Apua karitsanlihan markkinointiin!

onnellinen lammas

Olemme aloittava lammastila, tuotamme eettisesti hyvin korkeatasoista karitsanlihaa. Tuotanto on mietitty ja toteutettu eläinten hyvinvointinäkökohdat tarkasti ajatellen. Markkinointiosaaminen talikonvarren toisella puolen puuttuu täysin. Keinoina käytetty lehti-ilmoitusia (kallista), kaupan mainoksia, melko suppeaa ystäväpiiriä. Toivon vinkkejä täydellä sydämellä tuotetun tuotteen suoramarkkinointiin.

19

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi voi sinua

      totta tosiaan, markkinointi osaamisen täydellinen puuttuminen näkyy kirjoituksessasi.
      Ei muuten kukaan laita tuollaista S-24 palstalle.
      Et muuta keksinyt kuin kysellä täältä vinkkejä, on melko varmaa tilan nopea loppu kun et muuta keksi.

      Ennen tuollaisen yrityksen perustamista olisi ollut tärkeä perehtyä markkinointiin, koska tuotteen myyminen on ehkä tärkein asia koko yhtälössä.
      Pers edellä puuhun on moni yrittänyt, mutta ei siitä ole sitten mitään tullut.

    • navettapiika

      Älä nyt kaikkea toivoa tämän varaan jätä, tulee lyhyt lampurin ura.
      Nyt ensiksi kannattaisi ottaa yhteyttä jo toimiviin lammastiloihin ja kysellä heiltä, miten ovat lihansa saaneet markkinoitua. Toisillahan on suoramyyntiä ja jotkut myy jonkin yrityksen kautta.
      Yritätte tietysti markkinoida sillä eettisyydellä ja muulla viherpiiperryksellä, ne on ihan hyviä juttuja tuonne etelän akateemiselle väestölle, mutta tavalliselle taapertajalle se hinta on aika kova konsultti.
      Lisäksi teurastamo auttaa mm. lihan pakkaamisessa ja palottelussa. Vai miten te olette ajatellleet saada ne lihoiksi? Nyt vain tuo teurastamo taitaa olla ainoa järkevä vaihtoehto.
      Ja kun sitä markkinoidaan, niin sitä pitää sitten olla eli ei oota-ei saa myydä. Ihmisiltä loppuu mielenkiinto melko äkkiä jos toimitus aika on viikkoja eikä päiviä.
      Ja tietysti on olemassa pro agrian kova palkkainen lammasneuvoja, joka saapuu naama leveässä virneessä ja laittaa tuotantonne aivan uusiin ulottuvuuksiin.

    • voi luoja sentään

      Eipä näytä navettapiialla olla neuvoja annettavaksi, kun ei ole mitään käsitystä tuosta teurashommasta.
      Suoramyynti tilalta ja kotiteurastus antaa pienelle lammastilalle sen leivän. lammas on niin pieni eläin, että pientilalla ei juuri löydy varaa teurastuttaa teurastamoissa.
      Tuo ensimmäinen kommentoija taisi tietää mistä puhui, kun suhtautui skeptisesti saitin neuvoista. Että kilpailevilta lampureilta saakin parhaat tiedot, mihin ne lihansa myyvät, höh.

      • navettapiika

        Kotiteurastusko muka pelastus, mietippä uudestaan. Pitää olla tilat ja vermeet, jos aiot lihaa ihan julkisesti myydä. Eläin pitää tarkastuttaa eläinlääkärillä elävänä ja sitten lihat erikseen. Hintaa tulee ja se on varma.
        Kotiteurastusta ei lain mukaan saa suorittaa kuin homman osaava eli myös teurastajan joudut pahimmassa tapauksessa palkkaamaan samoin lihanleikkaajan.
        Jos olisit alalla tietäisit varmasti kuinka vaikeaa nykyään on lihaa tilalla teurastaa ja myydä. Rahtiteurastuskin on vaihtoehto, mutta edelleen eläimet on tarkastettava ja lihat myös.
        Ai niin melkein unohtui, ne roippeet, mitä teurastuksesta jää, mahat ja muut ylimääräiset suolenpätkät, on toimitettava Honkajoelle.Maahan niitä ei saa haudata, vaan kilotaksalla poltettavaksi.
        Niin ´taitaa se pienteurastamo olla se järkevin vaihtoehto, vai vieläkö aiot oman teurastamon laittaa?
        Tokihan eläimiä saa teurastaa kotona navetan nurkalla edelleen, mutta kiloakaan et saa myydä. Koiralle voit antaa ja itse syödä, mutta muuten se on vaarallista tavaraa. Ja siitäkin on ne roippeet toimitettava Honkajoelle, naudalta hinta oli 50 per elukka.


      • kunnan hygieenikko
        navettapiika kirjoitti:

        Kotiteurastusko muka pelastus, mietippä uudestaan. Pitää olla tilat ja vermeet, jos aiot lihaa ihan julkisesti myydä. Eläin pitää tarkastuttaa eläinlääkärillä elävänä ja sitten lihat erikseen. Hintaa tulee ja se on varma.
        Kotiteurastusta ei lain mukaan saa suorittaa kuin homman osaava eli myös teurastajan joudut pahimmassa tapauksessa palkkaamaan samoin lihanleikkaajan.
        Jos olisit alalla tietäisit varmasti kuinka vaikeaa nykyään on lihaa tilalla teurastaa ja myydä. Rahtiteurastuskin on vaihtoehto, mutta edelleen eläimet on tarkastettava ja lihat myös.
        Ai niin melkein unohtui, ne roippeet, mitä teurastuksesta jää, mahat ja muut ylimääräiset suolenpätkät, on toimitettava Honkajoelle.Maahan niitä ei saa haudata, vaan kilotaksalla poltettavaksi.
        Niin ´taitaa se pienteurastamo olla se järkevin vaihtoehto, vai vieläkö aiot oman teurastamon laittaa?
        Tokihan eläimiä saa teurastaa kotona navetan nurkalla edelleen, mutta kiloakaan et saa myydä. Koiralle voit antaa ja itse syödä, mutta muuten se on vaarallista tavaraa. Ja siitäkin on ne roippeet toimitettava Honkajoelle, naudalta hinta oli 50 per elukka.

        Ei näytä navettapiialla olevan nykyistä tietoa asiasta. Hygieniapassilla saa jo suorittaa kotiteurastusta, ei kuule ole iso asia käydä lihanleikkuukurssia, niitä pidetään paikallisille mets.seuroille tämän tästä. Kotitilata saa myydä yksityisille ihmisille nykylain mukaan ihankin ilman eläinlääkärin katsomisia.


      • navettapiika
        kunnan hygieenikko kirjoitti:

        Ei näytä navettapiialla olevan nykyistä tietoa asiasta. Hygieniapassilla saa jo suorittaa kotiteurastusta, ei kuule ole iso asia käydä lihanleikkuukurssia, niitä pidetään paikallisille mets.seuroille tämän tästä. Kotitilata saa myydä yksityisille ihmisille nykylain mukaan ihankin ilman eläinlääkärin katsomisia.

        Evira tuntuu olevan asiasta eri mieltä, samoin läänineläinlääkäri, mutta voihan sitä yrittää....


      • lampuri74
        kunnan hygieenikko kirjoitti:

        Ei näytä navettapiialla olevan nykyistä tietoa asiasta. Hygieniapassilla saa jo suorittaa kotiteurastusta, ei kuule ole iso asia käydä lihanleikkuukurssia, niitä pidetään paikallisille mets.seuroille tämän tästä. Kotitilata saa myydä yksityisille ihmisille nykylain mukaan ihankin ilman eläinlääkärin katsomisia.

        "Kotitilata saa myydä yksityisille ihmisille nykylain mukaan ihankin ilman eläinlääkärin katsomisia."

        Ikävä kyllä ei saa.

        Kaiken myytävän lihan tulee olla eläinlääkärin leimaamaa. Itselleen saa teurastaa kotonakin, ainoat vaatimukset ovat että "osaa asiansa" ja suorittaa tainnutuksen asianmukaisesti.


    • työsarkaa edessä

      Se eettisesti korkealuokkainen ei kyllä pitkälle riitä. Pitää olla gastronomisesti korkealuokkaista, silloin se eettisyys vasta tulee lisänä.
      Tilan sijaintipaikka on yksi asia. Onko kaupunkeja lähellä, missä riittäisi asiakaspotentiaalia ?
      Kutsukaa paikkakunnan keittiömestarit tilaisuuteen, jossa esittelette tilanne ja tarjoatte heille mahdollisuuden kokeilla tuotteita.
      Tilamyyntii on tapa saada vähän parempi hinta, mutta maine pitää ensin löytyä. Sitten voi tehdä kotisivut joiden kautta voitte myydä valmispakattuja kokonaisuuksia.
      Esim. 5kgn ja 10kg:n valmistuotteita. Hyvä pakkaus ja vakumoidut lihat ovat siinä pakollisia. Lajitelma voi sitten sisältää hiukan eriosia. Jos itsellä ei oikein ymmärrystä gastronomiasta, niin konsultoikaa jotain keittiömestaria.

      Lammasta saa pakasteena halvalla, joten joukosta on erotuttava ja se käy vain hyvien tuotteiden ja markkinoinnin kautta. Syytä olisi hieman keskittyä siihen markkinointiin ja kun itsellä ei osaamista, niin ulkoa se on sitten haettava.
      Konsultoikaa jotai Suomalaista osaajaa, Jyrki Sukula, Markus Maulavirta, nämä vain mainiteksani osaajista, jotka puhuvat suomalaisen lähiruoan puolesta.

    • voi voi sinua

      Mitenkä on, aloittaja. Tulikos kullan arvoisia neuvoja täältä, lähteekö lampurin homma nousuun tämän palstan neuvojen ansiosta ?

    • Markkinoilla aina

      Tuossa pitää muutama asia selvittää ensin että miten markkinoidaan
      -missä se kauppatapahtuma tehdään? Koitilanmyymälässä/ Torilla jostain kauppa-autosta/Jossain suoramyyntihallissa tai muussa kauppahallissa.
      -Sitten kannattaa selvittää paljonko on paikkakunnalla ihmisiä ja minkäverran liikkuu kyseisen myyntipaikan ohitse.
      -Seuraavana kannattaa ajatella kenellä heistä on varaa ostaa se gurmee lampaanlihapala, sillä aina ei ole kiirastorstai.
      Nyt olet ehkä löytänyt ne potentiaaliset ostajat eli akateemisen koulutuksen saanneita toimihenkilöitä/ yksityisyrittäjiä/ osa eläkkeläisistä ja muutama herkkuttelja.
      Muut kertovat aina markkinointitutkimuksessa ostavansa tuotteitasi ja seuraavankerran ostavatkin halvinta sika-nautaa.
      Vaikeinta on saada ne oikeat ihmiset vähilläkustannuksilla sinne tiskisi taakse.
      Lehti-ilmoituksia markkinapaikoilla lukevat yleensä köyhä, kun etsivät jotain käytettyä ja halpaa. Eli lehtimainos pitäisi paremmilla sivuilla.
      Toisinaan on edullisia radio kamppanioita joissa ehkä kannattaa olla mukana.
      Sitten kannattaa markkinointia ulottaa näitten hyvätuloisten järjestöihin. Heillä on ties mitä illanistujaisia, niin siihen ravintola tai pitopalvelu erään pitäisi saada lampaan lihasi ja silloin kyllä pitää kaikille ruokailijoille tehdä selväksi mistä lihat on tulleet. Ja tässä tapauksessa ruuan on todella olla onnistunutta tai olet polttanut sillat takanasi.
      Markkinointi on vaikeaa sillä ylestäen.
      -Halvalla ei saa laatua
      -Kallista ei osta kuin rikkaat
      -Halpaa hintaa on vaikea korottaa kerralla reilusti kustannuksia vastaaviksi.

      Onkohan tuo "voivottelia" joku sinun kilpailijasi joka yrittää masentaa sinua.

      Mutta aikaa ja rahaa sinulla tulee kulumaan ja kannattaa muistaa että sinut yhdistetään sitten aina tuotteisiin mitä myyt.
      Eli aina iloinenmieli, puhtaat ja raikkaat vaattteet päällä (lampaan pas..a ei saa haista) ihmisten seassa liikkuessa ja firman logo näkyvillä niin he jotka näkevät sinut niin heille tulee nälkä miettivät milloin ostavat seuraavan erän lihaa.

      • onnellinen lammas

        Kiitos vilkkaasta keskustelusta! Jäi paljon asioita pohdittavaksi, uusia ideoita ja todella hyviä näkökulmia, mitä itse ei osaa edes ajatella. Jatkan yrittämistä eteenpäin hyvän, turvallisen, gastronomisesti laadukkaan (tähän pitää paneutua!) ja vahvasti eettisesti korkeatasoisen lihan tuotannossa. Lakiviidakossa on tullut kahlattua kyllä, meiltä löytyy onneksi aivan loistava, ohjeita antava terveystarkastaja joka polulla ohjaa eteenpäin.


    • kunhan olisi hyvää

      Kun puhut gastronimisesti laadukkaasta ja sitten ettisesti tuotetusta, niin se ensimmäinen on lihalle perusedellytys ja toinen voi vaikuttaa joihinkin kuluttajiin, mutta gastonomiasta kiinnostuneet ihmiset eivät lopuksi juuri ole kiinnostuneita siitä eeettisestä puolesta kovinkaan paljon. Hinta on kyllä ratkaisevassa osassa.
      Nykyään pientuottajilta sitä vähän niinkuin vaaditaan, ainakin että mukamas näyttäisi siltä. Lampaanlihan makuun vaikuttavia tekijöitä on kai sen saama ravinto ja sopiva liikunta.

      • Markkinoilla aina

        Niitä lampaita syöttäessä kannattaa huomioida sellainen pikku juttu kuin että ennemmin monta pientä annosta rehua päivässä kuin pari kertaa suuret annokset.
        Miksikö? Suurissa annoksissa lammsa (yleensä kaikki sorkkaeläimet) vetävät korsirehun polettavaksi, mutta lammas syö sen ku...sen rehun ja virtsan suolat siirtyvät lampaan lihaan ja muuttavat makua.
        Siinä yksisyy miksi aussilammas on pehmeämmän makuista kun ne syövät pääosin laidunruohoa. Kuulemma se maku muuttuu myös vuohella ja sen maidossakin huomaa maku virheen. Noin kertoi eräs Sveitsiläinen pienjuustolan pitäjä tiedä sitten että onko totta, mutta luulisin.


      • Suomenmieli
        Markkinoilla aina kirjoitti:

        Niitä lampaita syöttäessä kannattaa huomioida sellainen pikku juttu kuin että ennemmin monta pientä annosta rehua päivässä kuin pari kertaa suuret annokset.
        Miksikö? Suurissa annoksissa lammsa (yleensä kaikki sorkkaeläimet) vetävät korsirehun polettavaksi, mutta lammas syö sen ku...sen rehun ja virtsan suolat siirtyvät lampaan lihaan ja muuttavat makua.
        Siinä yksisyy miksi aussilammas on pehmeämmän makuista kun ne syövät pääosin laidunruohoa. Kuulemma se maku muuttuu myös vuohella ja sen maidossakin huomaa maku virheen. Noin kertoi eräs Sveitsiläinen pienjuustolan pitäjä tiedä sitten että onko totta, mutta luulisin.

        ???????????????


    • gourmanni

      Niin ja minä hyvän ruoan ystävänä arvostan hyvää lammasta, vaikka minulle ei merkkaa mitään se, onko kyseinen eväs lautasellani ollut onnellinen tai ei.
      Itseasiassa vähän karsastan sitä onnellisuutta. Saa se minun puolesta olla ollut onnellinenkin, mutta ei sitä kannata kasvattajan kovin tolkuttaa mainosmielessä.
      Kun liha on loistoluokkaa, se on pääasia, ei lihan onnellisuus, paitsi jos se maistuu parempana makuna. Jos taas lampaan liha maistuu parhaalta sellasella elukalla, joka ikänsä ollut karsinaan sidottuna, niin ostan sitten sitä. Kunhan hinta on mielestäni kohdillaan. Maku sitten ratkaiseen, voiko siitä pyytää euron eneämpi kilolta vai ei.

    • lammastila suoramyyn

      sanoilla hakien tulee leegio lammastiloja.
      Heidän kanssaan vaihtamaan mieleipiteitä.
      Täällä on fiktioita, heilläfaktaa

    • naivismi huipussaan

      Juu siitä vaan soittelemaan kilpailijoille, ne varmaan kiljuen haluaakin auttaa.
      Hauskaa kun täällä löytyy kaikki tollouden lajit.

    • Markkinoilla aina

      Vaikka kilpailevat keskennään markkinoista niin yhteistyö voi olla kannattavaa kun siinä saadaan säästöjä ja isommilla tuote erillä pääsee isommille markkinoille. Eli raautalangasta. Jos kauppias tilaa 1000kg lihaa ja sulla ei ole kuin 500 kiloa mutta jos teet yhteistyötä niin saat sen omat lihasi myytyä ja samalla yhteistyökumppanikin hyötyy sen suuremman lihaerän myynnistä.
      Ja tuossa on hyvä esimerkki, miten Ylämaankarjan pitäjät Pieksämäen seudulla tekevät yhteistyötä markkinoilla
      http://hyvatuuli.fi/

    • lampuri

      lammas EI SYö likaista heinää, ei polkemaansa eikä muutenkaan. Jättää jopa korsiintuneenkin rehun syömättä, on tarkka ruuastaan. Ulkona tosin syö mitä vain kuolematta (pujosta lähtien).

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3810
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      2017
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      544
      1617
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      85
      1288
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1087
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1018
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      798
    Aihe