Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tavoitteena spagaatti

Tavoitteena

Moi! Oon 16-vuotias tyttö. Haluaisin alkaa venyttelemään spagaattia varten. Lähtötilanne on sellainen että saan sekä istalteen että seisaalteen sormet juuri ja juuri hipaisemaan maata. En oo venytellyt juuri yhtään. Onko mahdollista että saisin spagaatin? Kuinka usein pitää venytellä, päivittäin? Kauanko, puoli tuntia? Ois kiva jos joku vastaisi näihin mun kysymyksiin. Venytysliikkeitäkin olis kiva saada!

15

1468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilovegymnastics

      Juu, kyllä voit saada spagaatin. Se on vaan kovaa harjottelua jos ei oo kovin notkee.
      Itse oon 13 ja oon luonnostaan jo aika notkee ja miul meni n. 3 viikkoo saada spagu päivittäisellä harjoittelulla.
      Suosittelisin et venyttelet lähes päivittäin, tietty voi pitää myös muutaman välipäivän.
      Kannattaa myös muistaa lämmitellä ennen venyttelyä, nii ei tapahdu mtn ikävii revähdyksii.
      15-30 min ois varmaa aika hyvä aika venyttelylle, ja sit ois sillain yhes venytysliikkees ain väh. 30 s. eikä vaa sillai et, sattuu sattuu, en jaksa enää :D

      no venytysliikkeitä löydät varmaa ku selaat jotai spagaatti aiheisii keskusteluja..
      mut siis iha perus: jalat suorana, varpaista kiinni ja painaa päätä polvii, sitte jalat tavallaan "auki" lattial istuessa ja siitä sitten lähtee venyttää itteesä eteepäi, ja mahaa lattiaa, tota sitte joka venyttely kerta niinkauan kunnes maha koskee lattiaa. toi voi kyllä ehkä olla hyödyllisempi spritsissä mutta toimii myös spagussa...
      sit viel et lonkankoukistaja on tosi tärkee spagaatissa, joten sitä kannattaa venyttää.
      sitten vaa aina kun on tarpeeks venytelly ja lämmitelly, voi kokeilla ain et kui hyvi edistyy iha vaa yrittämällä spagaattii.
      ja nii, vaik ei saiskaa spagaattii pohjaa ni voi myös harjottaa ylispagaattii, joka auttaa huomattavasti spagaatin saamisee. eli sen jalan alle kumpi on spagaatis eesä alle esim. muutama kirja, et se jalka nousee sillai ylös. :)
      tuli nyt aika pitkä ja sekava viesti, mut toivottavasti tästä oli apuu! :))

      tsemppii harjotteluu!!

      • 13v poika

        Moi oon 13 v poika ja mulla jää noin 10 cm olisko mulla mahikksia saada spagaatti pohjaan


    • "spagetti" sujuu

      HEI!
      Kannattaa venytellä hyvin ennen harjoittelua, sillä "kylmät" lihakset eivät veny niin hyvin kuin lämmitetyt ja mahdollinen revähdys lihaksessa estää spagaatin harjoittelun jopa kuukausien ajaksi. Olen itse tanssinut toistakymmentä vuotta jazzbalettia ja tiedän, että revähdys muistuttaa jopa vuodenkin päästä itsestään kovissa venytyksissä.
      Sinun kannattaa ensin lämmitellä vaikka naruhyppelyllä tai lenkillä, sen jälkeen asetu lattialle haarat auki istuntaan. Avaa jalat sivuille niin auki kuin saat ja ehdottomasti selkä suoraksi. Istu "istuinluittesi" päällä´(tunnet ne lattiaa vasten), nilkat ojennettuina ja jalat eivät saa olla koukussa! Nosta vasen käsi korvan viereen suoraan ylös (suorista sormia myöden) ja toinen käsi jalan ulkopuolelle lattiaan. Taivuta oikealle, myötää lattialla olevalla kädellä kohti nilkkaa, tasainen taivutus EI NYKIMISTÄ! Pysy venytyksessä laskemalla vaikka kahdeksaan rauhallisesti. Rauhallisesti alkuasentoon ja sama vasemmalle..nosta oikea käsi ylös ja taivuta vasemmalle. Liikkeessä on tärkeää että ei nyitä vaan liike on tasainen ja rauhallinen = jatkuva venytys. Tee liike 2x molemmille puolille ja sitten nostat kädet ylös ja kumarrat selkä suorana niin lähelle lattiaa kuin pääset, muista pitää vatsalihakset kireänä, se tukee selkää pysymään suorassa. Älä nosta olkapäitä korviin. Voit toistaa liikettä muutaman kerran.
      Spagaatia voit harjoitella niin, että noudet aitajuoksijan asentoon (se asento, missä aitajuoksija ylittää aidan) käsiesi varaan eli toinen jalka on suorana eteen ja toinen koukistettuna polvesta takana. Nosta itsesi käsien varaan ilmaan. Etummaisen jalan alla voisi olla jotakin liukuvaa..sukka tms. Voit säädettä spagaatin syvyyttä "takajalan" suoristamisella pikkuhiljaa.
      Muista ravistella ja venytellä harjoituksen jälkeen. Se on tärkeää vaikka ei tunnukaan siltä! Lihas on "kuminauhamainen", se palautuu alkuasentoonsa ja venyttelyllä saat sen lämpimäksi ja liikkuvaksi/venyväksi! Toivottavasti näistä on jotakin apua..hankala selittää..helpompi olisi näyttää:)
      Mukavia harjoitushetkiä sinulle!

      • Tanssillinenvoimistelija

        Itselläni rusahti lonkka rikki kun harjoituksissa ei lämmitellessä avattukaan sivuspagaattia. Alettiin vaan tekemään ohjelmaa ("esitystä"), jossa tulee ns. käsilläseisontahyppy jalat sivuspagaatissa ja siitä suoraan sivuspagaattiin. Lonkka vaan rusahti ja vieläkin on välillä kipeä ja joudun valkulle sanomaan että lonkka taas huonossa kunnossa.... Kiva..


    • Spagaatti

      Tietty voit saada mä oon 10 ja sain kahes viikos päivittäisellä venyttelyllä!!
      Hyvät venyttely liikkeet on mee polvilles sun se spagaatti jalka eteen ja sit paina pää polveen .

      • kdkebd

        joo tiiän et vanha kessa mut muille vaa tiedoks et 16v on PIKKUSEN vaikeempaa saada liikkuvuutta ku 10v


    • sorikirjvirheet

      Kyllä! Ite olin viel kankeempi ku sä, ja kyllä se. spagaatti tänään meni ;o
      Harjottelin aktisti n. 5kk, lopetin ku ei onnistun. Nytt sit melkee vuoden tauon jälkee päätin aloittaa uudestaan. Sehän meni ei-niin-aktiivisella harjoittelulla n. 1½kk. 1 venytys nimittäin on vaan niin hyvä ja eteni sillä paljon. Helppo (ite keksin)

    • 14poika

      Moikka taas elikkä oon toi 13 v poika no nyt 14 niin pohjaan jäi jotain 10 cm mut nyt saan 10 cm ylispagaattia. Et kannattaa venytellä ahkerasti niin kyllä menee

    • 12v

      Mitä enemmän harjoittelet, sitä nopeammin saat! Ensin lämmittele! Esim. X-hyppyjä. Venyttele AINA ennen kuin aloitat spagaattia! Esim lonkankoukistaja on yksi hyvä liike.
      Olen siis harrastanut voimistelua 9 vuotta joren voit luottaa tietoin

    • venyttely

      Oon 12v tyttö eilen sain ajatuksen spagaattiin meni noin 10 senttii alemmas lämmittelin tunnin venytykset sama tänää ja enää 10 rako selkä mulla taipuu voitan kaikki 1-2 lk limbossa ja voitin leirilläki oon siis 154cm ja alas muute menee mut tunnin verran viikossa lämmittelyt ni menee spagaatti aluks olin vaan 20 sec venytyksessä nyt voin kattoo telkkaa ja olla 3min venytyksessä ps:en tiiä vaikuttaako mut oon harrastanu 9 vuotta tanssii

    • Voimistelijatyttö

      Hei, olen 12v. notkea voimistelija. Ja täällä oli todella hyviä venytyksiä, aitajuoksijat, lonkankoukistajat ja muut ovat todella hyviä spagaatteihin. Oma venyttelyaikani on 10min. aamuin ja illoin ja aamulla yleensä selkää 15min. Suosittelen että "menet spagaattiin" todella korkean penkin päältä (tarkoitus ei ole saada pohjaan vaan venyttää "loputtomiin") ja nostat kädet ylös, yleensä minuutti per jalka on hyvä siihen! Toivottavasti teillä onnistuu spagaatti

    • Loppilaopi
    • eiliiankovaa

      ettei tule sellaista toispuoleista milli päivässä sentti vuodessa

    • Anonyymi

      Jos joku tätä vielä lukee, niin tärkeää on lämmitellä kaikki lihakset hyvin ennen venyttelyä, jottet reväytä niitä. Olen harrastanut 3- vuotiaasta asti voimistelua, ja nyt kilpailen kansainvälisellä tasolla, joten todella tiedän, mistä puhun. Ennen venyttelyä tee paljon joustoja, esim loko-poko 8-4-2-1- joustoilla, loko-poko-loko-sivu joustot 2-1- joustoilla ja pienet loko-poko joustot 2-1- joustoilla. Kaikki sarjat 8 kertaa. Sitten lokossa kantapää takapuoleen, sitten kädet maahan ja vielä tiputukset alas ylhäältä lokosta. Etujalka suoraksi, paina nenää polveen 20sec, jalka ristiin ja kädet yli toiselle puolelle. Joutsenessa 20sec. Vasta nyt liu'u hitaasti spagaattiin ja ensin joustele ym. Sitten aallot, jalkojen tiukistukset ja ylösnousut. Tee tämä kaikki molemmilla jaloilla. Itse teen tämän joka päivä, mutta jos haluat vaan saada spakut pohjaan niin riittää varmaan joka toinen päivä. Joka toinen päivä juoksulenkki ym. palautumista, jos et ole tottunut tällaiseen treeniin. Treenikertojen määrää tärkeämpää on se että treenit ovat sinulle hyviä, mutta eivät liian helppoja. Muista palautuminen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe