Olisiko kenelläkään ohjetta avomaakurkun säilöntää mihin ei tarvisi mustaherukan lehtiä. Vuokraisännällä kasvaa mustaherukkaa, mutta niiden lehdissä on aivan kuin ruostetta joten en voi niitä käyttää kurkkujen säilöntään. Onnistuisiko säilöminen ilman lehtiä, mutta kuitenkin muuten tehtynä kurkunsäilöntä pussin ohjeiden mukaan. Vai olisiko kennellääkään jotakin muuta ohjetta. Ei sellaista ohjetta jossa kurkut säilyy vain viikon / pari vaan talven varalle. Kiitos etukäteen mahd. vastauksesta.
Avomaa kurkkujen säilöntä.
1
5835
Vastaukset
- baakarikin
kaupasta löytyy valmiita mausteita säilöntää varten. ohjeet on miten keität liemen lisäksi.
itse säilön tuorekurkusta avomaankurkun sijaan.
tässä resepti.
2 kg tuorekurkkua
1 keltainen sipuli
2 rkl sinapinsiemeniä
2-3 laakerinlehteä
noin 10 kpl nyt lähti sanat, tillin oksia niitä keltasii apua !
liemi
3 3/4 dl ättiksprit 12 %
5 1/4 dl vettä
12 dl sokeria
3/4 dl suolaa.
pese kurkku ja leikkaa ohueksi siivuiksi.
kuori ja pilko sipuli pieniin paloihin
sekoita kurkku,sipuli,sinapinsiemenet ja dillkronor isoon astiaan.
keitä liemi ja kaada kuumana kurkkujen päälle.
sekoita kunnolla.
purkita ja säilytä viileässä.
yritän ottaa selville mitä dillkronor on suomeksi:) tämä on hyvä resepti ja vaikka tekisit muun respetin mukaan ei se haittaa vaikka mustaherukkaa puuttuu. tämä kurkku säilyy.
purkit ja kannet laitan uunnii 100 asteeseen noin puoli tuntia että ovat varmaan puhtaat. sit heti kurkku ja liemi purkkiin, korkki kii ja purkki ylösalas kunnes on jäähtynyt.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1472467
- 1761694
- 921588
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6895- 68861
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745