opiskelija tyttö: Kuinka nopeasti kuntoon PYSYVÄSTI

Opiskelijatyttö

Hei!
Olen viimeistä vuottani lukiossa suorittava tyttö ja olen asunut nyt yli vuoden omillaan.
Olen 166cm ja painan 67kg, vuosi sitten painoin 57kg, eli painonnousu on ollu hurja ja epäterveellinenkin.
57kg:sa jojoilin jatkuvasti välillä 52-60kg.
Ongelma on se etten tiedä, kuinka syödä riittävästi ja mikä on "tarpeeksi"; sukuni on sairaalloisesti ylipainoinen, joten en ole saanut tervettä esikuvaa.
Ja en halua päästä samaan kuntoon kuin sukulaiseni/perheeni, mutta painoni jojoilun ja nykyisen painonnousuni johdosta olen pian samassa kunnossa.
Nyt siis pyydän apua. Kuinka nopeasti pääsen TERVEELLISESTI ja PYSYVÄSTI takaisin omaan painooni, ei siis vippaskonsteja. Pyydän kotona tehtävää treeniohjelmaa ja ruokavaliota (joka on ns "terveen" ihmisen ruokavalio.), jota voin noudattaa. Kiitos!

17

467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hempp@

      Pysyvään muutokseen ei ole "nopeaa" keinoa.
      Terveellisesti syömällä tavoitepainoon pääsemiseksi voi mennä aikaa jopa vuoteen, ehkä jopa pidempään, mutta paino ei sitten niin äkillisesit jojoilekaan.

      Ruokavaliota en osaa sanoa edes mutuilemalla, vaikka itse olen laihduttanut 26kg pois järkeistämällä ruokaympyrääni ja lisäämällä liikuntaa. Ainoastaan se, että lautaselle lisää kasviksia, hieman vähemmän sitä raskaampaa safkaa. Aamupala tärkeä osa päivää.

      Liikuntaan auttaa kun keksii liikunnallisen harrastuksen jota tekee mielellään ja jota ei miellä jatkuvaksi puurtamiseksi.

    • Vainmunjuttuja

      Tosi asiassa sun ei kannata kysyä täältä mitään ns ruokasuunnitelmaa itsellesi tai kuntoiluohjelmaa. Toisten keksimät alkavat tuntua työltä ja pian skippailet kuntoilussa ja ruoassa koska se alkaa tuntua Turhauttavalta. Sitten ollaan taas aloituspisteessä.

      Paras keino on löytää itsestä se tiedonjano terveelisempään elämään. Netistä lukemalla löytyy paljon tietoa ravinnosta, kardio liikunnasta, lihaskasvusta yms.
      Sun kannattaa itse tutkia asiaa ja löytää itsellesi se paras tapa syödä oikein ja liikkua mielekkäästi (kuten edellinen vastaaja sanoikin).

      Yllä olevaan vastaajaan taas yhtyen. Tärkeintä on syödä riittävästi ja "oikein"
      Itse syön vähintään 4 tunnin välein. Useimmiten 2-3 tunnin välein. En syö isoja annoksia, mutta en hiirenkään annoksia. Kaksi ruoka annosta ja muut välipaloja. Aamulla kannattaa syödä, muuten tulee helposti ahmittua lounaalla.
      Paljon kasviksia (itselläni puolet lautasesta on aina vihreää salaattia tai jotain vastaavaa) joskus myös syön pastan/riisin/perunan tilalla kukkakaalia tai jotain muuta kasvista.
      Proteiinia tulisi syödä 0,8g painokiloa kohti. 67 kiloinen tarvitsee proteiinia vähintään n. 53 g päivässä. (Esim naudan jauhelihassa on noin 26g proteiinia 100 grammassa.)
      Sitten vielä tästä ns raskaasta ruoasta peruna/riisi/pasta. Kannattaa suosia tummia pastoja ja riisiä samaten leivissä. Ja kannattaa miettiä miten paljon sitä pastaa siihen lautaselle laittaa. Suurin osa ihmisistä laittaa enemmän kuin yhden annoskoon. Itse laitan itselleni yhteen ruoka annokseen yleensä puolikkaan annoksen (pastaa n. 40-50 g kuivana. Riisiä n. Hiukan alle puoli desiä kuivana. Perunaa noin 60-80g yhdessä annoksessa.) koska olen pieni kokoinen 50kg

      Mutta kuten sanoin jokaisen tulee löytää itselleen se paras tapa syödä ja liikkua. Nämä ovat minulle sopivia, mutta ei välttämättä jollekkin toiselle.

    • opiskelijatyttö

      Kiitos paljon!!
      Kyllä vain hitaasti nyt tässä laihduttelen, eihän siitä muuten tule mitään muuta kuin painon jojoilua.

      Itse olen lukenut niin paljon kaikkea että tiedän jo melkein kaikesta a-ö:hön; olen ikuisen laihduttajan lapsi.
      Sen takia pääasiassa tiedonjanoni on loppunut. Haluan terveellisen perusruokavalion mutta elämässäni en ole nähnyt muuta kuin kitudieettejä ja ylensyöntiä. Äitini sairastaa ahmintahäiriötä.
      Hmm. Pitääpäs tutkailla Kiitoksia vaivannäöstänne!

    • Kova homma :-)

      PYSYVÄSTI tarkoittaa loppuelämän kestävää painonhallintaa. Sen jälkeen kun olet saanut painosi sopivaksi, alkaa se todellinen taistelu. Kaikki saavat painoa alas - laihduttaminen on helppoa. Mutta painonhallinta on kaikkein vaikeinta. Se ei monelta enää onnistukaan, vaan lihotaan takaisin entisiin mittoihin lisäkilot päälle. Luullaan, että ihannepainossa voi hellittää ja palata vanhoihin tapoihin. Ei voi.

    • opiskelijatyttö

      Hyvä huomio!
      Eli sopiva ruokavalio koko loppuelämäksi.
      Pitäisiköhän hommata ravintoterapeutti?
      Itsellä tosiaan ne annoskoot ja ruokasuhteet on hukassa.
      Epäsäännölliset ruokailuajat jne.

      • BlackNemo

        Ei kaikilla ole mahdollosuuksia säännölliseen syömiseen. Itse asiassa ei sekään ole niin vakavaa kuin väitetään. Vuorokauden energia määrä on ratkiseva. Näin ulko muistista tarvitset noin 1600-2000 kloria/vrk riippuen kuinka ahkeraan harrastat liikuntaa. Hiilarit hitaina tuoreista kasviksista. Riisi ja vilja tummaa/100% tuista täysjyvää. Vähärasvaista lihaa ja rasvat pähkinöistä sekä kylmäpuristetuista öljyistä. Kevyt tuotteet sisältää yleensä aina peruna/maissi jauhoja ja täten tärkkelystä eli nopeita hiilareita, joten niiden käyttöä kannattaa välttää, joitain poikkeuksia on esim maito. Tee ruokasi itse niin tiedät mitä syöt.


      • BlackNemo
        BlackNemo kirjoitti:

        Ei kaikilla ole mahdollosuuksia säännölliseen syömiseen. Itse asiassa ei sekään ole niin vakavaa kuin väitetään. Vuorokauden energia määrä on ratkiseva. Näin ulko muistista tarvitset noin 1600-2000 kloria/vrk riippuen kuinka ahkeraan harrastat liikuntaa. Hiilarit hitaina tuoreista kasviksista. Riisi ja vilja tummaa/100% tuista täysjyvää. Vähärasvaista lihaa ja rasvat pähkinöistä sekä kylmäpuristetuista öljyistä. Kevyt tuotteet sisältää yleensä aina peruna/maissi jauhoja ja täten tärkkelystä eli nopeita hiilareita, joten niiden käyttöä kannattaa välttää, joitain poikkeuksia on esim maito. Tee ruokasi itse niin tiedät mitä syöt.

        Sorry, typot kännykästä.


    • tyttö1990

      Suosittelen oman valmentajan hankkimista. Itse sain apua Proteus Fitness nimiseltä yritykseltä. proteusfitness.fi
      Jo pienellä satsauksella saa hyvän ruokavalion ja treeniohjelman.

    • tsemppari3

      Onnea painonpudotukseen! Oman valmentajan tai 1-2 tapaamista suosittelen minäkin, kuntokeskuksista saa peruspalveluita myös. Liikuntahan on tottakai hyvä lisä, vaikka ruokavalio onkin tärkein.
      Jos "sukurasite" on tosiaan tuollainen, kannattaa harkitakkin ravintoterapeutti tapaamista? Olet opiskelija, joten ehkä opiskelija terveydenhuolto voi auttaa asiassa? Koska ns. tervettä esimerkkiä ei ole, eikä ole lapsuudessakaan ollut, hyviä perusteluja jos niitä kaivataan?

    • opiskelijatyttö

      Jep! Pitää kysyy tuota ravintoterapeuttia.
      Ei nimittäin mitkään ihanteelliset lähtökohdat terveelliselle perusruokavaliolle!

    • Hyvä päätös

      Hei. Sopivana painonpudotustahtina pidetään 0,5 kg viikossa. Siitä voit laskea, että mikä olisi aikataulu. Suomen Sydänliitto on kouluttanut PPP eli Pieni Päätös Päivässä ohjaajia. Itsekin olen kyseisen koulutuksen saanut. Joillakin paikkakunnilla järjestetään PPP ryhmiä laihduttamista varten. Tai siis hienosti sanottuna painonhallintaa. Lisätietoja voit kysyä paikkakuntasi alueella toimivasta Sydänyhdistyksestä. Ja tässä linkki PPP sivuille:
      http://www.pienipaatospaivassa.fi/etusivu
      Jos haluat, niin voit ottaa yhteyttä minuun vastaamalla tähän viestiin. Saan tiedon vastauksestasi minun sähköpostiini. Nyt en tiedä, että millä paikkakunnalla asut. Onnea ja menestystä toivotan sinulle!

    • Opiskelijatyttö

      Nyt olen ainakin saanut painoani putoamaan, kun aloitin (taas kerran, motivaatio kasvoi) salitreenit ja ajattelin että panostan tähän täysillä ja hankin heiltä ravintosuunnitelman ja ehkä myöhemmin sitten vielä jumpissa voisin alkaa käymään, sitten kun on kunto noussut sen verran, että pystyn tekemään sen 3krt aerobista ja 3krt kuntosalilla ( vai voisinko j? will see).
      Maanantaina 5 päivän ruokäpäiväkirjan palautus "valmentajalle" ja hän muuttaa ruokavalion minunlaiseksi. Mikä kuulostaa hyvältä! ainakin vielä. ;)

    • Näin homma toimii!

      Mitään parempaa et saavuta aerobisella/jumppatunneilla kuin raskaalla salitreenillä (8-12 toistot ja aina lisää rautaa kun menee tavoitetoistot) ja oikealla ruokavaliolla, joka on tärkein tässä hommassa. Monella on niin väärä käsitys liikunnasta, että ihan itkettää. Ruokavaliota muokkaamalla ja lihaskuntotreeniä tekemällä pääsee jo yksinään todella kovaan kuntoon. Suurin osa vaan sekoittaa kaiken samaan aikaan ja laskee kalorit liian alas ja syö vielä semmosia ruokia mitä inhoaa = dietti epäonnistuu AINA. Liikuntaa voi aina lisätä myöhemmässä vaiheessa, mutta jos heti käytetään kaikki kortit, niin lopussa voi olla vaikeaa. Jos heti lisätään liikuntaa jokaiselle päivälle ja lasketaan samaa aikaa kaloreita reilusti, niin rasvanpoltto ei kauaa jatku. Elimistö pistää stopin ja sitten alkaa se perinteinen junnaus. Tämän takia dietit epäonnistuu usein. Mitään rasvanpolttajia ei tarvita, jos haluaa kokeilla niin sitten dietin loppuvaiheessa kun aineenvaihdunta on hidastunut selvästi.

      Salille ei mennä lukemaan lehteä, vaan tehdään raskaita liikkeitä tangolla ja käsipainoilla 1-2min palautuksilla, toistot 8-12. Kannattaa heti unohtaa kiinteytykset ja ylipitkät kevyet sarjat, jos haluaa minkäänlaisia tuloksia. Möykyksi kasvamisen luulo on suuni este kehitykselle. Miinuskaloreilla lihasten kasvaminen on miltei mahdotonta, pl. aloittelijoilla. Sen sijaan tällä estetään sen laihaläski lookin syntymistä, siksi pitää treenata kovaa ja itselle raskailla painoilla hyvällä tekniikalla dietilläkin. Kaikki fitness mimmit treenaa kovaa ja itselle raskailla romuilla. Onko ne isoja ja lihaksikkaita? No ei! Vaan sporttisen seksikkäitä!

      Janni Hussi
      Maikku Hiljanen
      eevsku fast space
      Oona Tolppanen

      Siinä jotain nuoria fitness mimmejä, jotka treenaa kovaa eikä lue Cosmopolitania reidenlähennys laitteessa ja mieti kiinteytystä 1200kcal kaloreilla. Tulokset puhuu puolestaan. Pyöreitä seksikkäitä muotoja ja sporttinen ulkonäkö. Tuommoisilta pitäisi jokaisen naisen näyttää. Ei tarvitisi miesten enää harkita vieraissa käymistä tai erektio ongelmia, viagran myynti laskisi.. ;)


      Terv. 20v kokemus treenaamisesta ja valmennuksesta (m/n)

      • 5+8

        tolppasen tytön voit poistaa tuosta listasta


      • 6+15
        5+8 kirjoitti:

        tolppasen tytön voit poistaa tuosta listasta

        No mikäs vika siinä on. Pirun nätti ja hyväkroppanen.
        Tietenkin jokasella saa olla oma maku


    • jr901

      Moi!

      Etenkin vitamiinit ovat tärkeitä jotta kroppa toimii oikein! Ehdottomasti kannattaa tilata kaikkien iherbiltä! Sieltä löytyy vitamiinia joka lähtöön ja luotettavuus on 100%. Voin auttaa ketä tahansa tilauksen tekemisessä ([email protected]). Eikun reippaasti kysymään neuvoja jos tarvitsee:) Linkki suoraan sivulle:

      http://www.iherb.com/?rcode=PVM132

      Jokainen ensikertalainen saa 10$ alennuksen ensimmäisestä tilauksestaan käyttämällä koodiani (PVM132). Tuosta linkistä suoraan aktivoituu koodini, sekä alennus. Kannattaa ehdottomasti tilata kun tuommoinen tarjous on vielä voimassa

    • calisthenics suvbra

      Siis yksin kertanen ruokavalio 5 kertaa päiväs aamupala iso energinen muut normaallin kokosii safkoi plus juo vettä, illan puolel syöt vähän. Treeni ohjelma ma-la aamusin (aamupalan) jälkeen joku 2h salille ja illal cardio eli vaik lenkki sillee et syke on tasanen mut voit vetää intervallei jos kunto kestää. Kaikki on kyse vaa et kui paljon näät vaivaa kaiken eteen se vaikuttaa suhun henkisesti ja fyysisesti mut no pain no gain ja never back down:) mut mut onnee welcome to fitness :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9164
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2688
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      145
      2467
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1310
    Aihe