Ex-poikaystävä uhkailee itsemurhalla

Huolestunut ystävä

Puhun nyt hyvän ystäväni puolesta, koska hän on tätä asiaa joutunut yksin käsittelemään ja haluan parhaani mukaan auttaa. Tilanne on mennyt todella huonoksi joten käännyn muiden puoleen.

Ystävättäreni seurusteli lähes kahdeksan vuotta tämän kyseisen miehen kanssa mutta suhde oli ollut karilla jo pidemmän aikaa. Mies ei jaksanut nähdä mitään vaivaa suhteen eteen ja ystävälläni alkoi mennä hermo kun hän itse joutui kaiken tekemään, mm. maksamaan miehen puolesta kaiken koska tällä itsellä ei ole koskaan ollut omaa rahaa, ei työtä, ei mitään. Ammattikoulukin on vielä kesken vaikka valmistua olisi pitänyt jo aikoja sitten. Miehellä ei muutenkaan ole ollut ihan kaikki Muumit Laaksossa, hän on vaikuttanut varsinkin viime vuosina hyvin masentuneelta muttei ole jaksanut asialle mitään tehdä. Hänen isänsä on kuollut vuosia sitten ja äiti ei tunnu paljoa välittävän poikansa elämästä.

Tänä kesänä ystäväni kuitenkin rakastui ulkomaan matkallaan uuteen mieheen, voisi jopa sanoa että se oli rakkautta ensisilmäyksellä - en ole kenenkään nähnyt olevan niin toisillensa luotuja. Luonnollisesti kotiin päästyään ystäväni kertoi poikaystävälleen että haluaa lopettaa suhteen. Tästä alkoi jo monta kuukautta kestänyt "taistelu" exän kanssa, tämä kun yhtäkkiä haluaakin olla kovasti tyttöystävänsä kanssa ja tekisi mitä vaan ettei tulisi jätetyksi. Ystäväni raivostui sillä oli hän jo monet vuodet "seurustellut" täysin välinpitämättömän miehen kanssa.

Valitettavasti ystävättäreni on maailman hyväsydämisin ihminen eikä raaski jättää exäänsä kokonaan yksin, tämä kun on nyt niin kovin surkeana. He ovat hengailleet vielä yhdessä (eivät kuitenkaan intiimeissä merkeissä) samalla kun ystäväni kirjoittelee ulkomaalaisen (en viitsi mainita kansalaisuuksia tässä tms.) rakastettunsa kanssa netin kautta. Tämä uusi mies vietti viikon täällä Suomessa alkusyksystä ystäväni kanssa ja kuulemma joka päivä, koko sen viikon ajan, hänen exänsä soitteli ja tekstaili mitä hän tekee tai onko hän tehnyt uuden miehen kanssa jotain.

Kun mies lähti takaisin kotimaahansa, päätti ystävättäreni tehdä oikeasti lopun suhteen rippeistään exänsä kanssa. Se ei mennyt hyvin. Exä huusi ja huusi, heitteli tavaroita ympäriinsä ja sitten alkoivat itsensä satuttamisen puheet. Hän ei ole suoraan sanonut sanoja "tapan itteni" mutta hän on jo satuttanut itseään useamman kerran. Ystävättäreni elää nyt jatkuvasti pelossa siitä että hänen exänsä tappaa itsensä eikä siksi uskalla jättää tätä yksin.

Alle viikko sitten exä laittoi hänelle Facebookissa masentuneen viestin jossa kertoi jättävänsä nyt ystäväni rauhaan eikä tämän tarvitsisi koskaan nähdä häntä enää. Ystäväni tietenkin pelästyi, soitti exälleen ja sai tämän tulemaan hänen luokseen. Mies oli viillellyt itseään syvästi käsistä ja jaloista ja oli aikonut mennä metsään syömään kaikki masennuslääkkeensä. Hän tietenkin jäi yöksi. Mutta edelleenkään he eivät ole olleet missään läheisissä merkeissä. Mies yrittää kuulemma koko ajan halata ja pussailla mutta ystäväni työntää hänet pois.

Ystäväni kertoi tämän minulle eilen ja nyt päätin että on aika tehdä asialle jotain. Ei helvetti sentään ihminen voi elää näin! Vaikkei mies sitä suoraan sanokaan niin kyllä tämä mielestäni on toisen ihmisen uhkailua ja kenenkään ei pitäisi enää pelossa siitä että joku tappaisi itsensä. Saatika sitten että exä ei suostu ymmärtämään miten paljon ystävääni ahdistaa ja harmittaa että hän ei saa olla ikinä yksin kun mies haluaa olla hänen luonaan vaikkei ystäväni sitä enää halua.

Haluankin nyt pyytää kaiken mahdollisen avun teiltä, kertokaa vinkkejä, mitä voisi tehdä, kehen voisi ottaa yhteyttä ja saada apua tuolle selvästi mielenvikaiselle miehelle. Haluan että ystäväni saa elää rauhassa, olla taas onnellinen ja keskittyä tulevaan uuteen suhteeseensa eikä huolehtia exänsä surkeasta elämästä.

Auttakaa!

14

2116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miesvm1967

      Mun mielestä sinun ystäväsi ei kuitenkaan ole mitenkään vastuussa tuon exänsä elämästä. Jos tyypillä on jo masennuslääkitys niin onhan sillä jo kontakti mielenterveyspuoleen.

      Tuollainen "mä tapan ja tuhoon itteni jos jätät" on äärimmäsitä ja halveksittavaa kiristämistä. Koska tuo suhde ei toimi millään tasolla niin voidaan puhua että ystäväsi on siis jäänyt jonkun mielenterveyspotilaan loukkuun, miehen joka kuvittelee heistä jotakin suhteentapaista jota ei enää edes ole olemassakaan.

      Ymmärrän toki että yhteisen menneisyyden vuoksi ystävälläsi on vaikeuksia jättää mies heitteille mutta ihmisarvon nimissä hänen vain pitäisi tehdä se, jättää mies selviytymään omilleen. Ei ystäväsi voi kantaa vastuuta toisen elämästä etenkin kun se näyttää samalla tuhoavan hänen oman elämänsä. Ei kukaan voi ottaa noin raskasta viittaa harteilleen, ei ainakaan pitäisi. Toki suru on suuri ja syyllisyyden tunteitakin tulee jos mies todella päättää päivänsä oman kätensä kautta. Mutta sun ystävä tässä tarvii yhtä paljon apua koska se ei ole hänen syynsä lopultakaan. Ei kukaan voi, ei kenelläkään ole oikeutta lukita toisen ihmisen elämää tuolla tavalla kuin tuo mies tekee ystävällesi. Ystäväsi pitäisi ymmärtää se ettei ole hänen velvollisuutensa hoitaa miestä loputtomiin etenkään kun ei enää rakasta. Eikä ole ystäväsi syy jos mies tekee itselleen jotakin, kyllä se asia on täysin miehen omalla vastuulla.

      Mutta jos haluatte auttaa miestä niin varmistakaa että hänellä nyt oikeasti on riittävä kontakti mielenterveyden puolella ja oikea lääkitys ongelmiinsa. Sen jälkeen ystäväsi voi jättää miehen selviytymään omillaan ja alkaa elämään OIKEAA elämäänsä.

      Elämä on joskus vitun raadollista mutta mun mielestä ystäväsi ei tarvitse tuntea syyllisyyttä vaikka mies tekisi mitä, kunhan pitää huolen ettei mies tee mitään radikaalia ystävällesi. Epätoivoisia ratkaisuja on nähty monesti ja hiljattainkin joten ystäväsi täytyy suojella itseään ja sä voit olla hänelle apuna siinä myös nyt kun tilanne on tiedossa.

      Yritä auttaa ystävääsi ymmärtämään tämä että hän ei ole vastuussa miehen sairaudesta eikä teoista ja ystävälläsi on oikeus täysipainoiseen, terveeseen elämään. Sä voit häntä auttaakin siinä omien kykyjesi mukaan. M;utta kyllä tuollainen uhitteleva riippakivi olisi syytä heivata nopeasti pilaamasta elämää.. sääli miestä mutta joskus se nyt vaan menee näin kun ei jätkälläkään puhti riitä tajuamaan omia ongelmiaan :(

    • Huolestunut ystävä

      Mä olen täysin samaa mieltä! Olenkin yrittänyt saada tätä ystävääni uskomaan ettei hän ole vastuussa exänsä elämästä mutta koska takana tosiaan on monien vuosien sekä ystävyys että seurustelusuhde, on hänen todella vaikeaa jättää mies oman onnensa nojaan. Asiaa ei tietenkään auta se että uusi mies asuu toisessa maassa ja exä melkein naapurissa. Itselläni aikoinaan entisen jättäessäni tilanne oli päinvastainen eli eroaminen oli sinänsä "helppoa" kun ihmistä ei muutenkaan voinut nähdä.

      Ystäväni tietää itse ettei hänen tarvitsisi tuntea syyllisyyttä jos mies tekisi itselleen jotain, mutta tuntisi silti. Ihminen kun on liiankin sympaattinen. Hän ei vain taida tajuta että tämä uusi suhde uuden miehen kanssa ei pääse alkuihinsa jos hän aikoo antaa exänsä roikkua perässään 24/7... Hän on itsekin sanonut että ei aio aloittaa uutta suhdettaan kunnolla ennen kuin vanhan kanssa on asiat kunnossa. Olisi vain kiva jos oikeasti jättäisi sen miehen eikä antaisi tämän olla hänen kanssaan!!

      Olen todella kyllästynyt tähän touhuun ja nyt tarvitaan jo auttava käsi koska nähtävästi hän ei itse pysty tätä kokonaan lopettamaan.

      Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi!

    • Trimolon

      Nainen siis petti tämän poloisen miehen, -ulkomaan matkalla. Kivat hänelle. Jos jätetty tekee nyt itsemurhan niin se kummittelee naisen mielessä loppuiän. Pitääkö yhden naisen epävakaan persoonallisuuden aiheuttaa ihmishengen menetyksen? JA milloin jätetään tämä ulkomailta löydetty kun "ensisilmäyksellä" joku torilla mansikoita myyvä scandinavian hunkki, lihaksikas, brad-pitt - silmäinen syöttää mansikan tämän epävakaan typsyn suuhun? Jo taas typyä viedään...

      • Huolestunut ystävä

        Eivät harrastaneet seksiä mikäli siihen viittaat pettämisellä. Mies suuteli häntä mutta ystäväni selitti hänelle että haluaa ensin lopettaa entisen suhteensa mutta näillä näkymin se ei näytä toteutuvan vaikka olen kuinka hänelle sanonut mielipiteeni asiasta.


      • Huolestunut ystävä
        Huolestunut ystävä kirjoitti:

        Eivät harrastaneet seksiä mikäli siihen viittaat pettämisellä. Mies suuteli häntä mutta ystäväni selitti hänelle että haluaa ensin lopettaa entisen suhteensa mutta näillä näkymin se ei näytä toteutuvan vaikka olen kuinka hänelle sanonut mielipiteeni asiasta.

        Ja saanen vielä lisätä sen ettei hänen entinen miehensä ole pitkiin aikoihin nähnyt minkäänlaista vaivaa heidän suhteensa eteen ja minun mielestä pitänyt ystävääni itseselvyytenä. Ainut mikä häntä on kiinnostanut on (yllättäen) seksi ja se että ystäväni suostuu maksamaan kaiken hänen puolestaan. Olen siitä niin vihainen. Molemmille. Vielä enemmän nyt kun ystäväni ei osaa päästää tästä miehestä kokonaan irti ja kuvittelee nyt pystyvänsä aloittamaan uuden suhteen vaikka selvästi vanha suhde kummittelee!!


    • 7+4

      Mies toimitettakoon tahdonvastaiseen hoitoon. Ihmettelen jos ei hänelle oltu ambulanssia soitettu jo tuolloin muutama pv sitten. Sano lujasti tai lähde mukaan terveyskeskukseen ystäväsi kanssa, että nyt miehen on saatava psykiatrista apua jä lääkitystä. Kun henkilö on itselleen hengenvaarallinen, siis yrittää itsemurhaa, niin osastolle otetaan ja virkalääkäri kirjoittaa lähetteen.
      Asia on juuri kuten kirjoitin, vaikka joku vänkäisi vastaan. Tahdonvastaiselle hoidolle on tietyt kriteerit, jotka nyt täyttyvät.

    • .......

      Ystäväsi pahentaa tilannetta hengailemalla exän kanssa. Exä ei toivu erosta vaan edelleen herättelee toiveita yhteenpaluusta, kun he ovat vielä tekemisissä.

      Harvoin ihmiset jotka uhkaavat itsemurhalla oikeasti toteuttavat sitä ja jos exä haluaa tehdä sen ei sitä kukaan pysty estämään.

      Miestä ei tuosta vaan oteta pakkohoitoon ellei ole vahvaa näyttöä itsemurha aikeista. Tällainen tapaus tuskin hyväksytään syyksi koska monet uhkailevat itsarilla eron sattuessa. Miehen pitäisi saada itsensä sairaalakuntoon ennenkuin häntä alettaisiin pakkohoitamaan.

      Voisit ehdottaa ystävääsi menemään juttelemaan esim. terapeutille tai osallistumaan vertaistukiryhmään henkistä väkivaltaa suhteessa kokeneille koska tämä on varmasti tosi rankkaa hänelle.

      • kerromitenkävi

        Viilteli syviä haavoja itseensä -> nyt on hyvä aika tilata piipaa-auto/hankkia pakkohoitolähete kun konkreettiset merkit näkyvät miehen mielentilasta. Mitä varten psykiatrisia hoitolaitoksia sitten yleensä pidetään pystyssä ellei juuri tällaisia varten?
        Ystävätär on viimeinen/huonoin henkilö auttamaan, "hoitamaan" häneen pakkomielteisesti rakastunutta ja tarrautunutta miestä. Ihan psykiatrian alan ammattilaisia kehiin nopeasti! Ystävättäresi pysyköön poissa ja hankkii apua psyykkisesti sairaalle ja erakoituneelle eksälleen, OK?


      • Huolestunut ystävä
        kerromitenkävi kirjoitti:

        Viilteli syviä haavoja itseensä -> nyt on hyvä aika tilata piipaa-auto/hankkia pakkohoitolähete kun konkreettiset merkit näkyvät miehen mielentilasta. Mitä varten psykiatrisia hoitolaitoksia sitten yleensä pidetään pystyssä ellei juuri tällaisia varten?
        Ystävätär on viimeinen/huonoin henkilö auttamaan, "hoitamaan" häneen pakkomielteisesti rakastunutta ja tarrautunutta miestä. Ihan psykiatrian alan ammattilaisia kehiin nopeasti! Ystävättäresi pysyköön poissa ja hankkii apua psyykkisesti sairaalle ja erakoituneelle eksälleen, OK?

        Yritän parhaani mukaan viedä tätä asiaa eteenpäin! Jospa vain ystäväni olisi yhtä mukana tässä... Hänellä tuppaa olemaan tapana hoitaa kaikki itse. Nyt hän ei siihen pysty eikä sitä itse tajua.


    • huoli ei auta

      "Miehellä ei muutenkaan ole ollut ihan kaikki Muumit Laaksossa, hän on vaikuttanut varsinkin viime vuosina hyvin masentuneelta muttei ole jaksanut asialle mitään tehdä."
      Sitähän se masennus on, että ei jaksa sille tehdä mitään, ei pysty auttamaan itse itseään eikä jaksa hakea apua muualtakaan. Ei myöskään jaksa tehdä työtä tai hoitaa opiskeluaan.

      Jos kyse on eksästä, niin naisen pitäisi selkeästi kertoa miehelle että jättää tämän. Tuollainen roikottaminen satuttaa molempia. Masentuneen kanssa eläminen on raskasta, eikä kaikki sitä jaksa. Toivottavasti masentunut mies saisi todellisia ystäviä. Nyt naisystävä tuntuu olevan miehen kanssa säälistä, mikä ei auta kumpaakaan. Kyse ei ole rakkaudesta, ystävyydestä, eikä etenkään hyväsydämisyydestä.
      Selkeä ero on paras ratkaisu,jos yhdessä ei enää halua olla ja toisen masennusta ei kestä, eikä rakkautta ole.

    • Oikeus

      Tapattakaa se mies. Tällaisille miehille pitäisi valtion tarjota eutanasiaa. Miehen omaiset joutuvat sijaiskärsijöiksi, se on toki kurja juttu mutta yleisen edun kannalta on välttämätöntä katkaista kierre ja eliminoida kuvatun kaltainen ihmissaasta. Murhaajille ja seksualirikollisille sama.

    • apuahakeentaijotain

      En osaa neuvoa. Vaikeita tuommoiset.

    • Hoitoatarvitaan

      Sinä ja ystäväsi olette (oletettavasti) tervejärkisiä. Eikö se sanele että mies on mitä pikemmiten saatava neljän seinän sisälle oikeaan hoitolaitokseen.
      Ystäväsi tekee kaameaa hallaa ruokkimalla miehen epätoivoisuutta ja sairautta.
      Ystäväsi on täysin kykenemätön ja ammattitaidoton hoitamaan miestä. Hän vain työntää miestä syvemmälle suohon. Pelkkä lähimmäisen rakkaus vaatii saada, jo noin pysyvästi sairastunut mies , kunnon hoitoon.
      Oikea lääkitys ja ammattihoitajat saavat ihmeitä aikaan ja miehen mielenterveyden takaisin.
      Ystäväsi ei.

    • uteliasihminen

      Huom. ketjun aloitus vuodelta 2013 ,onko kirjoittaja paikalla ja kertoisiko meille miten asiat meni.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe