Lokarin jatko "roiskeläppä"

Nipa Li

Hommasin maasturiini laadukkaat muovilokarit ja harmikseni huomasin, että takalokari saisi olla aavistuksen pidempi, heitti rapaa niskaan, samoin etulokarin yläpuoli kovalla vauhdilla heittää kaaressa vettä rinnuksille. Ootteko laittanut jotain muovia jatkoksi vaiko kumiläpän? Sikafleksillä varmaan sais liimattua jotkut jatkot?
Takalokarin tietty vois nostaa pystympää, mut on aikas aasin näkönen ja suojaisi taas muuten paremmin, kun olisi lähellä rengasta.
Vinkkejä uusavuttomalle maasturikuskille.

13

3821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nishiki 29 2011

      Mul Motonetin pikalokarit, joihin olen liimanut n 6 sentin kumiläpät taakse ja etulokarin molempiin päihin. Hyvin ajaa asiansa ja on käheen näkönen.

      • Nishiki 29 2011

        ps vielä. saat hyvät läpät vaikka mustasta öljykanisterista tai muusta vastaavasta. Muotoa saa lämmittämällä lämpöpuhaltimella ja taivuttamalla. Sikaa tai pikaliimaa vaan väliin.


    • vinttini

      toi ongelma noissa muovikouruissa on. minullakin oli kunnolliset mummolokasuojat, mut jostain kumman syystä heitin ne veke ja laitoin noi muoviset. takana auttaa jonkin verran kun nostat lokaria takapäästä ylös.

    • Ja sitten vauhtia

      Mistä tahansa läpinäkyvästä muovipakkauksesta saa leikattua vahvikepaloja, jollaisesta taiteilee mustan raksateipin avustuksella jatkeen. Muistaa vaan lisätä pari ylimääräistä senttiä jotka menee sitten sinne lokarin alle tai päälle - ettei lopputuloksena ole vallan hyödytön lerppu.

    • Kal- le 1

      Mä tein muutaman vuoden ikäisestä joustonokallisesta ja levyjarrullisesta hybrid sport nishikistä "bigfoot" lookin ja renkas koko kasvoi sen verran, että selkä kurassa. Leikkasin vanhasta lasten maasturin lokarista pätkän ja liimasin sen silikoonikitillä takalokarin jatkeeksi. tuli hyvä ja siisti, kuin helsingissä tehty. nyt syksyllä pakko olla lokarit työmatkalla, ku hiekka tietä yli puolet matkasta (6 km).

    • ok ok ok

      samanongelman takii siirsin jatkopalalla muoviränniä 5cm taakseppäin.

    • fdsvcxcxv

      Haluaisin kyllä tietää, että mikä tekee lokarista laadukkaan ja miksi sen pitää olla laadukas. Eikö se ole kuitenkin vain pala muovia?

      • vxcxcvsdf

        Eivät ne ole vain pala muovia, jollain ne täytyy pyörään kiinnittää. Jos aisat ja kiinnikkeet on suunniteltu väärin, seuraa ongelmia.

        Minulla oli ennen sellainen Crescentin pomppukeppihybridi. Sen lokasuojat eivät tahtoneet pysyä kohdallaan. Aina silloin tällöin hinkkasivat renkaaseen. Eipä se muutenkaan kovin hääppöinen pyörä ollut.

        Nyt uudessa pyörässä on Bilteman halvat lokasuojat. Niiden kanssa ei ole ollut vastaavia ongelmia. Ehkä niistä Crescentin lokareista oltiin yritetty tehdä liian hienot käytettävissä oleviin taloudellisiin resursseihin nähden.


      • fdsvcxcxvcxv
        vxcxcvsdf kirjoitti:

        Eivät ne ole vain pala muovia, jollain ne täytyy pyörään kiinnittää. Jos aisat ja kiinnikkeet on suunniteltu väärin, seuraa ongelmia.

        Minulla oli ennen sellainen Crescentin pomppukeppihybridi. Sen lokasuojat eivät tahtoneet pysyä kohdallaan. Aina silloin tällöin hinkkasivat renkaaseen. Eipä se muutenkaan kovin hääppöinen pyörä ollut.

        Nyt uudessa pyörässä on Bilteman halvat lokasuojat. Niiden kanssa ei ole ollut vastaavia ongelmia. Ehkä niistä Crescentin lokareista oltiin yritetty tehdä liian hienot käytettävissä oleviin taloudellisiin resursseihin nähden.

        Metallikiinnikkeet ja muovisuojat ei luulisi olevan kovin kallista taittaa ihan sama mihin muotoon. Suunnittelu tosin maksaa.


      • Bikki Kaj

        Ns pikalokareista laadukkaan tekee kiinnitys. Mulla bigfootissa laadukas kiinnitys takakourussa, ei hytky ja pysyy säädössä. Satulaputkesta yksi tukeva kiinnitys varsi keskelle kourua ja molemmista sivuista tukivarret runkoon (tarakan etukiinnityspultteihin). Lokarikouru on myös tarpeeksi pitkä. Tosin tämän lokarin osalta ei kylläkään puhuta pikalokarista, mutta enpä sitä pois otakkaan. Etukouru tukevasti 6mm pultilla ylhäältä haarukassa ja alhaalla metallisangat, ikäänkuin mummopyörissä, tosin etukouru saisi olla muutaman sentin pidempi ja nyt aika lähellä rengasta, koska on normi 28" kiinnike ja mulla 29". Ruotsista ostin.


      • jarzaaaaa

        Hybridiin ja cykloon käy hyvinkin perinteiset "mummolokarit", mutta raakassaa maasturissa ne ei oikein fuugaa. Hyvät ja hiukan taipuisat muoviset rännit asiallisilla kiinnikkeillä, niin on hyvät ja ärjyn näköset :=)


    • Anonyymi

      Ketjun ja vaatteiden likaantumisen takia olis hyvä olla suojaa. Huomasin, että ajonopeus vaikuttaa paljon kuran lentämiseen. Ja tietty keli, jos tajuaa katsoa säätiedotusta ja voi ajoitusta muuttaa.

      Etupyörästä lentää matalalta tangentin suunnassa kuraa keskiöön, eturattaalle, ketjuun ja vieläpä takavaihtajaankin. Takavaihtaja on matalalla, joten muutaman asteen kulmasta lentävä kura päätyy ketjuun. Tietty riippuu onko napa vai ketjuvaihde vai kardaani tai hihna, sähköveto. Helpompi suojata yksivaihteinen mummopyörä kuin rälläysmaasturi tai maantiepyörä.

      Kumia, muovia, metallia, puutakin voi käyttää. Kiinnittäminen on ongelma samoin renkaan mahtuminen. Talvirengas ei mahdu kuraläpän kanssa välttämättä. Ruuvit vie tilaa.

      Lippakin auttais. Ei ole vain valmistaja tehnyt, niin jälkikäteen on hieman vaikeampi korjailla. Mä yritän tehdä ketjulle ja eturattaalle suojaa takarenkaan ja rungon väliin. Etulokarissa on jo kuraläppä shampoopullosta. Talvirengas ei mahdu läpän kanssa.

      Olis paranneltavaa paljonkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2143
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1812
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1659
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1597
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1566
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1487
    7. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      118
      1387
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1341
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1306
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1203
    Aihe