Harrastuksen aloittamisen harkintaa

Vesielläin

Hei

Mietin josko uskaltautuisin sukeltamisesta pieni muotoista harrastusta itselleni hankkimaan. Ja koska näillä keskustelu palstoilla liikkuu kaikenlaista pätijää ja tietäjää niin haluaisin ihan aluksi todeta seuraavaa: En halua sukeltamisesta pääsääntöistä harrastusta, vaan sellaista pari kertaa vuodessa juttua.

Ja nyt haluaisinkin mielipidettä seuraavaan:
Onko järkeä käydä esim. PADI kurssia/kursseja sen vuoksi, että haluaa kerran-pari vuodessa käydä turistikohteissa vedenallan pulikoimassa?

Kokeilin viime talvena Colona Diversin kautta sukeltamista ja toisaalta rakastuin ja toisaalta hirvitti. Nyt siis pähkäilen onko järkevämpää käydä kurssit vai ostaa silloin tällöin se parin kerran kokeilu.

Tähän toki olisi miljoona muutakin kysymystä, mutta tämä se nyt päällimmäisenä pyörii.

4

234

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • DiveFire

   "Onko järkeä käydä esim. PADI kurssia/kursseja sen vuoksi, että haluaa kerran-pari vuodessa käydä turistikohteissa vedenallan pulikoimassa?"

   No riippuu mitä haet. Jos tavoitteesi tosiaankin on vain kerran-pari vuodessa pulahtaa rantavedessä kouluttajan pitäessä kädestä niin voit jatkaa nykylinjalla. Jos taas haluat vähänkään enemmän nauttia sukeltamisesta ja erilaisista kohteista, joita maailmalla on lähes niin paljon kuin mielikuvitus riittää miettimään niin kannattaa kurssittautua koska:

   - On melkoisen typerää oman hengen ja terveyden riskeeraamista sukeltaa ilman asianmukaista koulutusta, oli se sitten PADI:n CMAS:n tai jonkun muun järjestelmän kautta annettua, tai ohi järjestelmien saatua, mutta muuten pätevää oppia.

   - Läheskään kaikkialla et saa mitään sukelluspalveluja, kuten opastettuja retkiä, laitevuokria, pullontäyttöä jne., ilman että kykenet osoittamaan osaamisesi. Ja jokseenkin ainoa universaali keino siihen on kansainvälisesti tunnustettujen järjestelmien "kortit"

   Kurssin hinta on muutaman sata euroa, ja kestokaan ei ole mikään hirveä. Yhden lomamatkan muutaman päivän aikana voit hyvin suorittaa sen. Siihen nähden paljonko se avaa uusia ovia, itse pitäisin sitä hyvinkin kannattavana.

  • sdfgxcvzsfv

   Edellinenkin vastaaja vastasi fiksusti mutta yleensä ottaen Snorkkeli.net parempi paikka tähän aiheeseen.

  • Vesielläin

   Hei
   kiitos vastauksesta ja erittäin hyviä pointteja :) Sitä ei tajunnut ajatellakkaan tuolta kannalta (on sitä aasi, vaan kai me jokainen joskus ollaan).

  • pohdintaa

   Vanha ketju, mutta nostetaan esiin.
   Sukelluskursi maksaa Suomessa 400-450€.
   Discover Scuba Diving eli sukellusintrot lomakohteesta riippuen kympin-pari kalliimpia kuin sukelluskortin omistavien sukellusretket. Usein samat mestat, tosin kortilliset voivat sukeltaa syvemmälle.
   Eli jos tarkoituksena on tehdä vain lomalla maailmalla silloin tällöin sukelluksia, eikä innostusta vaativampiin sukelluksiin ole, niin en pitäisi noita DSD-sukelluksiakaan niin huonona vaihtoehtona.
   Jokainen tyylillään.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   198
   3606
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   262
   2511
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   125
   1740
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   384
   1687
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   50
   1370
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   126
   1282
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   1008
  8. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   970
  9. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   44
   945
  Aihe