Paistoin sunnuntaina possun grillipihvejä uunissa n. 45 min, jonka jälkeen otin uunin pois päältä ja annoin pihvien muhia uunissa vielä n. 10 min. Minusta tuntuu, että ne jäivät silti vielä vähän raa'aksi, koska liha oli osittain vielä vaaleaa..
Onko raaka possunliha vaarallista? Voiko siitä saada ruokamyrkytyksen? Kanastahan voi saada raakana salmonellan, kun taas jauhelihaa voi syödä raakanakin.. Osaako kukaan auttaa?
Raaka possunliha vaarallista?
5
8026
Vastaukset
- höpön löpön vaan
Älä nyt viitsi höpertää turhia. Ei ihminen noin uusavuton voi olla.
- Asiall. vastauksia
Vain asiallisia vastauksia, kiitos.
- Grilli kuumana
Paistettu possunliha on vaaleaa. Poltettu possunliha on tummaa. Raaka possunliha on vaaleanpunertavaa. ja sitä leikatessa siitä irtoaa nestettä jos pinnat on paistettu.
Jätit kertomatta vielä uunin lämpötilan tai että oliko se uuni edes päällä sekin vaikuttaa asiaan. Mutta jos uuni on 225 C ja grillivastukset päällä sen 45minuttia niin ole kyllä polttanut ne pihvit ja ihme on jos jotain vaaleaa lihaa olet löytänyt. - asiallinen vastaus
Tiedoksi, porsaanliha on vaaleaa kypsänä.
- kypsynytvajaaseen
Jos se oli vaaleaa, niin kaikki hyvin - luulisi 45 minuuttia riittävän pihvin kypsentämiseen. Jos se oli pinkkiä sisältä, niin se oli raakaa. Tosin jotkut "tseffit" nykyään jopa haluaa sen sellaisena, mutta se on ehdoton nounou. Oikeastaan vain possun poskiliha on tummaa, mutta sitäkin tulee kypsentää riittävästi.
Sianliha voi olla vaarallistakin - ei niinkään salmonellan vaan muiden taudinaiheuttajien vuoksi. Sian elimistöhän on lähellä ihmistä apinoiden ohella, joten samat taudin aiheuttajat ovat siinäkin kuin ihmiselläkin - myös sen elimiä on käytetty ihmisen sairauksien korjaamiseen - esim. sydäntä ja maksaa.
Raa'asta naudanjauhelihastakin voi saada esim. EHEC-bakteerin (ulosteperäinen bakteeri), jos elikko on teurastettu väärin, joten suosittelen aina ruoan kypsentämistä riittävän hyvin.
Pahaa teki kerran, kun katsoi "Food Club"-ohjelman kalkkunarullan tekoa - käsivarren paksuinen kalkkunafilee kypsennettiin noin kymmenen minuuttia muovikääreessä vesihauteessa ja "tseffi" sanoi, että oli ehkä vähän liiankin ylikypsää - no että huh-huh! Hyvä kun oli 40-asteista sisältä ja sehän ei riitä tappamaan taudinaiheuttajia.
Mutta jos possu on ollut uunissa 55 minuuttia riittävässä lämmössä (180-200), niin voit olla huoleti - ehkä vähän kuivakasta, mutta silti syötävää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jens Ihlen (ex Kukka) poika todistaa oikeudessa
10:49 "Välit ovat olemattomat" Minkälainen isäsi ja sinun välinen suhde on tällä hetkellä? "Minulla ei ole minkäännäkö2659985K-kaupassa on mukava käydä, kun ei tarvitse katsella köyhiä
vasemmistolaisia, joista monet myös varastavat. Mielellään maksaa vähän enemmän tuotteista K-kaupassa, jotka ovat paljon1925694Suomeen ei kuulu ihmiset jotka ei halua kätellä toisia ihmisiä, koska tämä on vääräuskoinen
Nainen joka ei halunnut kätellä Stubbia on selvästi ääripään muslimi, eli sitä sakkia josta niitä ongelmia koituu. Ulos1675274PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT
* * PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT - ! ja jätti MaksuHuolet -Kansan Maksettavaksi -! *754901Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen
Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot73183Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"
Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe02550- 2122479
Nainen, sanotaan että totuus tekee kipeää
Ehkä mutta se voi olla myös se kaikkein kamalin asia kohdata. Kuplassa on turvallista, kun tietää vähemmän on helpompi.122289Valtio lopettaa pienituloisten perheiden kylpylälomien tukemisen
Pienituloiset suomalaiset ovat voineet vuosikymmenten ajan hakea tuettuja lomia terveydellisin, sosiaalisin ja taloudell3552049- 221828