Terveellisesti lihominen

laihimus

Heips!
Olen todella pahasti liian laiha, vaikkakin muuten melko terve nuori nainen. Olen ollut alipainoinen jo pitkään ja haluaisin nyt nostaa painoa. Olen kuitenkin kovasti terveellisten elämäntapojen perään, joten mikään Mäkkärissä käynti kolmesti viikossa ei onnistu.

Perusravintoni on terveellistä ja sisältää runsaasti kasviksia. Syön kolme ateriaa (aamiainen, lounas, päivällinen) ja lisäksi vähintään kaksi välipalaa päivässä. Silti paino ei tunnu nousevan, vaikka olen aina kylläinen ja syön mielestäni yli kulutuksen.

Olisiko jollain hyviä vinkkejä esimerkiksi välipaloiksi, joilla nostaa painoa terveellisillä tavoilla? :) kiitos avusta!

13

590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha Jojo

      Jos painosi ei nouse, et syö yli kulutuksesi. Olet ilmeisesti tottunut syömään niin olemattomia annoksia, että tulet vähästä täyteen. Avainlause viestissäsi oli "Olen kuitenkin kovasti terveellisten elämäntapojen perään." Se todennäköisesti tarkoittaa, että vahdit (tiedostamatta?) syömisiä ja varot, ettet söisi liikaa. Ylenpalttinen syömisten vahtiminen ja määrien kontrollointi pitäisi nyt saada loppumaan.

      Ei lihoakseen missään Mäkkärissä tarvitse ruveta juoksemaan, siihen riittää ihan tavallinen, terveellinen ruoka. Suurenna vähän annoksia ja opettele syömään jälkiruokia. Yksi (kulutukseen nähden) ylimääräinen paahtoleipäpala päivässä lihottaa pari kiloa vuodessa. Vähän lisää sinne, vähän lisää tänne tuottaa pitkällä aikavälillä tuloksia.

    • 13+19

      Voisit kokeilla lihasmassan lisäämistä, eli kunnon saliohjelmaa yhdistettynä terveelliseen ruokavalioon. Kun syöt yli kulutuksesi ja treenaat, saat lisää painoa ja kasvatat samalla itsellesi lihasmassaa eli sinusta ei tule niinsanottua laihaa läskiä vaan terve ja urheilullinen, hyväkroppainen nainen :) naiset pelkää suotta punttisalia, ei siellä miksikään Terminaattoriksi muututa vaan saadaan voimaa ja hyvä keho!

      • ex-urheilijatar

        Riitävä lihasmassa luo myös vanhuuden turvaa, sillä ikääntyessä ihmisessä tapahtuu muutoksia ja vanhemmiten lihasmassaa rupeaa katoamaan, tahdoit tai et. Toisinsanoen vaippaiän saapumiseen voi itsekin vaikuttaa.
        Lihasten kasvattamiseen vaikuttaa paljon mm. proteiinien saanti, helpoimmin ne saanee lihasta ja maitovalmisteista, pavuistakin.


    • ruokapäiväkirja

      Voit tutkailla kaloritaulukoita, että missä ruoka-aineissa on esimerkiksi kaloreita 100 grammaa kohti. Niistä voit valita maltillisesti päivittäiseen/viikoittaiseen ruokavalioosi ruoka-aineita, joissa on enemmän kaloreita. Tämä tarkoittaa esim. sitä, että valitset välipalaksi omenan sijasta avocadon tai banaanin. Näistä vaihtoehdoista kaikki on terveellisiä, mutta nuo kaksi jälkimmäistä kaloripitoisempia.

      Myös pähkinät sellaisenaan ovat loistavia ravitsemuksellisesti, koska vaikka ne sisältävät paljon kaloreita, niin niissä on paljon hyviä rasvoja.

      Ihminenhän tarvitsee ihan välttämättä rasvoja, joiden tulisi olla kasveista peräisin. Voit myös kokeilla lorauttaa esimerkiksi salaattiin oliiviöljyä, jolloin saat hyvää kasviperäistä rasvaa. Älä unohda myöskään lohta, joka on kaloripitoista, mutta erinomainen Omega-rasvahappojen lähde.

      Muista pitää ruoka-ajoista kiinni. Jos paino ei näidenkään jälkeen nouse, niin olisi aiheellista kirjata kaikki syömisesi kellonaikoineen ylös ja myös liikkumisesi. Sillä tavalla voisi laskea päivittäisen saamasi kalorimäärän sekä arvioida kulutuksesi. Erotuksen tulisi olla maltillisesti plussan puolella, jotta paino lähtisi nousemaan. Kannattaa myös miettiä, että mikä on sopiva tahti nostaa painoa ja mikä olisi tavoitepainosi, jottei käy niin, että paino nousee liikaa.

    • 300

      "lihoaisin" edes google ei anna kirjoittaa sitä noin. miten tällainen lihoaiminen on tullut sanastoon? yritin etsiä mutta jokapaikka yrittää kääntää sen vain oikein. LIHOAMISEKSI

      • eijösseees

        ei taida sulla olla elämää


      • viilaa myös

        Lihoisin...


      • viilaa myös

        Lisäksi lauseet aloitetaan isoin kirjaimin ja pilkkuja käytetään oikeissa paikoissa. En kehtaisi tulla valittamaan sanan kirjoitusmuodosta, jos en osaisi edes kirjoittaa lausetta oikein.


    • thinmani

      lihoaisko itekki vähän ?

    • laihamatti

      Toiset ei vain liho. Vika on geeneissä.

      Toiset ei vain laihdu. Vika on päässä, he ovat tyhmiä ja laiskoja.

    • Jööteri

      VHH-ruokavalio nostaa parhaiten painoa jos olet aina ollut laiha. Syö 3 ateriaa päivässä. Joka aterialla vihanneksia ja proteiinia sekä aitoja luonnonrasvoja(oliiviöljy, voi, kookosöljy), mutta vältä leipää, pastaa, perunaa, sokeria ja makeita hedelmiä. Hiilarit yleensä lihottavat, mutta joillain ihmisillä vaikutus on päinvastainen. Paino nousee noin kilon viikossa, jos syöt riittävästi

    • nloln

      Olin pitkään itsekkin alipainoinen. Luulin syöväni tarpeeksi, itseasiassa jopa paljon. Samalla minulla kuitenkin oli joka päivä huono olo ja pyörrytti sohvalta noustessa. Laskin päivittäisen kalorinsaantini netissä kalorilaskurissa ja tulos oli melko "surkea". En harrasta mitään himoliikuntaa, vain lihaskuntoa ja lenkkeilyä kolmesti viikossa, mutta kalorinsaantini taisi silti jäädä jonnekkin 500-1000 kaloria alle päivittäisen tarpeeni.
      Suurenna ruoka-annoksiasi. Aluksi ruokamäärät tuntuivat naurettavilta, mutta jo kolmessa kuukaudessa saavutin normaalin painon JA paremman olon :) jaksan liikkua paremmin, ja oloni on terveempi kuin koskaan. Syö siis täsmälleen kuten nytkin, mutta isompia annoksia! Mahalaukkusi on tottunut vähempään ruokamäärään, siksi olo on kylläinen. Sinun on syötävä niin paljon että et oikeasti saisi yhtään enempää ruokaa kurkusta alas. Se tuntuu aluksi aika inhottavalta kun oli koko ajan niin ähkyssä, mutta helpottaa kyllä ajan kanssa ja tuloksia kyllä tulee.

    • Ei tuollaista sanaa ole suomenkielessä! Miten nykyihmiset eivät osaa äidinkieltä.
      Sun pitää lihoa! Eli syödä enemmän kuin kulutat. Se on yksinkertaista matematiikkaa myös toisin päin.
      Lycka till :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      263
      2583
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1652
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1434
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1159
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      223
      1022
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      729
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      720
    Aihe