Superfood = pelkkä markkinointikikka

Tieteel. empiria??

Kuinka moni täällä ymmärtää, että kategoria "superfood" on ruokakauppiaiden keksimä huuhaa-sana, jonka varjolla voi myydä tavallista lanttua tuplahintaan?

8

232

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eri mieltä

      Itse olen tilannut iherbistä acai- ja goji-kapseleita ja täytyy sanoa että niillä on lähes huumaavan piristävä vaikutus, varsinkin kun syö molempia yhtäaikaa. Samoin ruokahalu vähenee selvästi, erityisesti makeanhimoa ei ole juuri koskaan, paino on tippunut reippaasti sen jälkeen kun (ehkä n. 1,5 vuotta sitten) aloin käyttää ensin acaita ja sitten gojia lisäksi. Noiden lisäksi syön kyllä ihan normaaleja vitamiinejakin karnosiinia. Ei tämä voi olla pelkästään placeboa, kyllä se placebo-effekti olisi jo 1,5 vuoden aikana laantunut.

    • myos eri mielta.

      Superfood ei ole kauppiaiden keksima termi, laheskaan kaikkia superfoodeja ei edes myyda ruokakaupoissa. Superfoodeiksi sanotaan luonnon antimia, joilla on todellisia terveysvaikutuksia. Itse kaytan aloeta, nonia, macaa, vitamiini valmistetta joka on mustikka pohjainen, raaka kaakaota ja oljy valmistetta jossa on tokotrienolia. Syon terveellisesti mutta elimistoni ei tuota kaikkia ainesosia joita tarvitsisin. Omalla kohdallani ko ""superfoodit ""ovat auttaneet atopiaan, hiuksiin, kynsiin, astmaan seka vireyteeni. Olen kokeillut monia vitamiini ja hivenaine valmisteita mutta nailla vasta olen paassyt tulokseen etta en tarvitse rasvaisia ihovoiteita enka kortisonia enaan olleenkaan. Hiukset ovat tuuheentuneet ja ovat erittain hyva kuntoiset ja kasvuvauhti on runsas. Kynnet ovat kestavammat ei lohkeile eika katkeile. Nivel kivut ovat loppuneet. Teen raskasta tyota jalkojen paalla, enaan ei turpoa eika sare. Paino on tippunu hitaasti mutta varmasti. Olen energinen. Astma oireet ovat helpottaneet radikaalisti. Tuotteet ei ole mikaan uusi juttu, niita on kaytetty jo tuhansia vuosia. Kaytan aloe valmistetta myos iho ongelmaiselle koiralleni hyvin tuloksin.

      • ysvaa

        No, maca yleensä kypsennetään siellä, missä sitä perinteisesti on syöty. Eikä se ole muuten samanlaisen jauhe kuin täällä. Noniakin juodaan mehuna tai teenä (eikä syödä hedelmää itseään), ja joitakin epäilyvä nonin aiheuttamista maksavaurioista on jo raportoitu. Mustikka itsessään on superfoodia ja sisältää isot määrät vitamiineja yms. Juu, on syöty vuosituhansia, mutta eri muodossa kuin nykyään länsimaissa, joissa näitä vedetään tuotetussa muodossa - ja vähemmän säädeltynä kuin lääkkeitä ja jopa elintarvikkeita.

        Astman helpottuminen, nivelvaivojen helpottuminen yms voivat johtua ihan jopa painon tippumisesta yksinään. Kun paino tippuu, jaksaa myös paremmin. Voit toki laittaa kaikki muutokset muutaman tuotteen nimeen, mutta todennäköisesti taustalla on paljon muutakin.


    • aitoa ruokaa

      Syö kasvikunnan tuotteita (kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja) vähintään 500 grammaa päivässä.

      Pohjoismaiden ministeriöneuvoston selvityksen mukaan alle 10 % suomalaisista sanoo syövänsä viisi annosta kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja.


      http://personal.inet.fi/koti/remeli/ravinteet.htm

      • sepeteus2

        Sinulle ei ilmeisesti ole vielä selvinnyt, että myös superfoodit ovat kasvikunnan tuotteita.


    • Marjattaa

      Elintarviketietoisuus kasvaa. Eihän menneiden aikojen merimiehet tahallaan keripukkia itselleen hankkineet, olisivat ottaneet puolukoita jne mukaan jos olisivat tienneet C -vitamiinista.
      Nyt tiedetään enemmän, mutta voihan kauppiaansa ja hankintatavan valita. Minusta mustikka on terveellisimmillään itse poimittuna, ei tarvitse joogamattoa oheisinen kun on metsässä mustikassa. (muuten kyllä: jokin tutkimus väittää että mustikan flavonoidit menee ruoansulatuksen läpi imeytymättä verenkiertoon, elimistöön. Toki mustikka on monipuolisempikin)
      Kaupallisuuttakin on ja tutkimukset osoittavat superfood -pusseissa olevan valitettavan usein likaa, myrkkyjä bakteereita tms. (eksoottiset marjat poimitetaan paikallisilla vekaroilla kaatopaikoilta ?)

      Acain ja gojin "teho" on kai juuri flavonoideissa ? mutta vähät tutkimuksellisesti vahvistettu ?

    • omatoiminen

      Paras superfood on mustikka, enkä millään älyä kuinka mainostajat ja kauppiaat siitä hyötyvät, kun kerään itse mustikkani metsästä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe