutta, toinen uskonto, toinen rotu, toinen sukupuoli. Työpaikkakiusattu on paikalla ikäänkuin tilauksesta tyydyttämässä kiusaajan tarpeita.

        Tästä asiasta on tärkeää puhua, keskustella kirjoittaa, vain sillä tavalla olemme lähempänä inhimillisempää yhteiskuntaa.


    • Ihmisoikeuskysymys

      Työpaikkakiusaaminen on myös ihmisoikeusrikos. Kemijärvellä on käynyt niin, että kun asiasta on alettu puhumaan ja vaatimaan inhimillistä kohtelua, kiusaaminen on vain raaistunut. Ei ole myöskään niin, että työntekijä työstatuksensa perusteella ei kuuluisi työsuojelun piiriin. Tarkoittaako tämä sitä, että jotakin työntekijäryhmää saa vapaasti kaltoinkohdella? Heidän asiaa ei saa käsitellä. Nämä kiusatut eivät saa ilmaista asiaansa. Heillä ei ole sananvapautta... Heidän pitää vaieten ottaa iskut vastaan, jotka useimmiten tapahtuvat kahden kesken..

      Toivottavasti yhteiskunta alkaa olla kypsä käytännön tasolla korjaamaan työpaikkakiusaamisena ilmenevät ihmisoikeusloukkaukset.

    • velho3

      Ei ole yhteiskunnalla sellaisia konsteja jiolla tuo kiusaaminen saataisiin loppumaan, sillä se kuuluu ihmisen psykologiseen perimään,perisyntiin.
      Vain jios tuo perimä ymmärretään, että miten se on syntynyt, ja miksi se seuraa meitä perimänä, niin emme enään kiusaannu ja kiusaaminen loppuu siihen

      Olin yli 20 vuotta pääluottamumiehenä ja puhun kokemuksesta,
      häntäkin kiusattiin esimiesten taholta, mutta kun hän ei kiyusaantunut, niin se ei tehonnut
      LÄhin esimieheni, kun jäi eläkkeelle tuli pyytämään anteeksi, sillä hän joutui tekemään sitä ylempien määräyksestä.

      Yleensä työpaikkakiusaaminen tapahtuu esimiehen ja muutaman työntekijän yhteispelillä tarkoituksellisesti, jotta porukkka saataisiin eripuraiseksi, jotta sitä olisi parempi hallita

    • Käytäntöön

      Kiusaamista ei saada kokonaan loppumaan, sillä se kuuluu ihmisen psykologiseen rakenteeseen. Tällä hetkellä vaikka laki on voimassa, sitä ei sovelleta, Esim. pahoinpitely-laki, joka pitää sisällään myös henkisen pahoinpitelyn ei ole sovellettu yhtään kertaa , vaikka se on ollut voimassa useita vuosia. Luultavasti Hilkka Ahteen tapauksessa tullaan lakia käytämään ensimmäistä kertaa. Lakia tulisi myös tiukentaa, mutta tietysti sitä pitäisi ensin alkaa soveltamaan.

      Tämä teorian ja käytännön lähes täydellinen kontaktinpuute on myös silmiinpistävää. Mainittakoon Auvo Kilpeläisen lausunto, että sosiaali-ja terveystoimessa on nollatoleranssi kiusaamiseen suhteen( teoria). Käytäntö on aivan muuta, Onko niin, että jopa johtavat virkamiehet eivät ymmärrä vai eivätkö halua ymmärtää, mitä henkinen väkivalta on. Uskon, että tässä asiassa tulee tapahtumaan editystä valtakunnantasolla.

      Käytäntö on teorian kriteeri. Ellei teoriaa kyetä soveltamaan käytäntöön, kyseeessä on vain kuollut, merkityksetön kirjain.

    • uhrina ollut

      Voisivatko testit työhönottohaastattelussa mitenkään auttaa? Että jospa valikoitaisiin työntekijät niin, että se jolla on testien mukaan alttius kiusaamaan, ei todellakaan valikoidu työntekijäksi. Koska työttömiä on nytkin paljon, ei kai tällainen systeemi olisi mitenkään väärä? Auttaisko peloite? Testi kai olisi sellainen.
      Onhan se törkeää että joku on niin pikkusielu että katsoo oikeudekseen kiusata?
      Vaikka toinen mahdollisuus olisi se, että Suomeen saataisiin ne lait, joilla kiusaamisesta saa tuomion, ja uhri saa sen hyvityksen. Että lait toimisivat käytännön tasolla.

      • Kaikenlaista kiusaam

    • Väärä luulo

      Laki ei ole sama kaikille Kemijärvellä. Kiusaajan kiusattuun kohdistama rikos luokitellaan esimiesasemassa olevan kiusaajan tukijan mukaan vähäpätöiseksi. Siitä ei tehdä kirjauksia. Asia salataan. Se mistä ei ole kirjauksia, sitä ei ole olemassa.

      Kiusatulle haetaan, velvoittaen myös muita työntekijöitä , syitä ja tekosyitä etsien hakemaan aineksia varoitukseen antamiseen. Näistä tulee kirjaukset. Potkukortti on ahkerassa käytössä.

      Kiusaajat uskovat, että he voivat ikuisesti harjoittaa eräitten työntekijöiden polkemista. Kiuaajat luulevat, että he pääsevät potkuilla kiusaamisasiasta eroon.

    • pihlaja18

      Vielä työpaikkakiusaajaakin suurempi ongelma on kiusaamisen salliva työyhteisö. Ilman apureita ja hymistelijöitä työpaikkakiusaaminen ei olisi edes mahdollista. Syntipukin nimeäminen osoittaa, että henkisen väkivallan on annettu jatkua organisaatiossa pitkään puuttumatta asioiden kulkuun. Työturvallisuuslaki ei käsittele työyhteisön osuutta asioiden kulkuun eikä sitä voida saada vastuuseen. Näin ollen kiusaaminen ei tule loppumaan.

      Onko todellakin niin, että henkisestä väkivallasta ei ole koskaan annettu tuomiota työpaikkakiusaajalle? Sittenhän saa kiusata vuosia aivan rauhassa ja siitä selviää muutamalla tonnilla pahimmassakin tapauksessa. Kyllä kiusanteko on halpaa huvia! ja varsinkin jos sen pystyy maksattamaan veronmaksajilla kuten toimiessaan kunnan palveluksessa.

      Miksi lainlaatijat ja terveydenhuolto nukkuu ... !!! Ihmisiä kuolee ja sairastuu vakavasti työpaikkakiusaamisen takia. Asia on jo tiedetty pitkään. Onko kyse siitä, että sekä asianajajat ja terveydenhuollon toimijoiden leipä kaventuisi, jos asiakkaiden esim. työpaikkakiusattujen määrä romahtaisi lakien ja asetusten ollessa kohdallaan?

      • uhrina ollut

        On ikäänkuin piilohyväksyntää ja myös -hoitoa kiusaajalle. Kiusaaja pärjäilee henkisesti turvatussa systeemissä, missä sairauttaan ei mitenkään aseteta kyseenalaiseksi. Näinhän se on. Uhreja tulee, ja niitä tulee muissakin tapausissa, missä sairauksia ei hoideta. Sivuhuomautuksena tässä nämä nuoret joita ei aiota enää hoitaa (huumeet ym syrjäytyminen) vaan tilalleen hankitaan väkeä ulkomailta.
        Jos ensimmäinen korvaus joskus Suomessa maksetaan työpaikkakiusaamisesta, huudan hurraata, ja esitän haasteen jollekkin, joka kykeee tuloksen saavutamaan. Historian kirjat saavat lisää aineistoa.
        Olen selvinnyt suht.koht. selville, kasvanut henkisesti paljon myös, mutta kiusaajani ovat jatkaneet toimintaa varmaan, ja äo on jäänyt silleen kehittymättä heillä.


    • Löydät ne edestäsi

      "Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää" ei ole aikaisemmin koskenut työpaikkakiusaajaa.Nyt odotetaan muutosta.

      Työpaikkakiusaajan esimiehet ovat tukeneet kiusaamista mm. sillä tavalla, että kiusaajan toiminnasta puuttuu dokumentaatiot. Kiusattuja ei ole pidetty ihmisinä lainkaan.On pitänyt työn lomassa ottaa vastaan kiusaajan iskuja. Kiusaaja on todennut, että mitään kiusaamista ei ole tapahtunut, Kiusattu on ansainnut kohtelunsa. Kiusaaja pitää kiusattua esineenä, jonka voi heittää kaatopaikalle sen jälkeen, kun on saatu tarpeeksi rääkätä kiusattua.

      Kiusaaja on erittäin huolestunut siitä, että kiusattu puhuu. Eihän esineellä ole puhekykyä eikä puheoikeutta. Vuosien kuluessa tapahtuneet kiusaamiset eivät ole unohtuneet. Ne ovat edessäpäin, vaikka kiusaaja luuli jättäneensä ne taakseen.

    • Janus-kasvot

      Työpaikkakiusaaja on janus-kasvoinen. Hän pitää työpaikkaansa omana pelikenttänään. Alun alkaen työpaikkakiusaaja selvittää, ketkä voivat olla hänen suojelijoitaan, ketkä liittolaisiaan. Työpaikkakiusaaja on epäluuloinen joitakin työntekijöitä kohtaan. Nämä työntekijät työpaikkakiusaaja kokee rupusakiksi.

      Kun pelikenttä on selvä, työpaikkakiusaaja varmistaa suojelijoidensa tuen ja niin peli alkaa. Nämä suojelijat ovat työpaikkakiusaajan esimiehiä. Liittolaiset ovat niitä, jotka eivät kykene näkemään naamion taakse.Pelikenttä on kahtiajakautunut. Työpaikkakiusaaja usein vetoaa tukijoihinsa, oikeastaan hän piiloutuu heidän selän taakse.

      Työpaikkakiusaaja aikansa rääkkää tätä kokemaansa rupusakkia. Nämä kiusatut ovat omistautuneet työlleen, ovat kutsumustyössään. Ehkä kiusaaja on heille kateellinen ja vihainen siitä, että he näkevät ,mistä on kysymys. Suojelijoittensa tuella kiusaaja hankkii kiusatuille potkut. Aina uusia potkuja vuodesta vuoteen. Myös toisentyyppistä ovelaa savustamista. Kiusattu on itse lähdössä pois. N'in väittää' kiusaaja ja suojelijat uskovat.

      Vuodesta toiseen sama tarina uppoaa työpaikkakiusaajan suojelijoihin. Heidän silmät eivät aukea. Ei nyt. Aukeaako koskaan?Se jää nähtäväksi.

    • Tutkittu ilmiö

      Monesti ihmetellään, miksi työpaikkakiusaajan ympärillä on rinki, joka vaieten hyväksyy väärinkäytökset. Kiusaaja on primus motor, mutta ympärillä tapahtuu tuttu tunnettu ilmiö.

      Natsi-Saksassa ihan tavalliset ihmiset, joilla ei alunpitäen ollut epäsosiaalisia taipumuksia, lähtivät mukaan hyväksyen uskomattomat ihmisoikeusloukkaukset. Sama tapahtui myös Abu Graihbissa. Tieteellisissä tutkimuksissa on todettu tämä myös kokeellisesti.

      Työpaikkakiusaamisessa toteutuu sama ilmiö ."Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi, jotka katsovat vierestä eivätkä tee mitään."(Albert Einstein)

      • uhrina ollut

        Muu yhteisö asettuu mukavuusasemiin kun jotain aletaan kiusaamaan ja painostamaan. Se on hyvin turvallinen satama, jonne kukaan ei pääse siten nokkimaan. Itsesuojeluvaisto pelaa tässä. Väliäkö sillä jos itsellä on myös huono olo, kun vaan saa sen päivän kulumaan joten kuten, niin se kaiketi riittää. Kiusatulle ei sovu puhua, häntä ei sovi tervehtiä, eikä muutakaan sosiaalista kansakäymistä voi tehdä. Sitten kun kiusattu on saatu lähtemään, alkaa uusi kiusaaminen, ja se voi olla kuka tahansa, mutta sama toiminta jatkuu. Onko tämä siis jotenkin lainmukaista ja onko se ihmisarvon mukaista toimintaa? No ei ole.
        Kun kiusaaja on esimies, on hänellä todella vajavaiset taidot johtaa. Kun kiusaaja on jokin samanarvoienn työntekijä, siinä voi olla monet asiat kyseessä. Sopimuksiahan tehdään työpaikan ulkopuolella, ja niin asia on 'hallinnassa'.
        Itselleni iävi niin, että esimies tuli kotiini saakka, teki tukimuskia työpaikalla mm.kuulustellen, ja penkoen mm. käsilaukkuni sisällön heittäen kaiken sisällön lattialle. Asiassa oli siis todella jotakin hyvin hämärää.. Jos ei tuo ole rikos niin mikä se sitten olisi?


    • pihlaja18

      Kommentti yo.tekstiin. Mutta sittenhän pitäisi saattaa lakiopillisesti vastuuseen myös ne apurit ja hymistelijät, jotka eivät tee mitään=työyhteisö. Tämä on tärkeä asia, jos ylipäätään halutaan poistaa ihmisoikeusloukkaus nimeltä työpaikkakiusaaminen. Miksi lainlaatijat ja terveydenhuollon toimijat edelleen nukkuu...! Hyöty? Kenelle?

      • Pahuuden ytimessä

        Puhuessamme työpaikkakiusaamisesta käsittelemme ilmiötä, johon olemme tutustuneet myös muissa yhteyksissä, kuten edellä on mainittu. Työpaikkakiusaamisen ytimessä eli pääkiusaaja on useimmiten ns. kulissipersoona, joka eri ihmisille näyttää erilaisen kuvan itsestään. Suojelijat näkevät myönteisen puolen. Työryhmässä on erilaisia jäseniä. Osa näkee, mistä on kysymys, mutta ei halua puuttua asiaan, koska itselle tulee vaikeuksia. Uhrit ovat yleensä puolustuskyvyttömiä.

        Työpaikkakiusaajan piirteitä on manipulatiivisuus ja petollisuus.Hän saa toisen tekemään rikoksen omasta puolestaan. Esimerkiksi tekemään tietosuojarikkomuksen.

        Nimenomaan päätekijät tulee saada vastuuseen. Jos työpaikkakiusaaja pannaan aisoihin, silloin nämä kiusaajan tukijat vähin äänin kaikkoavat.


    • Näin pitää ollakin

      Alamaailmassa erityisesti järjestäytynyt rikollisuus on organisaatioltaan autoritaarinen, hierakkinen. Käskyvalta on ylhäältä alaspäin. Mitään demokraattista keskustelukulttuuria ei ole.

      Hierarkiassa ylemmällä oleva antaa tehtäviä , komentokäskyjä alemmalla oleville.
      Rikoksia tilataan, määrätään tehtäväksi.

      Usein rikoksista on seurauksia eli joudutaan oikeuteen. Otetaanpa esimerkiksi vaikka murha. Teon tilaaja/määrääjä saa saman tuomion kuin itse teon tekijä. Näin se pitää ollakin eli se, joka ei ole itse tekoa tehnyt, saa saman tuomion kuin itse teon tekijä eli molemmille elinkautinen.

    • Selviytyvä

      Hyvää juhannusta kaikille työpaikkakiusatuille!

      Pitäkää huolta itsestänne!

      • Jaksakaa!

        Toivotan tässä itsekin hyvää juhannusta kiusatuille, myös koulukiusatuille,
        joillaon oma sivu täällä
        KEMIJÄERVELLÄ KIUSATAAN -
        NYT KOULUSSA
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        Lohtua teile kaikille, jaksakaa.
        muistakaa,
        kiusaajalla voi olla paha olla,
        purkaa pahaa oloaan,
        tajuamatta että kohde on väärä.
        Jotakin muutakin "vialla!" kiusaajlla on,
        sanotaan, että "kaikki ei ole kotona".


    • Ihmisoikeuskysymys

      Työpaikkakiusaaminen on erittäin suuri stressitekijä uhrille. Kiusaajan iskut osuvat siihen, mikä on uhrille tärkeintä eli ihmisarvo ja mahdollisuus tehdä työtä ilman jatkuvaa polkemista. Saamme työstä elantomme ja työllä on myös muuta merkitystä ihmiselle erityisesti niille, jotka tekevät kutsumustyötä.

      Sairauksista suurin osa on stressitekijöiden myötävaikuttamia. Työpaikkakiusaaminen tuhoaa toisen ihmisen, uhrin terveyttä. Sillä on myös vaikutusta kiusatun perheeseen ja taloudelliseen asemaan. Vahingot voivat olla mittavia.

      Työpaikkakiusaamisen uhri on useimmiten niin alas poljettu, että hänellä ei ole voimavaroja taistella ihmisarvonsa ja oikeuksiensa puolesta.

      On erittäin tärkeää, että kiusattua tuetaan laaja-alaisesti. Kiusattu ei jaksa yksin.

      Kemijärvellä erään hallintokunnan johtohenkilöt ovat sitä mieltä,että kiusattua ei saa tukea. Pitäisi katsoa vain vierestä, kun toista ihmistä rääkätään. Nämä samaiset johtajat ovat myös sitä mieltä, että tällä kiusattujen tukijalla ei asemansa puolesta ole oikeutta puolustaa itseään, koska häneltä näiden johtajien mielestä puuttuu ainakin osa ihmisoikeuksista.

    • Tunnista kameleontti

      Eräillä viranhaltijoilla on puutteellinen oikeudentaju. He eivät lainkaan huomaa piilorikollisuutta. Sellaista on esimerkiksi toisen pakottaminen tekemään rikos omasta puolesta.

      Miten tämä onnistuu? Se onnistuu auktoriteettiaseman väärinkäytöllä. Otetaan työkaluiksi manipulointi, kiristäminen, uhkailu, valheellisen tiedon antaminen sille, jota pakotetaan tekemään rikos.

      Eräät henkilöt antavat itsestään normaalin tavallisen kunniallisen henkilön kuvan. Annettu kuva on tosi niille, joille tämä vaikutelma halutaan antaa. Toisille taas näytetään se pahempi puoli. Sekin on tosi. Vain harvat pystyvät tunnistämaan kameleontin.

      Miten tämä liittyy työpaikkakiusaamiseen? Se liittyy sillä tavalla, että työpaikkakiusaaja on useimmiten tällainen vaikeasti tunnistettava kameleontti.

    • Moraalitonta!

      Miksi entiset tietosuojamääräykset ovat kadonneet kaupungin sivuilta? Onko niitä lähdetty uudistamaan tiettyjen henkilöiden suojelemiseksi? Kun säännöksissä oli liian tiukat ohjeet ajatellen eräitä tietosuojarikkojia, niin koko ohjeistoa piti alkaa uusia?
      Tietosuojarikkomus on kaikenlainen oikeudeton, vahingoittamistarkoituksessa toisen henkilön terveystietojen hankinta. Kyseessä ei ole ainoastaan sormenjälkirikkomus. Toisen henkilön terveystietoja voi saada muullakin tavalla käyttöön ja se yhtä moitittavaa. Oikeastaan paljon moitittavampaa. Rikos on tehty, mutta jäljet on yritetty tällä tavalla kadottaa.Tällaiseen kykenee vain poikkeuksellisen moraaliton henkilö.

    • mutta mitä?

      Mitä kuulet täällä
      Mitä näet täällä
      Mitä teet täällä
      Jätä se tänne,
      kun lähdet täältä!

      (Ei tarkoita niitä virallisia salassapidettäviä asioita, vaan jotain ihan muuta, )

      • IKävää!

    • uhrina ollut

      Saattaa myös olla että työpaikkakiusaaminen on peloite, jonka työpaikan johto aina kirjoittaa kirjoittamattomiin lakeihinsa. Muutoinhan työpaikkaa ei voi hallita. Kuitenkin on niitä, joita ei aseteta tähän kiusaamiseksi valikoituun joukkoon, ja he ovat niitä, jotka tukevat, mutta joutuvat myös pelkäämään, ja saavat myös etuja.
      Jos olisi oikealla tasolla oleva johto, ei kiusaamista olisi. Tuottavuus olisi myös parempi.
      Kysymys on tietenkin myös siitä, miksi yhteiskunta työpaikat katsoo. Yhteiskunnan kehittäjiksi, vai esim.rahamaailman palvelijoiksi. Osakkeenomistajien palvelijoiksi, tai myös eriarvoisuuden palvelijoiksi ja sitä kautta tietyn systeemin palvelijoiksi.
      Suomen yhteiskunnan lait eivät palvele kiusattua, ja eiköpähän lait ole peräisin sieltä 1800-luvun asenteista. On siis aika muuttaa Suomenkin lakeja.

      • Työtä riittää

        On totta, että työpaikkakiusaaminen on pelote niille, joita ei ole vielä kiusattu. Kiusaaja haluaa tällä osoittaa valtaansa. " Katsokaa, miten käy, jos ei suostu poljettavaksenI" Näin ei kiusaaja puhu, mutta niin hän ajattelee.

        Yhteiskunta on katsonut ja määritellyt jonkun yhteiskunnan ylläpitämän yksikön tehtävän. Esimiesasemassa oleva työpaikkakiusaaja taas katsoo työpaikan olevan häntä varten.
        On olemassa lakeja työpaikkakiusaamisen kuriin saattamiseksi. Rangaistusasteikko on mitätön verrattuna siihen, kuinka paljon pahaa kiusaaminen aiheuttaa.Pahinta on, että lakia ei sovelleta.

        Näyttää olevan Suomessa niin, että kiusatut eivät saa apua mistään. Tätä yhteiskuntaa jyrsivää syöpää vastaan käydään taistelua ainoastaan yksittäisten työntekijöiden henkilökohtaisin uhrauksin.

        Ihmettelen suuresti, että syvällinen tietämys työpaikkakiusaamisesta Suomessa on näin vähäistä


    • uhrina ollut

      "Näyttää olevan Suomessa niin, että kiusatut eivät saa apua mistään. Tätä yhteiskuntaa jyrsivää syöpää vastaan käydään taistelua ainoastaan yksittäisten työntekijöiden henkilökohtaisin uhrauksin".

      Tuo on totta. Hilkka Ahteella oli onnea, koska monilla oli valtaa saada asioita näkyville. Jonkin pienen lafkan työntekijä jää kyllä yksin, ja siihen pitää panostaa. Kun edes saisi jotakin viitteitä siitä, että mistä mm. oma kiusaamiseni johtui, niin olisi helpompaa. En edelleenkään tiedä mitä kaikki oli, mutta asiaa pitää vaan viedä eteenpäin, sillä joskus totuus pitää tulla selville. Muuten uhraus on ollut turhaa. Menetin työpaikan; viran, ja kaikki muukin mahdollisuus edetä samalla uralla meni sen siliän tien. On liian suuri uhraus ja vahinko. Oikeutta pitää olla, etenkin kun oma työpaikkani edusti oikeutta ja lakia. Ne joka siellä myös syyllistyivät rikoksiin, eivät olis enää saaneet jatkaa työtehtävissään. Siksi haaste selvittää on edelleen voimassa.
      Onko kukaan tullut ajatelleeksi, että kiusaminen Suomesa on jäänne sotien aikaisesta toiminnasta. Lähettiväthän Suomenkin viranomaiset ihmisiä oppiin natsi-Saksaan. Kyllä sillä on merkityksensä ollut.

      • Tabun murtaja

        Ihmisellä pitää olla huomattavasti voimavaroja, jotta kykenee alkamaan taistelun työpaikkakiusaamista vastaan. Työpaikkakiusatun ominaisuus on puolustuskyvyttömyys. Joskus työpaikkakiusaaja iskee kyntensä väärään paikkaan eli työntekijään, joka kykenee puolustautumaan. Sellaisessakin tapauksessa työpaikka menee alta.Kiusaaja nauttii, kun saa viedä toiselta ihmiseltä työpaikan.On työntekijöitä, joilla on varaa menettää työpaikka ja on työntekijöitä, jotka eivät suostu kiusattavaksi, vaikka varmuutta tulevaisuuden työpaikasta ei ole.

        Tuo vertaus natsi-Saksaan on hyvä. Hitlerillä oli vaatimaton peruskoulutus eikä hän päässyt wieniläiseen taideoppilaitokseen, mutta hänellä oli poikkeuksellisen hyvät manipulointikyvyt ja karismaattinen esiintymistapa. Hän vetosi myös saksalaisten kansallistunteeseen raskaan rauhansopimuksen jälkeen.Tällaiset henkilöt keräävät ympärilleen hovin ja Saksassa siihen hoviin kuuluivat arjalaiset eli puhdasrotuiset saksalaiset. Hitlerin ympärillä oli sosiopaattinen rinki, lähes koko kansa. Kyllä sielläkin oli niitä, jotka huomasivat, mistä on kysymys. Moni pakeni ulkomaille, moni menetti henkensä. Kun sodan jälkeen näitä Hitlerin tukijoita, lähi-ja kaukaisempaa piiriä haastateltiin, huomattiin, että he ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka rakastivat omaa perhettään ja läheisiään.Miksi he kykenivät tekemään kauheuksia? Koska se on ihmisen ominaisuus, ihminen on laumaeläin.

        Samalla tavalla työpaikkakiusaajan hovi vaieten hyväksyy työtoverin rääkkäyksen. Rääkkäykset useimmiten tapahtuvat salassa, eikä työyhteisö sitä erityisen hyvin tiedäkään, mutta kyllä he aavistavat ja ääneen lausumattoman säännön mukaan he eivät puutu siihen millään tavalla. Työpaikkakkakiusaaminen on tabu.

        Hilkka Ahteen asia on ilmeisesti otettu tosissaan. Maailma on kehittynyt. Alkaa olla jo korkea aika, että työpaikkakiusaamista osataan käsitellä oikeuslaitoksessa.

        Ei tästä ole kuin muutama kymmenen vuotta, kun oltiin sitä mieltä, että lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ei ole olemassakaan ainakaan omassa piirissä. Jos nainen raiskataan, niin se on naisen oma syy.Näinhän arabimaissa ajatellaan edelleen. Häväisty lapsi ja raiskattu nainen tapetaan, koska he ovat vieneet suvun miespuolisten jäsenten kunnian. Kyse on toisinsanoen kunnianloukkauksesta.

        Me työpaikkakiusatut olemme myös loukanneet kiusaajien kunniaa, koska emme suostuneet kynnysmatoiksi ja aloimme puolustautumaan.


      • Jotain pielessä!
        Tabun murtaja kirjoitti:

        Ihmisellä pitää olla huomattavasti voimavaroja, jotta kykenee alkamaan taistelun työpaikkakiusaamista vastaan. Työpaikkakiusatun ominaisuus on puolustuskyvyttömyys. Joskus työpaikkakiusaaja iskee kyntensä väärään paikkaan eli työntekijään, joka kykenee puolustautumaan. Sellaisessakin tapauksessa työpaikka menee alta.Kiusaaja nauttii, kun saa viedä toiselta ihmiseltä työpaikan.On työntekijöitä, joilla on varaa menettää työpaikka ja on työntekijöitä, jotka eivät suostu kiusattavaksi, vaikka varmuutta tulevaisuuden työpaikasta ei ole.

        Tuo vertaus natsi-Saksaan on hyvä. Hitlerillä oli vaatimaton peruskoulutus eikä hän päässyt wieniläiseen taideoppilaitokseen, mutta hänellä oli poikkeuksellisen hyvät manipulointikyvyt ja karismaattinen esiintymistapa. Hän vetosi myös saksalaisten kansallistunteeseen raskaan rauhansopimuksen jälkeen.Tällaiset henkilöt keräävät ympärilleen hovin ja Saksassa siihen hoviin kuuluivat arjalaiset eli puhdasrotuiset saksalaiset. Hitlerin ympärillä oli sosiopaattinen rinki, lähes koko kansa. Kyllä sielläkin oli niitä, jotka huomasivat, mistä on kysymys. Moni pakeni ulkomaille, moni menetti henkensä. Kun sodan jälkeen näitä Hitlerin tukijoita, lähi-ja kaukaisempaa piiriä haastateltiin, huomattiin, että he ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka rakastivat omaa perhettään ja läheisiään.Miksi he kykenivät tekemään kauheuksia? Koska se on ihmisen ominaisuus, ihminen on laumaeläin.

        Samalla tavalla työpaikkakiusaajan hovi vaieten hyväksyy työtoverin rääkkäyksen. Rääkkäykset useimmiten tapahtuvat salassa, eikä työyhteisö sitä erityisen hyvin tiedäkään, mutta kyllä he aavistavat ja ääneen lausumattoman säännön mukaan he eivät puutu siihen millään tavalla. Työpaikkakkakiusaaminen on tabu.

        Hilkka Ahteen asia on ilmeisesti otettu tosissaan. Maailma on kehittynyt. Alkaa olla jo korkea aika, että työpaikkakiusaamista osataan käsitellä oikeuslaitoksessa.

        Ei tästä ole kuin muutama kymmenen vuotta, kun oltiin sitä mieltä, että lasten seksuaalista hyväksikäyttöä ei ole olemassakaan ainakaan omassa piirissä. Jos nainen raiskataan, niin se on naisen oma syy.Näinhän arabimaissa ajatellaan edelleen. Häväisty lapsi ja raiskattu nainen tapetaan, koska he ovat vieneet suvun miespuolisten jäsenten kunnian. Kyse on toisinsanoen kunnianloukkauksesta.

        Me työpaikkakiusatut olemme myös loukanneet kiusaajien kunniaa, koska emme suostuneet kynnysmatoiksi ja aloimme puolustautumaan.

        KOULUKIUSAAMISESTA puhutaan paljon

        sivu 1 (koulussakin kiusataan)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        sivu 2 (mitä isot edellä, sitä pienet perässä)

        TYÖPAIKKAKIUSAAMINEN puhuttaa täällä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210

        Ei ole hyvä, ei hyvä! Kuka tänne uskaltaa tulla työhön tai tuoda lapsia kouluun?


      • Miten pois?
        Jotain pielessä! kirjoitti:

        KOULUKIUSAAMISESTA puhutaan paljon

        sivu 1 (koulussakin kiusataan)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        sivu 2 (mitä isot edellä, sitä pienet perässä)

        TYÖPAIKKAKIUSAAMINEN puhuttaa täällä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210

        Ei ole hyvä, ei hyvä! Kuka tänne uskaltaa tulla työhön tai tuoda lapsia kouluun?

        LINKKI JÄI EDELLISESTÄ POIS (paljon kiintoisia kommentteja; määrä osoittaa todellista ongelmaa)


        KOULUKIUSAAMISESTA puhutaan paljon

        sivu 1 (koulussakin kiusataan)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        sivu 2 (mitä isot edellä, sitä pienet perässä)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11502685


        TYÖPAIKKAKIUSAAMINEN puhuttaa täällä (on tämä sivu):

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210

        Ei ole hyvä, ei hyvä! Kuka tänne uskaltaa tulla työhön tai tuoda lapsi


    • Vaikeneva kiusaaja

      Näyttää tuo kommunikaatiokyvyttömyys olevan työpaikkakiusaajan ominaisuus ihan yleisesti. Miksi kiusaajat eivät tuo näkemyksiään esille. En ole koskaan nähnyt kiusaajan puheenvuoroa mitenkään julkisesti. Kiusaajan puheenvuoroja olen nähnyt. Niissä kiusaaja kuvailee kiusatun kelvottomaksi, arvottomaksi ihmiseksi. Näin kiusaaja yrittää puolustella käytöstään. Tarkoittaako kiusaaja, että hänellä on oikus polkea toista ihmistä jonkun syyn perusteella. Joo, sitä hän tarkoittaa...

      • uhrina ollut

        Mikähän tosiaan sen arvottomuuden mittari on kiusaajalla, se olisi mielenkiintoista tietää. Kyllähän kiusaaja on jäänyt jotenkin jälkeen henkisestä kehityksestään eli ei ole kasvanut ymmärtämään toisen ihmisen arvoa. Näkee itsensä vaan arvokkaaksi, koska pitää itseään ylivertaisena siksi koska kykenee olemaan toisen yläpuolella siksi että kykenee halventamaan toista? Ei osaa muuta, ja onhan tuosakin jotakin tietenkin. Osaa elää ilman toisia ihmisiä? Kuinka kauan sitten kykenee elämään ilman toisia ihmisiä, ei kovinkaan kauaa..


    • leppä

      Kiusaaja usein syyttää kiusattua vuorovaikutus- ja yhteistyötaidottomaksi ja sillä hankkii oikeutuksen kiusaamiselleen työyhteisössä. Toiset menevät mukaan ja osoittaakseen kunnoitusta suurelle johtajalle ja hankkiakseen etuisuuksia ryhtyvät apuriksi ja toiset vain hymistelevät mukana osoittaen kannustustaan. Mikä ilmiö on tämä kiusatun leimaaminen vuorovaikutus- ja yhteistyötaidottomaksi?

      • Kiusaajan profiilia

        Kiusaaja syyttää kiusattua omista virheistään. Minun tapauksessani kiusaaja ei halunnut eikä kyennyt käymään läpi tapahtumia. Hän vain väitti, että olin käsittänyt väärin. Se loukkasi vielä lisää minua. Kiusaaja ei kantanut mitään vastuuta tekosistaan. Minun tapauksessani kiusaaja oli yllätyksekseni kyvytön vastavuoroiseen kommunikointiin.


    • uhrina ollut

      Joku ihmettelee toisaalla, miksi kiusaamis-asiaa pidetään esillä. Se on välttämätöntä, jotta joskus lähtisi se toiminta alkamaan, että ne lait ja asetukset alkavat suojella kiusattua mm. työpaikoilla, sekä koulussa, ja kotonakin. Ja kun kaiken lisäksi kiusaaminen tuottaa suuria taloudellisia kustannuksia.

      'Esimies kiusasi loputtomiin. Eräänä Joulunalusviikolla tuli huoneeseeni, ja ilmoitti, että 'katsot sitten että et Joulun jälkeen näytä naamassi täällä', ja syystä, että olen aikonut antaa virkasi uudelle ihmiselle, joka tarvitsee välipaikan asetuessaaan vakinaiseen asemapaikkaansa'. Joulun jälkeen näytin naamani edelleen, josta suivautuneena esimies ilmoitti, että 'vieläkö sinä perkele olet täällä'. Heitti myös ison painavan kirjan suuntaani joka kirja osui vasemaan ohimooni. Olin vakinaisessa virassa paikassa joka edusti lakia ja oikeutta.

      Laki ja oikeus on mm. silpunnut rikosilmoitukseni asiasta, eli missä tässä oikein tässä yhteiskunnassa mennään? Eduskunnan oikeusasiamis, EU:n oikeusasiamies (suomalainen), ja muutamat muut viranomaiset katsovat ettei rikoksia ole tapahtunut paikassa jossa olin, ja joka mikä edustaa lakia ja oikeutta.

      Haloo, haaste edelleen voimassa.

    • Muutos on tulossa

      Työpaikkakiusaaminen on tuskallisimpia kokemuksia, mitä ihmiselle voi eteen tulla. Ruumiillisessa väkivallassa vahingoitetaan ruumista, mutta henkinen väkivalta aiheuttaa sielun tuskia. Siinä osoitetaan, että sinulla ei ole ihmisarvoa.
      Ihmettelen, miten näin yleistä rikosta ymmärretään näin huonosti. Ehkä tässä on tilanne samanlainen kuin raiskauksissa oli vielä 100-200 vuotta sitten.

      Työtä riittää ! Maailma muuttuu, kun jaksamme taistella oikean asian puolesta.

      • koivu 2

        Miksi terveydenhuollon toimijat ja lakioppineet ovat niin hiljaa kiusaamisongelmasta? He varmasti näkevät päivittäin työssään ko. kauheuden aiheuttamat seuraukset. Miksi he ovat niin hiljaa? Heillä olisi vaikutusvaltaa ja toimintavaltaa. Miksi he ovat niin hiljaa???

        Muutosta ei tule sillä, että me ilman valtaa olevat vain vuodatamme tuntojamme tällaisilla palstoilla. Psykoterapeutit ja lakimiehet tienaavat ja verovarat hupenevat.


    • huomattu on!

      Kiusaaja kokee olevansa ylemmässä arvossa kiusattu ja olemuksesta huomaa jo että hän on "ylempi arvoinen " kuin muut. olen huomannut että muut työtoverit ei uskalla olla eri mieltä tämän kiusatun kanssa ja ovat aina samaa mieltä. syy tähän että he eivät uskalla vastustaa kiusattua etteivät itse joudu kiusatuksi.

      • pois2

        Tuntuu joskus, että tällainen ylempi arvoinen ei ymmärrä tekojaan ja tekojensa seurauksia. Hän ilmeisesti kokee, että henkilöt, jotka eivät ole samaa mieltä hänen kanssaan, kiusaavat häntä ja tällä tavoin asettuu uhriksi. Näin ulkoa päin tällainen henkilö näyttäisi olevan erittäin häiriytynyt, eikä hänen paikkansa missään nimessä ole ainakaan johtotehtävissä.


    • Samat piirteet

      Katsoitteko eilen dokumentin katolisen kirkon pedofilia-skandaalista.?Tuli ilmi, että virallinen kirkko vaikeni asiasta paavia myöten. Hyväksikäytettyjä nöyryytettiin edelleen ja vaadittiin heitä ja heidän puolustajiaan vaikenemaan.
      Ihan samanlaisen kohtelun ovat saaneet työpaikkakiusatut. Kaikkein tärkeintä kiusaajille on, että kiusatut vaikenevat. Mitään halua tilanteen korjaamiseen ei sen sijaan ole ollut.

      • koivu2

        Katsoin tuon ohjelman pedofiliasta ja katolisesta kirkosta. On todella paljon yhteistä työpaikkakiusaamisprossessissa ja pedofilian piilottamisprosessissa. Molemmissa pyritään kieltämään tapahtunut ja siten välttämään vastuu.

        Uhrin kohtalo ja oikeus saada oikeutta ja siten vapautta ei kiinnosta ketään. Ollaan ensisijaisesti kiinnostuneita syyllisten kohtalosta/oikeuksista; ei uhrin. Suojellaan instituutiota: kirkkoa, terveydenhuoltolaitosta yms.

        Muutosta on tultava. Mutta miten? Tällä palstalla valittelumme ei muuta mitään.


      • Muutos välttämätön
        koivu2 kirjoitti:

        Katsoin tuon ohjelman pedofiliasta ja katolisesta kirkosta. On todella paljon yhteistä työpaikkakiusaamisprossessissa ja pedofilian piilottamisprosessissa. Molemmissa pyritään kieltämään tapahtunut ja siten välttämään vastuu.

        Uhrin kohtalo ja oikeus saada oikeutta ja siten vapautta ei kiinnosta ketään. Ollaan ensisijaisesti kiinnostuneita syyllisten kohtalosta/oikeuksista; ei uhrin. Suojellaan instituutiota: kirkkoa, terveydenhuoltolaitosta yms.

        Muutosta on tultava. Mutta miten? Tällä palstalla valittelumme ei muuta mitään.

        Taistelua työpaikkakiusaamista vastaan tulee käydä laajalla rintamalla. Tämäkin palsta on yksi tie. Sitten on vertaistukiryhmät, lehdistö jne...Tärkein on kuitenkin oikeustaistelu... Kun tarpeeksi iso joukko lähtee taisteluun, saadaan tuloksia. Työpaikkakiusaaja on paha ihminen, joka haluaa tuhota kiusatun terveyden, työn, toimeentulon, ihan kaiken. Kyse on kiusaajan pahuudesta, narsismista. Tyypillisesti kiusaajalla on ympärillään ne, jotka vaieten hyväksyvät tämän. Tämä ilmiö on ihan yleisinhimillinen ja yleismaailmallinen, ei koske ainoastaan työpaikkakiusaamista vaan muitakin vastenmielisiä ilmiöitä.

        '" Filosofit ovat vain selittäneet maailmaa, mutta tehtävänä on sen muuttaminen"( Karl Marx teesejä Feuerbachista v. 1845)


    • seppää

      Jo sitä nyt piehtaroidaan, kiusauksesse." Syy on sysissä, jos on sepässäkin". Vetäkäämme nyt vähän henkeä ja annetaan asian olla.

      • Tarvitaan muutosta!

        Työpaikkakiusaaminen on yksi henkisen väkivallan muoto. Sitä vastaan on taisteltava. Kyseessä on salakavala pahuuden muoto, jota ei ymmärretä riittävän hyvin. Tähän pitää saada muutos. Meidän on muutettava maailmaa.


      • törkeää

        Tarkoitatko mahdollisesti sitä, että tällaisen psyykkisesti häiriytyneen ihmisen edessä on vain alistuttava eikä saa lainkaan pitää omia puoliaan. Onko luovuttava ihmisarvosta?


      • Näin se on!

        Oletko sitä mieltä, että kiusaaja ja kiusattu ovat moraalisesti samanarvoisia? Oletko myös sitä mieltä, että raiskaaja ja raiskattu ovat molemmat syyllisiä?
        Asia on niin, että kiusaaja on yksin syyllinen ! Vähättelet kiusatun kärsimyksiä!

        Etkö osaa tehdä eroa oikean ja väärän välillä?


    • täh

      Tääläkö?

    • seppää

      Työpaikalla saa olla hyvinkin karppina. Tarkoitin lähinnä tällä foorumilla, asian jauhaminen on hyödytöntä.

      • justniin

        Enpä usko, että tästä asiasta keskusteleminen ja työpaikkakiusaamisen tunnetuksi tekeminen on hyödytöntä. Mitä useammat ihmiset rupeavat tunnistamaan työpaikkakiusaamisen ja puuttumaan siihen, sitä nopeammin saamme mahdollisesti Suomessa luopua kyseenalaisesta maineestamme olla se Euroopan maa, jossa eniten esiintyy työpaikkakiusaamista. Luulisin, että osa syynä kiusaamiseen on todella suomalaisten heikot kommunikaatiotaidot verrattuna muihin sivistysmaihin. Meillä on ollut puukko ja puntari eivät sanat


      • Piru perii vielä
        justniin kirjoitti:

        Enpä usko, että tästä asiasta keskusteleminen ja työpaikkakiusaamisen tunnetuksi tekeminen on hyödytöntä. Mitä useammat ihmiset rupeavat tunnistamaan työpaikkakiusaamisen ja puuttumaan siihen, sitä nopeammin saamme mahdollisesti Suomessa luopua kyseenalaisesta maineestamme olla se Euroopan maa, jossa eniten esiintyy työpaikkakiusaamista. Luulisin, että osa syynä kiusaamiseen on todella suomalaisten heikot kommunikaatiotaidot verrattuna muihin sivistysmaihin. Meillä on ollut puukko ja puntari eivät sanat

        Kemijärvi näyttää olevan kiusattuja täynnä - aikanaan kiusattiin kaupunginjohtajaa ja muitakin johtajia. Esimerkki on tarttunut ja se on edennyt ihan koulumaailman alaluokille asti. Taivaan tulissa kirvataan ja kaupungissa kiusataan eli voi kysyä, mihin Kemijärvi olet menossa. piru sinut vielä perii.


        KOULUKIUSAAMISESTA puhutaan paljon

        sivu 1 (koulussakin kiusataan)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        sivu 2 (mitä isot edellä, sitä pienet perässä)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11502685

        TYÖPAIKKAKIUSAAMINEN puhuttaa täällä (on tämä sivu):

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210


    • kaheleita on!

      Muistakaa:
      kiusaajat ovat vähä-älyisiä,
      tyytymättömiä itseensä ja elämäänsä,
      heikolla itetunnolla varustettuja,
      omaa asemaansa pelkääviä!

      Kiusaamisella pitää yrittää vahvistaa itseään ja asemaansa.

      Katsokaapa, kiusaajakaheleita ympärillä, näin se vain on!

      Kateus paistaa heistä, siis näistä kiusaajista; säälihän tulee itsestään, mutta kateuden kohteeksi joutuminen on ansaittua, siis omia ansioita on saatu!

    • paljonälyinen

      Siksihän kiusaajat ovatkin ongelma, kun he ovat vähä-älyisiä? Muutenhan heille voisi puhua järkeä ja he ymmärtäisivät asiat.

      • koivu2

        Usein kiusaajat ovat luonnehäiriöisiä, jotka ovat hyviä manipuloimaan muut puolelleen. Yhteisö, joka ei kykene käsittelemään ristiriitojaan tarvitsee syntipukin, johon laittaa itsessään oleva pahuus. Tällainen yhdistää yhteisön jäseniä keskenään ja pitää yhteisön ylipäätään elinvoimaisena. Tiettävästi ihminen on ainut eläin, joka on pystynyt rakentamaan kulttuurin, joka pysyy pystyssä kanavoimalla keskinäisen vihamielisyytensä yhteen sijaisuhriin.

        Kukaan ei kanna yksilöllistä vastuuta. Kukaan ei oikeastaan tehnyt mitään, koska kaikki osallistuivat kaikkeen.


      • Tutkija 3
        koivu2 kirjoitti:

        Usein kiusaajat ovat luonnehäiriöisiä, jotka ovat hyviä manipuloimaan muut puolelleen. Yhteisö, joka ei kykene käsittelemään ristiriitojaan tarvitsee syntipukin, johon laittaa itsessään oleva pahuus. Tällainen yhdistää yhteisön jäseniä keskenään ja pitää yhteisön ylipäätään elinvoimaisena. Tiettävästi ihminen on ainut eläin, joka on pystynyt rakentamaan kulttuurin, joka pysyy pystyssä kanavoimalla keskinäisen vihamielisyytensä yhteen sijaisuhriin.

        Kukaan ei kanna yksilöllistä vastuuta. Kukaan ei oikeastaan tehnyt mitään, koska kaikki osallistuivat kaikkeen.

        Työpaikkakiusaamista harjoittavassa työyhteisössä vallitsee vaikenemisen laki. Siitä puuttuu avoimuus, rehellisyys, dialogisuus ja kaikki terveen työyhteisön toimintatavat. Salassa tapahtuu kiusatun jyrsiminen, henkinen väkivalta. Kiusaaja nauttii, että saa rääkätä kiusattua. Tutkittaessa kiusaajia ja heidän sukulaissielujaan he ovat todenneet, että henkinen väkivalta tuntuu nautinnollisemmalta kuin fyysinen väkivalta.

        Oma pahuus ulkoistetaan kiusattuun.Työyhteisö johtajansa johdolla kokee olevansa täydellisen hyvä.


    • Näe naamion taakse

      Työpaikkakiusaaja katsoo olevansa oikealla asialla. Kiusattu on kiusaajan mielestä ansainnut kohtelunsa monista syistä. Näitä syitä kiusaaja etsii koko ajan.Jos kiusattu esim. unohtaa tehdä jonkin asian, siitä nousee valtava meteli. Jos taas kiusaajan tukija unohtaa tehdä jonkin asian, siitä ei edes mainita tai asia selitetään parhain päin. Jos kiusattu on sairausloma kyseessä on asiaton poissaolo. Jos kiusaajan tukija on sairauslomalla, hänellä on asiallinen syy. Jos kiusaaja käy tavalla tai toisella katsomassa kiusatun potilastiedot, kyseessä on vähämerkityksellinen asia. Jos kiusattu katsoo potilastietoja ottaakseen yhteyttä omiin potilaisiinsa , hän saa varoituksen.

      Kun johto (Natsi-Saksa)kehoittaa tappamaan ihmisiä(juutalaisia, homoja), asia selitetään parhain päin: "Olette tehneet kunniallisen teon". Paha teko käännetään moraalisesti hyväksi. Näin tapahtuu myös työpaikkakiusaamisesta puhuttaessa. On moraalisesti oikeutettua kiusatun kaltoinkohtelu.

      Muuten saksalaiset ovat ihan yhtä hyviä tai huonoja ihmisiä kuin me muutkin.

      Kiusaaja on paha ihminen, jolla on erinomaiset manipulointitaidot. Näillä taidoilla hän kerää ympärilleen sen vaikenevan porukan, joka ei kykene näkemään pahuutta tai ehkä näkee, mutta työpaikan säilymisen vuoksi ei uskalla avata suutaan!

    • hoh hoijaa

      Tästä ketjusta päätellen asiasta on niin paljon asiantuntevaa tietoa, että sen ei pitäisi olla enää ongelma.

      • koivu2

        Ongelmaksi työpaikkakiusaamisen tekee se, että siihen ei puututa asian vaatimalla tavalla; varsinkin, jos kiusaajana on esimies. Organisaatio ylintä johtoa myöten piilottaa tapahtuneen kaikin keinoin, jotta työsuojelurikos ei tulisi esiin. Oikeudenmukaisuudella, rehellisyydellä, moraalilla ei ole mitään merkitystä juuri silloin kun niitä tarvittaisiin. Ylin johto, joka on hyväksynyt nollatoleranssin työpaikkakiusaamiselle ei itse noudata hyväksymäänsä ohjeistoa.

        Paha (työpaikkakiusaaminen) laitetaan hyvän kaapuun eli uhrataan kiusattu ja sitä kutsutaan organisaation eduksi.


      • Työtä riittää

        Asiantuntevaa tietoa on, mutta sitä ei käytetä. On myös niin, että niillä, joilla on valtaa, ei ole tietoa eikä ymmärrystä tämän piiloutuvan henkisen väkivallan olemuksesta.

        Näyttää olevan niin, että täytyy itse kokea sisältä päin eli ensin pitää olla itse kiusattuna ennenkuin huomaa tämän rikoksen ominaispiirteet. Kokemuskaan ei riitä, vaan tarvitaan lisäksi henkilökohtaisia voimavaroja selviytyä kuivalle maalle. Sitten tarvitaan kykyä analysoida työpaikkakiusaamista.

        Työpaikkakiusaaminen on ihmisoikeusrikos, ja väkivaltarikos, joka on hyvin yleinen, mutta huonosti ymmärretty. Se on Suomen työelämää pahiten vahingoittava ongelma. Se on yleisimpien työperäisten sairauksien kuten masennuksen, uupumuksen, ahdistuneisuuden ja myös stressiperäisten somaattisten sairauksien takana. Vaatii vankkaa asiantuntemusta tukea ja hoitaa työpaikkakiusattua. Tuki tulee olla laaja-alaista psykologista, sosiaalista ja työnjohdollista. Tällainen asiantuntemus puuttuu lähes kokonaan suomalaisesta työsuojelusta/työterveyshuollosta.


      • koivu2
        Työtä riittää kirjoitti:

        Asiantuntevaa tietoa on, mutta sitä ei käytetä. On myös niin, että niillä, joilla on valtaa, ei ole tietoa eikä ymmärrystä tämän piiloutuvan henkisen väkivallan olemuksesta.

        Näyttää olevan niin, että täytyy itse kokea sisältä päin eli ensin pitää olla itse kiusattuna ennenkuin huomaa tämän rikoksen ominaispiirteet. Kokemuskaan ei riitä, vaan tarvitaan lisäksi henkilökohtaisia voimavaroja selviytyä kuivalle maalle. Sitten tarvitaan kykyä analysoida työpaikkakiusaamista.

        Työpaikkakiusaaminen on ihmisoikeusrikos, ja väkivaltarikos, joka on hyvin yleinen, mutta huonosti ymmärretty. Se on Suomen työelämää pahiten vahingoittava ongelma. Se on yleisimpien työperäisten sairauksien kuten masennuksen, uupumuksen, ahdistuneisuuden ja myös stressiperäisten somaattisten sairauksien takana. Vaatii vankkaa asiantuntemusta tukea ja hoitaa työpaikkakiusattua. Tuki tulee olla laaja-alaista psykologista, sosiaalista ja työnjohdollista. Tällainen asiantuntemus puuttuu lähes kokonaan suomalaisesta työsuojelusta/työterveyshuollosta.

        Samaa mieltä. Ei kuitenkaan ole valtaa vaikuttaa asioihin. Harmittaa tämä huokailu täällä, kun ei voi tehdä asialle mitään ja saman kokijoita on aivan liian paljon tässä yhteiskunnassa eivätkä hekään voi muuta kuin kirjoitella tällaisilla palstoilla.

        Ne, joilla olisi valtaa eivät tee asioille mitään, koska silloin tulisi oma syyllisyys työturvallisuusrikokseen esiin. He käyttävät kaikki ´hyvä veli´- järjestöt piilottamaan tapahtuneen rikosoikeudellisen asian. Pitkittävät selvitysprosesseja ja vaikeuttavat kaikin keinoin uhrin selviytymistä, jotta uhri ei jaksaisi prosessoida asiaa ja viedä sitä eteenpäin. Uhri pyritään sairastuttamaan pahasti ja jopa painostetaan tekemään itsemurha.

        Terveydenhuollon ja juridiikan osaaminen ei ole poistanut työpaikkakiusaamisongelmaa, vaan sitä tietämystä käytetään työpaikkakiusaamisen edistämiseen ja kiinnijäännin estämiseen. Esim. terveydenhuollossa on toiseksi eniten työpaikkakiusaamista heti seurakuntien jälkeen, mikä osoittanee, että tieto ei yksin auta. Tietoa siellä varmasti on.


    • kaiken kokenut

      On moni kokenut vuosia "työpaikkakiusaamista"; se voi olla katseessa, äänensävyssä, halventavassa suhtautumisessa, selän takana puhumisena, juonimisena, valejuttuja ja asioiden suurentelemisena, annetaan tehtäviä, jotka ovat vähäpätöisiä henkilön ammattitaitoon nähden, jopa valehdellaan toista mollaten jne.

      Henkilö saattaa niellä kaiken vuosia ja käpertyä pelokkaana koettaen olla kaikille sairaalloisesti mieliksi. Työpaikkakiusaaminen on vakava asia, johon on uskallettava puuttua! Kiusaajat saattavat pitää itseoikeutuksena oikeutena nälviä selän takana eivätkä enää mistakkaan, että kiusaaminen on rikos, josta voi seurata rangaistus ja jopa menettää työnsä, jos asiaa aletaan tutkia.

    • Muutos on tulossa

      Koulukiusaaminen ja työpaikkakiusaaminen ovat luonteeltaan samanlaisia. Tietoa on kertynyt tästä ilmiöstä kymmeniä vuosia. Miksi kiusaamista ei saada kuriin? Uskon kuitenkin, että muutos on tulossa. Täytyy vain tehdä työtä asian eteen. Kiusatun ominaisuus on puolustuskyvyttömyys. Tämän vuoksi kiusaajat suhtautuvat vihamielisesti kiusatun tukijoihin. Julkisuus on myös sellainen asia, jota kiusaajat kaihtavat. Kaikki raakuus halutaan tehdä salassa.
      Kaikki lailliset keinot tulee ottaa käyttöön taistelussa työpaikkakiusaamista vastaan.
      Kyseessä on ihmisoikeusrikos. Muistuttaa tätä norjalaisen naisen raiskaustapausta Arabiemiraateissa. Nainen joutui itse syytetyksi, kun teki rikosilmoituksen raiskauksesta. Samoin kun kiusattu ottaa yhteyttä esimiehiin ja työsuojeluviranomaisiin niin kiusatulle itselle tulee vaikeuksia. Esimiehet järjestävät potkut sellaisille, jotka nostavat kissan pöydälle eli puuttuvat työpaikkakiusaamiseen.

    • Kaiken kokenut

      Työpaikkakiusaaminen on ilmiö, johon työyhteisö ja koko johto-organisaatio sopeutuu niin, että siitä tulee normaalia hyväksyttävää toimintaa. Hienoin sanakääntein perustellaan kiusatun kohtelu:" Teko on vähäpätöinen, koska se on kohdistunut vain sinuun. Sinä olet ainoa, jolle on tällaista tapahtunut, joten asiaa ei voi käsitellä." Sitten tulee taas tämä salailu. Kiusatulle kerrotaan, että kaikkien kohtelu on samanlaista, vaikka kiusattu on saanut tietoonsa, että näin ei ole.
      Jos luette suomalaisia 1930-luvun lehtiä niin niissä ilmoitettiin juutalaisten kohtelusta Saksassa hyväksyvin äänensävyin. Näin tapahtuu myös kiusaamisen hyväksyvissä työyhteisöissä. Kiusaajat pyrkivät kaikin tavoin salaamaan toimintansa. Maailma on onneksi muuttunut 30-luvun ajoista. Jos kiusatun kaltoinkohtelu pääsee .julkisuuteen, niin kiusattu kuvaillaan negatiivisin sanakääntein.Katsokaapa tämänpäiväistä syytettä Finnairin työsuojelurikosepäilystä, joka on ilmeisesti jo ollut syyteharkinnassa. Sehän on niin,että kiusatun sairaslomia epäillään pinnaukseksi, kun sen sijaan kiusaaja tukijoineen saa ihan vapaasti olla sairauslomilla. On jopa niin, että eräät kiusaajat eivät käytännössä tee maininnan arvoista työtä ellei kiusaamista lasketa työnteoksi.

    • seppää

      Edelleenkin olen sitä mieltä, että kiusatullakin on oma vastuunsa.

      • koivu2

        Voisitko ystävällisesti kertoa, mitä tarkoitat yo. viestilläsi.


    • lyhyesti näin

      Jos joutuu toistuvasti, eri paikoissakin, kiusaamisen kohteeksi, niin omassa hapituksessa on jotain "houkuttelevaa".
      Sitä houkutusta on pystyttävä itsestään kitkemään.

      • koivu2

        Kohdallani on todettu, että mainitsemiasi ´houkutuksia´ on paljon. Osaamiseni on arvostettua. Olen iloinen ja energinen ihminen, joka tulee hyvin toimeen muiden kanssa. Luova ja hyviä tuloksia kehittämistyössä aikaansaava...

        Jouduin rankan epäasiallisen kohtelun kohteeksi lähiesimieheni taholta, joka käyttäytyy kuin narsistinen luonnehäiriöinen. Nyt olen kuin vaeltava muumio. Minut on leimattu kommunikaatio- ja yhteistyökyvyttömäksi. Sairauslomia on paljon. Olen työpaikalla mikroskoopin alla seurattavana koko ajan, josko tekisin vaikka jonkun näennäisen virheen, jotta voitaisiin irtisanoa. Uhkailtu on.

        Olen ensimmäistä kertaa pitkän työurani aikana joutunut työpaikkakiusatuksi. Syy on ilmeisesti kateus. Persoonana olen introvertti ja siten en itse ole osaamisillani kehuskellut eikä sellaiseen ole ollut tarvettakaan. Itsetuntoni on kohdallaan. Kertoisitko ystävällisesti, miten voisin kitkeä itsestäni mainitsemaasi ´houkutusta´? Ymmärtääkseni olen aika tyypillinen työpaikkakiusattu.


      • sinitta

        Ettäs kehtaatkin. Habituksessa on jotakin, joka aiheuttaa kateutta, kiusattu on kauniimpi, rikkaampi, onnellisempi tms, jota kiusaaja ei ole, matto täytyy vetää alta, jotta uhrin hyvinvointi vaarantuu.


      • sinitta
        sinitta kirjoitti:

        Ettäs kehtaatkin. Habituksessa on jotakin, joka aiheuttaa kateutta, kiusattu on kauniimpi, rikkaampi, onnellisempi tms, jota kiusaaja ei ole, matto täytyy vetää alta, jotta uhrin hyvinvointi vaarantuu.

        tarkennuksena, kommenttini liittyi lyhyesti näin -nimimerkille, ei siis koivu 2:lle, joka puhuu täyttä asiaa.


    • Stigmaa ja tabua

      Olen töissä sanokaamme riidanratkaisijan asemassa. Asetelma ei ole yksioikoinen eikä mustavalkoinen. Kuulen usein molepienkin näkökantoja. Kiusattava toistaa mantraa, että hän on epäsuosiossa ja häntä vainotaan toistuvasti.

      Ns. kiusaaja on kertonut näkökulmia minulle mutta ei kiusattavalle. Kuvio on minulle hahmottunut. Kukaan ei näköjään ole kehdannut tai halunnut kertoa, että työntekemisen jälki on hunoa. Palaute on toistuvasti ollut negaatioilla ladattu.

      Kehityskeskusteluja on syytä kehittää, käydä ylimalkaan. Rakentavan palautteen antaminen on heikko kohta omalla alallani. Voisiko sanoa että on kehtittymättömät esimies-alaistaidot? Kysyn ja vastaan:- Kyllä voisi.

    • Kaiken kokenut

      ' Tutkimustuloksia sekä kiusaajan että kiusatun piirteistä on olemassa. Kiusaajalla korostuvat narsistiset piirteet erityisesti empatiakyvyttömyys ja manipulatiivisuus. On totta, että jotkut joutuvat eri työpaikoissa kiusatuiksi. Näin on myös koulumaailmassa.Tieteellisen tutkimuksen pohjalta on todettu, että kiusattu voi olla kuka tahansa. Tarvitaan lisää tutkimusnäyttöä kiusatun profiilista. Onko ehkä niin, että kiusaajalla on hyvä vainu sen suhteen, kenet voi ottaa kiusattavaksi.


      Kiusattu ei voi muuttaa kiusaajan persoonaa, mutta voi tehdä jotakin omalle asemalleen, jotta puolustuskyky paranisi. Tulee kerätä itselleen tukiverkkoa perheestä, ystävistä, työterveyshuollosta ja työsuojelusta. Ei saa jäädä yksin.Oman terveyden ja muun hyvinvoinnin tukemiseen tulee satsata. Työ ei saa olla koko elämä, vaan tulee hankkia elämäänsä myös muita tärkeitä asioita.

      Nimimerkki stigmaa ja tabua kertoo, että on kumpaakin osapuolta haastatellut erikseen. Pitää haastatella myös molempia yhtä aikaa. Tulee myös muistaa, että kiusatun ominaisuus on puolustuskyvyttömyys. Tällöin kiusatulla tulisi olla neuvotteluissa mukana luotettava tukihenkilö. Kiusattu on pelokas, ahdistunut,eikä syyttä. Suomi on Euroopan johtava työpaikkakiusaamismaa. Tähän mennessä kiusattu on aina jollakin tavalla lopullisesti tuhottu, yleensä työsuhde on katkaistu useimmiten tekaistuin syin. Näin on myös koulumaailmassa. Koulukiusattu joutuu vaihtamaan koulua ja kiusattu saa jatkaa entisessä koulussaan useimmiten hakien näköpiiriinsä uutta kiusattavaa.

      Nimimerkki edelleen antaa ymmärtää, että kiusattu ei tee töitään kunnolla. Tietysti työkyky rapautuu kiusaamisen myötä. Työelämässä ihmiset ovat erilaisia ja esimiesasemassa olevan pitäisi tämä ymmärtää. Työtä voi tehdä eri tavoilla eikä kukaan ole täydellinen. Usein on myös niin, että työssä hyvin selviytyvä joutuu kiusatuksi.

      Toivottavasti työpaikkakiusaaminen tulevaisuudessa tunnistetaan ja tunnustetaan peremmin. Avoin, vastavuoroinen keskustelu ja asioiden perusteellinen ja syvällinen läpikäynti ovat aaimia työpaikkakiusaamisen ehkäisemisessä ja korjamisessa. Meillä on urakkaa edessämme.

      • koivu2

        ...´meillä on urakkaa edessämme.´

        Pitäisi tarttua toimeen. Näillä sivuilla kirjoittelumme ei auta. Esimiehet ja viranomaiset eivät ole poistaneet työpaikkakiusaamista vaikka heillä on sekä valta ja vastuu niin tehdä.

        Entäs sitten...?


      • Mikä moka!
        koivu2 kirjoitti:

        ...´meillä on urakkaa edessämme.´

        Pitäisi tarttua toimeen. Näillä sivuilla kirjoittelumme ei auta. Esimiehet ja viranomaiset eivät ole poistaneet työpaikkakiusaamista vaikka heillä on sekä valta ja vastuu niin tehdä.

        Entäs sitten...?

        Onko tämä kiusaamista?
        Kahteen kertaan pantu sama päätös esille!
        Ei muuta kuin vietävä EU:n oikeusistuimeen asti

        http://www.kemijarvi.fi/asukkaalle


      • Tyhmiä kiusaajat
        Mikä moka! kirjoitti:

        Onko tämä kiusaamista?
        Kahteen kertaan pantu sama päätös esille!
        Ei muuta kuin vietävä EU:n oikeusistuimeen asti

        http://www.kemijarvi.fi/asukkaalle

        Edellä on kirjoitettu hyvin:

        Kemijärvi näyttää olevan kiusattuja täynnä - aikanaan kiusattiin kaupunginjohtajaa ja muitakin johtajia. Esimerkki on tarttunut ja se on edennyt ihan koulumaailman alaluokille asti. Taivaan tulissa kirvataan ja kaupungissa kiusataan eli voi kysyä, mihin Kemijärvi olet menossa. piru sinut vielä perii.

        KOULUKIUSAAMISESTA puhutaan paljon

        sivu 1 (koulussakin kiusataan)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11503399

        sivu 2 (mitä isot edellä, sitä pienet perässä)
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11502685

        TYÖPAIKKAKIUSAAMINEN puhuttaa täällä (on tämä sivu):

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210


        Eikö noille jutuille voi mitään? Mistä löytyy järkeviä ihmisiä puolustamaan heikkoja? Maailma ei tule paremmaksi, ellei sitä sellaiseksi tehdä - siis odottamalla ei tapahdu mitään, vain tekemällä.

        Kiusaajilla on silti pikku pipi päässä, kaikki ei ole kotona, jotain puuttuu - älyä! sympatian ja empatian kykyä! liikaa annettu lusikalla sadistin vikaa!


    • Tehotiedottamista

      Kaikki ilmoitukset>
      Rovaniemen hallinto-oikeuden päätös 22.7.2013 /Sivistyslautakunnan päätös 23.8.2012 § 101 25.07.2013
      Rovaniemen hallinto-oikeuden päätös 22.7.2013 /Sivistyslautakunnan päätös 23.8.2012 § 101 25.07.2013

      Totta tosiaan kahteen kertaan on:
      http://www.kemijarvi.fi/asukkaalle

      Edellä kirjoitettu:
      Onko tämä kiusaamista?
      Kahteen kertaan pantu sama päätös esille!
      Ei muuta kuin vietävä EU:n oikeusistuimeen asti

      http://www.kemijarvi.fi/asukkaalle

    • uhrina ollut

      Eva Biaudet ihmetteli TV.ssä ohjelmassa "Miksi rikos kiehtoo" sitä, että miksi täysin kiltistä ihmisestä tulee toisia alistava raakalainen. No siksi, että kyseessä on tämä narsistinen persoonallisuushäiriö jolla kiltti on saatu raakalaiseksi, ja että narsitinen persoonallisuushäirikkö voi käsitellä ihmismieltä mielensa mukaan kenenkään mitään epäilemättä sanojensa ja tekojensa oikeutusta.
      Omasta kokemuksesta voin kertoa, että joskus en ollut ehtinyt edes työpaikalla saapumaan, kun syytekirjelmä oli laadittu siellä valmiiksi. Se että mitä olin ikävää aiheuttanut, ja aivan kiltistä isommasta päälliköstä oli tullut "raaka tappaja. Hän oli valmis "tappamaan" minut siihen paikkaan. Itse en ollut kyllä tietoinen että miksi tämä olisi tehtävä.
      Tämmösitä "meidän" työelämässä tapahtuu, ja tottakai kyseessä ovat hyvin sairaat narsistiset persoonallisuushäiriöiset jotka yhä enenevässä määrin aiheuttavat vahinkoa toisille. Eipä silti, eipä yhteiskunta edelleenkään ole mitään ratkaisevaa tehnyt, sillä mitään lakiehdotuksia en näe "ilmoilla" olevan?

      • ei kahta vaihtoehtoa

        Naina paivina ilmestuu kirja tuopaikkakiusaamisesta koskien ahde/ratu taistelua. Luin otteen kirjasta. Vanhat haavat aina aukeavat kun luen muiden kokemuksista. Tuopaikkakiusaamista ei voi painaa villaisella. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin, etta oikeus tapahtuu.


      • Tunnista peto
        ei kahta vaihtoehtoa kirjoitti:

        Naina paivina ilmestuu kirja tuopaikkakiusaamisesta koskien ahde/ratu taistelua. Luin otteen kirjasta. Vanhat haavat aina aukeavat kun luen muiden kokemuksista. Tuopaikkakiusaamista ei voi painaa villaisella. Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin, etta oikeus tapahtuu.

        tyopaikkakiusaajat ovat lajin sisaisia petoja, jotka petoelainten tavoin vainuavat saaliin eli uhrin. Joku talla palstalla ihmetteli, miksi usein samat ihmiset joutuvat kiusatuiksi. Se johtuu pedon vainusta. Ihmispedoilla on taitoja ja se taito on kyky vainuta uhri. Peto ei aina onnistu, vaan joskus se erehtyy, Katsokaapa ATK: Ratya,erehtyi pahan kerran..Niin kay tulevaisuudessa yha useammalle tyopaikkakiusaajalle


    • härmänhäijy
    • kiusattukoulu

      Koko elämäni meni pilalle vuosikymmeniksi, kun kiusaajana olikin opettaja...sellainen on kehitysvaiheessa olevalle ihmisalulle pahempaa kuin, jos koulukaverit kiusaisivat...

    • Kiusaaja on peto

      Opettajissa on ollut entisaikaan paljon kiusaajia. Nykyään roolit ovat paljon vaihtuneet eli oppilaat kiusaavat opettajia. Minua on kiusattu elämäni aikana sekä koulussa että töissä. Kaikista pahin on Kemijärven kiusaamistilanne.Kiusaaja sai täyden tuen om ilta esimiehiltään.Olenkin miettinyt, että ketä tämä kiusaaja nyt rääkkää. Tietysti on pitänyt vähän kursia käytöstä. Aina on riittänyt kiusaajan esimiehille, että kiusaaja on kiistänyt tekosensa ja syyttänyt muita erityisesti kiusattuja entistä törkeämmin.

    • työyhteisöä 40 v

      Elämä om kilpailua. Työyhteisössä kilpaillaan asemasta
      Kilpailussa toinen pärjää paremmin ja toinen jää häviölle. Häviäjä ja voittaja ovat kumpikin vastuussa syntyvästä tilanteesta.
      KIlpailukeinot ovat säännöttömät, siksi näitä epätasaarvoisia tilanteita syntyy. Sääntöjä aletaan laatimaan vasta sitten, kun ongelma on syntynyt.
      Työyhteisön valppaudesta riippuu, millä keinoilla kilpailua käydään.
      Esimiesten taidoilla on ratkaiseva merkitys, kunkin työyhteisön tilasta.

      • Hapeallinen teko

        Miksi Kemijarvella on kaupungin johtavissa viroissa laiskoja, kyvyttomia henkiloita, joiden ainoa taitolaji on tyopaikkakiusaaminen?


      • omatunto ei pelaa..
        Hapeallinen teko kirjoitti:

        Miksi Kemijarvella on kaupungin johtavissa viroissa laiskoja, kyvyttomia henkiloita, joiden ainoa taitolaji on tyopaikkakiusaaminen?

        ...osastonjohdossa mutta ulkokultaisuutta riittää.


    • Kiusaaminen on rikos

      Työpaikkakiusaamista aletaan pohjustamaan jo koulussa. Koulukiusaajille viestitetään, että kiusaaminen on ihan ok. Joitakin makeilevia esityksiä pidetään seuraavalla tavalla: " Emme hyväksy kiusaamista, siihen meillä on nollatoleranssi, mutta meidän koulussa ei ole kiusaamista" . Todellisesta kiusaamisesta ei puhuta mitään, Se on tabu. Kiusattu oppilas stigmatisoidaan. Hänet siirretään toiseen kouluun. Kiusaaja saa ylpeänä jatkaa toimintaansa. Sama toiminta jatkuu työpaikkakiusaamisena. Kiusaajat ilmoittavat:" Meillä on nollatoleranssi kiusaamisen suhteen. Annamme täyden tukemme **:lle. Kiusatut on aikoja sitten savustettu pois työstään.
      Työpaikkakiusaamisen pois kitkeminen aloitetaan siitä, että poistetaan koulukiusaaminen. Pois tyhjänpäiväiset lätinät. Koulukiusaaminen on rikos, johon tulee tarttua tiukoin ottein!

    • pekka kalastaja

      Minua kiusaa nämä kiusaamiseen liittyvät kirjoitukset. Olen siis kiusattu. Tätä on jatkunut pitkään, eikä loppua kiusaamiselleni näy.

      • Niin se on

        Loppu näkyy sitten, kun kaikki petomaisuudet on käyty avoimesti ja valehtematta läpi.


    • Ihmisarvo kunniaan

      Kiusaaminen tuntuu samalta kun katsoin kemiallisen hyökkäyksen uhreja...kitumista,kitumista,kitumista loputtomiin. Kiusaajat eivät suostu puhumaan mitään siitä raakuudesta, mitä ovat kiusatuille tehneet. He eivät kadu tekojaan, päinvastoin. Kaikki on yleistä liturgiaa samaan tapaan kuin Syyrian Assad..

      Työpaikkakiusaaja uhkaili minua suunnilleen näin:"Olen monessa liemessä keitetty"Tällä kiusaaja tarkoitti, että hänellä on lupa minua rääkätä ja minun pitää olla nöyrä ja ottaa iskut vastaan. Kiusaaja ei tiennyt, että minutkin on monessa liemessä keitetty enkä anna rääkätä itseäni.

      Työpaikkakiusaaja voi viedä työpaikan, mutta ei ihmisarvoa

      • Hyvä hallintotapa

        Mikä on hyvä hallintotapa? Se on sitä, että kiusattu otetaan kahdenkeskiseen puhutteluun, annetaan mielivaltaisia määräyksiä, joilla kiusatun ihmisarvo poljetaan maan rakoon. Kiusatun työsopimus kadotetaan. Sitä ei ole olemassakaan. Tällöin kiusaaja voi antaa mitä tahansa määräyksiä, joilla on tarkoituksena yksinomaan tuhota kiusatun työkyky ja koko elämä.


        Tämä on hyvä hallintotapa!


    • emme opi mitään

      Työpaikkakiusaaja on usein narsistisesti häiriintynyt , persoonallisuushäiriöinen. Hän ei muutu millään keskustelulla tai joutavilla työyhteisöhymistelyillä. Sellaiset avoimet asiaanpuuttumiset ovat ihan valohoitoa, jossa kiusaaja saa muutkin liittoutumaan puolelleen. Pitää olla tosi vahva, että uskaltaa vastustaa persoonallisuushäisiöistä ihmistä. Ainoa keino, jolla kiusaaminen loppuu, on kiusatun lähteä työyhteisöstä. Been there, seen it, got the t- shirt!

      • Löysässä hirressä

        Näin sitä häätyisi tehdä!


    • Narsistin kohteena!

      Kiusaaminen, olipa kyseessä työpaikka, koulu tai mikä tahansa yhteisö on raukkamaista ja tuomittavaa.
      Narsistit ottavat helposti vallan ja esittävät esimiehilleen enkelin kaltaisella esiintymisellään hyvyyttään. Työpaikoilla he varastavat työkavereiltaan tai alaisiltaan ideoita ja esittelevät niitä sitten ominaan päästäkseen esimiehensä suosioon.
      Kun tämä suosio on sitten saavutettu, niin onpa tosissaan vaikea saada totuus näkyviin, se on joskus jopa mahdotonta!
      Monesti tälläisen henkilön kanssa menee hyvin niin kauan kuin toimii kyseisen henkilön toiveiden mukaisesti. Kun tilanne muuttuu, alkaa häirintä ja kiusaus. Usein ko. narsisti on luonut vankan ja luotettavan suhteen esimieheensä jolloin tilanteen korjaaminen on erityisen vaikeaa.
      Sitten kun tilanne lähtee tavalla tai toisella purkautumaan, ymmärtävät työtoverit ja esimiehet koko kuvion ja ihmettelevät tapahtunutta.

    • Pahuuden olemus

      Oli joulukuu 2009-tammikuu 2010. Työpaikkakiusaaja oli viimeistään silloin iskenyt silmänsä minuun. En tiedä, oliko jo aikaisemmin. Olin autuaan tietämätön, että minut oli valittu salakavalan henkisen väkivallan kohteeksi. Kaikki aukeni minulle hitaasti, pikkuhiljaa. Viimein kiusaaja tuli eteeni röyhkeästi, ylimielisesti esittäen vaatimuksiaan, joihin hänellä ei ollut mitään oikeuksia. Kiusaaja oli päättänyt katsoa, miten ja millä tavalla selkärankani katkeaa. Hän oli päättänyt tuhota minut ihan omaksi nautinnokseen. Päätin taistella. Kiusaaja ei ymmärtänyt, että hänet ja hänen pahuutensa tunnistetaan.

    • Tunnista sarvipää!

      Työpaikkakiusaajat antavat ulkopuolisille täysin erilaisen kuvan itsestään kuin kiusatuille. Erään hallintokunnan johto tukee kaikin käytössä olevin keinoin kiusaajaa. Tästä on hyvä esimerkki tietosuojasäännöt, joita on muutettu ihan sen vuoksi, että ei tarvitsisi antaa varoitusta työpaikkakiusaajalle. Näin pitkälle pahuuden suojelemissa mennään.

      Muistamme sadun punahilkasta. Susi liikkui lammasten vaatteissa. Uskon kaapuun verhoudutaan Näin on tapahtunut myös Kemijärvellä.

      Kunniallisuuden ja uskonnollisuuden kaavun alta paljastuu itse sarvipää

    • Toimistokerberos

      Toimistosihteeri on ns. "työpaikan omistaja", pimittää tärkeitä tietoja, loukkaa valikoimiaan ihmisia kun vain on tilaisuus ja toisia mielistelee. Kaivaa maata toisten jalkojen alta, kyttää ja puhuu perättömiä yläportaan suuntaan. Tunnistatko itsesi, työ"toveri"?

      • Vaihdos on hyväksi

        Uudet tuulet ovat puhaltaneet jo useita kuukausia. Nyt on toimistossakin hyvä ihminen jolla ei ole edellisen kirjoittajan mainitsemia ominaisuuksia.


      • Susi lampaana?
        Vaihdos on hyväksi kirjoitti:

        Uudet tuulet ovat puhaltaneet jo useita kuukausia. Nyt on toimistossakin hyvä ihminen jolla ei ole edellisen kirjoittajan mainitsemia ominaisuuksia.

        Onko haukuttu väärää puuta? Todellinen myyrä, kyttääjä ja pahanpuhuja onkin ollut taustalla ja levittänyt pahuutta? Onko nyt paremmin?


    • SOIKIOPÄÄ

      Ja vielä väitätte että Kemijärvi on hyvä paikka,HAHAAHAAAH

      HHAHAABUOHHAHAHAAAAAA......

      OIKEIN KOIRILLE ITSEKESKEISET KEMIJÄRVELÄISET

      BUOHAHAHAAAAAHAAABUOHAAHHAAA...

    • sinitta

      Olen ollut työpaikkakiusattu koko sen viisivuotisen ajan, jonne jouduin erehtyessäni ottamaan viran vastaan. Vieläkään minä en tiedä, kuka on työpaikan työsuojeluhenkilö, voin vain arvailla, hän, joka toiseksi eniten kiusaa minua. Yksi lusmuilee ja teetättää minulla työt, lähiesimies haukkuu milloin mistäkin, jos ei muuta keksi, niin töistä, joita ei vielä ole edes aika tehdä. Hänen esimiehelleen puhuminen ei auta, kaikilla kun voi joskus olla huonoja päiviä. Minua kohtaan on tehty useita työsuojelurikoksia. Ainoa keino selviytyä on päästä pois työpaikasta, jotta ottavat uuden uhrin. Olen tehnyt itseni loppuun jo tässä ajassa. Ja tämä on sivistyksen kehto, naissusien työpaikka.

      • helpotus

        Hei! Jos kuulut liittoon ota yhteyttä sinne. Kato netistä mihi voi ottaa yhteyttä. Laita nämä kusipäät vastuusen asioista. Nosta nokka pystyyn ja älä välitä tee vain työsi ja näytä omat voimavarasi. Pääasia et hymyilet ja hoidat työsi . (minkä kerkiät)) Alkaa muilla vituttaa.


    • Kiusaajan profiili

      Työpaikkakiusaajat vihaavat kiusattuja. Perustunne heillä on viha. Luin juuri valtakunnallisesta tunnetusta työpaikkakiusaajasta. Hän kuuleman rääkkäsi eniten niitä, jotka olivat puolustuskyvyttömimpiä. Mistä tässä on kyse? Kyse on pinnallisuudesta ja moraalittomuudesta.Eläinmaailmassa on autoritaarinen nokkimisjärjestys. Niin on myös työpaikassa, jossa kiusataan. Tämäntyyppinen tiukka hierarkkinen järjestelmä on myös rikollisten omissa yhteisöissä.

      Vihansa työpaikkakiusaajat piilottavat ulkopuolisilta. He eivät kykene millään tavalla käsittelemään kiusaamistaan. Heillä ei ole sanoja selvittää kiusaamisiaan. He puhuvat asian vierestä, jättävät kertomatta oleelliset asiat. He valehtelevat.

    • Kauas kuljettu

      Kerronpa teille tositarinan alamaailmasta. Nokkimisjärjestyksessä ylhäällä oleva antoi käskyn murhata erään henkilön, joka ei häntä miellyttänyt. Tehtävää suorittamaan tämä ylhäällä oleva tyyppi vaitsi nuorehkon, alemmassa asemassa ja helposti manipuloitavissa olevan henkilön, joka sitten teki murhan vaikka ei ollut koskaan ennen edes pitänyt asetta kädessään.Tietysti hän sai koulutusta tehtäväänsä ja palkkion.

      Ei mennyt kuin muutama päivä, kun murha selvisi ja aikanaan tuli oikeudenkäynti ja tuomio. Ylemmässä asemassa oleva, murhan tilaaja sai elinkautisen ja teon suorittanut 10 vuotta vankeutta.

      Kemijärvellä ollaan sitä mieltä, että rikoksen tilaaja on täysin syytön ja teon suorittanut kantaa yksin vastuun, vaikka hänen oli asemansa vuoksi toteltava esimiestään.

      Voi maailmaa ja sen pahuutta! Kemijärvellä on kauas kuljettu, liian kauas. Enää ei ymmärretä oikean ja väärän eroa!

    • Pyövelin kunnia

      Luin tänään lehdesta seuraavan jutun: Joku oli nimittänyt pyöveliä murhaajaksi. Pyöveli oli nostanut kunnianloukkaussyytteen. Siinä oli kuuleman käynyt niin, että tuomioistuin oli hyväksynyt kunnianloukkauksen tapahtuneen.

      Työpaikkakiusaaja nosti kunnianloukkaussyytteen, koska häntä oli nimitetty työpaikkakiusaajaksi. Joku totesi:" MIten sellaista(kunniaa)voi loukata, jos sitä(kunniaa) ei ole olemassa?"

    • Selviytyjäksi

      Tanssii tähtien kanssa ohjelmassa eräs esiintyjä kuvasi sitä, miten hän oli selviytynyt koulukiusaamisesta. Kiusatun ei saa alkaa mielistelemään kiusaajiaan. Ei senkään vuoksi, koska siitä ei ole mitään hyötyä. Kiusattu päätti elää elämäänsä omalla tavallaan, vahvistaa puolustuskykyään ja nimenomaan niitä piirteitä, joiden vuoksi häntä oli kiusattu.

      Tässä oli viisautta, jonka mukaan myös työpaikkakiusattujen tulee elää. Ei saa alkaa nöyristelemään. Itsekunnioitus tulee säilyttää.

      Monen elämän traumaattisimpia kokemuksia on joutuminen työpaikkakiusatuksi. Kiusatusta selviytyjäksi on pitkä tie, mutta se kannattaa kulkea. vain sillä tavalla säilytät ihmisarvosi, jonka kiusaaja yrittää sinulta viedä

    • naamion takaa

      "Maailma on vaarallinen paikka, ei niiden vuoksi, jotka tekevät pahaa, vaan niiden vuoksi.jotka seisovat vieressä, eivätkä tee mitään"(A:Einstein).Kemijärvellä asiat vielä pahemmin.. Kiusaajaa on tuettu kaikin mahdollisin keinoin, keinoja kaihtamatta.

      Tunnista pahuus

      • uhrina ollut

        Myötäelämisen auttuus ja 'oikeutus'. Noin ei pidä olla eikä tule olla eikä saa olla. Joka kykenee katsomaan vierestä toisen kiusaamista, on osallinen kiusaamiseen.


    • Pahuuden olemus

      Olen vuosikymmeniä seurannut työpaikkakiusaamisia työni puolesta. Suomi on Euroopan johtava työpaikkakiusaamisen maa ja työpaikkakiusaajalla on yhteiskunnan tuki. Kiusattua rääkätään vuodesta toiseen rajattomasti. Lopuksi kiusatun terveys tuhotaan ja kiusatulle annetaan potkut.

      Kiusaaja antoi minulle rauhan vuosikaudet. Yllättäen loman aikana jouluna kiusaaja oli saanut päähänsä, että minä voisin olla seuraava uhri. Meni useita kuukausia ennenkuin ymmärsin, mistä on kysymys. Kaikki oli niin salaperäistä. Ymmärsin, että jokin asia on vialla, mutta en oikein käsittänyt, mistä on kysymys. Vähitellen kiusaaja rohkaistui ja alkoi käsittelynsä hyvin suorasukaisesti. Olin järkyttynyt. Kaikki tapahtui kahden kesken. Kiusaajan esimiehet antoivat täydellisen tuen kiusaamiselle.
      Työpaikkakiusaaminen muistuttaa Pohjois-Korean järjestelmää. Molemmat kuvastavat ihmisen pahuuden samaa puolta.

      • Vaatii älyä!

        meidän muiden on vain tajuttava milloin jotakin kiusataan ja oltava kiusaajan apuna, me emme saa hyväksyä ja jos me olemme vahvoja, me lopetamme heti - pakko sanoa, että huomaaminen vaatii älyä


    • Tunnista tyranni

      Olen monesti ihmetellyt, miksi kiusaamiseen ei työyhteisössä puututa, vaikka vierestä nähdään, mistä on kysymys. Erityisen moitittavaa on, että esimiesasemassa oleva tukee työpaikkakiusaamista.

      Naisiakin on työpaikkakiusaajina, mikä tietysti kuvastaa heidän empatiakyvyttömyyttä. Naiset ovat keskimäärin empatiakykyisempiä kuin miehet, johtuen heidän biologiastaan. Luonto on suunnitellut naisen hoivaajaksi. Tämä näkyy myös miesten sotaisuudessa keskimäärin. Olen huomannut, että miehet, jotka hakeutuvat sosiaali-ja terveysalalla esimiestehtäviin, ovat usein puutteellisia empatiakyvyiltään. Tietysti on hyvä, että he eivät hakeudu asiakastyöhön henkilökohtaisten ominaisuuksiensa puutteiden vuoksi. Hyvin ikävää on tietysti, jos tällainen empatiakyvytön esimies sattuu omalle kohdalle. Juuri näin on miulle käynyt.

      Jos on tyrannimaisia piirteitä, tunnekylmyyttä ja sadistisuutta, ei tosiaankaan ole kysymyksessä hyvän esimiehen piirrelista. Tällainen esimies näyttää ulospäin varmaotteiselta, mutta tosiasiassa kyseessä on oman arvon nostaminen toista ihmistä polkemalla. Näin tapahtuu usein myös diktatuurivaltioissa ja järjestäytyneen rikollisuuden piirissä.

    • Voimia!

      Hyvää joulua työpaikkakiusatuille! Ensi vuosi on parempi. Niin uskon. Pitäkää huolta itsestänne! Hakekaa tukea omaisista ja ystävistä! Luonnosta, liikunnasta! vertaisryhmistä, kirjoista, harrastuksista, terapiasta...

      On pitkä tie toipua, kun ihmisarvo on viety tai ainakin yritetty viedä. Ota ihmisarvosi takaisin. Kiusaaja ei halua sitä antaa, vaan se on itse otettava.

    • Aina käsiteltävä

      Luin juuri artikkelia tutkimuksesta, miten koulukiusaaminen vaikuttaa.Tutkimusta on tehty ympri maailmaa. Yhteenvetona mainittakoon, että koulukiusaaminen aiheuttaa elinikäiset arvet.Tutkimuksissa nuorilla henkirikoksentekijöillä oli todettu, että he olivat koulukiusaamisen uhreja.

      Koulukiusaamisen uhrit toteavat, että ainoastaan kiusaamisen käsittely on heitä auttanut.Näin on myös silloin, kun on kyse työpaikkakiusaamisesta. Ainoastaan yksityiskohtainen ja perusteellinen kiusaamisen käsittely voi korjata tilanteen. Paras vaihtoehto on kiusaamisen käsittely työpaikalla. Ei voi olla mitään perusteita sille, että jonkin työntekijän kokemaa kiusaamista ei käsiteltäisi. Ei voi olla niin, että heikossa työsuhdeaseman esim. sijaisen tai pätkätyöläisen kiusaamisasiaa ei käsiteltäisi.

      Työpaikkakiusaaminen pitää aina käsitellä. Jos työpaikka on tähän kyvytön, niin asia pitää viedä poliisin käsiteltäväksi.

      • kokemuksen omaava

        Olet aivan oikeassa siinä, että kiusaaminen on käsiteltävä. Muuten kokemus jää elinikäiseksi umpeutumattomaksi haavaksi, joka vaikuttaa uhrin koko elämään. Vaikeaa kiusaamista on käsitellä työpaikalla silloin, kun kiusaajana on esimies, joka kieltää ja mitätöi kiusaamisen. Terapia on yksi eheyttävä keino saada asia ainakin jollain tavalla hallintaan. Äärimmäisenä keinona on antaa asia poliisin tutkittavaksi


      • uhrina ollut
        kokemuksen omaava kirjoitti:

        Olet aivan oikeassa siinä, että kiusaaminen on käsiteltävä. Muuten kokemus jää elinikäiseksi umpeutumattomaksi haavaksi, joka vaikuttaa uhrin koko elämään. Vaikeaa kiusaamista on käsitellä työpaikalla silloin, kun kiusaajana on esimies, joka kieltää ja mitätöi kiusaamisen. Terapia on yksi eheyttävä keino saada asia ainakin jollain tavalla hallintaan. Äärimmäisenä keinona on antaa asia poliisin tutkittavaksi

        Melko kauan olen yrittänyt, myös poliisille se rikosilmoitus on mennyt, mutta eihän siitäkään mitään tullut. Olisiko osansa sillä että poliisi teki rikoksen?
        Ei unohdu, pitää jatkaa vaan, joskus hyvitys on tultava. Uuden vuoden alkupäivinä lähtee taas ensimmäinen vuosittainen kantelu asiasta.


    • Et ole arvoton

      On totta, että kiusaaminen on avoin haava, joka ei parane ellei asiaa käsitellä. Terapia on välttämätön, mutta se yksin ei riitä. Kiusaaja pitää kiusattua ammattitaidottomana, epäeettisesti toimivana, sairaana jne..Tällä tavalla kiusaaja korottaa itseään eli kiusattua polkemalla. Kiusatun on hyvä tämä ymmärtää.

      Työpaikkakiusaaminen on rikos ja se tulisi saattaa poliisille ellei asiaa kyetä työyhteisössä hoitamaan. Asian hoitoa ei ole se, että kiusatulle annetaan potkut, siirrretään muihin töihin jne. Kiusaaja salaa todelliset syyt eli, että kiusattu on savustettu pois ja ilmoittaa, että kiusattu on itse halunnut lähteä.

      Sitten kiusaamisestaan voi kirjoittaa kirjan. Näinkin on moni tehnyt.

      Eli yhteenvetona: asian avoin käsittely työpaikalla. jos ei onnistu sitten valvovat viranomaiset ja poliisi. Oma terapia on tärkeä, koska kiusaaja on sinulle uskotellut, että olet arvoton jne..Sitten kaikki muu mukaan:omaiset vertaiset, harrastukset ..

    • lohduton olo

      muakin on kiusattu ja kiusataan,
      miten apua hakea,
      kun kemijärvellä tappelevat kaikki

    • Thougts for New year

      Kemijärven kaupunki ja työpaikkakiusaajat eivät ole sama asia.Kemijärven kaupungin ja työpaikkakiusaajien edut eivät ole samansuuntaisia. Kemijärven kaupungin ja työpaikkakiusaajien edut ovat täysin vastakkaiset.

      • hoh hoijaa

        Näin varmaankin teoriassa on tai tulisi olla, koska työpaikkakiusaaja tulee maksamaan työnantajalleen kohtuuttoman paljon. Kemijärvellä kuitenkin työpaikkakiusaamista tukee aika korkealla tasolla oleva johto. Eli mistä on oikein kysymys ?


      • Kyse korruptiosta
        hoh hoijaa kirjoitti:

        Näin varmaankin teoriassa on tai tulisi olla, koska työpaikkakiusaaja tulee maksamaan työnantajalleen kohtuuttoman paljon. Kemijärvellä kuitenkin työpaikkakiusaamista tukee aika korkealla tasolla oleva johto. Eli mistä on oikein kysymys ?

        Kysymys on korruptiosta, hyvä veli järjestelmästä.Kiristämällä työpaikan menetyksellä voidaan tehdä oikeastaan mitä tahansa. Tämä on erityisesti kuihtuvan paikkakunnan ongelma. Kuihtuminen on tavallista nopeampaa korruption myötä


    • Bully does´nt decide

      Hyvää uutta vuotta kaikille työpaikkakiusatuille! Työtä riittää tämän työelämän epäkohdan kitkemiseen! Kyseessä on ihmisoikeustaistelu. Kiusaaja on määritellyt kiusatun omien kriteeriensä mukaan arvottomaksi. Tämä muistuttaa Mandelan taistelua joidenkin tahojen määritelmää vastaan, jonka mukaan ihonväri tekee toisesta ihmisestä toista arvottomamman. Homot ovat arvottomampia kuin heterot, naispappi on arvottomampi tai ei pappi ollenkaan sen vuoksi, että on nainen. Työpaikkakiusattu on arvoton, koska kiusaaja on asian näin määritellyt.

    • Potkimaakari

      Tämän päivän uutinen on HS:n artikkeli laestadiolaisliikkeen hyväksikäyttötilanteesta. Kovin on tuo liikkeen nokkamies tietämätön, mitä liikkeessä on tapahtunut.
      Kun olin lapsi ja siitä on pitempi aika kuin
      laestadiolaisjohtajan työuran alkamisesta niin puhuttiin ihan yleisesti laestadiolaisperheissä tapahtuneista hyväksikäytöistä. Minulla oli hyvä koti, jossa varoitettiin tällaisista asioista.No, emme olleet laestadiolaisia.

      Muuten insesti muistuttaa työpaikkakiusaamista. Yleisellä abstraktilla tasolla kiusaamista ei hyväksytä. Käytännössä asia on täysin päinvastainen. Kiusattua nöyryytetään monin tavoin kuten laestadiolaispiireissä hyväksikäytettyä. Kummankiin liittyy häpeä. Kiusattu häpeää sitä, että häntä kiusataan. Kumpaankin liittyy myös salailua ja syyllistämistä. Ei hyväksytä, että kiusattu kertoo kiusaamisesta.

      Laestadiolaiset olivat ylimielisiä ja nostivat itsensä muiden yläpuolelle. Saman tekivät työpaikkakiusaajat. Mikä on sellainen työntekijä, jonka taidon- ja voimannäyttö on yksinomaan toisen ihmisen polkemisessa? Potkikorttia heiluttamalla voi saada työntekijän kynnysmatoksi muuttotappiopaikkakunnalla.

      • Potkukortti

        Tarkoitus oli sanoa"potkukortti". Se oli ahkerassa käytössä työpaikkakiusaajalla. Saattaa olla vieläkin.


    • Iloitkaamme

      Työpaikkakiusaaja sai ansionsa mukaan. Tietysti Ahde on ollut melko jämerä ihminen, kun on jaksanut taistella. Ihmettelenkin, miten sellaiset kiusatut, joilta on kaikki ihmisarvo viety, jaksavat taistella oikeuksiensa puolesta. Totuus on, että he eivät jaksa.
      Suomi on edelleen työpaikkakiusaajien luvattu maa.

      Asian korjaaminen vaatii työtä.
      Iloitkaamme pienestä voitosta!

      • uhrina ollut

        Kyllä, yksi voitto on saavutettu, ja ehkä alkaa viimein selvitä suomalaisten kiusaamisen syyt, ja keinot.
        Taistelija jaksaa vaan koska totuutta ei voi piilottaa, ja siihen se vaadittu energia tulee näin itsestään.


    • toivossa elävä

      meille muillekin työpaikkakiusatuille tuomio Ahteen jutussa antaa toivoa. Monet ovat varmaankin kiusaamisen aikana niin uupuneet, että eivät jaksa viedä asiaansa eteen päin. Kerätkää itsellenne tukijoukot läheisistä. He antavat voimaa.

      • Kiusattu on ihminen

        Pääasia on, että tuomio tuli. Tietysti tuomio on pieni kaikkeen siihen rääkkäykseen verrattuna, mitä kiusattu saa kokea.
        Huomasin, että Ahde on vahva ihminen ja jaksoi taistella. Yleensä työpaikkakiusattu on puolustuskyvytön ja voimaton kiusaajan käsittelyssä. Kiusattujen tulee tukea toinen toistaan. Se on tärkeää. Pahalle ei saa antaa periksi!
        Kiusaajan perusominaisuuksia on yritys tuhota toisen ihmisen ihmisyys..
        Rädyn asianajaja puhui"kiltistä ja rehdistä" miehestä.Kiusaaja on juuri tällainen, antaa itsestään hyvin kaksijakoisen kuvan. Pahuus tulee esille ainoastaan kiusattuja kohtaan.
        Voimia kaikille kiusatuille!


    • uhrina ollut

      Todella ihmetelin Rädyn asianajajan komenttia, jossa hän kertoi, että Räty on tuhottu, hänen itsetuntonsa on tuhottu ymjs. ja enpä ole moista ennen kuullutkaan. Eli ei näköjään olla tilanteen tasalla 'tuolla' kiusaajan uhrien suhteen.
      Puolustukseen ei siis saisi lähteä, sillä voi olla että kiusaaja kärsii pahastikin.

    • tosion

      Kun sinut on ansiottomasti valittu työtehtäviisi, pätevämmät ohitettu niin kuin tapaus Ahde. Olet silloin valinnut kynnysmattona olon, joten pysy lestissäsi ja ota nurisematta vastaan mitä tulee.

      • leikitään

        Vastaus nimimerkille Tosi on. Kuinkahan paljon näitä hyväveliverkostoon kuuluvia Kempassa on, joiden koulutus, työkokemus yms eivät vastaa viran vaatimuksia. Ovat ohittaneet suhteillaan huomattavasti pätevämpiä henkilöitä. Tulos näkyy varmaankin työn tulosina ja lisääntyneinä menoina, jotka me veronmaksajat nurisematta maksamme


    • kepulainen kempasta

      Ahteet ovat joutuneet epäoikeuden mukaisen käytöksen uhreiksi. Rva Ahteen sisimpään sieluun iski pikkunapoleoni ja hra Ahteen kohtalo oli joutua yksittäisen vanhanpiian käpälöinti-termiin, johon ihastui suomalainen nuijamieskunta. Kummassakin tapahtumasarjassa Ahteet olivat kärsiviä osapuolia. Ajanoloon nämäkin tapaukset kääntyvät uhrien hyväksi.

    • Työtä paljon

      LK:ssa eilen puhuttiin jopa alle 3 vuotiaiden kiusaamistaipumuksesta. Haastateltava tutkija kertoo, että kukaan e ole alunperin paha. Ihminen kuuluu eläinkuntaan ja kyse on lajityypillisestä biologiaan pohjautuvasta ominaisuudesta, joka on ollut tärkeä selviytymistaistelussa. Toiset ovat alttiimpia kiusaamaan henkilökohtaisten ominaisuuksiensa ensisijaisesti empatiakyvyn puutteen vuoksi.Me tunnemme historiasta diktatorisia empatiakyvyttömiä johtajia, jotka ovat pitkään hyvin menestyneet. Nykyaikana puhutaan ihmisoikeuksista ja demokratioita pidetään ihanteena. Aikuisten on helppo puhua lasten ja koululaisten kiusaamisesta, koska se ei koske itseä. Tyypillisesti aikuinen kiusaaja joko perheväkivallan tai työpaikkaväkivallan harjoittaja ei tunnusta eikä ehkä tunnista kiusaamistaipumustaan.
      Väkivallan historia on mielenkiintoinen. Korkean moraalin ja etiikan ukokuorta ylläpitävät sisältäpäin empatiakyvyttömät väkivallasta nauttivat ovat joutuneet yhä ahtaammalle. Murhat, raiskaukset ja fyysiset pahoinpitelyt tuomitaan ihan yleisesti. Nykyään näyttää siltä, että henkinen väkivalta erityisesti työpaikkakiusaamisen muodossa elää ja voi hyvin Suomessa.Kyse on väkivallan jatkumosta. Asiaan on tulossa muutos. Henkinen väkivalta on rikos. Eräs kansanedustaja on tehnyt aloitteen näiden rikosten rangaistusasteikon koventamisesta.

    • Onko unohtunut?

      Kaupunginhallituksen esityslistalla perustellaan psykologin tarvetta mm. siten, että mielenterveystoimiston lääkäri tarvitsee työnsä tueksi psykologin palveluja. Näinhän se on, mutta ei ollut näin, kun edellinen mielenterveystoimiston lääkäri tarvitsi työnsä tueksi psykologin palveluja. Hän ei johdon mielestä tarvinnut mitään tukea työssään, ei psykologin työn tukea eikä mitään muuta kuin tylyä kohtelua!

    • Piste pahuudelle

      Nyt on ilmestynyt kirja, tekijänä Laura Repo, alle kouluikäisten kiusaamisesta. Odotan mielenkiinnolla saavani piakkoin kirjan luettavaksi.
      Kasvatuksella on iso merkitys, mutta kyllä se perusaines on ihan biologiaa, geneettistä. Lasten kiusaamistaipumus ilmenee mm. eläinten rääkkäämisenä. On myös niin, että päiväkodeissa ei puututa kiusaamiseen jämerästi, ne pehmoset päiväkotitädit äänensävyllään viestittävät, että kiusaaminen ei ole kovin paha juttu.
      Usein kiusaajan katsotaan olevan aktiivinen, jämerä selviytyjä eikä ymmärretä, että tässä lapsessa pesii pahuus. Hän voi olla tuleva koulukiusaaja ja tuleva työpaikkakiusaaja. Tälle kehityskululle pitääisi saada piste jo varhaislapsuudessa.

    • katsokaapeiliin

      Eristämistä, työn mitätöintiä, selän takana puhumista, painostamista. Vain yksi teistä pyysi anteeksi.

    • Sitäodotellessa

      Onpa vanha ja pitkä ketju,mutta edelleen ajankohtainen. Minulta ei pyydetty anteeksi,mutta pitkällisen matkan henkisellä tiellä mm.psykoterapiassa olen käsitellyt tätä asiaa. Jos ei pyydetä anteeksi,vaan toimintaa jatketaan ihmisarvoa halventavasti täytyy löytää omia työkaluja asian selvittämiseksi. Se työkalu on ollut henkinen polku,jonka osana oma pitkäaikainen psykoterapia. Henkisen väkivallan kokemuksesta jollainen, työpaikkakiusaaminen on ,selviytyminen vaatii voimia. Se ydinasia on anteeksiantaminen itsensä vuoksi ja irtipäästäminen. Minun kiusaajalla on vahva tuki Kemijärven johdossa. Voisi sanoa, että kaveriporukka pitää valtaa Kemijärvellä. Minussakin oli syytä, olin liian kiltti ,liian työteliäs ja joustava. Halusin tehdä työni hyvin. Tämä antoi kiusaajalle väärän viestin. Sellaisen viestin,että tässä on heikko ja halveksittava henkilö,jota voi alkaa kyykyttämään ja manipuloimaan. Laittaa kynnysmatoksi. Ylimieliset halventavat komentelut olivat liikaa ja ne kestivät liian pitkään. Minulle tuli aika katsoa peiliin. Suostunko tällaiseen. Siihen oli vain yksi vastaus: En. Tämä esimiessemassa oleva henkilö sai 100% tuen omalta esimieheltään,kaveriltaan. Häpäisy jatkui,minua ei lainkaan kuunneltu,vaan vaadittiin nöyrtymään. Tämä esimiehen esimies oli ja on uskonnollinen vaikuttaja,joka katsoi asiakseen järjestää minulle lestadiolaistyyppisen hoitokokouksen. Olin ihmeissäni,koska tämä oli minulle ihan uutta. Meni pitkään ennenkuin sain kuulla,että kyseinen henkilö on mm. naispappeuden vastustaja ja on ollut suunnittelemassa takavuosina valtakunnallista homovastaista marssia. Minähän kuuluin tähän halveksittavaan ihmisryhmään ilmeisesti hänen mielestään.Ei ollut kyse työstä,vaan ihmisarvosta,joka minulta vietiin.Ei olisi pahitteeksi eikä ole myöhäistä pyytää anteeksi vieläkään.

    • työmyyrä30

      Esimies vilahtaa kerran vuodessa, vähäistä on kontakti puhumattakaan kiitoksesta.

    • Anonyymi

      Meillä vasemmistossa on tehokeino työpaikkakiusaamisen hoitoon. LOPETETTAKOON Suomesta kaikki työpaikat .

    • Anonyymi

      Työpaikkakiusamisesta ei kannata valittaa, saat vaan jonkun diagnoosin mielisairaudesta.

    • Anonyymi

      Miksihän Taavo lähti niemeen töihin.

    • Anonyymi

      Hei,
      Pyytäisin apuanne opinnäytetyön aineiston keräämiseksi tähän tärkeään aiheeseen. Tarvitsisin vielä muutaman kertomuksen ja olisin kiitollinen avusta! Alla on kirjoituspyyntöni:

      Hyvä sosiaalialan työntekijä,
      Opiskelen Metropolia ammattikorkeakoulussa sosiaalialan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa ja teen opinnäytetetyötäni työpaikkakiusaamisen kokemuksista sosiaalialalla. Tarvitsen lisää aineistoa opinnäytetyötäni varten, joten olen kiitollinen kaikesta avusta!
      Oletko sinä sosiaalialan työssäsi ollut osallisena, kokenut tai todistanut työpaikkakiusaamista? Mikä auttoi sinua selviytymään kokemuksestasi?
      Olen kiinnostunut kuulemaan tarinasi. Voit kirjoittaa vapaamuotoisesti juuri niin kuin olet tapahtumat kokenut. Taustatietoina tarvitsen ikäsi ja sukupuolesi sekä sen, kuinka kauan olet työskennellyt sosiaalialalla. Lähetäthän kirjoituksesi 10. 12.2023 mennessä
      Henkilötietoja käsitellään tietosuojalain https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20181050#Pidp446288176 mukaisesti opinnäytetyön kirjallisen ilmaisun tarkoitukseen. Opinnäytetyön tekijä voi tarvittaessa muokata arkistoitavia kirjoituksia tietosuojavaatimusten ja muiden laillisten vaatimusten tä

    • Anonyymi

      Sen olen johtajana huomannut, että kun naisia vähän härnää seksuaalisesti niin tekevät parempaa työtä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe