Raaka possunliha vaarallista?

Pelästyin turhaan?

Paistoin sunnuntaina possun grillipihvejä uunissa n. 45 min, jonka jälkeen otin uunin pois päältä ja annoin pihvien muhia uunissa vielä n. 10 min. Minusta tuntuu, että ne jäivät silti vielä vähän raa'aksi, koska liha oli osittain vielä vaaleaa..

Onko raaka possunliha vaarallista? Voiko siitä saada ruokamyrkytyksen? Kanastahan voi saada raakana salmonellan, kun taas jauhelihaa voi syödä raakanakin.. Osaako kukaan auttaa?

5

7341

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höpön löpön vaan

      Älä nyt viitsi höpertää turhia. Ei ihminen noin uusavuton voi olla.

      • Asiall. vastauksia

        Vain asiallisia vastauksia, kiitos.


    • Grilli kuumana

      Paistettu possunliha on vaaleaa. Poltettu possunliha on tummaa. Raaka possunliha on vaaleanpunertavaa. ja sitä leikatessa siitä irtoaa nestettä jos pinnat on paistettu.
      Jätit kertomatta vielä uunin lämpötilan tai että oliko se uuni edes päällä sekin vaikuttaa asiaan. Mutta jos uuni on 225 C ja grillivastukset päällä sen 45minuttia niin ole kyllä polttanut ne pihvit ja ihme on jos jotain vaaleaa lihaa olet löytänyt.

    • asiallinen vastaus

      Tiedoksi, porsaanliha on vaaleaa kypsänä.

    • kypsynytvajaaseen

      Jos se oli vaaleaa, niin kaikki hyvin - luulisi 45 minuuttia riittävän pihvin kypsentämiseen. Jos se oli pinkkiä sisältä, niin se oli raakaa. Tosin jotkut "tseffit" nykyään jopa haluaa sen sellaisena, mutta se on ehdoton nounou. Oikeastaan vain possun poskiliha on tummaa, mutta sitäkin tulee kypsentää riittävästi.

      Sianliha voi olla vaarallistakin - ei niinkään salmonellan vaan muiden taudinaiheuttajien vuoksi. Sian elimistöhän on lähellä ihmistä apinoiden ohella, joten samat taudin aiheuttajat ovat siinäkin kuin ihmiselläkin - myös sen elimiä on käytetty ihmisen sairauksien korjaamiseen - esim. sydäntä ja maksaa.

      Raa'asta naudanjauhelihastakin voi saada esim. EHEC-bakteerin (ulosteperäinen bakteeri), jos elikko on teurastettu väärin, joten suosittelen aina ruoan kypsentämistä riittävän hyvin.

      Pahaa teki kerran, kun katsoi "Food Club"-ohjelman kalkkunarullan tekoa - käsivarren paksuinen kalkkunafilee kypsennettiin noin kymmenen minuuttia muovikääreessä vesihauteessa ja "tseffi" sanoi, että oli ehkä vähän liiankin ylikypsää - no että huh-huh! Hyvä kun oli 40-asteista sisältä ja sehän ei riitä tappamaan taudinaiheuttajia.

      Mutta jos possu on ollut uunissa 55 minuuttia riittävässä lämmössä (180-200), niin voit olla huoleti - ehkä vähän kuivakasta, mutta silti syötävää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      175
      2968
    2. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

      Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
      Ikävä
      64
      2566
    3. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      203
      2220
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      73
      1849
    5. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      102
      1773
    6. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      9
      1651
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      102
      1452
    8. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      217
      1151
    9. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      81
      1120
    10. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      95
      1079
    Aihe