Oletko huomannut eroa?

Mintunkasvattaja

Maistuiko luomutuote erityisen hyvälle, onko ollut selkeitä terveysvaikutuksia? Itse vastaan, jotta selvät erot olen huomannut porkkanalla, kananmunilla ja maidolla.

Luomuporkkana oli makea ja mehukas, muna maistui taivaallisen hyvältä ja keltuainen oli keltainen ja luomumaidosta ei mene maha sekaisin. Mites itsellä, mitä havaintoja? Asiallista keskustelua jos saanen pyytää.

7

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ihmejuttuja

      Riippuu tuotteesta. Luomu nyt ei ole sen terveellisempää, kuin kotimaiset tavallisetkaan tuotteet. Uskolla on ihmeellinen voima. Ne jotka ovat luomuun hurahtaneita, uskovat sen aina maistuvan paremmalta, vaikka näin ei ole.
      Luomuun kun pätevät samat lainalaisuudet, kuin tavalliseenkin ´tuotteesen.
      Löytyy hyvän ja pahan makuista lluomua, siinä kuin tavallisistakin tuotteista löytyy eroja.

    • Mintun....

      Testaa itse. Keitä jotain bulkkituotemunia ja luomumunia, niin näet eron. Makukin on noissa tehotuotetuissa kuin vettä tai ei oikeastaan maistu millekään. Tietty, jos makuaisti ei pelaa kunnolla, ei eroa huomaakaan.

    • riippuu verrokeista

      On kuule tullut testailtua aika lailla. Luomu ei ole mikään maun tae. Sitä on luomua laidasta laitaan, ei kaikki luomu samalta maistu. Olen maistanut niin rupisia luomupottuja, että pahaa teki. Myös luomumunissa on ollut täysin mauttomia ja keltuaisetkin ihan hailakoita.
      Sinä taidat olla yhden asian ihminen, sellainen luomuun höyrähtänyt. Se luomun terveellisyys on ihan tutkimuksin todettu aivan hömpäksi. Yhtä terveellistä on tavallinen kotimainen tuote.

    • Mintun....

      No jos pidän kolmea luomutuotetta parempana kuin tavalliseen tapaan tuotettuja, niin siinäkö ylittyy höyrähtäneen raja? Terveysvaikutuksistakaan en muuta maininnut, kuin että maha sietää luomumaitoa paremmin kuin tavismaitoa. Luomuperunoihin en koskis pitkällä tikullakaan ja monet luomusalaatit näyttää ihan kituliailta. Oliskos se asenneongelma nyt sittekin jollain muulla kun minulla?

    • huijausta

      Penn & Teller käsitteli luomun parempaa makua luomulle omistetussa erikoisjaksossa:

      https://www.youtube.com/watch?v=5amLAMRQk5I

      Kun ihmiset "sokkomaistoivat" luomua ja tavanomaista, luomu oli tietenkin parempaa, vaikka molemmat oli tismalleen samaa tavanomaista.

      Kaikissa muissakin makutesteissä luomu on parempaa, jos ihmiset tietävät syövänsä luomua.

      Oikeissa sokkotesteissä luomu on jostain syystä maistamaton, eli sitä ei mausta erota.

      Savon Sanomien sokkotestissä luomumunat olivat kaksi viimeistä makutestissä.

      Hesarin jouluisia laatikoita maistellessa käsintehdyt kalliit luomulaatikot hävisivät sokkotestissä jopa Saarioisten halpislaatikoille, joten luomu ei maistunut, vaikka hintaa oli viisi kertaa enemmän.

      Viinitesteissä luomut pitävät perää ja senpä takia luomuja nykyään maistellaan erikseen, jotta ei luomuihmisille tule paha mieli, eikä niitä enää uskalleta ottaa vertailuun tavanomaisten viinien kanssa.

      Listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta viesti on sama. Luomulla on kätevää saada hintaa lisää moninkertaisesti ja ihmiset luulevat sen olevan paremman makuista kuin näkevät luomumerkin.

      • kaikkeesitäon

        Luomun tarkoitus ei olekaan "maistua" paremmalta kuin tavallisen tuotannon vaan olla tae luonnonmukaisesti tuotetusta ruoasta, joka myös toivottavasti on tuotettu eettisemmin. Ja joka tapauksessa - mitä vähemmän kemikaaleja luontoon syydetään, sen parempi.

        Makutestit ovat turhia, koska ihmiset ovat "kasvaneet" tiettyihin makuihin ja kaikki niistä poikkeamat koetaan "huonomman" makuisiksi - oli kyse sitten luomusta tai ei.

        Makuun vaikuttavat enemmänkin esim. kasvisten yhteydessä lajike ja kasvuolosuhteet kuin miten ne ovat lannoitettu.

        Luomua tärkeämpänä pidänkin lähituotanto-käsitettä, sillä välillä näkee kaupoissa kuivahtaneita luomutuotteita, joita on rahdattu toiselta puolen maapalloa marketin hyllylle. Tämä taas ei missään nimessä ole järkevää eikä mitenkään "kestävän" kehityksen kannalta mielekästä - mieluummin sitten ostaa lähellä tehotuotetun tuotteen.

        Viineissä ns. asiantuntijat ovatkin tainneet jäädä glykoleiden (pakkasnesteet, joita käytettiin vinkun kirkastamiseen) ja rikkiyhdisteiden (käytetään käymisen lopettamiseen) koukkuun eivätkä enää tunnista luonnollista rypälemehua.


    • Tämän totesin

      Kun vertaa häkkikanalan ja luomukanalan olosuhteita, siinäkin on jo tarpeeksi syytä ostaa luomua. Plussana tulee makupointti, häkkikanalan tuotos maistuu paperille. Makuero on niin selkeä, että kumma jos ei sitä huomaa..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe