Paistoin sunnuntaina possun grillipihvejä uunissa n. 45 min, jonka jälkeen otin uunin pois päältä ja annoin pihvien muhia uunissa vielä n. 10 min. Minusta tuntuu, että ne jäivät silti vielä vähän raa'aksi, koska liha oli osittain vielä vaaleaa..
Onko raaka possunliha vaarallista? Voiko siitä saada ruokamyrkytyksen? Kanastahan voi saada raakana salmonellan, kun taas jauhelihaa voi syödä raakanakin.. Osaako kukaan auttaa?
Raaka possunliha vaarallista?
5
4407
Vastaukset
- höpön löpön vaan
Älä nyt viitsi höpertää turhia. Ei ihminen noin uusavuton voi olla.
- Asiall. vastauksia
Vain asiallisia vastauksia, kiitos.
- Grilli kuumana
Paistettu possunliha on vaaleaa. Poltettu possunliha on tummaa. Raaka possunliha on vaaleanpunertavaa. ja sitä leikatessa siitä irtoaa nestettä jos pinnat on paistettu.
Jätit kertomatta vielä uunin lämpötilan tai että oliko se uuni edes päällä sekin vaikuttaa asiaan. Mutta jos uuni on 225 C ja grillivastukset päällä sen 45minuttia niin ole kyllä polttanut ne pihvit ja ihme on jos jotain vaaleaa lihaa olet löytänyt. - asiallinen vastaus
Tiedoksi, porsaanliha on vaaleaa kypsänä.
- kypsynytvajaaseen
Jos se oli vaaleaa, niin kaikki hyvin - luulisi 45 minuuttia riittävän pihvin kypsentämiseen. Jos se oli pinkkiä sisältä, niin se oli raakaa. Tosin jotkut "tseffit" nykyään jopa haluaa sen sellaisena, mutta se on ehdoton nounou. Oikeastaan vain possun poskiliha on tummaa, mutta sitäkin tulee kypsentää riittävästi.
Sianliha voi olla vaarallistakin - ei niinkään salmonellan vaan muiden taudinaiheuttajien vuoksi. Sian elimistöhän on lähellä ihmistä apinoiden ohella, joten samat taudin aiheuttajat ovat siinäkin kuin ihmiselläkin - myös sen elimiä on käytetty ihmisen sairauksien korjaamiseen - esim. sydäntä ja maksaa.
Raa'asta naudanjauhelihastakin voi saada esim. EHEC-bakteerin (ulosteperäinen bakteeri), jos elikko on teurastettu väärin, joten suosittelen aina ruoan kypsentämistä riittävän hyvin.
Pahaa teki kerran, kun katsoi "Food Club"-ohjelman kalkkunarullan tekoa - käsivarren paksuinen kalkkunafilee kypsennettiin noin kymmenen minuuttia muovikääreessä vesihauteessa ja "tseffi" sanoi, että oli ehkä vähän liiankin ylikypsää - no että huh-huh! Hyvä kun oli 40-asteista sisältä ja sehän ei riitä tappamaan taudinaiheuttajia.
Mutta jos possu on ollut uunissa 55 minuuttia riittävässä lämmössä (180-200), niin voit olla huoleti - ehkä vähän kuivakasta, mutta silti syötävää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)1108086Haistoin ensin tuoksusi
Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu392905- 352482
- 1212213
- 181876
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais131624Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...
Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan401493- 101456
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa151425"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla141379