Krokoa vastaan puolustautuminen

Migulion

Voisihan tätä tieteellisesti testata. Eli keksin hyvän puolustuskeinon isoa krokotiilia vastaan. Jos ei ole mitään pakokeinoa ja 6 metrin kroko mielii sinusta päivällistä niin kääriydy rullalle eli sykkyrälle, lasvot polviin kiinni ja kädet niskaa suojaamaan. Krokolla ei ole mitään mahdollisuutta saada ihmisestä tällöin kunnon otetta. Se ei saa alaleukaa kiinni mihinkään, eikä kykene nostamaan ihmistä niin, että saisi alaleuan alle jotain. Lisäksi jos jostain syystä käykin niin, että joudut krokon suuhun niin tässä asennossa kroko ei voi syödä sinua. Suurimmankin krokon leuat ovat tällöin varsin ammollaan ja lihakset venyneet jolloin niissä on vain pieni osa siitä puristusvoimasta mihin krokon leuat pystyvät. Lopulta kroko tajuaa tilanteen ja sylkäisee ihmisen pois. Haavoja kyllä tulee, mutta puristusvoiman ollessa todella heikko krokon ollessa suu ammollaan ei sen tylsät hampaat välttämättä edes lävistä ihoa.

Kylmäpäisyyttä tämä vaatii, eikä ole enää Steve Irwiniäkään teoriaa testaamassa. Toki tuota voisi kokeilla vaikka haiden kanssa käytettyjen metallipukujen kanssa.

17

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tepsu73.

      Kuulostaa varsin tehokkaalta puolustautumiskeinolta jos tällaiseen tilanteeseen joutuu, ei tosin moni varmaan tajuaisi tehdä vaan sätkisi vain raajat vapaana ja olisi näin krokolle helppo saalis.

    • tv:tä tsiigannut

      Kroko yleensä hukuttaa tai tukehduttaa saaliin, joten sillä puruvoimalla ei ole niin isoa merkitystä...

      • Migulion

        Joo, olenpa tyhmyyksissäni jättänyt aloituksesta pois, että ei toimi vedessä varmaan kovin hyvin. Mistä tätä ideaa lähdin kehittämään oli sellainen kuivalla maalla tapahtuva tilanne jossa on ajaudutte tilanteeseen, että pakopaikkaa ei enää ole. Ison krokotilin yli voi olla vaikea hypätä ja se luultavasti saa raajan suuhunsa, tosin moni varmaan yrittäisi yli hyppäämistä. Ajatuksessani mistä tämän kehitin ei ollut krokon kiertämismahdollisuutta, joten silloin tuo sykkyrälle meneminen niska käsillä suojattuna toimisi varmaan parhaiten.


    • 20+8

      Käypä koittaa ja postaa video sitten tänne. Tai siis sano kaverille että kuvaa ja postaa sen videon, ei taitaisi sinusta sen jälkeen olla videota postaamaan.

      • Meko67

        Luitko myös tämän: Kylmäpäisyyttä tämä vaatii, eikä ole enää Steve Irwiniäkään teoriaa testaamassa. Toki tuota voisi kokeilla vaikka haiden kanssa käytettyjen metallipukujen kanssa.


    • Hessu Hopon keino työntää mela (siis oikea kanootin melomiseen tarkoitettu) krokon suuhun taitaa silti olla turvallisin.

    • Indianapolis Jones

      Vaikka krokon kanssa kamppailu tapahtuisi maalla, saisi ihminen kuitenkin erittäin pahoja haavoja krokotiilin hampaista vaikka olisi kuinka sykkyrässä ja saattaisi vuotaa kuiviin hampaissa pyristellessään. Kuusimetrisen krokotiilin voimat ovat sitäpaitsi niin suuret että se paiskoisi ihmistä kuin räsynukkea. Maalla ajoissa pakoon juokseminen on paras keino ja veteen jossa on krokotiilejä ei pidä mennä.

    • Mika++

      Krokotiililla on kova puruvoima, mutta heikot leukalihakset toiseen suuntaan. Nappaan sidontaotteen krokon leuasta sen ollessa kiinni, niin otus ei saa suutaan auki. Tämä on totuus.

      • Indianapolis Jones

        Kun iso krokotiili alkaa heittelehtiä niin otteesi ei pidä.


    • iohsjkhiahu

      Entäs jos kroko ottaa poikittain kiinni. Leuat aukeaa varmasti riittävästi vartalon leveydeltä.

      En suosittele kokeilemaan.

    • jäykkäkaulakroko

      Ehkä sama konsti toimisi kuin vihaiselle hirvelle, eli mene ison puun taakse piiloon. Jos krokoja on vain yksi niin se voi auttaa. Kroko ei ole kovinkaan notkea eläin taipumaan kaulansa kohdalta.

    • mrfsdffr

      En tiedä pystyykö kroko maassa ollessaan vääntymään asentoon, että saisi sivuttaisotteen. Jos saakin niin sillä on vain iso "pallo" suussa jota se ei voi pureskella, jos henkilö pitää pinnansa ja pysyy sykkeröllä. Totta se saisi varmaan verta vuotavia haavoja aikaan, mutta ei suu ammollaan saa kovaakaan puristusvoimaa, lisäksi sitä uhkaa tukehtuminen jos liian kauan temppuilee. Parhaimmillaan sylkee pois ja lähtee matkoihinsa.

    • Eikös krotiilillä ole taipumus viedä saalis veden alle ja hukuttaa? Ei auta sykkyräasento.

      • dfdsfff

        Ei vie tässä tapauksessa. Tapaus käsittelee maassa tapahtuvaa hyökkäystä, ei ole vettä lähellä.


    • fvfvv

      Akka vaan kitaan sitten itse karkuun.

    • Tätähän voi veikkailla. Jos tilanne on sellainen, että apua voisi odottaa saavansa pikapuoliin, mutta muut vaihtoehdot ovat huonosti käytettävissä (esim. karkuun juokseminen), niin kyllä tuolla siilipuolustuksella saattaisi voittaa aikaa verrattuna siihen, että yrittäisi ottaa leuat kiinni ja selättää krokon ja sitten istuksia odottelemassa sen mahan päällä (-;

      Jos apua ei mahdollisesti olekaan tulossa edes tuntien sisällä, niin viivytysjutut eivät ehkä toimi. Krokalla lienee pitempi ruokaväli kuin ihmisellä. Tämä siis olisi ongelma jopa puuhun kiivettäessäkin.

      Vaan jos sattuis olemaan moottorisaha mukana, niin hätätapauksessa yrittäisin sitä syöttää krokolle alkupalaksi tai maistiaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe