Näin pääset käsiksi rahoihin.

Vanha ja vauras

Nuoret... te olette virtsassa pikavippiriippuvuutenne kanssa. Olette elinikäisessä lainaamisen ja maksamisen kierteessä. On vain yksi tie ulos. Kuunnelkaa vanhan ja viisaan mestarin neuvoja.

Leikatkaa hiuksenne, lopettakaa pilven polttaminen ja hankkikaa kunnon työpaikka. Työtä on, ja sitä saa, kun kävelee suoraan suoraan sisään firman ovesta ja pyytää päästä keskustelemaan työhönottajan kanssa. Työpaikoilla arvostetaan oma-aloitteisia, aktiivisia nuoria, jotka ottavat suoraan yhteyttä ilman työvoimatoimistoa.

On paljon sellaisia töitä, joihin pääsee nuorena ja kouluttamattomanakin. Ruumiillisia töitä. Siivooja, pakettiautokuski, varastomies jne. Niissä on pieni palkka, mutta työvuosien myötä tulee ikälisiä ja palkankorotuksia. Eikä niin pientä palkkaa olekaan, josta ei saisi pikavippejään maksettua.

Kun olette maksaneet vipit pois omalla työllänne, toimikaa seuraavasti. Lakatkaa ottamasta lisää velkaa ja laittakaa tietty summa rahaa joka kuukausi sijoitusahastoihin.

Monissa rahastoissa riittää, kun laittaa vaikkapa 20 euroa kuussa sisään, enemmäkin tietysti saa laittaa ja kannattaakin. Tutustukaa sijoitusrahastojen toimintaan, tietoa Googlella. Myöhemmin, kun rahastojen tuotto ei enää riitä, siirtykää ostamaan osakkeita, niillä tienaa vielä paremmin.

Samalla pienentäkää kulutustanne; jättäkää pois pilven polttaminen ja juopottelu sekä kalliiden muotivaatteiden ja huippuelektroniikan ostaminen. Raittiinakin ja halvemmillakin tavaroilla pärjää.

Kun toimitte näin, minä lupaan, että jo varhaisessa keski-iässä teillä on varaa vauraaseen elämään. Voitte ilmoittaa aviopuolisolenne ja pienelle pojallenne ja tyttärellenne: "Eiköhän mennä ja osteta tämän vuokramurjun tilalle omistusasunto, ja hankitaan samalla uusi auto".

Parhaat sijoittajat tietenkin saavat tietämystä ja taitoa kartuttamalla vielä paljon, paljon enemmäkin tuottoa sijoituksilleen rahastoissa ja osakeyhtiöissä, ja päätyvät miljonääreiksi. Taidanpa lähteä ostamaan huvijahdin.

1

91

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perde3

      ei kannata mennä varastotöihin, menee selkä paskaks ja ihmetellään 40 vuotiaana, miten sitä on jo niin rikki ja loppu koko ihminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe