broileri kysymyksiä

zxccxc

Virossa saa kaupasta tuoretta broileria mikä painaa 1.7-2 kg, täällä paino 1.1-1.2, mistä täältä saisi kookasta kokonaista maustamatonta broileria?
Miten on selitettävissä että kaupassa maksaa maustettu iso koipireisi 2.5 euroa ja samassa tiskissä kokonainen kana 7 euroa kilo? Terve järki ei asiaa ymmärrä,grillailen ulkona varmaan 50 kokonaista kanaa vuodessa niin en voi ymmärtää kokonaisen kanan mieletöntä hintaa suomessa...

7

538

Vastaukset

 • Suomessa helmikanaa, maissikanaa ja kananpoikia.
  Paras oli Wanha kauppahallli Kirsti Markkanen Wanha kauppahalli

  Nyt kurkattava Reini Hakis ja Stockat

  Halvin keittokana aasia marketeiden pakkasista.

 • viron kanat on oletettavasti streessaamalla kasvatettu suuriksi, tapana on silloin pitää valot päällä yötä päivää ja silloin kanat syö ympäri vuorokauden.

  kana suomessa on tosi kallista, ruotsissa saa tarjouksesta 25 kr/ kilo ja kanan fileet jatkuvasti olla 40 kr kilo.

 • Kuka tuota ryssän varista ostaa, en ainakaan minä. Enkä muitakaan ryssän raatoja.

  • Unohtuiko lääkkeet?


  • hoitoonohjaaja kirjoitti:

   Unohtuiko lääkkeet?

   avohoidossa olevia on netti täynnä,suljettuun laitokseen ja nettikielto niin maailma olisi heti parempi.


 • Kiinnitin myös huomiota niihin melkein kalkkunan kokoisiin tsikunoihin, joita näytti olevan tiskissä tarjolla. Olisko vaan kasvatettu pidempään? Voi toki olla eri lajikin.

 • Hei,virossa broilerit kasvaa väljemmin niin se mahdollisttaa isomman kasvun sekä siellä ei käytetä niin tehokasta jalostetta kuin meillä niin elävät pidempään ,mutta sairauksia virossa on paljon vähemmän kuin meillä suomessa esim.kun on tilaa niin jalkapohjat ovat paremmat kun lanta ei polta jalanpohjia toisin kuin meillä ja sydän sairauksia ei ole juurikaan virossa todettu,nopeasti kasvavilla on taas paljon sydän sairauksia,norm kuolleisuus tällä hetkellä on suomessa7-15% mikä johtuu kolibakteerista nn 5-6% ja n.10% sydän vioista

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.