Kemijärvellä kiusataan - nyt koulussa!

Tosi ikävää sattunut

Kemijärveläisellä koululla sattunut kiusaamistapaus on johtanut käräjille.

Kauheaa luettavaa - onko asianosaisilta sivistysjohtaja pyytänyt edes anteeksi?
Onko valvonta ollut aukotonta, kun tällaista on päässyt tapahtumaan? Tyytyvätkö vanhemmat käräjäoikeuden päätökseen, vai viedäänkö asiaa eteenpäin?

Lapin-Kansa kirjoittaa näin:
http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194816595344/artikkeli/ kaikki alkoi pienesta nahistelusta 15-vuotiaat sitoivat 14-vuotiaan tyton kemijarvella.html

Ja Lapin Radio:
http://yle.fi/uutiset/teinipojat_sitoivat_tyton_teipilla_valitunnilla/6665621

Siis:
Vievätkö vanhemmat asiaa eteenpäin? Päättyykö oikeuskäsittely tähän? Kerätäänkö kolehti vanhemmille että saadaan ennakkotapaus tällaisesta? Missään nimessä asiaa ei saisi jättää tähän.

Onko koulu tehnyt kaikkensa? Valvonta pitäisi olla aukotonta! Olivatko koulunkäynninohjaajat kahvitauolla? Oliko opettajia riittävästi valvontatehtävissä? Katvealueita ei saa olla missään kohtaa. Kyllä olisi töitä eduskunnan oikeusasiamiehelläkin!

129

3100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • typeriä päätöksiä...

      Yhtenäis koulussa ei ole mitään hyvää. Senhän ymmärtää tyhmempikin että kun samaan rakennukseen sullotaan eskarista yläkoulu ikäiset. Eskarit saa "hyvää" mallia isommista kun kirvataa, huoritellaan, vejetään tupakkia ja kiusataan toisia. Kotoa pitää kasvatus lähteä jotta lapset ymmärtää mitä saa tehdä ja mitä ei. Sivistysjohtajan pitäs jo herätä ja tajuta että näillä typerillä säästöillä saa aikaan. Lapset häiriintyy ja kärsivät kun eivät saa käydä koulua normaalisti. Miksi pitää säästää vaikka tiedetään mitä siitä aiheutuu, ei ainakaan mitään hyvää. Ryhmäkokoja kasvatetaan ja henkilökuntaa vähennetään, jolloin jää vähemmän aikaa oppilasta kohden. Pitäskö sivistysjohtajan joskus käydä tutustumassa näihin yhtenäiskoulun ihanuuksiin joita on saanut aikaan. Lapsilla pitää olla turvallinen kasvamis ympäristö niin kotona kuin koulussa. Onneksi on kesäloma edessä.

    • nuorta lempea

      Hopö höpö nythän ne "styylaa" sen pojankaa

    • Ihmisoikeus kunniaan

      Kotona varmaan monelle lapselle näytetään huonoa esimerkkiä mm. siitä, miten toista ihmistä kohdellaan. Uhri saattaa myös oppia, että hyväksikäyttö, alistaminen, ihmisarvon riistäminen on ihan normaalia toimintaa. Usein nämä alistajat, empatiakyvyttömät henkilöt hakeutuvat ja pääsevät johtopaikoille. Siellä he katsovat oikeudekseen toisen ihmisen rääkkäämisen vedoten johtajan oikeuksiinsa.Nämä "johtajat" karkeasti polkevat toisen ihmisarvoa. Voi olla niin, että uhrikin alkaa luulla, että hän ei ole ihmisarvoinen. Ihmisoikeuksia on mm. sananvapaus, tulla kohdelluksi henkilönä, tasa-arvoisuus sukupuoleen, uskontoon , mutta myös mihin tahansa ominaisuuteen verrattaessa..
      Nämä nuoret pojat lähtivät alistamisen tielle. Hyvä, että asiaan puututtiin. Toivottavasti ne, jotka ovat alistamisen ja nöyryyttämisen kohteena, lähtevät peräämään ihmisoikeuksiaan.

      • Sairautta? Mielenvik

        Hyvä puheenvuoro tuossa edellä, tuon Ihmisoikeus kunniaan puheenvuoro!

        Nuo kiusaajat ovat ääliöitä, raukkoja, alemmuutta tuntevia - milloinkahan kiusaajat luokitellaan sairaiksi - pöpeiksi? Uskon että sekin aika tulee!


    • skjjd

      Nyky lapsella ei ole empatiakykyä. Ei ne osaa asettua toisen housuihin tai erota mitä saa tehdä ja mitä ei. Päivät pitkät räiskitään tappo pelejä ja yöt katsotaan kaikki rikos sarjat, joista saa mallia tosi elämään. Kuvitellaan että tosi elämässäkin saa pätkiä toisia turpaan jos vain sattuu huvittamaan. Vanhempien pitäs valvoa mitä heidän kullan nuput pelaavat ja katsovat, sitä varten niissä on ikärajat. Tosin lapsethan tekee vanhempien perässä ja sieltähän se malli tulee. On hirveä kuunnella kun päiväkoti ikäset lapset haistattaa, ei omena kauas puusta putoa. Parempi kun lapset kasvattaa kunnolla niin ei tarvitse ainakaan hävetä.

    • Kiusaaminen on rikos

      Empatiakyvyttömyys on kiusaajien perusominaisuuksia, niin lasten kuin aikuistenkin. Usein empatiakyvyttömyyteen liittyy sadismi. Toisen rääkkääminen tuottaa nautintoa.
      Kiusaaja tietää, että kiusaaminen on väärin ja sen vuoksi pyrkii sen salaamaan. Kaiken lisäksi kiusaaja näyttää tietyille tahoille täysin eri puolen itsestään. Näissä kiusaamistapuksissa on hyvä muistaa, että kiusaaja on kaksinaamainen.On totta, että eräitä usein kiusaajan asemalle merkitykselliset henkilöt tuntevat täysin erilaisen, miellyttävän henkilön. He eivät usko, että kiusaaja on paha ,alistava ja nöyryyttävä joitakin henkilöitä kohtaan. Useimmiten nöyryyttämiset ja rääkkäämiset tapahtuvat kahden kesken. Molemmat kuvat kiusaajasta ovat tosia.
      Näissä kiusaamisasioissa olemme suunnilleen siinä tilanteessa kuin oli insestin ja seksuaalisen hyväksikäytön kysymyksissä n. 50 vuotta sitten. Edistystä tapahtuu, mutta hyvin hitaasti.

    • johtajasivistys

      Kemijärven paras ja ahkerin perhe joutui muuttamaan paikkakunnalta, mutta kiusaajat jäivät. Tämä on toinen tapaus kuin tässä ylhäällä käsitelty. Mutta miksi siis uhrien pitää paeta ja syylliset jäävät tänne mellastamaan?

      • YkSi ÄiTi

        No vastaus johtajasivistys:Ensinnäkin tässä tapauksessa on kyse opettajan lapsesta jota ns. kiusattiin.Lapsi oli opettajan suosiossa ensinmäiset vuodet ja kun ope vaihtui ja huomas ettei häntä enää luokassa nostettu ylemmäs ,muita alkoi syyttää kaverita "koulukiusaamisesta".Ei ollut millään tavalla valmis tulemaan vastaan kun kysyttiin miten häntä kiusataan,ei valmis sopimaan asioita.Ja ei ole tämän perheen taholla ensi kerta kun syytetään "kiusaamisesta".Vanhinta lasta aikoinaan syytettii et kiusataan harrastuspiireissä.Mutta kusi alle syytökset .pitää myös katsoa se puoli asiassa että kiusaattu voi nostaa itsensä muiden yläpuolelle ja vaatia itselleen parempaa kohtelua,kohtelua mihin tottu entisen opettajan aikaan.Ja kun syksyllä huomas et uus ope ottaa kaikki tasavertaisena...mua kiusataan.Miettikää sitäkin puolta asiasta.Lapsihan voi hakea myös huomioa sillä kun syyttää kiusaamisesta.Montako päivää oli koulusta pois,kärsikö "kiusatulla"koulunkäynti.??EI,entä syytetyt:??Opettajan lapsi suoriutuja kaikessa paras(kuten entinen ope sanoi).Ei kateutta mutta eikö kaikki oppilaat ole tasavertaisia oli sitten tavallisentallaajan tai opettejan mukula.Ketään ei voi nostaa toisen yläpuolelle sen takia et on opettajan ja työkaverin lapsi.


      • MiKKi)

        Taitaa olla muut syyt pos muutolle kuin mitä esim.LapinKansassa annettiin ymmärtää, että kiusaamisen takia.Onhan Kemijärvellä kaksi muuta ala-astetta Isokylä ja Särkikangas..!! Eiköhän taustalla ole posmuutolle aivan erit perusteet.!??


      • Tarvitaan muutosta
        MiKKi) kirjoitti:

        Taitaa olla muut syyt pos muutolle kuin mitä esim.LapinKansassa annettiin ymmärtää, että kiusaamisen takia.Onhan Kemijärvellä kaksi muuta ala-astetta Isokylä ja Särkikangas..!! Eiköhän taustalla ole posmuutolle aivan erit perusteet.!??

        Mitkä perusteet? Kyllä kiusaamisessa on aivan riittävästi syytä muuttaa pois. Kouluissahan on vuosikaudet ollut sellainen politiikka, että kiusatun pitää muuttaa pois ja kiusattu saa jatkaa opinahjossaan. Opettajat sulkevat silmänsä kiusaamiselta. Selittelevät asioita parhain päin. Tämäkin on niitä asioita, johon tulisi saada muutos. Miksi kiusaajaa palkitaan henkisestä väkivallasta?

        Kaikissa kouluissa ei ole huonosti asiat. Jo 60 vuotta sitten osattiin joissakin paikoissa tarttua koulukiusaamiseen. Edistyminen on ollut hidasta.


    • Paljastetaan pahuus

      Asia on niin, että kiusaajia tuetaan kaikin voimin. Erityisen röyhkeää tämä toiminta on työpaikkakiusattujen kohdalla. Kiusaajan toimintaa pidetään vähäisenä, vaikka tarkoituksena on löytää kiusatusta sellaisia tietoja, joilla voitaisiin paremmin vahingoittaa kiusatun työtä ja terveyttä.

      Kyseessä on virka-aseman väärinkäyttö toisen ihmisen vahingoittamistarkoituksessa. Tällainen toiminta on tuomittavaa. Se on paljon pahempi asia, jos joku vain uteliaisuuttaan katsoo toisen tietoja.

    • Minäminäminäm

      Myös kunnalliselämässä nahistellaan jatkuvasti. Tämä on ihan perus-Kemppalainen tapa ja tulee jatkumaan läpi sukupolvien.

      • Asianosaisille!

        Lakimiehille ja muille asiaan hoitoon vaikuttaville:

        Asiaa käräjäoikeuden osalta ei pidä jättää tähän, vaikka maksaisi mitä! Syyllinen tilanteeseen on löydettävä! Samoin maksajat!

        Vapauden riisto on pahimpia rikoksia mitä voi toiselle tehdä! Jos käytettiin teippejä, mistä ne saatiin? Oliko teko etukäteen suunniteltua? Ihmiselle jolta sidotään käset ja jalat voi jäädä iänikuisia traumoja - ne pitää ottaa huomioon rangaistuksissa. Vapauden riisto porukalla on sekin raskauttavaa - kohteeksi joutuneella on täytynyt olla suuri pelko jopa kuoleman pelkoon asti. Tällaisesta hurjasta menosta pitää kyllä saada paljon kovempi rangasistus mitä on nyt tullut! Asia on vietävä eteenpäin. Lain ehto turvallisesta opiskeluympäristötä on jäänyt räikeällä tavalla toteutumatta. Samoin perustusoikeudet sanan varsinaisessa merkityksessä on jäänyt toteutumatta - niistä ei voi puhua ollenkaan.

        Miten valvonta?
        Onko valvontalistat olleet kunnossa? Onko valvojia ollut riittävästi? Ovatko ne valvontakohteet sijoitettu kohteisiin, joissa voi jotakin sattua? Ovatko kaikki koulun turvallisuussuunnitelmat olleet ajantasalla? Onko tapahtuman jälkeen järjestetty kriisiapua? Onko koko tilanteen hoitaminen ollut sellaista kuin olisi pitänyt olla? Jos jotakin remonttia koulussa on tehty, niin miten tioihin voidaan tuoda sellaisia rakenteita, joiden takan voi jotain tapahtua? Opiskeluympäristön turvallisuudesta ei tuolloin ole huolehdittu. Ovatko valvojien apuna olevat avustajat olleet kahvilla? Heidän työaikansa ei ole 45 minuutin jaksoissa. Sitominen ei varmaan ole käynyt hetkessä, joten jos jotain pitkälle vietyä on kerennyt tapahtua, niin valvonta ei ole ollut tehokasta ja aukotonta, jollaista sen pitäivi aina olla. Ovatko kaikki valvojat olleet tehtävissä vai onko joku ollut muualla?

        Tässä kysymyksiä, jotka heräävät päässäni. Miten tällaista voi sattua?


    • Pahan palkka..

      Tuomio tietysti liian vähäinen. Asia pitää viedä eteenpäin. Taisteluun koulukiusaamista vastaan!

      Kemijärven julma työpaikkakiusaaminen saa edelleen uusia ilmenemismuotoja. Koko ajan kiusaajat ihan itse antavat todisteita siitä, että ovat vahingoittaneet kiusattuja. He omalla toiminnallaan ovat paras todiste petomaisuudestaan.

    • Petomaisuutta

      Mitä sanotte tällaisesta: tyyppi pyytää sihteeria käymään lokitiedoissa, jotta omasta käynnistä ei tulisi merkintää. Tyyppi seisoo ja lukee sihteerin selän takana kuin piru raamattua.Eikö löydy mitään, jotta voisi antaa varoituksen. Ensin yhden ja sitten toisen ja sitten potkut.

      Eikä tämä ole ainoa kerta. Tätä on harjoitettu toisenkin työntekijän kohdalla., ehkä enemmänkin. Ovela temppu ja johto taputtaa käsiään: jatka vain, saat täydellisen tuen...

      • Miksi?

        Ei lokitiedoissa, vaan potilastiedoissa... Kun johdon suosikki käy potilastiedoissa, sitä toimintaa vähätellään ja puolustellaan. Kun työlleen omistautunut ja empatiakykyinen työntekijä ottaa yhteyttä omiin potilaisiinsa , tulee varoitus. Voiko pahempaa petomaisuutta olla olemassa..


    • kysyn vaan

      Missä on luottamusmiesorganisaatio, jonka tulee valvoa ja johtaa alaistaan toimintaa? Meneekö heidän aikansa nahisteluun ja omien etujen ajamiseen ja valtapyrkimyksiin?

      • Tunkion puhdistus

        Luottamushenkilöt ovat täysin pihalla. Luottavat sokeasti virkamiehiin, jotka saavat tehdä ihan mitä haluavat. Kyllä se on AVI ja poliisi, joiden pitäisi alkaa tunkion puhdistukseen.

        Johtavat virkamiehet ovat sitä mieltä, että he saavat lukea kaikkien ja varsinkin alaistensa sairauskertomuksia. Kemijärvellä on pokkeuksellinen tapa, että lokitietoja vain vilautetaan kyselijän nokan edessä. Ei anneta tietoa. Kyselijän pitää olla poikkeuksellisen valveutunut, jotta ymmärtäisi pelin, jota pyritään salaamaan.


      • Hälyttävää!
        Tunkion puhdistus kirjoitti:

        Luottamushenkilöt ovat täysin pihalla. Luottavat sokeasti virkamiehiin, jotka saavat tehdä ihan mitä haluavat. Kyllä se on AVI ja poliisi, joiden pitäisi alkaa tunkion puhdistukseen.

        Johtavat virkamiehet ovat sitä mieltä, että he saavat lukea kaikkien ja varsinkin alaistensa sairauskertomuksia. Kemijärvellä on pokkeuksellinen tapa, että lokitietoja vain vilautetaan kyselijän nokan edessä. Ei anneta tietoa. Kyselijän pitää olla poikkeuksellisen valveutunut, jotta ymmärtäisi pelin, jota pyritään salaamaan.

        Ovatko nuo kaksi Hillatien kiusaamistaukset jotka ovat tulleet julkisuuteen, ainuita? Eivät varmaan ole! Siksi noiden tapausten vähättely tuntuu tosi pahalta! Vai mitä te sanotte tuosta?

        Joku on aloittanut keskustelun myös sivulla

        - http://keskustelu.suomi24.fi/node/11502685

        mutta olisi hyvä jos tämä esillä oleva sivu olisi pääsivu - näin olisi helpompi seurata ajatustenvaihtoa asiasta - tästä tärkeästä asiasta!


    • ...

      Lepistöllä oli aikoinaan koulukiusaaja josta tuli poliisi. Jatkoikohan kiusaamista??

    • maalainen28

      Kemijärvellä eriarvoistetaan oppilaita. Ala-astelaiset ovat välitunnit ulkona reippaassa ulkoilmassa, jossa on myös valvojat. Sisällä peuhaavat yläasteikäiset hapettomassa tilassa, jossa on myös valvojat. Yläasteikäisten lorvailu sisällä kuvastaa koulun järjestyksen välinpitämyyttä. Rehtori ja opettajat haluavat sisälläololla nuoleskella yläasteikäisiä. Valvontamääräkin kaksinkertaistuu.
      Välitunnin vietosta ei ole sääntöä, mutta mitä sanois maistereille maalaisjärki.

      • Tutkittava!

        Koulu on kauhea kiusaamispaikka,
        oppilaat voivat kiusata toisia oppilaita,
        opettajat voivat kiusata toisia opettajia,
        oppilaat voivat kiusata opettajia ja päinvastoin,
        opettajat voivat kiusata rehtoria ja toisinpäin,
        siivoojat voivat joutua kiusatuksi ja he voivat omilla touhuillaan aiheuttaa mielipahaa,
        JOPA
        KANSLISTI(T) VOI KIUSATA KETÄ TIELLE SATTUU,
        yhteisössä on vielä kouluavustajia, jotka voivat olla mitä vain,
        kyllä on ikävä yhteisö luonteeltaan tuo koulu!
        Piru voi olla siellä valloillaan!


      • mielipide1
        Tutkittava! kirjoitti:

        Koulu on kauhea kiusaamispaikka,
        oppilaat voivat kiusata toisia oppilaita,
        opettajat voivat kiusata toisia opettajia,
        oppilaat voivat kiusata opettajia ja päinvastoin,
        opettajat voivat kiusata rehtoria ja toisinpäin,
        siivoojat voivat joutua kiusatuksi ja he voivat omilla touhuillaan aiheuttaa mielipahaa,
        JOPA
        KANSLISTI(T) VOI KIUSATA KETÄ TIELLE SATTUU,
        yhteisössä on vielä kouluavustajia, jotka voivat olla mitä vain,
        kyllä on ikävä yhteisö luonteeltaan tuo koulu!
        Piru voi olla siellä valloillaan!

        Koulumaailma pitää siis täydellisesti muuttaa, eikö niin. Aloita, siitä se lähtee.


    • luygyguhguyg

      Ei Kemijärvi ole ainoa paikka missä kiusataan. Yhtenäiskoulu ei ole syy kiusaamiseen, vaan rehtori.
      Meillä vaihtui rehtori, niin jo alkoi kiusaamiselle pystymään jotain. 20 vuotta tässä kyseisessä koulussa rehtori väitti, ettei ole kiusaamista. Mutta koko ajan oli ja rehtori syytti ja painosti kiusaajien vanhempia niin, ettei kukaan uskaltanut pikkukylässä panna vastaan. Kiusaajat oli kylän alkuperäisasukkaiden kakaroita, joita suojeltiin. Muualta kylään muuttaneiden lapset jäi hampaisiin, kun ei ollut keskustan puoluekirjaa tai muuten vain tuttuja isojen pamppujen joukoss.a

      Mutta kun rehtori vaihtui ja muututtiin yhtenäiskouluksi, loppui kiusaaminen. Kummasti vain tämä uusi rehtori siihen kykeni.

      Ja kumma homma. Ne kiusaajtakin on tyytyväisiä, kun homma saatiin loppumaan ja peli puhallettua poikki.

      Syy on aina koulussa rehtorin, jos ei puututa kiusaamiseen.

    • henkinen väkivalta

      tuskin kiusaaminen loppuu kokonaan. Se vain muuttaa muotojaan, muuttuu salatuksi. Nyt kyseessä ollut kiusaamistapaus oli erittäin näkyvä. Se pystyttiin konkreettisesti toteamaan. Kuka huomaa oppilaan eristämisen? Muut lähtevät pois paikalta, kun kyseinen kiusattu lulee paikalle, keskustelu loppuu. Kuka huomaa kiusaajien ilmeet, eleet kiusattua kohtaa, vaivihkaan heitetyt herjat, jotka voivat syvästi loukata kiusattua. Kuka huomaa henkisen väkivallan? Kertokaapa.

      • Ratkaisu ongelmaan

        Jää kotiin ja istu komerossa. Kukaan ei kiusaa sinua.Sinä et myös silloin vahingossakaan kiusaa muita.Omatunto säilyy puhtaana kaikilla.


    • joskus sortunut

      Kiusaamista ei ole pidä sallia, mutta kyllä kiusatunkin on syytä katsoa peiliin. Kiusaamista voidaan myös "kerjätä".
      Hurskastelu ei vie tätä asiaa eteenpåin.

      • xyz2

        Ihmettelen, mitä tämä kiusatuksi tulemisen kerjääminen on? Voiko joku konkreettisesti sen selittää. Kiusaaminen on erittäin traumaatinen tapahtuma kiusatulle. Muistot ja tunteet kulkevat pahimmassa tapauksessa läpi elämän, eivätkä todellakaan positiivisessa mielessä. Vaikuttavat kiusatun itsetuntoon erittäin vahingoittavasti. Kuva itsestä muodostuu aliarvioivaksi, joka heijastuu muihin ihmissuhteisiin sekä omaan arvioon itsensä kelpaavaisuudesta sekä toisten että kiusatun omissa silmissä.


    • joskus sortunut

      Ihminen, varsinkaan keskenkasvuinen, ei ole luonnostaan objektiivinen eikä tasapuolinen. Kun syntyy epätasapaini ihmisten keskuudessa, se voi korostua, sitä on houkutus korostaa, jos yhteisö ei kontrolloi.
      Kiusaajakin voi olla avun tarpeessa.
      Tällä en lainkaan puolusta kisaamista, vaikkakin jossakin määrin ymmärrän sitä.

      • qwer6

        Yleensä onkin niin, että kiusaaja on avun tarpeessa, mutta hän ei itse sitä tajua. Hän luulee olevansa muiden yläpuolella, muita parempi. Miten tällainen ihminen ymmärtäisi, että hän on itse on avun tarpeessa. Pieni lapsi ei synnynnäisesti ymmärrä, mikä on oikein ja mikä väärin. Oikean ja väärän erottaminen toisistaan tapahtuu vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Tärkeimmät henkilöt tällöin ovat lapsen vanhemmat. Eräs viisas nimismies sanoi koulun vanhempain illassa jo muutama vuosikymmen sitten, että jos kotona ei laiteta rajoja niin tulee aika, jolloin rajojen laittajaksi tulee poliisi. Rajojen laittaminen perustuu rakkauteen. Meidän aikuisten tulee uskaltaa kertoa lapsillemme, mikä on oikein ja mikä väärin. Välinpitämätön suhtautuminen kertoo lapsillemme ja nuorillemme, että emme välitä heistä. Eräs nuori pitkään rötösteltyään sanoi: Tahdoin nähdä välittääkö kukaan minusta niin paljon, että ottaa kiinni.


    • kansakoulukuria

      ...Kemijärven kouluille sellainen raamikas vartija kiertelemään, ilman aikataulua...ei kai tollasten tarvi ku pikkasen vilkasta, murahtaa ja kohottaa ryhtiä, niin luulis nuorison hiljentyvän...ja just silleen ettei voi koskaan tietää minkä nurkan taka se ilmestyy...tai tupsahtaa luokkaan...saahan sinne vanhemmatkin mennä jos niin huvittaa...ja pitää pysyä jurona, ei liikaa kontaktia oppilaisiin, säilyy pieni pelkopersiissä...

    • koulunsa käynyt

      "kansakoulukuria"n esittämä vartija joutuisi todennäkösesti aika pian kiusauksen kohteeksi. Ei sille kukaan antaisi oikeutta väkivaltaan ja murina olisi hassua. "Murisija" pitäisi olla juku erityisopettaja. Kurinpito pitää olla tehokasta ja selkeää, esim erityisryhmät pukarien erottamiseksi.

    • Kiusaaja keskellämme

      Nyt Alavudella koululaiset, joista yksi aikuisikäinen, ovat tappaneet miehen. Kyseiset oppilaat ovat olleet ainakin lehtitietojen mukaan kunnollisia opiskelijoitya. Kyseessä voi olla rehvakas jopa röyhkeä opiskelija. Tällaisella henkilöllä ei ole empatiakykyä ja hän nauttii kiusaamisesta. Tällainen tyyppi ei ymmärrä toisen henkilön ihmisarvoa. Varsinkin kun tässä Alauden tapauksessa oli uhri kyläläisten mielestä omituinen tyyppi, kiusaajat ovat katsoneet, että heillä on oikeus tehdä tälle ihmiselle mitä vain. Edellä mainitut piirtteet: ylimielisyys, empatiakyvyttömyys, pinnallisuus, suurellinen omanarvontunto ovat sekä koulu- että työpaikkakiusaajan ominaisuuksia.

      • Löytyykö muuta?

        Kiusaaminen on saatava loppumaan - sen lopettamiseen on löydettävä keinoja.

        - Joka ikisessä opettajainkokouksessa asia on oltava esille. Jos jotain on sattunut asian tiimoilta, tiedot kaikkien opettajien tietoon, niin että nämä voivat olla valppaina aina ja jokaisessa tilanteessa ja käänteessä.
        - Opettajien pitää toimia yhdessä. vaikka pareittain. Heidän pitää kutsua vanhemmat paikalle jos jotain on sattunut. Asiasta pitää puhua aina myös vanhempainillassa ja pyytää vanhempia keskustelemaan aiheesta kotona lasten kanssa, vaikka kyseisiä lapsia ei kiusattaisi. Kaikkien lasten pitää tunnistaa kiusaaminen ja olla omalta osaltaan estämässä kiusaamista. Lasten pitää oppia pitämään kiusaamista raukkamaisena ja vähä-älyisenä toimintana. Lapset siis pitää saada toimimaan kiusaamisen vastustajiksi.
        - Rehtorin/kuraattorin/oppilashuoltoryhmän pitää puhutella kiusaaja aina.
        - Kiusaaminen pitää tunnistaa jo alkumetreillä ja siihen pitää puuttua jämäkästi.
        - Kouluun pitää saada jotain mukavaa ettei oppilaille synny protestimielialaa joka voi sitten purkautua jonkun tai joidenkin alistamisena - siis kiusaamisena.
        - Kiusaamisteema pitää olla aamunavauksessa esillä ainakin joka kuukausi. Asiasta pitää puhua mutta ei aina samaan tyyliin - voi käyttää satuja, musiikkia, taidetta ja sen sellaista apuna.
        - Jos 15 vuotta täyttänyt syyllistyy moiseen tekoon, asiasta pitää ilmoittaa poliisille. Jos poliisi ei toimi, sen toiminnasta voi kannella ylemmälle viranomaiselle.
        - On siirryttävä puheista tekoihin. Kunnon jälki-istunto aina ja sen mukainen käytösnumero todistukseen. Kiusaamisteot pitää kirjata ylös ja siten näytettävä teon vakavuus kiusaajalle.


      • Mistä kyse?
        Löytyykö muuta? kirjoitti:

        Kiusaaminen on saatava loppumaan - sen lopettamiseen on löydettävä keinoja.

        - Joka ikisessä opettajainkokouksessa asia on oltava esille. Jos jotain on sattunut asian tiimoilta, tiedot kaikkien opettajien tietoon, niin että nämä voivat olla valppaina aina ja jokaisessa tilanteessa ja käänteessä.
        - Opettajien pitää toimia yhdessä. vaikka pareittain. Heidän pitää kutsua vanhemmat paikalle jos jotain on sattunut. Asiasta pitää puhua aina myös vanhempainillassa ja pyytää vanhempia keskustelemaan aiheesta kotona lasten kanssa, vaikka kyseisiä lapsia ei kiusattaisi. Kaikkien lasten pitää tunnistaa kiusaaminen ja olla omalta osaltaan estämässä kiusaamista. Lasten pitää oppia pitämään kiusaamista raukkamaisena ja vähä-älyisenä toimintana. Lapset siis pitää saada toimimaan kiusaamisen vastustajiksi.
        - Rehtorin/kuraattorin/oppilashuoltoryhmän pitää puhutella kiusaaja aina.
        - Kiusaaminen pitää tunnistaa jo alkumetreillä ja siihen pitää puuttua jämäkästi.
        - Kouluun pitää saada jotain mukavaa ettei oppilaille synny protestimielialaa joka voi sitten purkautua jonkun tai joidenkin alistamisena - siis kiusaamisena.
        - Kiusaamisteema pitää olla aamunavauksessa esillä ainakin joka kuukausi. Asiasta pitää puhua mutta ei aina samaan tyyliin - voi käyttää satuja, musiikkia, taidetta ja sen sellaista apuna.
        - Jos 15 vuotta täyttänyt syyllistyy moiseen tekoon, asiasta pitää ilmoittaa poliisille. Jos poliisi ei toimi, sen toiminnasta voi kannella ylemmälle viranomaiselle.
        - On siirryttävä puheista tekoihin. Kunnon jälki-istunto aina ja sen mukainen käytösnumero todistukseen. Kiusaamisteot pitää kirjata ylös ja siten näytettävä teon vakavuus kiusaajalle.

        Onko Hillatie KiVa-ohjelmassa mukana? Eikö se toimi? Eikö sitä osata toteuttaa? Vai eikö viitsitä?

        Jotain on pielessä!

        Eikä edes viitsitä pyytää anteeksi vaan syyllistytään mutta kun -selityksiin ja ei se niin ole - hokemiin. Että silleen siellä Kemijärvellä! Osataanko edes hävetä vai naureskellaanko nyt julkisuuden valokeilassa ajatellen että ihan sama millaista julkiusuutta saa kun vain sitä saa?


      • valvontaa tehostetta
        Löytyykö muuta? kirjoitti:

        Kiusaaminen on saatava loppumaan - sen lopettamiseen on löydettävä keinoja.

        - Joka ikisessä opettajainkokouksessa asia on oltava esille. Jos jotain on sattunut asian tiimoilta, tiedot kaikkien opettajien tietoon, niin että nämä voivat olla valppaina aina ja jokaisessa tilanteessa ja käänteessä.
        - Opettajien pitää toimia yhdessä. vaikka pareittain. Heidän pitää kutsua vanhemmat paikalle jos jotain on sattunut. Asiasta pitää puhua aina myös vanhempainillassa ja pyytää vanhempia keskustelemaan aiheesta kotona lasten kanssa, vaikka kyseisiä lapsia ei kiusattaisi. Kaikkien lasten pitää tunnistaa kiusaaminen ja olla omalta osaltaan estämässä kiusaamista. Lasten pitää oppia pitämään kiusaamista raukkamaisena ja vähä-älyisenä toimintana. Lapset siis pitää saada toimimaan kiusaamisen vastustajiksi.
        - Rehtorin/kuraattorin/oppilashuoltoryhmän pitää puhutella kiusaaja aina.
        - Kiusaaminen pitää tunnistaa jo alkumetreillä ja siihen pitää puuttua jämäkästi.
        - Kouluun pitää saada jotain mukavaa ettei oppilaille synny protestimielialaa joka voi sitten purkautua jonkun tai joidenkin alistamisena - siis kiusaamisena.
        - Kiusaamisteema pitää olla aamunavauksessa esillä ainakin joka kuukausi. Asiasta pitää puhua mutta ei aina samaan tyyliin - voi käyttää satuja, musiikkia, taidetta ja sen sellaista apuna.
        - Jos 15 vuotta täyttänyt syyllistyy moiseen tekoon, asiasta pitää ilmoittaa poliisille. Jos poliisi ei toimi, sen toiminnasta voi kannella ylemmälle viranomaiselle.
        - On siirryttävä puheista tekoihin. Kunnon jälki-istunto aina ja sen mukainen käytösnumero todistukseen. Kiusaamisteot pitää kirjata ylös ja siten näytettävä teon vakavuus kiusaajalle.

        Ois hyvä jos ainakin puolet opettajista olisi välitunnilla valvomassa.


    • kisaillaan3

      Täällä käytystä keskustelusta tulee tunne, että kiusauksen torjunta on koulun pääoppiaine.
      Kiusaamisen valvontaa ei saa sälyttää kaikkien oppilaiden kontolle.
      Tietynlainen kiusaaminen on luontaista nuorten kasvamista ja kanssakäymisen opettelua.
      Olette nähnyt luontokuvissa TV:ssä eläinten poikueita kuinka ne "kiusaa" toisiaan. Kyseessä on elämäntaitojen opettelu.
      Nuoret tarvitsevat tietynlaista vapautta kajota toisiinsa. Rajanveto on vaikeaa, mutta tärkeää, se vaatii aikuisen silmää.

    • soso2

      Kiusaamisen torjunta lähtee jo kodeista. Koti on paikka, jossa opetetaan ensimmäisenä toisen ihmisen kunnioittamista. Koulun tehtävänä on tukea kodin kasvatustyötä. Usein sanotaan, että vanhempia ei saa syyllistää, mutta varmaankin meidän vanhempien on hyvä katsoa peiliin, minkälaisen kasvattajan sieltä näemme. Eläinkunnassa kisaillaan Se on aivan totta. Pienet pojat nujuavat joskus kuin karhunpennut. Tarkoituksena ei ole silloin vahingoittaa toista. Kiusaamisen takana on aina toisen vahingoittaminen, ihmisarvon vieminen, alistaminen. Eläimet toimivat pääosiltaan vaistojensa varassa. Mitähän tapahtuisi, jos me ihmisetkin jättäisimme aivomme narikkaa ja toimisimme eläinten lailla.

    • Pahan ytimessä

      Kiusattu ja kiusaaja eivät ole samanarvoisia silloin kun käsitellään sairauskertomusten lokitietoja. Kiusaaja saa päänsilitystä.. Kiusatulle keksimällä keksitään virheitä, jotta kiusatun terveyttä ja elämää voitaisiin mahdollisimman tehokkaasti vahingoittaa. Kiusaajan asia hoidetaan parissa viikossa suuriäänisesti lausuntoja antaen ympäriinsä.. Kiusatun asia unohdetaan kokonaan.. ei haluta muistaa., ei tehdä mitään virallisia kirjauksia.

      Ylin johto suhtautuu ylimielisesti, vähätellen vakavaan rikokseen..

    • Venceremos, ven...

      Tarvitaan valtakunnalliset määräykset tietosuojarikkomuksia ja rikoksia käsiteltäessä. Sellaista tilannetta ei saa päästää syntymään, että esimiesasemaa käytetään väärin kiusaamistarkoituksessa. Tällaiselle pelille pitää tulla loppu. No, töitä rittää..

    • brott på brott

      Tietosuojarikkomuksissa ja rikoksissa on Kemijärvellä sellainen käytäntö, että työpaikkakiusattua ei kuulla lainkaan hänen ollessaan uhrina tietosuojarikoksessa. Kiusaajan valheellinen selitys kirjataan totena. Asianomistajaa ei kuulla lainkaan. Hänelle ei anneta mahdollisuutta puolustautua eikä korjata tietosuojarikoksen tehneen valheellisia väittämiä.Näin saadaan sellainen tilanne, että rekisterinpitäjä "pitkin hampain" myöntää, että näin ei saa toimia, mutta teko on ollut vähäpätöinen. Virallisia kirjauksia ei tehdä, jotta kiusaaja selviytyisi puhtain paperein.

      • pahuuden olemusta...

        Eli rekisterinpitäjän on pakko myöntää "pitkin hampain", että tietosuojasäännöksiä on rikottu. Teko katsotaan vähäpätöiseksi tietosuojarikkojan valheellisen puolustuspuheen vuoksi. On jätetty selvittämättä, pitääkö tietosuojarikkojan selitys paikkansa.

        Ei voi muuta kuin ihmetellä


    • Taistelu jatkuu

      Alavudella nämä "kunnon pojat" katsoivat oikeudekseen viedä toiselta ihmiseltä hengen. Syynä se, että tämä keski-ikäinen mies oli vienyt heidän polkupyöränsä. Riittää, että pojat ilmoittavat asian näin olevan. Poikien ilmoitus otetaan todesta ja hyväksytään heidän selityksensä.Koska pojilla on ihmisarvo, he saavat jatkaa vapaina miehinä säilyttäen kunniansa, perheensä, opiskelupaikkansa...

      Ei mennyt ihan niin... koska yhteiskunta on kehittynyt... Toivotaan, että yhteiskunta kehittyisi niin, että koulu-ja työpaikkakiusatunkin ihmisarvo säilyisi..

      • Hoopoja koulussa?

        Miksi armeijassa on kuri mutta ei koulussa? Onko kyse siitä ettei sinne huolita hoopoja joita taas on pakko pitää koulussa?


      • Salakiusattu
        Hoopoja koulussa? kirjoitti:

        Miksi armeijassa on kuri mutta ei koulussa? Onko kyse siitä ettei sinne huolita hoopoja joita taas on pakko pitää koulussa?

        Valvonta on puutteellista jos kiusaamista tapahtuu tavan takaa. Kaksi vakavaa tapausta ja mitä tapauksia on piilossa?


    • Maanpäällinen helvet

      On Kemijärvellä muitakin kiusattu kuin opettajan lapsia. Eräskin poismuuttanut äiti kertoi, että koulukiusaaminen loppui, kun muuttivat pois Kemijärveltä. Kyllä se niin on, että kiusaamistapauksia on kaikkialla paljon, mutta eräät paikat ovat ylivertaisia kiusaamisessa.

      Itse olen joutunut esimiesasemassa olevan itsepintaisen työpaikkakiusaamisen kohteeksi. Kiusaaminen tapahtui kahden kesken. Kiusaaja myös mustamaalasi minua työyhteisölle.

      Minulla kehittyi pelkotilat kahdenkeskisiä keskusteluja kohtaan. Esimiehen esimies vaati., että minun on ehdottomasti oltava kahden kesken kiusaajan kanssa. Ihmisen kohdalle ei voi koitua pahempaa helvettiä. En ihmettele yhtään, että henkisen väkivallan kohteena olevat tekevät itsemurhan.

      • ....................

        Kiusaamista on joka paikassa,niin työpaikalla kun kouluissa.Kumminki jokapaikassa sanotaan meillä ei kiusata.Tytärtäni kiusattiin,syrjittiin koulussa parivuotta sitten,(samainen Hillatienkoulu) kerroin viikottain opettajalle asiasta:sanoi vaan ei ole koulukiusaamista,pitää olla jatkuvaa ja jokapäivästä.No tytär oireili ei halunnut mennä kouluun,vatsa ja päänsärkyä jatkuvasti.Meni 3kuukautta kun suutuin opelle ja vaadin asiaan puuttumista.No opettaja otti siinä vaiheessa luokassa asian esille ja asia korjaantu sillä,mutta tytär kärsi ja voi huonosti nuo kuukaudet,jos ope olis heti tarttu tytär ei olis voinnu huonosti,Mutta kun oli vaan Taviksen lapsi...


      • ÄiTyLi777777
        .................... kirjoitti:

        Kiusaamista on joka paikassa,niin työpaikalla kun kouluissa.Kumminki jokapaikassa sanotaan meillä ei kiusata.Tytärtäni kiusattiin,syrjittiin koulussa parivuotta sitten,(samainen Hillatienkoulu) kerroin viikottain opettajalle asiasta:sanoi vaan ei ole koulukiusaamista,pitää olla jatkuvaa ja jokapäivästä.No tytär oireili ei halunnut mennä kouluun,vatsa ja päänsärkyä jatkuvasti.Meni 3kuukautta kun suutuin opelle ja vaadin asiaan puuttumista.No opettaja otti siinä vaiheessa luokassa asian esille ja asia korjaantu sillä,mutta tytär kärsi ja voi huonosti nuo kuukaudet,jos ope olis heti tarttu tytär ei olis voinnu huonosti,Mutta kun oli vaan Taviksen lapsi...

        Ja toisaalta onhan sitä koulukiusaamista myös opettajien taholta.On mollaamista toisten kuullen,haukkumista,nolaamista,potkimista,pahansuopaista katselua,syyttävää katselua.Kuka siihen puuttuu jos vaikka rehtorille ilmoittaa semmosesta,ei kukaa,kouluyhteisö pitää omien puolta.Koska eihän opettajat tee näin,ne on oppilaat jotka valehtelee kun tuo kotiin tämmöstä viestiä.Iän kaiken on ollut opettajia jotka mollaa nolaa oppilaita ja ovat omasta mielestä kaiken muun yläpuolella,ja näitä tulee aina olemaan..Opettajat tolkuttaa että pitää olla kunnioitus opettajiin,mutta eikö opettajilla tarvi olla kunnioitusta oppilaisiin tai heidän vanhempiin.??No kotia aina syytetää et sieltä se asenne tulee.Mutta mitä sitten jos opettaja murskaa kaiken sen mitä kotona opetettu toisen kuinnioittamisesta kertomalla esim.lapselle valehtelet,minä olen oikeassa.?Onko opettaja aina niinku oikeassa.????????


      • Ei anneta periksi!
        ÄiTyLi777777 kirjoitti:

        Ja toisaalta onhan sitä koulukiusaamista myös opettajien taholta.On mollaamista toisten kuullen,haukkumista,nolaamista,potkimista,pahansuopaista katselua,syyttävää katselua.Kuka siihen puuttuu jos vaikka rehtorille ilmoittaa semmosesta,ei kukaa,kouluyhteisö pitää omien puolta.Koska eihän opettajat tee näin,ne on oppilaat jotka valehtelee kun tuo kotiin tämmöstä viestiä.Iän kaiken on ollut opettajia jotka mollaa nolaa oppilaita ja ovat omasta mielestä kaiken muun yläpuolella,ja näitä tulee aina olemaan..Opettajat tolkuttaa että pitää olla kunnioitus opettajiin,mutta eikö opettajilla tarvi olla kunnioitusta oppilaisiin tai heidän vanhempiin.??No kotia aina syytetää et sieltä se asenne tulee.Mutta mitä sitten jos opettaja murskaa kaiken sen mitä kotona opetettu toisen kuinnioittamisesta kertomalla esim.lapselle valehtelet,minä olen oikeassa.?Onko opettaja aina niinku oikeassa.????????

        Opettajat ovat yhdessä ja erikseen vastuussa, ettei kiusaamista tapahdu. Rehtori tietenkin kantaa päävastuun. Hän on vastuussa siitä, että tehtävät tulevat asianmukaisesti hoidetuksi. Siitähän hänelle maksetaan.

        Valitettavasti on opettajia, jotka jättävät mieluusti järjestyksenpidon muille opettajille ja rehtorille.

        Jos KAIKKI hoitavat tehtävänsä, kiusaaminen saadaan kyllä kitketyksi pois.

        Kemijärven vanhemmat alkavat olla SIVISTYNEITÄ (poikkeuksia on joka koululla) ja pitävät huolta ettei heidän lapsia kiusata ja jos kiusataan, puuttuvat, tätähän nämä käräjätkin osoittavat. Hyvä näin on. Itsekin olen "haukkana" liikkeellä.

        Nyt käräjille vietyä kiusaamistapausta ei pitäisi jättää käräjien päätettäväksi lopullisesti. Luulen että seuraava oikeusistuin antaisi kovemman tuomion!

        Vanhemmat olkaamme valppaita:

        Jos opettajat eivät täytä velvollisuuttaan, asiasta voi kannella eduskunnan oikeusasiamiehelle
        http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/index.htx

        Tai valtioneuvoston oikeuskanslerille
        http://www.okv.fi/


      • Ja niinkin on että

        Esimiehen esimies kiusaa. Mutta kukaan ei siedä sellaista loputtomiin, se kannattaa muistaa. Pannaan stoppi sille asialle.


    • vanhempi...

      Meidän vanhempina täytyy kasvattaa ja asettaa rajat lapsille, jotta ymmärtävät mitä saa tehdä ja mitä ei. Nyky lapset ei osaa asettua toisen asemaan miltä toisesta tuntuu. Eikä useimmilla lapsilla ole empatian kykyä. Jos vanhemmat oikein kannustaa lapsiaan, vaikka tietävät kiusaamisesta, niin ei ole näistä vanhemmista hyväksi esimerkiksi. Nykyään kiusaaminen on raaistunut eikä ole pelkästään henkistä kiusaamista. Vanhempina meillä on oikeus ja velvollisuus puuttua kisaamiseen ja tehdä yhteistyötä opettajien yms. kanssa, jotta kiusaaminen saadaan vähenemään. Jokaisella lapsella on oikeus käydä koulua rauhassa sellaisena kun luoja on luonut, ei kukaan ole täydellinen.

    • Hoh, hoi..

      Kyllä se on niin, että jos olet 'Kemijärven kermaa' (joka on jo väistyvä 'arvo') niin lapsesi saa tehä mitä vain, ilman seuraamukusia.. Mutta jos olet 'taviksen' lapsi niin olet silmätikku...

      Yksikin poika joka 'pääsi' ylä-asteelta vuosi sitten ei koulunpenkiä nähänykkään.. mutta ku oli 'käypäläisen jumppa/käsityönpen' poika niin vain läpäisi kunnialla.... vaikka useampana aamuna nukutti ku oli koulussa.. Näin se vaan menee.

      Eläkäähän antako yhtenäkään aamuna lastenna nukkua ettei vaan 'vähäosanen' joudu suoraan sanottuna 'pissaan'. Annetaan niiden 'hyväosasten' mellastaa ja nukkua kotona väsymystään.

      Saateri, mitä saamattomuutta tämä kaupunki sisältää... ja kuinka kauheita kohtaloita nämä 'kermat' tekee suojellakseen saaterin siittämiä sikiöitään...
      Häpeäsivät.

      Mutta ollaan hiljaa.. Niillä on varaa lähettää lapsensa 'etelään opiskelemaan'...
      heh, heh, nauran kun kuulen tuon. Mulla pysyy ehkä paikkakunnalla mutta ompahan ete ihminen ;)

      • Kemijärvi paha paikk

        Kiitoksia että Suomi24 nostaa tärkeän asian esille.
        TYÖPAIKKAKIUSAAMISESTA PUHUTAAN TÄÄLLÄ:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210

        Työpaikkakiusaamisesta puhutaan linkin takana!

        Siis:
        Kiitoksia että Suomi24 nostaa tärkeän asian esille.
        TYÖPAIKKAKIUSAAMISESTA PUHUTAAN TÄÄLLÄ:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210
        Työpaikkakiusaamisesta puhutaan linkin takana!

        Kemijärvi on paha paikka. Täällä politiikot riitelevät ja opettavat muutkin riitelemään. Ei ihme, ettei sitten kukaan hoida oikealla tavalla tehtäviä. Se näkyy sitten kiusaamisena ja monenlaisena pahoinvointina. Meillä on rajastaan kaikki huonoja esimiehiä ja lisää tulossa (kehittämisjohtajaa valitaan). Muutama poikkeus on.


      • kovemmat rang....

        Kuuluupa kermaan tai ei on lapset kasvatettava kunnolla. Jos lapset kunnioittavat vanhempiaan niin ne kyllä ymmärtävät miksi rajat asetetaan. Samat säännöt ja rangaistukset kuuluu kaikille, jos ei kerran kehtaa käydä kouluja niin jääköön luokalle. Jos ei peruskoulua ja ammattitutkintoa ole niin jättäisivät sosussa rahat antamatta tälläisille hulttioille. Luulis vanhempien heräävän jos joutuisivat elättämään näitä ilman minkäänlaista tukea. Jonkinlaiset rangaistukset pitäs olla myös alle viistoista vuotiaille jotka myötään rötöstelevät täällä.


      • näin se menee
        kovemmat rang.... kirjoitti:

        Kuuluupa kermaan tai ei on lapset kasvatettava kunnolla. Jos lapset kunnioittavat vanhempiaan niin ne kyllä ymmärtävät miksi rajat asetetaan. Samat säännöt ja rangaistukset kuuluu kaikille, jos ei kerran kehtaa käydä kouluja niin jääköön luokalle. Jos ei peruskoulua ja ammattitutkintoa ole niin jättäisivät sosussa rahat antamatta tälläisille hulttioille. Luulis vanhempien heräävän jos joutuisivat elättämään näitä ilman minkäänlaista tukea. Jonkinlaiset rangaistukset pitäs olla myös alle viistoista vuotiaille jotka myötään rötöstelevät täällä.

        Miten aikuinen, joka ei osaa pitää huolta edes itsestään, kasvattaa lapsiaan. Tällaisia perheitä meillä ja muualla Suomessa riittää. Ei se ole pelkästään Kemijärven ongelma.


      • Kauheaa!
        näin se menee kirjoitti:

        Miten aikuinen, joka ei osaa pitää huolta edes itsestään, kasvattaa lapsiaan. Tällaisia perheitä meillä ja muualla Suomessa riittää. Ei se ole pelkästään Kemijärven ongelma.

        Valvonta on ollut puutteetonta tai ei ole järjestetty oikein, jos tilanne on ollut tämä, mitä Lapin Kansa kirjoittaa

        http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194816595344/artikkeli/ kaikki alkoi pienesta nahistelusta 15-vuotiaat sitoivat 14-vuotiaan tyton kemijarvella.html

        tai Lapin radio

        http://yle.fi/uutiset/teinipojat_sitoivat_tyton_teipilla_valitunnilla/6665621

        Valvonta pitää olla sellaista ettei katvealueita jää! Nyt on jäänyt kun pojat ovat ehtineet toimia vapaasti pitkään - ei ihan hetkessä teippejä laiteta!

        Kysymme - miten tuo on ollut mahdollista? Ja paikka on ollut tosi valvonnan piirissä ollut alue!


      • Tekolistasta kova
        Kauheaa! kirjoitti:

        Valvonta on ollut puutteetonta tai ei ole järjestetty oikein, jos tilanne on ollut tämä, mitä Lapin Kansa kirjoittaa

        http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194816595344/artikkeli/ kaikki alkoi pienesta nahistelusta 15-vuotiaat sitoivat 14-vuotiaan tyton kemijarvella.html

        tai Lapin radio

        http://yle.fi/uutiset/teinipojat_sitoivat_tyton_teipilla_valitunnilla/6665621

        Valvonta pitää olla sellaista ettei katvealueita jää! Nyt on jäänyt kun pojat ovat ehtineet toimia vapaasti pitkään - ei ihan hetkessä teippejä laiteta!

        Kysymme - miten tuo on ollut mahdollista? Ja paikka on ollut tosi valvonnan piirissä ollut alue!

        Syyttäjä vaati heille rangaistusta nuorena tehdystä vapaudenriistosta.
        http://yle.fi/uutiset/teinipojat_sitoivat_tyton_teipilla_valitunnilla/6665621

        Mutta mistä olisi pitänyt vaatia rangaistusta?
        Ei yksistään vapaudenriistosta,
        vaan - kiusaamisesta, henkisestä ja fyysisestä väkivallasta
        - yllyttämisestä toisia poika väkivaltaan, avunannosta rikokseen jne
        - sananvapauden estämisestä (teipit suulla)

        Löytyykö muita näkökohtia?


    • KiVa Hillatie?

      eikö kivakoulu hillatie olekaan?

      • Hätään vastattava!

      • Ei, ei, ei vetele!
        Hätään vastattava! kirjoitti:

        Nyt on saatu jonkinlainen selvitys työrauhasta.

        Tyydyttääkö selvitys meitä, jotka olemme huolestuneita kiusaamisesta?

        SELVITYS TYÖRAUHASTA
        http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20131171-5.HTM

        Milloin saamme jotakin selvitysta työpaikkakiusaamisesta yleensä.
        Pitäisikö sitä tutkia Kemijärvellä elikkä onko sitä?

        TYÖPAIKKAKIUSAAMISESTA PUHUTAAN TÄÄLLÄ:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210

        Armeijassakaan ei saa kiusata, rangaistus tulee
        --------------------------------->
        -------------------------------------------->
        http://yle.fi/uutiset/varusmiehen_sangyn_rajayttaminen_toi_sakkotuomion/6683860?ref=leiki-uus


    • Miten jatkuu?

      Missä mennään?

      Jos tämä keskustelu kiusaamisesta ei lopu, jatkukoon sitten!

      • Ketju pois

        Kiusaaja toivoo, että kiusaamisesta ei puhuta. Hän on sitä mieltä, että kiusaamista ei ole. On vain oikeudenmukaista kiusatun kohtelua. Kiusaaminen yltyy, kun kiusattu avaa suunsa. Kiusatun tulee nöyrästi ottaa iskut vastaan, Kiusatun pitää olla itsekin sitä mieltä, että on ansainnut kohtelunsa.

        Miksi kiusaaja ei ole poistanut tätä ketjua?


      • ullatulla
        Ketju pois kirjoitti:

        Kiusaaja toivoo, että kiusaamisesta ei puhuta. Hän on sitä mieltä, että kiusaamista ei ole. On vain oikeudenmukaista kiusatun kohtelua. Kiusaaminen yltyy, kun kiusattu avaa suunsa. Kiusatun tulee nöyrästi ottaa iskut vastaan, Kiusatun pitää olla itsekin sitä mieltä, että on ansainnut kohtelunsa.

        Miksi kiusaaja ei ole poistanut tätä ketjua?

        Vastaukselle .Ketju pois.Ehkä siksi kun kiusaamista ei ole ollutkaan,miksi toivot että keskustelu poistettaisi.Asiasta saa puhua ja kuuluukin.Mutta sinun kommenttisi tuossa lopussa :MIKSI KIUSAAJA EI OLE POISTANUT TÄTÄ KETJUA:? Mitä sillä sitten tarkoitatkin..:????Miksi ketju pitäs poistaa.????


      • Jatkoa ketjulle
        ullatulla kirjoitti:

        Vastaukselle .Ketju pois.Ehkä siksi kun kiusaamista ei ole ollutkaan,miksi toivot että keskustelu poistettaisi.Asiasta saa puhua ja kuuluukin.Mutta sinun kommenttisi tuossa lopussa :MIKSI KIUSAAJA EI OLE POISTANUT TÄTÄ KETJUA:? Mitä sillä sitten tarkoitatkin..:????Miksi ketju pitäs poistaa.????

        On tiedossa, että kiusaajat eivät tykkää tällaisesta ketjusta... Ovat jo yhden ketjun poistaneet...Heidän mielestään vaikeneminen ja puhumattomuus olisi parasta..


      • MuuMiMam
        Jatkoa ketjulle kirjoitti:

        On tiedossa, että kiusaajat eivät tykkää tällaisesta ketjusta... Ovat jo yhden ketjun poistaneet...Heidän mielestään vaikeneminen ja puhumattomuus olisi parasta..

        Ja ainakaan minun seuraamana yhtään ketjua kyseisestä koulukiusaamisesta ei ole poistettu...Miten on jos onki niin et syyttävä osa puoli ei tykkää että asiasta täälä puhutaan.:?????


    • joskus sortunut

      Täällä monella kiusattujen puolustajalla on sellainen sävy, että he jopa houkuttelevat kiusaamaan. Ruikutetaan, ruikutetaan.
      Yhteisön tulee olla niin toimiva, että kiusausta kokeva voi siihen tukeutua, jos näkee tarpeelliseksi.
      Mielestäni kiusaaja on, yteisön kannalta, moniongelmaisempi, hänet on ensisijassa "hoidettava".

    • Epätäydellinen

      Kiusattu ruikuttaa, koska puolustuskyvyttömyys on kiusatun ominaisuus.Pitkällisen terapian avulla kiusattu voi toipua ennemmin tai myöhemmin. On myös kiusattuja, jotka alkavat heti puolustautumaan. Kiusatuun tukijat järjestävät kiusatulle potkut, mutta kiusaaja ei sittenkään ole nitistänyt kiusattua. Kiusatun tulee käydä lyhyt tai pitkätie uhristä selviytyjäksi.

      Kiusaaja ei hae apua, koska hän on täydellinen, hän tekee aina oikein. Kaikki syy on kiusatussa. Kiusatun harteille nostetaan kiusaajan syyyllisyys ja häpeä.Kiusaaja ei kykene kantamaan vastuuta tekosistaan, hän siirtää ne muiden kannettavaksi.

      • Helvettiin

      • Apua ei mistään!
        Helvettiin kirjoitti:

        Kiusattu kertoo - uhrina ollut
        TYÖPAIKKAKIUSAAMINEN

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210

        Kertokaa koulukiusatut miltä teistä tuntuu.
        Iseä kiusattiin, ja se oli helvettiä!

        On se, kun laki ei anna suojaa!


    • Laki käyttöön!

      laki on olemassa, mutta sitä ei sovelleta! Lakia ei ole otettu käyttöön, vaikka se on ollut voimassa useita vuosia!

      • Valvottiinko oikein?

        Lapin-Kansa:
        http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194816595344/artikkeli/ kaikki alkoi pienesta nahistelusta 15-vuotiaat sitoivat 14-vuotiaan tyton kemijarvella.html

        Lapin Radio:
        http://yle.fi/uutiset/teinipojat_sitoivat_tyton_teipilla_valitunnilla/6665621

        Asiaa/oikeustapausta ei pitäisi jättää tähän! Se pitäisi katsoa loppuun asti!

        Oliko valvonta riittävää, kun aikaa on täytynyt mennä tytön sitomiseen ja kun sitomisesta on täytynyt tulla ääntä? Sitominen ei ole tapahtunut hetkessä. Valvonnan pitää olla auktonta ja tarkkaavaa, ikäviä asioita estävää, muutenhan sillä ei ole mitään merkitystä. Valvojia pitää olla tarpeellinen määrä ja katvealueita ei saa jäädä. Valvonnan pitää olla valvontaa nimen mukaisesti.

        Näin se vain on!


    • ei ope

      Valvontaa ja valvontaa.
      Jos lapset eivät osaa sen vertaa käyttäytyä, että 10 min välitunnista selvitään, joka hetki valvomatta, niin minkälaista kasvatusta ne on saaneet. Hullujako ne ovat. Nuorten kisailuissa sattuu ylilyötejä, joihin pitää tietysti puuttua, mutta ei nuoria pidä kohdella, kuin paimennettais villi eläimiä.

    • Turvallinen? Ollut?

      Tältäkin sivulta löytyy KOMMENTTEJA
      http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194816595344/artikkeli/ kaikki alkoi pienesta nahistelusta 15-vuotiaat sitoivat 14-vuotiaan tyton kemijarvella.html

      Itse jutussa sanotaan:

      Valvoja ei heti huomannut tapahtumaa, koska remontin takia aulassa oli paljon tavaraa.

      Onko opiskeluympäristö ollut TURVALLINEN, jos
      remontin takia aulassa oli paljon tavaraa? Aika ajattelemtonta tuoda aulaan tavaroja, joiden takia voi piiloutua! Ja jos tavaraa on ollut, niin totta valvojan olisi pitänyt ottaa tämä huomioon valvonnassa ja siis huomata, että tavaroiden taakse voi piiloutua! Ja jos niiden taakse useampi ihminen on piiloutunut, niin ihmetystä herättää, millainen tavaramäärä aulassa on ollut! Jotain mätää siis täytyy olla.

      Jos opiskeluympäristö pitää olla turvallinen, niin se tarkoittaa kaikessa mielessä: fyysisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti - ja kaiken olisi pitänyt olla valvonnan alaista!

      • Valitettava edelleen

        Ikäviä nämä kiusaamisjutut
        TYÖPAIKKAKIUSAAMISESTA keskustellaan toisaalla
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210

        Joku pitäisi juoksuttaa kiusaamistapaukset käräjäoikeudesta aina korkeimpaan oikeuteen asti, joka sanoo sen viimeisen sanan ja yleensä viimeisen sanan sanoja on ajan tasalla ja oikealla tavalla hengessä mukana - tietää ennakkoluonteen merkityksen (ei anna sellaista kuvaa että rikos kannattaa)!


    • Näin se vain on!

      Aivan kuin
      TYÖPAIKKAKIUSAAMISESSA
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210

      koulumaailmassakin on monenlaista sakkia
      - muistaa pitää että oppilaissakaan kaikki eivät ole terveitä,
      me tiedämme että joukossa on niin sanottuja kaheleita!

      Jotakin apua on annettava siis kouluihin, töihin kiusaamistapausten kitkesimesiksi.

      • VOIKO SANOA NÄIN?

      • Sivistyslautakunta a

      • Nyt loppuu mahtikäsk
        Sivistyslautakunta a kirjoitti:

        Onko SIVISTYSLAUTAKUNNALLA järeät aseet kiusaamisen kitkemiseksi?
        Mitä mieltä olet?

        http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20131171-5.HTM

        Meidän isien ja äitien pitäisi olla nyt valppaita:
        ilmoitetaan sitten heti kouluun jos kiusaamista ilmenee ja voi siitä ilmoittaa sivistyslautakunnallekin!


        http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20131171-5.HTM ----------------->
        edellyttää, että ehdotetut toimenpiteet toteutetaan tulevan lukuvuoden aikana.Sivistysjohtaja lisäsi esitykseen, että ehdotetut toimenpiteet toteutetaan ja niistä raportoidaan lautakunnalle lukuvuoden aikana.

        Ihmetyttää että herätään oikeasti sivistyslautakunnassa vasta sitten kun jotakin on sattunut.

        edelleen:

        http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20131171-5.HTM ------------------->
        Kaiken kaikkiaan toimenpiteillä tulee tavoitella varhaista huomaamista ja varhaista puuttumista ongelmien suhteen.

        Nyt varmaan tapahtuu - ja valituksessa voi vedota tuon ohjeen noudattamatta jättämiseen jos joutuu valittamaan noista ikävistä kiusaamisjutuista!


      • kotoa se lähtee...
        VOIKO SANOA NÄIN? kirjoitti:

        Voiko niin sanoa että huonointa palvelua on koulussa kun ei saada kitkettyä kiusaamisia pois?

        HUONOINTA PALVELUA SIVULLE
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/5858844#comment-0

        Eikö meidän vanhempina pidä pitää huoli siitä ettei omat penskat kiusaa toisia. Kasvatus lähtee kotoa. Jos on rajat ja puhuu asiat selviksi niin lapset tietää mitä kotona seuraa jos tulee huonoja uutisia. Normaali lapsi ymmärtää säännöt ja tekemisien seuraukset. Jos vanhemmat ei jaksa kasvattaa edes yhtä penskaa, niin miten voi opettajalta vaatia että se rupeais kasvattamaan pariakymmentä. Opettajan tehtävähän on opettaa eikä olla poliisina. Kattokaa peiliin ja hävekkää jos ette saa penskojanne aisoihin. Häiriköt ja kiusaajat vain pois koulusta.


      • lkgflgl
        kotoa se lähtee... kirjoitti:

        Eikö meidän vanhempina pidä pitää huoli siitä ettei omat penskat kiusaa toisia. Kasvatus lähtee kotoa. Jos on rajat ja puhuu asiat selviksi niin lapset tietää mitä kotona seuraa jos tulee huonoja uutisia. Normaali lapsi ymmärtää säännöt ja tekemisien seuraukset. Jos vanhemmat ei jaksa kasvattaa edes yhtä penskaa, niin miten voi opettajalta vaatia että se rupeais kasvattamaan pariakymmentä. Opettajan tehtävähän on opettaa eikä olla poliisina. Kattokaa peiliin ja hävekkää jos ette saa penskojanne aisoihin. Häiriköt ja kiusaajat vain pois koulusta.

        Ei nykyän vanhemmat osaa ja jaksa kasvattaa lapsiaan, jos heilläkin on ongelmia. Eletään kuin pellossa että kyllä ne sielä pärjää, eikä välitetä mitä vapaa aikana touhutaan. On turha vaatia että opettajat ja hoitajat rupeaisivat kasvattamaan työn ohessa. Onhan se ittestään jo selvää että kasvatus kuuluu kodille. Sellaiset lapset kuin vanhemmat, eihän omena kauas puusta putoa. Kun lapset kasvattaa itse niin ei tarvitse hävetä.


      • kmkmkm1
        lkgflgl kirjoitti:

        Ei nykyän vanhemmat osaa ja jaksa kasvattaa lapsiaan, jos heilläkin on ongelmia. Eletään kuin pellossa että kyllä ne sielä pärjää, eikä välitetä mitä vapaa aikana touhutaan. On turha vaatia että opettajat ja hoitajat rupeaisivat kasvattamaan työn ohessa. Onhan se ittestään jo selvää että kasvatus kuuluu kodille. Sellaiset lapset kuin vanhemmat, eihän omena kauas puusta putoa. Kun lapset kasvattaa itse niin ei tarvitse hävetä.

        "Sellaiset lapset kuin vanhemmat, eihän omena kauas puusta putoa. Kun lapset kasvattaa itse niin ei tarvitse hävetä."

        Hmmm.... Mistä johtuu, että tästä kylästä löytyy opettajien muksuja jotka ovat varsinaisia painajaisia liikkuessaan kaupungilla ilman vanhempiaan. Huonot kotiolot? Ei aina tarvita päihde-/mielenterveysongelmaista vanhempaa pilaamaan lasta mutta tästä ei tietenkään saa puhua ääneen.
        Kaikki kunnia opettajille heidän vaativassa työssään, itsellä ei hermot kestäisi nykyajan tulevaisuuden toivoja viittä minuuttia pidempään, mutta joskus sen kasvatuksen voisi aloittaa ensin kotinurkista.

        Toinen mikä tämän ketjun jutuissa pistää ärsyttämään on se kuinka putkimaisesti asioita katsotaan. Murrosikä voi tuoda ongelmia tullessaan myös sille ihan tavallisen perheen muksulle. Onnea vain hänelle jota lainasin jutun alussa, mikäli hänellä on lapsia, jos kokee että on itse onnistunut täydellisesti kasvatustyössään.


      • ajls
        kmkmkm1 kirjoitti:

        "Sellaiset lapset kuin vanhemmat, eihän omena kauas puusta putoa. Kun lapset kasvattaa itse niin ei tarvitse hävetä."

        Hmmm.... Mistä johtuu, että tästä kylästä löytyy opettajien muksuja jotka ovat varsinaisia painajaisia liikkuessaan kaupungilla ilman vanhempiaan. Huonot kotiolot? Ei aina tarvita päihde-/mielenterveysongelmaista vanhempaa pilaamaan lasta mutta tästä ei tietenkään saa puhua ääneen.
        Kaikki kunnia opettajille heidän vaativassa työssään, itsellä ei hermot kestäisi nykyajan tulevaisuuden toivoja viittä minuuttia pidempään, mutta joskus sen kasvatuksen voisi aloittaa ensin kotinurkista.

        Toinen mikä tämän ketjun jutuissa pistää ärsyttämään on se kuinka putkimaisesti asioita katsotaan. Murrosikä voi tuoda ongelmia tullessaan myös sille ihan tavallisen perheen muksulle. Onnea vain hänelle jota lainasin jutun alussa, mikäli hänellä on lapsia, jos kokee että on itse onnistunut täydellisesti kasvatustyössään.

        Murrosiän piikkiin ei voi panna huonoa käytöstä tai kiusaamista.Meillä on ollut tiukat säännöt ja kuri kotona jota on noudatettu. Ohjakset kun on pitäny tarpeeksi tiukalla ja välillä höllänny, niin lapset on kyllä hoksanneet jos on tullut hölmöiltyä. Turha on arvostella miten kukanenkin kasvattaa. Jokaisella on erilaiset tavat ja jokainen lapsi on erilainen. Mikä tepsii toiseen ei välttämättä toiseen. Lapsien kanssa täytyy olla että he huomaavat että heistä välitetään. Liian moni vanhempi ei ehdi tai kehtaa olla lastensa kanssa ja kasvattaa. Turha se on yrittää enään viistoista vuotiasta kasvattaa jos sitä ei ole pienestä pitäen tehnyt.


    • kotikasvatus kunniaa

      Olen aivan samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että kasvatusvastuu on kodilla. On järjetöntä syyllistää opettajia kaikesta. Koulun tulee tukea kodin kasvatustyötä, mutta millaista se missäkin kodissa on. Voidaan kysyä onko jotku vanhemmat jättäneet koko kasvatustyön aluksi päiväkotihenkilöstön ja myöhemmin koulun henkilökunnan harteille.

      • vastuuta ...

        Jokainen vanhempi on vastuussa lapsistaan. Jos asiat ei ole mallillaan niin täytyis ottaa yhteyttä sosiaaliviranomaisiin useammin. Viranomaisten pitäs toimia heti eikä viijestoista päivä, jos alaikäset pyörii humalassa ja tekevät ilkivaltaa. Koulun ja sosiaaliviranomaisten pitäs tehdä enemmän yhteistyötä, niin kiusaamis jutuissakin tai jos huomaa ettei lapsella ole hyvä olla kotona. Useinmiten lasten huonot kotiolot näkyy lapsen käytöksessä. Kiusaajat pitäs poistaa koulusta eikä kiusattuja. On väärin että toiset joutuvat kärsimään.


    • Ei hyvää hallintoa
    • Pakko joskus kärsiä
      • Totta tosiaan!

      • Apua haettava ELLEI
        Totta tosiaan! kirjoitti:

        Totta tosiaan!

        heihei mutsi, mä en oo syöny mun lääkkeitä
        heihei mutsi, mä en oo syöny mun lääkkeitä

        äiti tuu hakee mut pois täältä
        heihei mutsi
        äiti tuu hakee mut pois täältä

        http://artists.letssingit.com/pariisin-kevat-lyrics-taman-kylan-poikii-mmbcpkp

        kiusaaminen saadaan kuriin vain opettajien YHTEIStyöllä (puhuminen ja aukoton valvonta) ja vanhempien avulla (tiedottaminen)

        ellei auta

        Oikeuskansleri valvoo, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä muut julkista tehtävää hoitavat noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.

        http://www.okv.fi/fi/kantelu/kantelulomake/

        TAI

        Oikeusasiamies valvoo, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset ja virkamiehet noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.

        http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/index.htx

        Onhan se hullua jos lain vaatimusta turvallisesta opiskeluympäristöstä ei saada täytetyksi! Kyllä herrallakin on herra - rehtorillakin!


      • voi .....
        Apua haettava ELLEI kirjoitti:

        kiusaaminen saadaan kuriin vain opettajien YHTEIStyöllä (puhuminen ja aukoton valvonta) ja vanhempien avulla (tiedottaminen)

        ellei auta

        Oikeuskansleri valvoo, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset sekä muut julkista tehtävää hoitavat noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.

        http://www.okv.fi/fi/kantelu/kantelulomake/

        TAI

        Oikeusasiamies valvoo, että tuomioistuimet ja muut viranomaiset ja virkamiehet noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa.

        http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/index.htx

        Onhan se hullua jos lain vaatimusta turvallisesta opiskeluympäristöstä ei saada täytetyksi! Kyllä herrallakin on herra - rehtorillakin!

        Jo on maailma on mallillaan kun kotona ei penikoita saada kuriin, kun opettajien työ on muuttunut vartian hommiin. Ei siihen mitään oikeuskansleria tai muita virkamiehiä tarvita, kun kasvattaa penskat kotona kunnolla. Jos jokainen huolehtii omien penskojen kasvatuksen niin koulussa ja vapaa-ajallakin on vähemmän kiusaamista. Eipä ihme jos penskat on kurittomia kun kattovat mallia vanhemmista. Ala-aste ikäsiä pörrää kylällä ruinaamassa kaljaa ja tupakkia. Lisäkkää kuria kotona ja pitäkää huoli penskoista jos kerran niitä hankkii, kotoa se kasvatus lähtee.


    • maalari maalaa

      mistä johtuu että vanhemmat jotka ei osaa kasvattaa lapsiaan osaa kuitenkin vaatia koulusta että heidän lapset pitää kasvattaa kunnon kansalaisiksi

      miksi normaalien vanhempien lapsia ei kiusata

      miksi innokkaimmin koulun kimppuun käyvät henkilöt jotka tekevät vähiten yhteistyötä koulun kanssa ja

      miksi oppineilla vanhemmilla on monesti huonoin suhde lapsiinsa ja miksi nämä vanhemmat syyttävät kyvyttömyydestänsä aina jotakin muuta tahoa
      esimerkiksi koulua

    • Lässytys pois!

      Kiusaaminen on monisyinen ongelma. Kiusaaminen on osa kaikissa ihmisissä olevaa pahuutta. Kiusaajassa tämä pahuus tulee esille. Kiusaaja on yksin syyllinen niin koulu-kuin työpaikkakiusaamiseenkiin. Kiusaaminen ei ole mahdollista ilman tukijoukkoja.

      Kiusaamisessa on mukana aina se pääkiusaaja ja lisäksi se suuri vaitelias joukko, joka antaa kaiken pahuuden tapahtua.

      Vanhemmilla ja kotioloilla, mutta myös kouluoloilla on merkitystä siihen, kenestä tulee kiusaaja. Pääpaino on kuitenkin kiusaajan biologisilla ominaisuuksilla. Kiusaajan ympärillä oleva tukirinki on hyvin tyypillinen ilmiö, joka tulee esille aina kansojen tasolta alkaen koululuokkiin ja työpaikkayhteisöihin.

      Opettajien tulee puuttua koulukiusaamiseen. Kun sellaista huomataan, kiusatun ja kiusaajan vanhemmat tulee kutsua verkostokokoukseen ulkopuolisen asiantuntijan johdolla. Opettaja ei ole riittävän etäällä tilanteesta. Usein hän pyrkii kaunistelemaan tilannetta ja sillä tavalla ongelma ei korjaannu. ja terapeuteilta pois turha lässytys, ongelma pitää käsitellä sellaisena kuin se on.

    • lässyttää

      Miksi joku ihminen joutuu kiusatuksi toistamiseen, alvariinsa.
      Me ihmiset olemme monenlaisia, toiset kiusaa toisia. Elämä on semmosta. Yhteisön on huolehdittava, että ei mennä liian pitkälle.
      Tietysti kiusaaja on se syyllinen ja häneen on kohdistettava toimenpiteet, kun ongelmia syntyy.

    • on peto

      Koulukiusaaminen on laajentunut ja se on saanut monimuotoisia piirteitä. Oppilaat kiusaavat opettajia enenevässä määrin. Ja sitten ne oppilaitten vanhemmat. Heistä monet tekevät opettajan elämän helvetiksi. Eräät opettajat joutuvat vapaa-ajallaankin pelkäämään. Mitäs sanotte sellaisesta tositapahtumasta: Oppilaat, heidän vanhempansa ja osa opettajista kiusasivat yhtä opettajaa. Mitä tämä opettaja teki. No, onneksi hänellä oli voimavaroja kouluttautua toiseen ammmattiin. Sanotte varmaan, että siinä opettajassa oli jotakin vikaa. Vastaus on: ei ollut. Eläinmaailmassakin on niin, että porukalla aletaan jotakin rääkkäämään ja tämä yksi joutuu yksin lähtemään maailmalle. Selviää tai sitten ei. Ihminen kuuluu petoeläimiin. Tälle kiusaamiselle ei tarvitse keksiä enempää selitystä. Se on siinä

      Ihminen

      • pysy omalla tontilla

      • Tuhoa tehdään imagol
        pysy omalla tontilla kirjoitti:

        Kemijärvi on saanut kyseenalaista mainetta kiusaamisen saralla:

        TOINENKIN KEKSUSTELUSIVUSTO
        KIUSAAMISESTA

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11502685

        tYÖPAIKKAKIUSAAMISESTA ON TÄÄLLÄ:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11514210


        Tämä tästä seuraa kun ei hoideta omia hommia, ja tullaan toisen tontille heilumaan.

        Ei hyvä, ei hyvä, ei hyvä kemijärvi.

        Toiset rakentaa ja yrittävät rakentaa, toiset taas tuhoavat!


      • Miksei mainita?
        Tuhoa tehdään imagol kirjoitti:

        Ei hyvä, ei hyvä, ei hyvä kemijärvi.

        Toiset rakentaa ja yrittävät rakentaa, toiset taas tuhoavat!

        Onkohan kouluverrkosuunnitelmissa otettu huomioon sitä, että estettäisiin koulukiusaaminen?

        Ainakaan sitä ei mainita suunnitelmissa.

        http://paatokset.kemijarvi.fi/kokous/20131170-7-8991.PDF


      • Toimitaan!

    • Fuhrer

      Suunnitelmissa ei mainita kiyusaamisesta mitään. Miksi mainittaisiin, kun ollaan täydellisiä eikä kiusaamista meillä esiinny. Emme hyväksy kiusaamista, meillä on siihen nollatoleranssi. Asia on niin, että muualla esiintyvää kiusaamista emme hyväksy. Jos joku väittää, että me kiusaamme, se on kunnian loukkaus. Olemme tosin ojentaneet eräitä työntekijöitä, jotka olemme todenneet olevan monella tapaa arvottomia. Se on meidän oikeus ja velvollisuus.

    • IKÄVÄÄ TÄLLAINEN
      • pitää vähän ymmärtää

        meidän pitää ymmärtää johonkin asti kiusaajia
        kaikki eivät ole terveitä
        laulussakin huudetaan

        moi mutsi, mä en syönyt mun lääkkeita!
        ja mitä siitä seuraa?
        monenlaista juonittelua koulussa

        http://www.youtube.com/watch?v=aDfrdK8BDMY


    • jeesustelu riittää

      Voi hyvä sylvi. Kiusaaminen on elämään oppimisen kannalta tärkeää toimintaa. Pitää vain pysyä siedettävissä rajoissa. Nuoret ovat monesti harkitsemattomia, jopa julmia, keskinäisissä mittelöissään. Väitän, että kiusaaminen on jopa "luonnollista". Alakynteen joutuneen on puolustauduttava.
      On rohkaistava hakemaan tukea ulkopuolisilta, jos ei yksin pärjää.
      Yhteisön on kyettävä valvomaan mitä siinä tapahtuu, mutta jokaisen kärhämän selvittäjäksi ei tarvitse ryhtyä.

      • Kiusaajat kuriin!!!

        Kiusaajat on niitä ääliöitä, joiden ääliövanhemmat opettavat niille, että pitää osata "pitää puolensa". Sitten katsotaan kaikki tappelut läpi sormien. "Ja ei se tietenkää voi pitää paikkaansa, että meidän poika /tyttö olis osallistunut mihinkään kiusaamiseen!" Ja kaikki kuitataan sillä, että lapsella on "temperamenttia", tai asiat muuten huonosti sillä hetkellä. Ja eihän se tietenkää ole niin vakavaa, jos poika sattuu jonkun hakkaamaan kylillä, mitä ärsytetään....??? Ihan ihme asennevammoja ihmisillä.... Eikä uskalleta katsoa totuutta silmiin, oma poika/tyttö on kiusaaja/pahoinpitelijä, sille ei ole mitään puolustuspuhetta.
        Oikeuteen joutaisivat, ja saada kunnon rangaistukset; pahoinpitelijälle ilman muuta linnaa ja koulukiusaajat pitäisi erottaa koulusta, vain kokeet tekisivät. Oppisivat ehkä tavoille...


    • Ei oppi ojaan...

      Niistä, joita jumalat vihaavat, tulee yläasteen opettajia. Opettajakunta on naisvoittoista joukkoa. Osalla ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin pysytellä siinä virassaan. Muualle ei pääsisikään enää, kun ikääkin on..

      Ajatelkaa sen opettajan kannaltakin. Häntä rääkätään päivästä toiseen ja eläkkeelle on matkaa. Kesäloma ei riitä toipumiseen. Antaa mennä -mentaliteetti iskee ja voimattomuus komppaa, mutta siinähän olet.

      Ei ihme, että vuorotteluvapaa kutsuu ja ennenaikainen eläkepäätösajatus pitää joten kuten hengissä ja järjissä.

      Kun lapseni oli yläasteella, huomasin, miten voimaton koulun johtokin on pulman edessä. Huonosti kasvanut lapsijoukko terrorisoi. Kaikessa rauhassa annoin lapseni lähteä muualle oppimaan. Ratkaisu ei sovi kaikille. Rotihan siihen touhuun pitäis saada Kemijärvelläkin.
      Koulukokemuksilla on merkitystä myöhempien aikojen paineissa.

      • Poliisi-opettaja HYV

        Totta on, kun koulussa on työssä ammattitaidottomia ja kontaktikyvyttömiä opettajia ja johtajia, niin totta kai koulussa kiusataan.

        Jos kaikki vetäisivät yhtä ja kaikki antaisivat yhtä helposti rangaistuksia, niin totta kai se loppuisi. Opettajiin tarvitaan pelottomia ihmisiä - sellaisia joita kukaan ei pyöritä!


      • Näin se vain on!
        Poliisi-opettaja HYV kirjoitti:

        Totta on, kun koulussa on työssä ammattitaidottomia ja kontaktikyvyttömiä opettajia ja johtajia, niin totta kai koulussa kiusataan.

        Jos kaikki vetäisivät yhtä ja kaikki antaisivat yhtä helposti rangaistuksia, niin totta kai se loppuisi. Opettajiin tarvitaan pelottomia ihmisiä - sellaisia joita kukaan ei pyöritä!

        Koulu ja armeija eroavat niin sanottujen pöpien sietokyvyssä niin, että koulun täytyy ne pitää ja ottaa vastuu niistä, kun taas armeija voi passittaa ne kotiin!

        Näin se vain on!

        Silti kaikille voi löytyä yhteiskunnasta hyvä työ, vaikka kaatopaikan hoitajana!


      • Valvontaa, yhteistyö
        Näin se vain on! kirjoitti:

        Koulu ja armeija eroavat niin sanottujen pöpien sietokyvyssä niin, että koulun täytyy ne pitää ja ottaa vastuu niistä, kun taas armeija voi passittaa ne kotiin!

        Näin se vain on!

        Silti kaikille voi löytyä yhteiskunnasta hyvä työ, vaikka kaatopaikan hoitajana!

        Huolestuttava uutinen täällä:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11550119#comment-62888611

        Huolestuttava ja pelottava on tämä alla oleva uutinen:

        Poliisi mukaan kouluriitoihin

        OAJ:n johtavan lakimiehen Erkki
        Mustosen mukaan vanhemmat eivät ole
        enää valmiita keskustelemaan koulun
        ongelmista saman pöydän ääressä.

        - Aiemmin vanhemmat ottivat yhteyttä
        kouluun ja asioista keskusteltiin
        yhteisesti. Nyt useimmissa tilanteissa
        koulu ja opettaja kuulevat ongelmasta
        vasta, kun poliisi kutsuu opettajan
        kuulusteluihin. Tämä on huolestuttava
        kehitys, toteaa Mustonen.

        Mustosen mukaan poliisi käsittelee
        vuosittain kymmenkunta järjestyksen
        pitoon liittyvää
        voimankäyttötilannetta.

        SIKSI ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VALVONTA ON AUKOTONTA JA KAIKKI SITOUTUVAT TEHTÄVIINSÄ JA TEKEVÄT PARHAANSA JA OPETTAJIEN YHTEISTYÖ ON SAUMATONTA!


      • Anonyymi
        Valvontaa, yhteistyö kirjoitti:

        Huolestuttava uutinen täällä:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11550119#comment-62888611

        Huolestuttava ja pelottava on tämä alla oleva uutinen:

        Poliisi mukaan kouluriitoihin

        OAJ:n johtavan lakimiehen Erkki
        Mustosen mukaan vanhemmat eivät ole
        enää valmiita keskustelemaan koulun
        ongelmista saman pöydän ääressä.

        - Aiemmin vanhemmat ottivat yhteyttä
        kouluun ja asioista keskusteltiin
        yhteisesti. Nyt useimmissa tilanteissa
        koulu ja opettaja kuulevat ongelmasta
        vasta, kun poliisi kutsuu opettajan
        kuulusteluihin. Tämä on huolestuttava
        kehitys, toteaa Mustonen.

        Mustosen mukaan poliisi käsittelee
        vuosittain kymmenkunta järjestyksen
        pitoon liittyvää
        voimankäyttötilannetta.

        SIKSI ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VALVONTA ON AUKOTONTA JA KAIKKI SITOUTUVAT TEHTÄVIINSÄ JA TEKEVÄT PARHAANSA JA OPETTAJIEN YHTEISTYÖ ON SAUMATONTA!

        Ja avustajia ei pidä käyttää opettajina, avustaja hoitakoon oman hommansa!


    • Lomaltapalaamisiin!

      Nyt eletään sitä aikaa, että kiusaajat palaavat lomilta ja tietysti myös kiusatut. Työelämässä olen useina vuosina todennut, että ainakin työpaikkakiusaajat kesän aikana suunnittelevat uusia kiusaamisjuonia. Sitten kun tulevat töihin niin ensi töikseen sylkäisevät suunnitelmansa kiusattujen silmille.Onko tosiaan näin, että kiusaajilla kesäloma menee uusien koiruuksien suunnitteluun?

      • Miten on?

        kummat eläkkeelle - kiusatut vai kiusaajat?
        ainakin kiusaajat ovat jossain mielessä pöpejä!
        kiusatut taas avuttomia raukkoja!


    • Kiusaajan aika

      Nykysuomessa asiat on niin, että kiusatut joutuvat sairauslomille, eläkkeelle, saavat potkut, siirretään muualle. Näin on sekä koulu-että työelämässä. Joku sanoi, että joitakin kiusataan sen vuoksi, että eivät osaa tehdä töitä. Kemijärvellä on juuri päinvastoin. Työnsä hyvin tekeviä kiusataan. Ylin johto on täysin sokea, tukee kaikin voimin kiusaajaa, jonka toimintamuodot vain raaistuvat, koska hänelle näytetään vihreää valoa.
      Uusia kiusattavia löytyy muuttotappiopaikkakunnalla koko ajan. Syksy on kiusaajien voimannäytön aikaa...

      • Hu huuuuu......

        Huhuu........ mitä kuuluu?


    • Anonyymi

      eikö ne pysty kitkemään kiusaamista hillatien koululla?
      taas oli koti-lapissa tekstari aiheesta ja syystä , niin kuin monet ovat sanoneet

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        No eihän sitä pysty kitkemään kun kotona ei opeteta käytöstapoja. Kotoa se kasvatus lähtee. Mitenpä sitä opetetaan kun useimmat lapset seilaa usean kodin väliä ja pahoinvointi näkyy lapsissa. Kannattee hiukan katsella sinne peiliinkin miten lapsensa kasvattaa, antaako illat pörrätä kaupungilla tekemässä ilkeyksiä.


    • Anonyymi

      tämä ketju on aloitettu 31.05.2013 17:32,
      eikö ole saatu vieläkään asiaa pois päiväjärjestyksestä?

      • Anonyymi

        Eihän vanhemmat osaa enään kasvattaa kunnon kansalaisia vaan tyhjän värkkääjiä. Siinä on suurin syy miksi koulussa ei viihdytä. Vanhemmat joilla itsellä jolla on ollut ongelmia koulussa niin varmaan heijastuu lapsiin vanhempien negatiivisenä ajatteluna koulua kohtaan. koulusta pitäisi saada erottaa helpommin ne oppilaat jotka aiheuttavat siellä häiriötä, kiusaavat tms. jotta muut saisivat jatkaa opiskelua johon heillä on oikeus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän vanhemmat osaa enään kasvattaa kunnon kansalaisia vaan tyhjän värkkääjiä. Siinä on suurin syy miksi koulussa ei viihdytä. Vanhemmat joilla itsellä jolla on ollut ongelmia koulussa niin varmaan heijastuu lapsiin vanhempien negatiivisenä ajatteluna koulua kohtaan. koulusta pitäisi saada erottaa helpommin ne oppilaat jotka aiheuttavat siellä häiriötä, kiusaavat tms. jotta muut saisivat jatkaa opiskelua johon heillä on oikeus.

        kuultu on!


    • Anonyymi

      Yläasteikäinen tyttö rikkoi koulullaan 30 ikkunaa vesurilla.
      Oikeudessa tyttö myönsi tekonsa. Tunnustuksen tueksi oikeus katsoi todisteena valvontakameratallenteita, joissa näkyi, miten tyttö oli hakannut Lohjalla sijaitsevan koulun ikkunalaseja säpäleiksi vesurilla noin vuosi sitten syksyllä.

      Mihin tämä maailama on menossa kun tälläisia sekopäitä sikiää.

      • Anonyymi

        Oisko perskuilujen nousu ja tämmöiset tapaukset yhteydessä?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ainahan sitä voi muuttaa pois paikkakunnalta jos ei täällä viihdy tai pärjää.


    • Anonyymi

      Lehdessä työntekijä väitti, että kiusaamiseen puututaan Hillatiellä. Voiko yksiymmärteisemmin asian ilmaista? Siis kiusaamista ei voi silloin olla, kun 1 ihminen näin sanoo. Hän on varmaan nähnyt kaikki potentiaaliset tilanteet tyhjentävästi - ennakoidusti kuin myös tapahtumahetkellä j etenkin jälkijättöisesti.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        lapsellinen tekstari oli,
        ei varmaankaan ole järkevä työntekijä,
        vielä syyttää jotakin valehtelijaksi,

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/024c480b-d2d1-4eb7-a839-4f170a9b0565

        tällaista ei pitäisi tapahtua että joku ajautuu itsemurhaan

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/db3be152-913e-4cf1-9e39-18f83d49c2ba

        minusta on edesvastuutonta sanoa ettei meillä kiusata, kuka on se ylijumala joka pystyy sanomaan noin! ei osoita kyllä mustakaan järkevältä ihmiseltä

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/db3be152-913e-4cf1-9e39-18f83d49c2ba


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tällaista ei pitäisi tapahtua että joku ajautuu itsemurhaan

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/db3be152-913e-4cf1-9e39-18f83d49c2ba

        minusta on edesvastuutonta sanoa ettei meillä kiusata, kuka on se ylijumala joka pystyy sanomaan noin! ei osoita kyllä mustakaan järkevältä ihmiseltä

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/db3be152-913e-4cf1-9e39-18f83d49c2ba

        Monet levottomuuden oireet, jotka lapsella ovat, saavat alkunsa koulusta. On kiusaamista, on lapsen alistamista, turvallisen aikuisen (=avustajan ja opettajan) puuttumista, arjen muuttumista (esim. yhtä äkkiä avustaja onkin opettaja!) ja niin edelleen - niin sitten kun oireet alkavat, niin vaikea meidän vanhempien on lasta kasvattaa, monesti on aivan niin, että on pakko ymmärtää lasta ja antaa hänen olla. Sitten joku rääväsuu tällä palstalla ja muillakin julistaa, että syy on vanhemmissa, meissä vanhemmissa jotka emme laita lasta ojennukseen, vaikka siis pohjimmaltaan syyt ovat koulussa! Lapset ahdataan pieniin tiloihin, niin ettei heillä ole tilaa kasvaa! Ja nuo luetellut syyt ovat taustalla ja tukemassa oirehtimista!


      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Huonosti on asiat meillä- Poliitikot ovat osoittautuneen saamattomiksi ja omanedun tavoittelijoiksi. Eivät osaa hoitaa asioita, ovat aikaansaaneet vain velat. Yrittäjät myös ovat pohjasakkaa eivät osaa palvella asiakkaita, Rovaniemeltä joutuu ruokansa hakemaan. Opettajat ovat myös osaamattomia ja saavat lapset riitelemään ja kiusaamaan toisia. Mistä meitä on rangaistu kun meillä on noin huonot viekamiehet ja yrittäjät. Ainoastaan me täällä osaamme ja tiedämme kaiken.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe