Paistoin sunnuntaina possun grillipihvejä uunissa n. 45 min, jonka jälkeen otin uunin pois päältä ja annoin pihvien muhia uunissa vielä n. 10 min. Minusta tuntuu, että ne jäivät silti vielä vähän raa'aksi, koska liha oli osittain vielä vaaleaa..
Onko raaka possunliha vaarallista? Voiko siitä saada ruokamyrkytyksen? Kanastahan voi saada raakana salmonellan, kun taas jauhelihaa voi syödä raakanakin.. Osaako kukaan auttaa?
Raaka possunliha vaarallista?
5
7796
Vastaukset
- höpön löpön vaan
Älä nyt viitsi höpertää turhia. Ei ihminen noin uusavuton voi olla.
- Asiall. vastauksia
Vain asiallisia vastauksia, kiitos.
- Grilli kuumana
Paistettu possunliha on vaaleaa. Poltettu possunliha on tummaa. Raaka possunliha on vaaleanpunertavaa. ja sitä leikatessa siitä irtoaa nestettä jos pinnat on paistettu.
Jätit kertomatta vielä uunin lämpötilan tai että oliko se uuni edes päällä sekin vaikuttaa asiaan. Mutta jos uuni on 225 C ja grillivastukset päällä sen 45minuttia niin ole kyllä polttanut ne pihvit ja ihme on jos jotain vaaleaa lihaa olet löytänyt. - asiallinen vastaus
Tiedoksi, porsaanliha on vaaleaa kypsänä.
- kypsynytvajaaseen
Jos se oli vaaleaa, niin kaikki hyvin - luulisi 45 minuuttia riittävän pihvin kypsentämiseen. Jos se oli pinkkiä sisältä, niin se oli raakaa. Tosin jotkut "tseffit" nykyään jopa haluaa sen sellaisena, mutta se on ehdoton nounou. Oikeastaan vain possun poskiliha on tummaa, mutta sitäkin tulee kypsentää riittävästi.
Sianliha voi olla vaarallistakin - ei niinkään salmonellan vaan muiden taudinaiheuttajien vuoksi. Sian elimistöhän on lähellä ihmistä apinoiden ohella, joten samat taudin aiheuttajat ovat siinäkin kuin ihmiselläkin - myös sen elimiä on käytetty ihmisen sairauksien korjaamiseen - esim. sydäntä ja maksaa.
Raa'asta naudanjauhelihastakin voi saada esim. EHEC-bakteerin (ulosteperäinen bakteeri), jos elikko on teurastettu väärin, joten suosittelen aina ruoan kypsentämistä riittävän hyvin.
Pahaa teki kerran, kun katsoi "Food Club"-ohjelman kalkkunarullan tekoa - käsivarren paksuinen kalkkunafilee kypsennettiin noin kymmenen minuuttia muovikääreessä vesihauteessa ja "tseffi" sanoi, että oli ehkä vähän liiankin ylikypsää - no että huh-huh! Hyvä kun oli 40-asteista sisältä ja sehän ei riitä tappamaan taudinaiheuttajia.
Mutta jos possu on ollut uunissa 55 minuuttia riittävässä lämmössä (180-200), niin voit olla huoleti - ehkä vähän kuivakasta, mutta silti syötävää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 561328
Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha
Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.1601260Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen
Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu571201Mitä vastaisit
Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle601125Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa
Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo1041101Rakastan ja ikävöin sinua
Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä58907Nyt tiistain galluppi alkaa....
Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä56873KIIKKUSTUOLI
Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin78823- 51817
Miten aiot saada kaivattusi?
1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?54795