Apua karitsanlihan markkinointiin!

onnellinen lammas

Olemme aloittava lammastila, tuotamme eettisesti hyvin korkeatasoista karitsanlihaa. Tuotanto on mietitty ja toteutettu eläinten hyvinvointinäkökohdat tarkasti ajatellen. Markkinointiosaaminen talikonvarren toisella puolen puuttuu täysin. Keinoina käytetty lehti-ilmoitusia (kallista), kaupan mainoksia, melko suppeaa ystäväpiiriä. Toivon vinkkejä täydellä sydämellä tuotetun tuotteen suoramarkkinointiin.

19

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi voi sinua

      totta tosiaan, markkinointi osaamisen täydellinen puuttuminen näkyy kirjoituksessasi.
      Ei muuten kukaan laita tuollaista S-24 palstalle.
      Et muuta keksinyt kuin kysellä täältä vinkkejä, on melko varmaa tilan nopea loppu kun et muuta keksi.

      Ennen tuollaisen yrityksen perustamista olisi ollut tärkeä perehtyä markkinointiin, koska tuotteen myyminen on ehkä tärkein asia koko yhtälössä.
      Pers edellä puuhun on moni yrittänyt, mutta ei siitä ole sitten mitään tullut.

    • navettapiika

      Älä nyt kaikkea toivoa tämän varaan jätä, tulee lyhyt lampurin ura.
      Nyt ensiksi kannattaisi ottaa yhteyttä jo toimiviin lammastiloihin ja kysellä heiltä, miten ovat lihansa saaneet markkinoitua. Toisillahan on suoramyyntiä ja jotkut myy jonkin yrityksen kautta.
      Yritätte tietysti markkinoida sillä eettisyydellä ja muulla viherpiiperryksellä, ne on ihan hyviä juttuja tuonne etelän akateemiselle väestölle, mutta tavalliselle taapertajalle se hinta on aika kova konsultti.
      Lisäksi teurastamo auttaa mm. lihan pakkaamisessa ja palottelussa. Vai miten te olette ajatellleet saada ne lihoiksi? Nyt vain tuo teurastamo taitaa olla ainoa järkevä vaihtoehto.
      Ja kun sitä markkinoidaan, niin sitä pitää sitten olla eli ei oota-ei saa myydä. Ihmisiltä loppuu mielenkiinto melko äkkiä jos toimitus aika on viikkoja eikä päiviä.
      Ja tietysti on olemassa pro agrian kova palkkainen lammasneuvoja, joka saapuu naama leveässä virneessä ja laittaa tuotantonne aivan uusiin ulottuvuuksiin.

    • voi luoja sentään

      Eipä näytä navettapiialla olla neuvoja annettavaksi, kun ei ole mitään käsitystä tuosta teurashommasta.
      Suoramyynti tilalta ja kotiteurastus antaa pienelle lammastilalle sen leivän. lammas on niin pieni eläin, että pientilalla ei juuri löydy varaa teurastuttaa teurastamoissa.
      Tuo ensimmäinen kommentoija taisi tietää mistä puhui, kun suhtautui skeptisesti saitin neuvoista. Että kilpailevilta lampureilta saakin parhaat tiedot, mihin ne lihansa myyvät, höh.

      • navettapiika

        Kotiteurastusko muka pelastus, mietippä uudestaan. Pitää olla tilat ja vermeet, jos aiot lihaa ihan julkisesti myydä. Eläin pitää tarkastuttaa eläinlääkärillä elävänä ja sitten lihat erikseen. Hintaa tulee ja se on varma.
        Kotiteurastusta ei lain mukaan saa suorittaa kuin homman osaava eli myös teurastajan joudut pahimmassa tapauksessa palkkaamaan samoin lihanleikkaajan.
        Jos olisit alalla tietäisit varmasti kuinka vaikeaa nykyään on lihaa tilalla teurastaa ja myydä. Rahtiteurastuskin on vaihtoehto, mutta edelleen eläimet on tarkastettava ja lihat myös.
        Ai niin melkein unohtui, ne roippeet, mitä teurastuksesta jää, mahat ja muut ylimääräiset suolenpätkät, on toimitettava Honkajoelle.Maahan niitä ei saa haudata, vaan kilotaksalla poltettavaksi.
        Niin ´taitaa se pienteurastamo olla se järkevin vaihtoehto, vai vieläkö aiot oman teurastamon laittaa?
        Tokihan eläimiä saa teurastaa kotona navetan nurkalla edelleen, mutta kiloakaan et saa myydä. Koiralle voit antaa ja itse syödä, mutta muuten se on vaarallista tavaraa. Ja siitäkin on ne roippeet toimitettava Honkajoelle, naudalta hinta oli 50 per elukka.


      • kunnan hygieenikko
        navettapiika kirjoitti:

        Kotiteurastusko muka pelastus, mietippä uudestaan. Pitää olla tilat ja vermeet, jos aiot lihaa ihan julkisesti myydä. Eläin pitää tarkastuttaa eläinlääkärillä elävänä ja sitten lihat erikseen. Hintaa tulee ja se on varma.
        Kotiteurastusta ei lain mukaan saa suorittaa kuin homman osaava eli myös teurastajan joudut pahimmassa tapauksessa palkkaamaan samoin lihanleikkaajan.
        Jos olisit alalla tietäisit varmasti kuinka vaikeaa nykyään on lihaa tilalla teurastaa ja myydä. Rahtiteurastuskin on vaihtoehto, mutta edelleen eläimet on tarkastettava ja lihat myös.
        Ai niin melkein unohtui, ne roippeet, mitä teurastuksesta jää, mahat ja muut ylimääräiset suolenpätkät, on toimitettava Honkajoelle.Maahan niitä ei saa haudata, vaan kilotaksalla poltettavaksi.
        Niin ´taitaa se pienteurastamo olla se järkevin vaihtoehto, vai vieläkö aiot oman teurastamon laittaa?
        Tokihan eläimiä saa teurastaa kotona navetan nurkalla edelleen, mutta kiloakaan et saa myydä. Koiralle voit antaa ja itse syödä, mutta muuten se on vaarallista tavaraa. Ja siitäkin on ne roippeet toimitettava Honkajoelle, naudalta hinta oli 50 per elukka.

        Ei näytä navettapiialla olevan nykyistä tietoa asiasta. Hygieniapassilla saa jo suorittaa kotiteurastusta, ei kuule ole iso asia käydä lihanleikkuukurssia, niitä pidetään paikallisille mets.seuroille tämän tästä. Kotitilata saa myydä yksityisille ihmisille nykylain mukaan ihankin ilman eläinlääkärin katsomisia.


      • navettapiika
        kunnan hygieenikko kirjoitti:

        Ei näytä navettapiialla olevan nykyistä tietoa asiasta. Hygieniapassilla saa jo suorittaa kotiteurastusta, ei kuule ole iso asia käydä lihanleikkuukurssia, niitä pidetään paikallisille mets.seuroille tämän tästä. Kotitilata saa myydä yksityisille ihmisille nykylain mukaan ihankin ilman eläinlääkärin katsomisia.

        Evira tuntuu olevan asiasta eri mieltä, samoin läänineläinlääkäri, mutta voihan sitä yrittää....


      • lampuri74
        kunnan hygieenikko kirjoitti:

        Ei näytä navettapiialla olevan nykyistä tietoa asiasta. Hygieniapassilla saa jo suorittaa kotiteurastusta, ei kuule ole iso asia käydä lihanleikkuukurssia, niitä pidetään paikallisille mets.seuroille tämän tästä. Kotitilata saa myydä yksityisille ihmisille nykylain mukaan ihankin ilman eläinlääkärin katsomisia.

        "Kotitilata saa myydä yksityisille ihmisille nykylain mukaan ihankin ilman eläinlääkärin katsomisia."

        Ikävä kyllä ei saa.

        Kaiken myytävän lihan tulee olla eläinlääkärin leimaamaa. Itselleen saa teurastaa kotonakin, ainoat vaatimukset ovat että "osaa asiansa" ja suorittaa tainnutuksen asianmukaisesti.


    • työsarkaa edessä

      Se eettisesti korkealuokkainen ei kyllä pitkälle riitä. Pitää olla gastronomisesti korkealuokkaista, silloin se eettisyys vasta tulee lisänä.
      Tilan sijaintipaikka on yksi asia. Onko kaupunkeja lähellä, missä riittäisi asiakaspotentiaalia ?
      Kutsukaa paikkakunnan keittiömestarit tilaisuuteen, jossa esittelette tilanne ja tarjoatte heille mahdollisuuden kokeilla tuotteita.
      Tilamyyntii on tapa saada vähän parempi hinta, mutta maine pitää ensin löytyä. Sitten voi tehdä kotisivut joiden kautta voitte myydä valmispakattuja kokonaisuuksia.
      Esim. 5kgn ja 10kg:n valmistuotteita. Hyvä pakkaus ja vakumoidut lihat ovat siinä pakollisia. Lajitelma voi sitten sisältää hiukan eriosia. Jos itsellä ei oikein ymmärrystä gastronomiasta, niin konsultoikaa jotain keittiömestaria.

      Lammasta saa pakasteena halvalla, joten joukosta on erotuttava ja se käy vain hyvien tuotteiden ja markkinoinnin kautta. Syytä olisi hieman keskittyä siihen markkinointiin ja kun itsellä ei osaamista, niin ulkoa se on sitten haettava.
      Konsultoikaa jotai Suomalaista osaajaa, Jyrki Sukula, Markus Maulavirta, nämä vain mainiteksani osaajista, jotka puhuvat suomalaisen lähiruoan puolesta.

    • voi voi sinua

      Mitenkä on, aloittaja. Tulikos kullan arvoisia neuvoja täältä, lähteekö lampurin homma nousuun tämän palstan neuvojen ansiosta ?

    • Markkinoilla aina

      Tuossa pitää muutama asia selvittää ensin että miten markkinoidaan
      -missä se kauppatapahtuma tehdään? Koitilanmyymälässä/ Torilla jostain kauppa-autosta/Jossain suoramyyntihallissa tai muussa kauppahallissa.
      -Sitten kannattaa selvittää paljonko on paikkakunnalla ihmisiä ja minkäverran liikkuu kyseisen myyntipaikan ohitse.
      -Seuraavana kannattaa ajatella kenellä heistä on varaa ostaa se gurmee lampaanlihapala, sillä aina ei ole kiirastorstai.
      Nyt olet ehkä löytänyt ne potentiaaliset ostajat eli akateemisen koulutuksen saanneita toimihenkilöitä/ yksityisyrittäjiä/ osa eläkkeläisistä ja muutama herkkuttelja.
      Muut kertovat aina markkinointitutkimuksessa ostavansa tuotteitasi ja seuraavankerran ostavatkin halvinta sika-nautaa.
      Vaikeinta on saada ne oikeat ihmiset vähilläkustannuksilla sinne tiskisi taakse.
      Lehti-ilmoituksia markkinapaikoilla lukevat yleensä köyhä, kun etsivät jotain käytettyä ja halpaa. Eli lehtimainos pitäisi paremmilla sivuilla.
      Toisinaan on edullisia radio kamppanioita joissa ehkä kannattaa olla mukana.
      Sitten kannattaa markkinointia ulottaa näitten hyvätuloisten järjestöihin. Heillä on ties mitä illanistujaisia, niin siihen ravintola tai pitopalvelu erään pitäisi saada lampaan lihasi ja silloin kyllä pitää kaikille ruokailijoille tehdä selväksi mistä lihat on tulleet. Ja tässä tapauksessa ruuan on todella olla onnistunutta tai olet polttanut sillat takanasi.
      Markkinointi on vaikeaa sillä ylestäen.
      -Halvalla ei saa laatua
      -Kallista ei osta kuin rikkaat
      -Halpaa hintaa on vaikea korottaa kerralla reilusti kustannuksia vastaaviksi.

      Onkohan tuo "voivottelia" joku sinun kilpailijasi joka yrittää masentaa sinua.

      Mutta aikaa ja rahaa sinulla tulee kulumaan ja kannattaa muistaa että sinut yhdistetään sitten aina tuotteisiin mitä myyt.
      Eli aina iloinenmieli, puhtaat ja raikkaat vaattteet päällä (lampaan pas..a ei saa haista) ihmisten seassa liikkuessa ja firman logo näkyvillä niin he jotka näkevät sinut niin heille tulee nälkä miettivät milloin ostavat seuraavan erän lihaa.

      • onnellinen lammas

        Kiitos vilkkaasta keskustelusta! Jäi paljon asioita pohdittavaksi, uusia ideoita ja todella hyviä näkökulmia, mitä itse ei osaa edes ajatella. Jatkan yrittämistä eteenpäin hyvän, turvallisen, gastronomisesti laadukkaan (tähän pitää paneutua!) ja vahvasti eettisesti korkeatasoisen lihan tuotannossa. Lakiviidakossa on tullut kahlattua kyllä, meiltä löytyy onneksi aivan loistava, ohjeita antava terveystarkastaja joka polulla ohjaa eteenpäin.


    • kunhan olisi hyvää

      Kun puhut gastronimisesti laadukkaasta ja sitten ettisesti tuotetusta, niin se ensimmäinen on lihalle perusedellytys ja toinen voi vaikuttaa joihinkin kuluttajiin, mutta gastonomiasta kiinnostuneet ihmiset eivät lopuksi juuri ole kiinnostuneita siitä eeettisestä puolesta kovinkaan paljon. Hinta on kyllä ratkaisevassa osassa.
      Nykyään pientuottajilta sitä vähän niinkuin vaaditaan, ainakin että mukamas näyttäisi siltä. Lampaanlihan makuun vaikuttavia tekijöitä on kai sen saama ravinto ja sopiva liikunta.

      • Markkinoilla aina

        Niitä lampaita syöttäessä kannattaa huomioida sellainen pikku juttu kuin että ennemmin monta pientä annosta rehua päivässä kuin pari kertaa suuret annokset.
        Miksikö? Suurissa annoksissa lammsa (yleensä kaikki sorkkaeläimet) vetävät korsirehun polettavaksi, mutta lammas syö sen ku...sen rehun ja virtsan suolat siirtyvät lampaan lihaan ja muuttavat makua.
        Siinä yksisyy miksi aussilammas on pehmeämmän makuista kun ne syövät pääosin laidunruohoa. Kuulemma se maku muuttuu myös vuohella ja sen maidossakin huomaa maku virheen. Noin kertoi eräs Sveitsiläinen pienjuustolan pitäjä tiedä sitten että onko totta, mutta luulisin.


      • Suomenmieli
        Markkinoilla aina kirjoitti:

        Niitä lampaita syöttäessä kannattaa huomioida sellainen pikku juttu kuin että ennemmin monta pientä annosta rehua päivässä kuin pari kertaa suuret annokset.
        Miksikö? Suurissa annoksissa lammsa (yleensä kaikki sorkkaeläimet) vetävät korsirehun polettavaksi, mutta lammas syö sen ku...sen rehun ja virtsan suolat siirtyvät lampaan lihaan ja muuttavat makua.
        Siinä yksisyy miksi aussilammas on pehmeämmän makuista kun ne syövät pääosin laidunruohoa. Kuulemma se maku muuttuu myös vuohella ja sen maidossakin huomaa maku virheen. Noin kertoi eräs Sveitsiläinen pienjuustolan pitäjä tiedä sitten että onko totta, mutta luulisin.

        ???????????????


    • gourmanni

      Niin ja minä hyvän ruoan ystävänä arvostan hyvää lammasta, vaikka minulle ei merkkaa mitään se, onko kyseinen eväs lautasellani ollut onnellinen tai ei.
      Itseasiassa vähän karsastan sitä onnellisuutta. Saa se minun puolesta olla ollut onnellinenkin, mutta ei sitä kannata kasvattajan kovin tolkuttaa mainosmielessä.
      Kun liha on loistoluokkaa, se on pääasia, ei lihan onnellisuus, paitsi jos se maistuu parempana makuna. Jos taas lampaan liha maistuu parhaalta sellasella elukalla, joka ikänsä ollut karsinaan sidottuna, niin ostan sitten sitä. Kunhan hinta on mielestäni kohdillaan. Maku sitten ratkaiseen, voiko siitä pyytää euron eneämpi kilolta vai ei.

    • lammastila suoramyyn

      sanoilla hakien tulee leegio lammastiloja.
      Heidän kanssaan vaihtamaan mieleipiteitä.
      Täällä on fiktioita, heilläfaktaa

    • naivismi huipussaan

      Juu siitä vaan soittelemaan kilpailijoille, ne varmaan kiljuen haluaakin auttaa.
      Hauskaa kun täällä löytyy kaikki tollouden lajit.

    • Markkinoilla aina

      Vaikka kilpailevat keskennään markkinoista niin yhteistyö voi olla kannattavaa kun siinä saadaan säästöjä ja isommilla tuote erillä pääsee isommille markkinoille. Eli raautalangasta. Jos kauppias tilaa 1000kg lihaa ja sulla ei ole kuin 500 kiloa mutta jos teet yhteistyötä niin saat sen omat lihasi myytyä ja samalla yhteistyökumppanikin hyötyy sen suuremman lihaerän myynnistä.
      Ja tuossa on hyvä esimerkki, miten Ylämaankarjan pitäjät Pieksämäen seudulla tekevät yhteistyötä markkinoilla
      http://hyvatuuli.fi/

    • lampuri

      lammas EI SYö likaista heinää, ei polkemaansa eikä muutenkaan. Jättää jopa korsiintuneenkin rehun syömättä, on tarkka ruuastaan. Ulkona tosin syö mitä vain kuolematta (pujosta lähtien).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2240
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1751
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1606
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      293
      1237
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe