Tiesittekö että valmispihveissä ei ole lihaa

salaisuuden kertoja

Mikroateriat ja einesosastoilla myytävät hampurilaispihvit eivät sisällä oikeastaan lainkaan lihaa. Todellisuudessa niiden pääraaka-aineet ovat: sidekudos, nahka(eli kamara) ja lihatuotannosta jäänyt rasva, sekä ruhojen sisäelimiä, esim sydän. Lisäksi täyteaineena käytetään korppujauhoja ja jossain määrin hienonnettua luuta(siis jauhomaiseksi jauhettua luuta), joka silloin tällöin voi tuntua hampaissakin jos jauhamisprosessi ei ole mennyt nappiin.

Tälläinen jäteaines siis myllätään ja siitä tulee harmaata massaa, johon lisätään ruskea väriaine, jotta se näyttäisi ruskistuneelta pihviltä. Eri mausteseoksilla peitetään jätteiden maut.

Huvittavaa tässä on se, että samaa jätettä syötetään turkistarhoilla esim minkeille. Ihmiset siis syövät mikroaterioita ostaessaan itseasiassa minkin rehua.

7

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jj0joo

      Kaikki "halvat" on noita. esim atrian,ja hk:n valmispihdit.


      Tosin valmiita hampurilaisia saa kunnon laadukkaalla isolla pihdillä esim , Snelmann vai kokkikartanolta, vihreä/valkoinen hampurilainen. Se on parempi ja puolet edullisempi kuin mcdonalds big mac hampurilainen.

      snelmannilla on myös oikeita jauhelihapihvejä, älyttömän hyviä vaikka pannun kautta,Mureita. ja kunnon jauhelihasta tehty.Ei kudoksia.

      Mutta tuo meidän k kauppias ei saa tilatttua/halua niitä... oiskohan kielto atrialta, tai hk:lta...


      ruokakaupassa kannattaa tänäpäivänä oikeasti katsoa mitä ostaa,valitsee sen paremman niin huomaan eron.

    • Empä yllättynyt

      Hetki sitten oli otsikoissa järkyttynyt tutkija. Oli ollut kuulema shokki, että kananugeteissa on vain 50% kananlihaa. Minä olin järkyttynyt siitä, että sitä oli oikeasti niinkin pajon. Olin kuvitellut määrän paljon pienemmäksi.

      Sisältö on itselleni aikalailla yhdentekevä, jos maku on hyvä/riittävän hyvä. Periaatteessahan se on vain hienoa, että elikoista kierrätetään kaikki mahdollinen. Tulisi aika paljon teurasjätettä, jos vain parhaat pihvipalat käytettäisiin. Maalla oppi jo muksuna taloudelliseksi. Eines"lihapullista" saa kyllä ihan hyvää ruokaa, kun sen osaa oikein valmistaa. Sota-ajastakin selvittiin hengissä korvikkeiden turvin.

      Varmasti se Kordon Ramsyn ohjeella valmistettu naudan paahtopaisti on paljon terveellisempää luomuperunoiden kera, tai ne isoäidin itsetekemät lihapullat, mutta köyhällä ei ole aina varaa syödä sitä "oikeaa" ruokaa. Siinä tulee nälkäkuolema äkkiä, jos meinaa alkaa nirsoilemaan.

    • parempitehdäitse
    • hohohoooo

      >>Tiesittekö että valmispihveissä ei ole lihaa .

    • älä sitten osta niitä!!!

      Kaikki tietävät tuon jo ei mitään uutta. Sitäpaitsi on vain hyvä että eläinparoista jotka elävät vain pari kuukautta, nekin yleensä niin ahtaissa tiloissa että ne eivät mahdu kuin makaamaan, käytetään kaikki osat eikä vain vähän lihaa jostain päin ruumista. You freaking idiot!!!!!!!!

    • Mies24vvv.

      Mitäs vikaa siinä on, että nuokin osat eläimistä saadaan käytettyä hyödyksi?

    • heimoi,

      No en tiedä, mutta tiedän sen eron, mitä on kun on sisäfilepihvi ja aemirikkalaisen hampurilaisketjupaikan hampurilainen. Kun yksi tuorelihasta laitettu sisäfilepihvi a´ alle 200 grammaa maksaa noin 7 euroa itsessään, niin onko se ihme, jos hampurilaisateriassa mihin kuuluu salaatit ja colajuomat ja muut, että jos niissä säästetään lihan laadussa, kun ei seitsemällä eurolla saisi sekä salaattia että kunnon lihaa Suomessa. Itseäni hampurilaispaikoissa ärsyttää kusettaminen, että kun asiakas ei halua niitä samoja rasvaranskalaisia joita saa alle eurolla kaupasta ison säkin, niin että niitä myydään yli kahden euron hintaan "ateriahinnassa" lähemmäs kymmenen euroa hampurilaisateria kaiken maailman sanonko ja jätän sanomatta missä ylikansallisissa hampurilaispaikoissa Suomessa...


      Mä en koskaan ole pystynyt missään hesburgereissa tai mäkkäreissä syömään kokonaisuudessan niiden ranskalaisia. Ne maistuu oksettavilta koko päivän grilllissä seisseiltä ja ihmettelen kaikkia läskipäitä, jotka pystyy käymään "syömässä" joka päivä vaikka mäkkärissä tilaten "ranskikset". Ja ärsyttää, että jos mistä tahansa tunnetusta hampurilaispaikasta ostaa hampurilaisen Suomessa, niin että vesilasista pitää Hesburgerissa ( kuitenkin hanasta kaatavat vesijohtovettä) tai McDonaldsissa maksaa ylikin kaksi euroa, eli että jos menet ostamaan neljän- viiden euron hampurilaisen, saat maksaa hanavedestä kaksi euroa siihen lisää, jos haluat juoman.


      En minä kasvissyöjä pystyisi olemaan, enkä halua olla, mutta ärsyttää, että kahdensadan gramman yhteen lounaaseen riittävästä tuorekalapalasta pitää suomalaisessa ruokakaupassa eineksenäkin maksaa seitsemän euroa. Ja kaikkein eniten ärsyttää, että Suomessa ei rehtiä pienyrittäjyyttä tueta: oikeasti mielettömät markkinat olisi kotimaisille yrittäjille, jos ne voisivat vähemmin säädöksin myydä tuoretta lähiruokaa. Itse olen aina niin onnellinen, kun ja jos näen tai saan syödä leipää, jonka tiedän, että sen on joku lähitilallinen valmistanut ja että on tuoretta ja puhdasta ruokaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      414
      4252
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2851
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1978
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1312
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1278
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1041
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe