apuja kiitos!!

just me

elikkäs mitä voisin sanoa vastaan kun joku taas sanoo jotain tyhmää mun ruokavaliosta tai muuten kommentoi sitä? Esimerkiksi kutsuu mua kasvikseksi tai huomiohuorakasvikseksi? Onko mitään hyviä neuvoja miten voisin puollustaa itteäni?

Ps. Oon ihan koht 14v lacto-ovo-vegetaristi alottanu 12v

9

91

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 30v takana jo

      Anna arvostelujen jäädä omaan arvoonsa, eli ei minkään arvoisiksi. Lihansyöjillä ei ole kykyä nähdä, miten luonnotonta on kuolleiden eläinten syöminen. Joten ihan itseäsi säästääksesi, älä rupea syömisiäsi puolustelemaan.

      Itse olen sukuni ainoa kasvissyöjä. Voinet uskoa, jotta väki natisee aina kun on ruokajuhlat. Mutta annan valittaa rauhassa, se on merkki siitä, että heillä itsellään on huono omatunto, jota haluavat lievittää haukkumalla kasvissyöjiä. En anna heille sitä iloa, että kiukustuisin. Herranen aika, kyseessähän on ruoka. Jos on niin huonotapainen ihminen, jotta ruikuttaa toisen ihmisen syömisistä, ei se ansaitse mitään huomiota minulta. Eikö niin?

    • Vastapelaajaa voi tietysti nimittää ruumiiksi samalla mitalla, mut parempi vaan jättää omaan arvoonsa :) selkeät väärinkäsitykset kannattaa toki oikoa lyömällä faktoja pöytään.

    • just me

      kiitos paljon vastauksista :) yritän jatkossa olla välittämättä niistä, vaikka se välillä vaikeaa onkin :)

    • ihmiset on.....

      Tuo on inhimillinen ominaisuus, ei mikään lihansyöjien yksinoikeus.
      Turhaa on tuollainen vvastakkaiasettelu. Seka- liha- ja kasvissyöjistä löytyy kaikista suvaitsemattomuutta. Koulukiusaaminen on myös asia joka näyttää kuuluvan ihmisluontoon, katsomatta kiusaajan syömätottumuksista.
      Anna asian olla, ilman suuremmin sitä murehtimatta.

    • iljettävää

      ensinnäkin huorittelu on aina sairasta!!!! Siinä näkee että missä jamassa nuoriso on ja mitä porno ja vapaakasvatus on saanut aikaan! Ei mitään käytöstapoja eikä kunnioitusta!

      Lihansyöjät tuskin ikinä kunnioittavat toista elävää olentoa, sen sielua ja ruumista kun kasvattavat ja murhaavat niitä huvikseen!!!! Lihansyöjät eivät osaa arvostaa edes itseään!

    • jotain rajaa hei

      joka itsensä ylentää jne.....

    • 30 v jo takana

      Ei tuo ole itsensä ylentämistä vaan totta. Jos syö kuolleita eläimiä, ei voi pitää kehoaan kovin tärkeänä, kun sinne ahtaa lääkkeillä kyllästettyä ja kärsimyksessä elänyttä eläintä.

      Kun jo tiedetään, että runsas punaisen lihan syöminen vie hautaan nopeammin kuin kasvisten syöminen, niin voimme vetää johtopäätöksen, että lihansyöjä vihaa kehoaan. Myös broilerien kasvattaminen on sairasta rääkkäystä, että pitää olla paatunut sadisti, jos sellaista lihaa saa alas. En väitä olevani yhtään sen parempi kuin muutkaan, mutta kunnioitan kehoani ja haluan pitää siitä hyvää huolta.

    • just me

      ja muuten tosi moni "viisas" ihminen on sanonu netissä että " kyllä ne kasviksetkin pumpataan nykyään täyteen kaikenmaailman lisäaineita niin ihan yksi ja sama syökö ne lissäaineet lihassa vai kasviksissa". Tuossa on järkeä mutta se ei anna silti syytä murhaan, eikä en antibiootit tai lisäaineet poista eläimien kipua ja kärsimystä. Joten myös tuo tekosyy lihan syömiseen on nyt todettu kelvottomaksi. Sitten myös "liha on hyvän makuista ja siitä saa proteiinia ja rautaa". Tuossakin on järkeä, mutta tarvitseeko riistää toiselta heinki vain saadakseen jotain hyvän makuista? Ja proteiinit ja raudan saa kasveistakin. Sitten vielä "meille on opetettu jo päiväkodista asti että täytyy syödä lihaa, että jaksaa. Miksi meille olisi muka valehdeltu?". No siksi on valehdeltu, että vanhemmat ja opettajat eivät varmaan ole hirveästi perehtyneet lihan epäterveellisyyteen ja lihan valmistukseen. Ja tietenkin se "perinteinen" eli "lihaa on syöty aina, miksi se pitäisi nyt muka lopettaa? Vain kanit mussuttavat heinää, ei ihmiset!" lihaa ei suinkaan ole syöty aina. Lähes kaikki ihmisen sukuiset apinat ovat kasvissyöjiä. Jopa gorilla, joka on lihaksikas ja isokokoinen, on täysin vegaani (pieniä hyönteisiä lukuun ottamatta). Ihminen rupesi syömään lihaa vasta kun oli pakko. Nykyihmisen ei ole pakko syödä lihaa, joten sen voi hyvin jättää pois. Jopa kymmenessä käskyssä sanotaan "älä tapa", joten vain hyvin harva uskovaisista noudattaa kymmentä käskyä.

      Asiani ei liittynyt mitenkäään aiheeseen, muttta halusin vain todistaa kaikki lihansyöjien väitteet vääriksi :)

    • Puputyttönen

      No nuo salaatit joita ostan, on pusseissa, joissa lukee että kasvatettu ilman torjunta-aineita. Jotta eipä niistä mitään myrkkylä saa. Lihaa ei tarvita proteiininlähteenä, saman saa soijarouheesta tai quornista. No, quorn on mielestäni karmivaa mössöä, mut soijarouhe on ok. Että missä sitä lihaa sitten tarvitaan, ei tietoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1575
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1253
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1080
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1017
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      920
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      851
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      848
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      764
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe