Onko nimellä väliä?

rva ex-nyxä?

Avopuolisoni kanssa on ollut puhetta naimisiinmenosta. Omaisuus- ym asiat ovat jo keskusteltu, mutta eräs asia mietityttää. Kumpikin ovat tahollaan olleet aiemminkin naimisissa. Itse käytän vielä edellisen puolisoni sukunimeä. En ole katsonut tarpeelliseksi sitä vaihtaa, koska se on ollut puolet elämästäni nimeni ja itse sekä muut tottuneet siihen.

Pitäisikö minun ottaa tulevani puolisoni sukunimi vai voinko pitää entisen mieheni nimi? Tyttönimeäni en ota enää käyttöön, eikä yhdysnimikään houkuttele. Tuleva mieheni on myös väläyttänyt mahdollisuutta, että hän ottaisi nykyisen nimeni. Sekään ei oikein kuulosta hyvältä.

Ajatuksia tilanteesta?

26

323

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • umgropo

      Ei ainakaan ex-miehen nimi kelpaa naimisiin menon jälkee, törkee ajatus

      ota uuden miehen nimi.

    • lifemocker

      MIKSI haluaisit pitää ENTISEN miehesi nimen?!

      • ...

        Onko sinulla kyselyikä, kun kaikki vastauksesi alkaa miksi sanalla?


    • Nih.

      Millainen hiirulainen suostuisi ottamaan vaimonsa nimen,joka on entisen miehen nimi?? Vaihda miestä ja pysy avoliitossa.

    • Minulla on sen verran harvinainen sukunimi, etten ole koskaan edes harkinnut vaihtavani sukunimeäni, jos menisin naimisiin. Pidän myös sukunimestäni, sen tarinasta ja soinnista, joten en näe mitään tarvetta vaihtaa nimeä. Itselleni nimellä ei ole merkitystä tunnepuoleen eli en kokisi olevani yhtään enempää "yhtä perhettä" miehen kanssa, vaikka jakaisimme sukunimen.

      Tee miten itsestäsi parhaalta tuntuu, itse tilanteessasi varmaan ottaisin uuden miehen nimen. En ainakaan haluaisi kummallekin ex-miehen nimeä... Siinä on jokin outo sivumaku.

      • Niin?

        Ootko Terttu Jägermeister ??


      • Niin? kirjoitti:

        Ootko Terttu Jägermeister ??

        Ei kannata lotota tänään :)


    • Aika perverssiltä tuntuu ajatus, että joku mies ottaisi naimisiin mennessä sukunimekseen tuoreen vaimonsa ex-miehen sukunimen. Mahtaakohan sellaisella olla kaikki kotona....vai haluaako vain niin epätoivoisesti eroon omasta nimestään (syystä tai toisesta)

      Mutta siis itse aiheeseen. Minulle olisi ihan sama minkä nimen nainen ottaa tai jättää ottamatta, jos nainen on jo niin valioyksilöksi todettu että vihille ollaan menossa.

      • Aika perverssiltä tuntuu ajatus, että joku mies ottaisi naimisiin mennessä sukunimekseen tuoreen vaimonsa ex-miehen sukunimen.

        - Käsittämätön ajatus, kuulostaa enemmän joltain homoeroottiselta fantasialta.

        Tasan yksi nainen on koskaan saanut maistelemaan miltä hänen etunimensä ja mun sukunimi kuulostaisivat peräkkäin sanottuna. Ei tärkeä asia ollenkaan.


    • -Palstan Miehet-

      Jos asutte kerrostalossa, ottakaa ovinaapureiden sukunimet ja laittakaa ne vaikka väliviivalla yhteen. Sen jälkeen kaikille lapsille eri sukunimet, alkaen saman rapun ensimmäisestä ovesta ja siitä yksi kerrallaan ylöspäin.

      Jos alkaa kyllästyttää, vaihtakaa nimet siitä eteenpäin uuden vuoden aattona. Uusi vuosi, uusi nimi.

    • Ikisinkku M

      Kun kerran kumpikin on jo ollut naimisissa niin miksi h...ssä siihen rakoon pitää taas ängetä? No joo, jos pitää niin ei tuossa oikeastaan ole kuin yksi vaihtoehto, sinä otat uuden miehesi nimen kun kerran entiseltäkin sen otit. itse ainakaan en taitaisi haluta että nainen naimisiinmenon jälkeen käyttäisi mieluummin jonkun ex-rötkyn nimeä kuin minun jos kuitenkin minun kattoni alla asustaa, jos se exän nimi on parempi menköön sen luokse asumaan.

    • joku tolkku

      Saattaa loppua kaavakkeissa ja lomakkeissa sarakkeet, jos laitetaan kaksi sukunimeä väliviivalla yhteen.

    • Itse olen pitänyt tyttönimeni, koska se tuntui silloin molemmista hyvältä ajatukselta. Olin sillä nimellä vakiinnuttanut jonkunlaisen "aseman" työelämässä, lisäksi miehen mielestä mun etunimi ja hänen sukunimi ei kuulostanut minulta, se oli tyyliin: maija virtanen eli sen nimisiä oli pilvin pimein, jopa hänen sukulaisissaan monia.

      Tuossakin tilanteessa molemmat minusta voisivat pitää nykyiset nimensä, jos kerran molemmat tunnetaan niillä nimillä parhaiten. Jos miestä ei ex-miehen nimi kerran häiritse, niin tuskin muitakaan. Kuka esim. tietää/muistaa monien julkkisnaisten nimistä oliko ne niiden tyttönimiä, exien nimiä vai nyxien nimiä, en minä ainakaan.

    • Vilwa

      En käsitä miksi joku haluaa pitää eksänsä nimen. Mieluummin palaa omaansa ja, vaikka pysyy siinä, niin ei tarvitse vaihdella.

      • juwrgvaav

        huono ja väärä mielipide taas


      • Vilwa
        juwrgvaav kirjoitti:

        huono ja väärä mielipide taas

        Ai, että pidät nimen, joka ei ole enää sinun millään tapaa? Öö, not.


    • Jos aiotte hankkia yhteisiä lapsia, niin kannattaa tilannetta miettiä siltäkin kannalta. Asioista ei aina kannata tehdä niin monimutkaisia, vaan yksinkertaisia.

      Kysymys mikä väistämättä tulee mieleen; niin miksi naimisiin meno on niin tärkeää? Onko se enemmän sitoutumista kuin avoliitto?

      Asiaa voisit (-te) pohtia enemmänkin sen sitoutumisen kautta: mikä on tärkeää ja mikä ei? Ja onko omat vai toisten mielipiteet merkityksellisempiä?

      • Aika yleinen käytäntö taitaa olla, että jos vanhemmilla on eri sukunimet, lapsi/lapset saa isänsä sukunimen.


      • yksinkertainen.blondi kirjoitti:

        Aika yleinen käytäntö taitaa olla, että jos vanhemmilla on eri sukunimet, lapsi/lapset saa isänsä sukunimen.

        Siksikin tuntuisi oudolle, jos mies ottaisi vaimonsa ex-puolison nimen.

        Mitä nimellä muuten yleensä halutaan viestittää ulkomaailmaan? Esim sun tapa pitää tyttönimi perusteluineen tuntuisi ainakin minusta olevan ok, mutta voiko nimi olla niin tärkeä, että haluaa pitää exän nimen? Ei kai se nimi lopulta ihmistä tee?


      • yb offina..
        elisakettu kirjoitti:

        Siksikin tuntuisi oudolle, jos mies ottaisi vaimonsa ex-puolison nimen.

        Mitä nimellä muuten yleensä halutaan viestittää ulkomaailmaan? Esim sun tapa pitää tyttönimi perusteluineen tuntuisi ainakin minusta olevan ok, mutta voiko nimi olla niin tärkeä, että haluaa pitää exän nimen? Ei kai se nimi lopulta ihmistä tee?

        Enpä minä tuota, että mies ottaisi ex:än nimen kannattanutkaan. Vaan että molemmat pitäisivät oman nykyisen nimensä, jos kerran se on okei miehestä, (ilmeisesti, koska pitää exän nimestä niin, että ottaisi vaikka itselleen) eikä halua tyttönimeä eikä jostain syystä miehen nimeä. Jossain pienellä paikkakunnalla ja isoissa kirkkohäissä saattaa toki kiinnittää huomiota ja herättää paheksuntaa, että nainen pitää exän nimen. Taas jossain isossa kaupungissa, maistraatissa vihittynä, tuskin kukaan kiinnittää huomiota.

        Mä luulen, että tuossa tapauksessa, nimi ei tosiaan ole niin tärkeä, mutta nimen vaihdoksessa on aina omat hankaluutensa .. Ehkä tässä halutaan välttyä tältä vaivalta. Ja onhan avoliitoissakin lapsiperheissä vanhemmilla eri sukunimet, eikä kukaan katso kieroon. Silloinkin naisella voi olla exän sukunimi.

        Tuossa, jos mies ottaisi exän sukunimen, saattaisi exää mahdollisesti jotenkin ottaa kupoliin.. Voisin kuvitella.. Jos olisi vielä joku erikoinen nimi tms. Joten kettuilun puolelle menisi.


    • Äitini piti isäni sukunimen heidän erottuaan. Mennessään uudelleen naimisiin hän mietti tuota nimiasiaa vedoten juuri tottumukseen ja siihen, että minulla ja sisarellani on isämme sukunimi.

      Sanoin kuitenkin äidilleni, että eikö ole omituista olla naimisissa toisen miehen kanssa ja kantaa entisen miehensä nimeä. Äitini oli samaa mieltä ja valitsi lopulta uuden miehen nimen tyttönimensä kustannuksella.

      Ajatus vaimon entisen miehen nimen ottamisesta on minusta todella outo. Vähän kuin kieroutunutta kiusantekoa puolison exää kohtaan.

    • foxy

      Onko sillä nimellä nyt oikeesti edes niin väliä? Jos jokin tuntuu hyvältä niin siitä vaan ei se muuta merkkaa kuin nimen virkaa. Ei se pahenna eikä paranna. Rakkaus sen merkkaa ei jokin jono abc kirjaimia ;P

    • ....

      Jaa-a. Tuohan on jokaisen oma asia millä nimellä haluaa itseään kutsuttavan. Ehkä sun pitää kysäistä miehesi mielipidettä asiaan ja esittää hänelle oma kantasi. Nimihän se nyt vaan on.

      Joskin itse otin oman tyttönimeni takaisin, jotenkin eron jälkeen halusi pyyhkiä pöydän kunnolla.

    • No ei nyt ihan heti tulis mieleen ottaa jonkun Michelinukon näköisen saleilla ja entisissä makuukammareissa ähkineen, parista konkurssista, parista väkivaltarikoksesta tuomitun. -lapsensa heitteelle jättäneen miehen sukunimeä itselleen, varsinkin kun omat taustat ovat moitteettomat.

      • Et kai vaan ole käynyt vieraissa Sinkut-palstalla? Listastasi muuten puuttui, että sillä exällä on tatuointeja.


      • Ratikkakuski kirjoitti:

        Et kai vaan ole käynyt vieraissa Sinkut-palstalla? Listastasi muuten puuttui, että sillä exällä on tatuointeja.

        En oo....pitkään aikaan...pitäis vissiin käydä niin pysyis ajanhermolla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      148
      2597
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      179
      1548
    3. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      103
      1403
    4. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      113
      1330
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1197
    6. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1122
    7. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      41
      1108
    8. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      96
      1085
    9. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      49
      1077
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      73
      986
    Aihe