Luonnonkosmetiikkatuotteiden tehoavaisuus/hoitavuus?

amelieee

Olen miettinyt tässä, että puhdistavatko luonnonkosmetiikkatuotteet ihoa kunnolla? Esim. ovatko luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteet mukamas yhtä tehokkaita, kuin normaalit ihonhoitotuotteet? Minulle on muodostunut sellainen mielikuva, että ne eivät puhdistaisi/hoitaisi yhtä hyvin ihoa, kuin normituotteet esim. Dove tai Nivea? Voiko oikeasti luonnon raaka-aineet tehota/hoitaa ihoa yhtä hyvin? Kokemuksia ja mielipiteitä kiitos :)

35

4016

  Vastaukset

  • ehkä se onnistuu, jos sinulla on paksu iho, joka ei reagoi mihinkään ja et ole allerginen. Vain kokeilemalla löytyy sopiva voide.

  • Tottakai. Ei kaikki tuotteet varmastikaan, mutta uskoisin että suurinosa. Kaikki tuotteethan on loppupeleissä luonnontuotteita ;)

   • osaavat ihan luonnottomiakin geenimanipulaatioita ja yhdistelmiäkin tehdä.


  • kaiken elämän perustarve :) Samoin ihminen moninaisena ihmeenä ja auringonvaloa ja ilmakehän happea ja ravintoa myös moninaisesti tarvitaan ja mineraalit ovat tärkeitä myös. Kaiken on Luoja suonut ihmisille hyvin mielenkiintoisella tavalla ja kiittäen saamme vastaanottaa, toki kannattaa varoa vaarallisia aineita myös.

  • on ihonhoidon perusasia.

  • ihmisille myös erilaiset öljyt ja voiteet ja suitsukkeet, ja moninaista ihmeellistä on luomakunnan eläin- ja kasvimaailmassa Jumalan luomana ja löydettävissä myös.

  • Itse uskon, että luonnontuotteet ovat ehdottomasti paras vaihtoehto, sillä me olemme itse osa luontoa. Kehomme on optimoitunut luonnolliseen ympäristöön satojen tuhansien vuosien ajan, ja nyt yhtäkkiä pistämme teollisia kemikaaleja joka paikkaan, jopa omaan kehoomme. Siitä ei hyvää seuraa, sillä kehomme ei osaa käsitellä näitä sille täysin uusia aineita. Itse kärsin ennen aknesta ja huonoista hiuksista ties mistä, mutta ongelmat hävisivät kun aloin käyttää luonnollisia saippuoita ja 100% luonnollisia öljyjä.

   • KAUHISTUS.....luonnonkosmetiikka, mahtavat säilöntäaineet.
    En ikinä enää osta, mitkä reaktiot, tuli kokeilu tosi kalliiksi.
    Luonnonkosmetiikka vasta allergioi.....onneksi vara valita.


   • 10 vuoden piina kirjoitti:

    KAUHISTUS.....luonnonkosmetiikka, mahtavat säilöntäaineet.
    En ikinä enää osta, mitkä reaktiot, tuli kokeilu tosi kalliiksi.
    Luonnonkosmetiikka vasta allergioi.....onneksi vara valita.

    Samaa mieltä. En käytä luonnonkosmetiikkaa, luonnossa on enemmän allergisoivia tuotteita, luonnossa on paljon sellaista millä saa henkensä hetkessä itseltään.


   • 10 vuoden piina kirjoitti:

    KAUHISTUS.....luonnonkosmetiikka, mahtavat säilöntäaineet.
    En ikinä enää osta, mitkä reaktiot, tuli kokeilu tosi kalliiksi.
    Luonnonkosmetiikka vasta allergioi.....onneksi vara valita.

    Käytän luontoa kaikin tavoin, puren porkkanaa, lanttua, kaalia.. ja luonto tuottaa kaiken ravinnon jota tarvitsen!

    En tarvitse mitään luonnotonta.

    Luonnonlait ovat yhtälailla Jumalan lakeja, siinä kuin 10-käskysanaakin t. B


  • Minulla on paksu ja rasvainen sekaiho joka muuttuu talvella vähän kuivemmaksi. Minun mielestä jokainen löytää omalle iholleen sopivat tuotteet rohkeasti kokeilemalla. Esimerkiksi käytin herbinan rasvaiselle sekaiholle luotua puhdistusgeeliä kunnes se katosi kaupoista. Oli pakko etsiä uusi! Lopputulos on vielä millon mikäkin (mm. we care icon -sarja). Ja ihastuin Maybellinen dream matte moussen rakenteeseen, mutta lopulta (jo puolen purkin jälkeen) selvisi että se tekee vain pahaa eikä peitä tarpeeksi vaikka en halua näyttää nukelta. Sen sijaan MaxFactorin face finity on luonnollisempi mutta myös rasvasen naaman mahdolliset finnit peittävä.


  • Käytän Lumenea eniten. Body Shpoin tuotteet ovat liian teollisia ja kuluttavat sademetsien antia :( Luonnonkosmetiikkatuotteista osaan olen tyytyväinen, osaan pettynyt. En luottaisi liikaa. Esim. ostin huulivoiteen Ruohonjuuresta, joka luvattujen hoito-ominaisuuksiensa vastaisesti kuivatti huuliani, vei kosteutta ja tuntui liimalle voidetta enemmän. Mielelläni lukisin suosituksia OIKEASTI LAADUKKAISTA JA EETTISISTÄ luonnonkosmetiikkasarjoista.

   • Lisäksi Lumene on 100% suomalainen ja pitää työpaikat täällä. Mun iholle sopivat marjaöljyjä sisältävät voiteet


  • .... no itse olen ostanut ainakin luonnonkosmetiikka shampoita ja hiushoitoaineita. Shamppoot ovat ainakin tehtävänsä täyttäneet yhtä hyvin kuin kaupan vastaavat mutta suurin osa hoitoaineista on olleet pettymyksiä... mutta Lushin tuotteet ovat ainakin tähän asti olleet jopa parempia kuin kampaamon vastaavat, siis jopa hiustenhoitoaineiden osalta. Ja luulenpa että luonnonkosmetiikka on ainakin hellävaraisempaa kuin kaupan kemikaalimätöt :P

  • Minä käytän Yves Rocher tuotteita. Olen tyytyväinen.Kyllä minusta ne ovat tehokkaita.Meikit ja puhdistusaineet tosi tasokkaita ja hellävaraisia.Silmämeikit eivät minun silmiäni ärsytä.Käytän kynsilakkaa joka päivä sekä huulipunaa. Muistaa, että iho on puhdistettava joka ilta ja aamu.Käytän suihkussa Rocherin tuotteitaKyllä voit luottaa kasvimaailan tuotteisiin.

  • Vaihdoin "tavallisesta" kosmetiikasta luonnonkosmetiikkaan yli vuosi sitten, ja ihon kunto nyt ainakin on parahtunut todella paljon. Luonnonkosmetiikkamerkeissä on eroja siinä missä muussakin kosmetiikassa, jotkut tuotteet ovat laadukkaampia kuin toiset jne. Toki myös henkilökohtaiset soveltuvuudet vaihtelevat. Takaisin ei ole tästä enää paluuta, tällä tiellä jatketaan loppuun saakka :)

   • Puollan kyllä luonnonkosmea ja Lumenea verrattuna esim. Loreal, Tigi yms. joissa usein liian voimakkaat tuoksut. Dove tuoksuu puhtaalle ja kosteuttaa hyvin.


  • minä käytän vettä ja apteekista saatavaa ihovoidetta niillä olen pärjännyt vuosia mulla kuiva iho,,,,,,,pärjäilään ja itsekukin löytää kokeilemalla omat tuotteet.

  • Yritän itse ostaa niin paljon luonnonkosmetiikkaa kuin mahdollista. Minulla on hyvin herkkä ja kuiva iho ja esim. Nivea, Dove ja muut teolliset useasti ärsyttävät ihoa ja silmiä, myòs ne herkälle iholle/silmille tarkoitetut tuotteet. Lushin tuotteet on loistavia, samoin täällä Italiassa on esim. Bottega Verde, joka on vähän semmonen välimuoto, meikit ja muut ei ärsytä yhtään, ei ihoa eikä silmiä, ja hinnatkin on juuri sopivia. Bottega Verdeä saa ostettua Suomestakin joistain kaupoista. Samoin italialainen L'erboristica on todella hyvä merkki, sen hinnoista en Suomessa tiedä, mutta sitäkin on myynnissä. Todella tehokkaita ja riittoisia tuotteita, pieni määrä riittää

  • Luonnonkosmetiikkatuotteita on monenlaisia ja jokaiselle ihotyypille sopivia, kuten tavallisenkin kosmetiikan tuotteita. Kokeilemalla löytyy itselle sopivat. Itselläni on herkkä, oikukas iho, jonka kunto kyllä parani sen jälkeen, kun luonnonkosmetiikkaan siirryin, eikä paluuta entiseen enää todellakaan ole. Hiuksenikin ovat nyt runsaammat ja kiiltävämmät, kun luovuin keinotekoisten sampoiden ja hiusvärien yms. käytöstä. Luonnonkosmetiikkavalikoimat ovat nykyisin todella laajat, joten varmasti jokaiselle löytyy sopivat tuotteet jos luonnonkosmetiikkaa vain haluaa käyttää.

  • Eihän kaikkea luonnonkosmetiikkaa voi niputtaa ja sanoa, että se on joko hyvä taikka huono. Kannattaa kokeilla ja muistaa, että monet ainesosat voivat olla allergisoivia riippumatta onko luonnontuote tai ei.

   Itse tuhosin nuorempana omat kasvoni käyttämällä liian kovia apteekista ostettuja finneille tarkoitettuja puhdistustuotteita. Tämän seurauksena myös iho "addiktoitui" kasvovoiteille ja ilman rasvausta en voinut elää. Luonnontuotteilla olen saanut ihoni taas normalisoitumaan.

   Myös hiustenhoitotuotteiden silikoni (ilmeisesti päänahkaan joutuessaan) aiheutti ongelmia, hiusten lähtöä ja huonokuntoisuutta. Perusshampoot myös kuivattivat päänahkaa ja aiheuttivat useasti hilsettä.

   Tässä hyväksi havaittuja tuotteita:

   1. Erisan puhdistusvoide
   -poistaa meikin, mutta ei kuivata,
   -ei ole luonnonkosmetiikkaa
   2. Dr Hauschkan kasvovesi
   -luonnonkosmetiikkaa, ei kuivata, normalisoi
   3. Jojobaöljy, ruusunmarjaöljy, avokadoöljy
   -hoitavat ihoa, normalisoivat ihon omaa talintuotantoa
   - täysin luonnollisia ja halpoja (avokadoöljy 7e/250ml,kestoripsarit lähtee myös tällä)
   - levitetään kostealle iholle
   4. Hunaja, kaupan normaali kiteinen hunaja
   -levitetään hieman kostutetulle iholle naamioksi ja annetaan vaikuttaa n. 10 min, huuhdotaan pois
   - avaa huokoset, antibakteerinen vaikutus auttaa finneihin kuivattamatta
   -halpaa ja hyvää myös sisäisesti
   5. Ole Hyvä Shampoo, Roobois, Hoitoaine hamppu
   - voi pestä hiukset joka päivä, ei kuivata päänahkaa
   -päänahka voi hyvin ei tule hilsettä
   - pieni miinus hoitoaineesta, jos laittaa liikaa, näyttää hiukset likaiselta

   Täytyy kyllä sanoa että osa luonnonkosmetiikasta on pilattu liian voimakkaalla tuoksulla, esimerkiksi Dr Hauschkan värivoide. Mutta kokeilemalla löytyy ne omat lempparit.

  • Siirryin käyttämään pelkästään luonnonkosmetiikka viitisen vuotta sitten, kun omalle iholle ja hiuksille löytyi sopiva sarja. Aiemmin olin kärsinyt monenlaisista iho-ongelmista, ja kokeillut kaiken mahdollisen markettikosmetiikasta selektiivisiin tuotteisiin ja apteekin kosmetiikkaan. Ihoni ja hiukseni eivät ole koskaan olleet näin hyvässä kunnossa. Itse käytän tällä hetkellä Madaran tuotteita. Muita hyviksi todettuja ovat mm. Estelle&Thild ja Patyka. Madaraa ja Estelle&Thildiä myydään mm. Sokoksella, ja näistä saa halutessaan näytteet kotiin kokeiltaviksi. Ainoastaan hiustenmuotoilutuotteita en ole vielä löytänyt luonnonkosmetiikasta, mutta toivottavasti niitäkin saa tulevaisuudessa.Uskon, että luonnossa on kaikki mitä tarvitsemme, eikä synteettisiä kemikaaleja tarvita. Rohkeasti vaan kokeilemaan
   luonnonkosmetiikkaa :)

  • Kyllä kannattaa käyttää luonnonkosmetiikkaa, itse olen nyt vajaan vuoden käyttänyt erilaisia puhdistustuotteita ja meikkejä, iho on paljon paremmassa kunnossa kuin ennen. Tuotteet hommaan pääosin Lushilta. Eikä ne nyt niin kalliita ole, maksan mieluummin sitten hieman lisähintaa siitä että saan eläimillä testaamattoman, luonnonmukaisen tuotteen.

  • Kiitos "osittain luomu" listastai! =) Mitä sarjoja käytätte?

   • Itse tykkään aina kokeilla kaikkea uutta. Muutamia hyviksi havaitsemiani tuotteita ovat mm. nämä:
    - Flow-shampoopala, hiusten huuhteluun ihan tavallinen omenaviinietikka
    - Madaran puhdistusvaahto, kasvovedet ja -voiteet
    - argan- ja jojobaöljyt
    - Providan kuorinta-aine ja kehäkukkavoide
    - Dr. Hauschkan peitepuikko finneille
    - Melvitan BB-voide

    Nuo Madaran tuotteet muuten olivat juuri niitä, jotka aikanaan saivat minut siirtymään lopullisesti luonnonkosmetiikkaan. Ihoni on aika herkkä, joten suhtauduin epäilevästi monien luonnonkosmetiikkatuotteiden hajusteisiin ym., mutta Madaran tuotteet sopivatkin iholleni tosi hyvin. Raskausaikana kosteutin koko kroppani ihoa manteliöljyllä, eikä ensimmäistäkään raskausarpea tullut (tosin se taipumus saada raskausarpia taitaa liittyä enempi kudostyyppiin kuin ihon rasvaukseen, muttei siitä rasvaamisestakaan varmasti haittaa ollut).


  • Oisko kellään kokemusta vaahtoamattomista shampoista, niitä on markkinoilla, mutta vaikeasti tunnistettavissa. Päänahka kutisee aivan armottomasti tavallisella pestynä,se vaahtoava ainesosa kai aiheuttaa.

   Kaikki tuotemerkkivihjeet otetaan kiitollisena vastaan ja kokeillaan.

  • Hyväksi havaittuja tuotteita ja sarjoja:

   Madara: ihonhoito kokonaisuudessaan,shampoo ja hoitoaine
   Estelle&Thild: ihonhoito,superihana tuoksuton puhdistusgeeli
   Patyka: ihonhoito,hyvät kosteusvoiteet
   Nämä ovat 99,5-100% luonnonkosmetiikka

   Meikkejä
   Flow mineraalimeikki,Lily Lolo mineraalimeikki
   -mineraalimeikkipohja pysyy hyvin ja hoitaa ihoa
   Lily Lololta löytyy myös muita meikkejä

   Bare Minerals Ready Poskipunat ja luomivärit

   Zuii kukkaismeikkivoide,poskipunat ja luomivärit

   Kynsilakka: Kure Bazaar,Benecos.Näissä 80% luonnon raaka-aineita.

   Ihoöljyt esim.Arganöljy,Aprikoosinkiviöljy
   googlettamalla löytyy lisää tietoa ja lähin jälleenmyyjä

   • Mää tervaan kantapäät. Ihan rautakaupasta ostan venetervaa. Ennen lakkasin kynnet mutta se tuli liian kalliks!!!!


  • Bottega Verdellä on mielestäni todella hyvää tavaraa. Olen useita vuosia käyttänyt luonnonkosmettiikkaa, esim. Avalonin tuotteita. Meikeissä olen ostanut tuotteita, jotka ovat animalian listalla, joten käytin pitkälti pelkästään Joe Blascoa, kun ruohonjuuressa myytävät meikit eivät mielestäni olleet laadukkaita. Rohkaisin kuitenkin mieleni ja kokeilin Bottega Verdeä, olen lähinnä ostanut silmämeikkejä, kuten ripsiväriä ja luomiväriä, ja niistä olen pitänyt kovasti. Blascoa ostan edelleen meikkipohjaan.

   • ja vielä luonnonlapsi väittää olevansa. kaikkee roinaa se maa päällänsä kantaa.


   • Bottega Verde ei omilla sivuillaan ilmoita tuotteidensa ainesosia. Yliopiston apteekissa on kuitenkin muutama tuote myynnissä, ja niiden ainesosaluettelot eivät kovin hyviltä vaikuta.
    Esim. karite-kasvovoide: vesi, alkoholi, sheavoi, glyseriini, ...

    Siis alkoholia on kasvovoiteessa enemmän kuin sheavoita, ja sheavoin osuus on reilusti alle kolmasosa voiteen sisällöstä.

    Mieluummin ostaa ruohonjuuresta puhdasta A-laatuluokituksen sheavoita (Ekovista, joka taitaa olla laadukkain ruohonjuuren vaihtoehdoista ja sellaisenaan voidemaista). Sitä ei tarvitse sekoittaa vodkapulloon saadakseen siitä terveellistä, ravitsevaa ja kosteuttavaa, iholle hyvää kasvovoidetta.

    Bottegan tuotehan vastaa vodkapulloon sekoitettua sheavoin nokaretta, eikä sellaista kukaan täysijärkinen halua kasvoillensa levittää varsinkin jos tarkoituksena on edistää ihon hyvinvointia ja ehkäistä vanhenemisen merkkejä.


  • Kuka näitä pölöjiä aiheita oikeen keksii? Meirän täytyis mennä osallistumislakkohon notta alakaas aiheet paranemahan. Nymmää varmaan saan porttikieltoo tähän saittihin kun kerran tulin mielipiteheni kertoneeks. Ruvekkaa ihimiset kirjottamahan tänne oikeista asioosta vaikka aiheena olis kuinka tyhymä aihe tahansa. Olokoon se meirän rotesti.

  • Mitä kannattaa käyttää ammattimaiseen käyttöön. Ihonhoitoon laadukas tuote.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1964
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   149
   1653
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   92
   1326
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   30
   1037