Puoli kiloa pitäisi syödä päivässä vihanneksia ja hedelmiä.
Niin, käy kyllä, mutta tulee aika kalliiksi, jos haluaa muutakin, kuin porkkanoita ja kaalta.
Se puoli kiloa on muuten aikamoinen kasa.
Apua mitä edullisia hedelmiä ja vihanneksia?
Vihanneksia ja hedelmiä
47
958
Vastaukset
- Löytyy kyllä
Edullisia hedelmiä ja vihanneksia on paljonkin.Kannattaa ostaa erityisesti tarjouksessa olevia,mitä nyt sattuu milloinkin olemaan ja tietenkin niitä mistä tykkää.
- kausituotteet
Puoli kiloa tulee täyteen aika nopeasti. Ei kannata ajatella niin, että ruoka kasvikset päälle, vaan ruoka, jonka osana kasvikset ovat. Ihmiset syövät liikaa lihaa tänä päivänä.
Kannattaa suosia kauden tuotteita, esim. nyt ovat kaali, punajuuret, porkkana, lanttu ja omenat edullisia. Ja tietenkin marjastaa itse. Sitrushedelmätkin ovat nyt huokeita.- se totuus
Minusta ihmiset syövät tänä päivänä aivan liian vähän lihaa. Se kun on sikakallista.
- some122
se totuus kirjoitti:
Minusta ihmiset syövät tänä päivänä aivan liian vähän lihaa. Se kun on sikakallista.
Et tiedä mistä puhut, hölmö. Lihantuotanto tuhoaa luontoa hirveällä tahdilla, ja 30% kaikesta maailman ravinnosta menee tällä hetkellä käytännössä hukkaan, eli lihakarjan suihin. Tuollaiseen ei ole enää pian varaa; jatkuva väestönkasvu pakottaa ihmiset siirtymään kasvisruokavalioon, jolloin ruokaa riittää kaikille. Edes länsimaalaisilla ei ole kohta varaa syödä lihaa, ainoastaan rikkaimilla.
Tiesitkö että kaikki maailman ihmiset pystyisivät syömään luomuruokaa, jos lihan ja maitotuotteiden syöntiä vähennettäisiin? Jos olet alle 60 vuotias ja hyvällä lykyllä elät 80-90 vuotiaaksi, ehdit todennäköisesti siirtyä kasvisruokavalioon, pakon sanelemana.
Lihansyönti aiheuttaa eläimille kärsimystä ja tuhoaa luontoa.
Kasvissyöjät näkevät omaa napaansa pidemmälle ja ottavat vastuun omista tekemisistään ja planeettamme tulevaisuudesta. Teemme sen minkä kaikkien pitäisi tehdä, mutta toiset ovat liian itsekkäitä ja ahneita ottaakseen vastuuta ja tehdäkseen oikein. - olet pöljä
some122 kirjoitti:
Et tiedä mistä puhut, hölmö. Lihantuotanto tuhoaa luontoa hirveällä tahdilla, ja 30% kaikesta maailman ravinnosta menee tällä hetkellä käytännössä hukkaan, eli lihakarjan suihin. Tuollaiseen ei ole enää pian varaa; jatkuva väestönkasvu pakottaa ihmiset siirtymään kasvisruokavalioon, jolloin ruokaa riittää kaikille. Edes länsimaalaisilla ei ole kohta varaa syödä lihaa, ainoastaan rikkaimilla.
Tiesitkö että kaikki maailman ihmiset pystyisivät syömään luomuruokaa, jos lihan ja maitotuotteiden syöntiä vähennettäisiin? Jos olet alle 60 vuotias ja hyvällä lykyllä elät 80-90 vuotiaaksi, ehdit todennäköisesti siirtyä kasvisruokavalioon, pakon sanelemana.
Lihansyönti aiheuttaa eläimille kärsimystä ja tuhoaa luontoa.
Kasvissyöjät näkevät omaa napaansa pidemmälle ja ottavat vastuun omista tekemisistään ja planeettamme tulevaisuudesta. Teemme sen minkä kaikkien pitäisi tehdä, mutta toiset ovat liian itsekkäitä ja ahneita ottaakseen vastuuta ja tehdäkseen oikein.Ja lässyn lässyn.
Kasvissyönti aiheuttaa kasveille kärsimyksiä ja tuhoaa luontoa.
Ihminen ei olisi nykyisen kaltainen, ellei olisi sekasyöjä, siis jos ei olisi syönyt myös lihaa. - Paleo
some122 kirjoitti:
Et tiedä mistä puhut, hölmö. Lihantuotanto tuhoaa luontoa hirveällä tahdilla, ja 30% kaikesta maailman ravinnosta menee tällä hetkellä käytännössä hukkaan, eli lihakarjan suihin. Tuollaiseen ei ole enää pian varaa; jatkuva väestönkasvu pakottaa ihmiset siirtymään kasvisruokavalioon, jolloin ruokaa riittää kaikille. Edes länsimaalaisilla ei ole kohta varaa syödä lihaa, ainoastaan rikkaimilla.
Tiesitkö että kaikki maailman ihmiset pystyisivät syömään luomuruokaa, jos lihan ja maitotuotteiden syöntiä vähennettäisiin? Jos olet alle 60 vuotias ja hyvällä lykyllä elät 80-90 vuotiaaksi, ehdit todennäköisesti siirtyä kasvisruokavalioon, pakon sanelemana.
Lihansyönti aiheuttaa eläimille kärsimystä ja tuhoaa luontoa.
Kasvissyöjät näkevät omaa napaansa pidemmälle ja ottavat vastuun omista tekemisistään ja planeettamme tulevaisuudesta. Teemme sen minkä kaikkien pitäisi tehdä, mutta toiset ovat liian itsekkäitä ja ahneita ottaakseen vastuuta ja tehdäkseen oikein.Sellasta haluaisin sinulta some122 kysyä että mitenköhän paljon esim:Soijanpavun viljely tuhoaa luontoa? Jostain joskus lueskelin artikkelia jossa väitettiin että Soijanpavun viljely on yksi suurimpia sademetsien tuhoajia. Sademetsää pannaan sileäksi koska monikäyttöisen Soijanpavun viljelyyn tarvitaan maata. Sitähän käytetään myös muuhunkin kuin ihmisravinnoksi. Esim:Biopolttoaineeseen. Lihakarjan kasvatus on aika tyyristä puuhaa ja itse lihasta jää niin pieni kilohinta kasvattajille että on tuottoisempaa pistää karja lopullisesti laihoiksi ja alkaa viljelemään Soijaa. Lihansyöjät ja Karjankasvattajathan on yleensä niitä jotka saa ahneen,muista piittaamattoman riistäjän ja luonnontuhoojan yms maineen. Mutta mitenkään on kasvissyöjien ja kasvikunnan viljelijöiden laita? Oletteko sittenkään sen "puhtaampia"
- jtjjgjgjghjgjjjj
Paleo kirjoitti:
Sellasta haluaisin sinulta some122 kysyä että mitenköhän paljon esim:Soijanpavun viljely tuhoaa luontoa? Jostain joskus lueskelin artikkelia jossa väitettiin että Soijanpavun viljely on yksi suurimpia sademetsien tuhoajia. Sademetsää pannaan sileäksi koska monikäyttöisen Soijanpavun viljelyyn tarvitaan maata. Sitähän käytetään myös muuhunkin kuin ihmisravinnoksi. Esim:Biopolttoaineeseen. Lihakarjan kasvatus on aika tyyristä puuhaa ja itse lihasta jää niin pieni kilohinta kasvattajille että on tuottoisempaa pistää karja lopullisesti laihoiksi ja alkaa viljelemään Soijaa. Lihansyöjät ja Karjankasvattajathan on yleensä niitä jotka saa ahneen,muista piittaamattoman riistäjän ja luonnontuhoojan yms maineen. Mutta mitenkään on kasvissyöjien ja kasvikunnan viljelijöiden laita? Oletteko sittenkään sen "puhtaampia"
Soija menee myös suurissa osissa lihakarjan ravinnoksi jotta sitä lihaa saadaan. Yksi syy miksi sitä soijaa niin valtavasti tarvitaan.
- carnivorouss
some122 kirjoitti:
Et tiedä mistä puhut, hölmö. Lihantuotanto tuhoaa luontoa hirveällä tahdilla, ja 30% kaikesta maailman ravinnosta menee tällä hetkellä käytännössä hukkaan, eli lihakarjan suihin. Tuollaiseen ei ole enää pian varaa; jatkuva väestönkasvu pakottaa ihmiset siirtymään kasvisruokavalioon, jolloin ruokaa riittää kaikille. Edes länsimaalaisilla ei ole kohta varaa syödä lihaa, ainoastaan rikkaimilla.
Tiesitkö että kaikki maailman ihmiset pystyisivät syömään luomuruokaa, jos lihan ja maitotuotteiden syöntiä vähennettäisiin? Jos olet alle 60 vuotias ja hyvällä lykyllä elät 80-90 vuotiaaksi, ehdit todennäköisesti siirtyä kasvisruokavalioon, pakon sanelemana.
Lihansyönti aiheuttaa eläimille kärsimystä ja tuhoaa luontoa.
Kasvissyöjät näkevät omaa napaansa pidemmälle ja ottavat vastuun omista tekemisistään ja planeettamme tulevaisuudesta. Teemme sen minkä kaikkien pitäisi tehdä, mutta toiset ovat liian itsekkäitä ja ahneita ottaakseen vastuuta ja tehdäkseen oikein.Jos kasvisruokavalioon tulee siirtyminen, on siihen mukaan saatava synteettiset testosteronit paikkamaan xenoestrogeenien aiheuttamaa tuhoa. Proteiini on myös jostain saatava. Puhumattakaan kolesteroli eläinrasva D-vitamiini rauta ym.
- se totuus
some122 kirjoitti:
Et tiedä mistä puhut, hölmö. Lihantuotanto tuhoaa luontoa hirveällä tahdilla, ja 30% kaikesta maailman ravinnosta menee tällä hetkellä käytännössä hukkaan, eli lihakarjan suihin. Tuollaiseen ei ole enää pian varaa; jatkuva väestönkasvu pakottaa ihmiset siirtymään kasvisruokavalioon, jolloin ruokaa riittää kaikille. Edes länsimaalaisilla ei ole kohta varaa syödä lihaa, ainoastaan rikkaimilla.
Tiesitkö että kaikki maailman ihmiset pystyisivät syömään luomuruokaa, jos lihan ja maitotuotteiden syöntiä vähennettäisiin? Jos olet alle 60 vuotias ja hyvällä lykyllä elät 80-90 vuotiaaksi, ehdit todennäköisesti siirtyä kasvisruokavalioon, pakon sanelemana.
Lihansyönti aiheuttaa eläimille kärsimystä ja tuhoaa luontoa.
Kasvissyöjät näkevät omaa napaansa pidemmälle ja ottavat vastuun omista tekemisistään ja planeettamme tulevaisuudesta. Teemme sen minkä kaikkien pitäisi tehdä, mutta toiset ovat liian itsekkäitä ja ahneita ottaakseen vastuuta ja tehdäkseen oikein.Älä minulle saarnaa, hullu. Ongelma on siinä, että kansa syö epäterveellistä jauhomakkaraa, kun ei ole varaa oikeaan lihaan.
- syökääsikaa
se totuus kirjoitti:
Minusta ihmiset syövät tänä päivänä aivan liian vähän lihaa. Se kun on sikakallista.
Sika ei ole kallista - näkeehän sen lihahyllyjen hinnoissa.
- puolukkahillo
Mielestäni ihmiset eivät syö liikaa lihaa tänä päivänä,vaan liian vähän kasviksia,
hedelmiä,juureksia ja marjoja.
Todellakin kannattaa suosia kauden tuotteita ja marjastaa itse.- some122
Lue yllä oleva kommenttini (some122:n), ja valaistu.
Se unhohtui kertoa, että siat ja kanat syövät suomessa soijaa, ja soijanviljely tuhoaa sademetsiä ennennäkemätöntä tahtia, koska ihmiset syövät lihaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Jos kaikki sademetsät maailmassa tuhoutuu ihmisen lihanhimojen takia, voi sanoa että siinä ollaan aika lähellä koko ihmiskunnan tuhoa.
Milloin otatte aivonne käyttöön, ihmiset?? - jatkoa---
some122 kirjoitti:
Lue yllä oleva kommenttini (some122:n), ja valaistu.
Se unhohtui kertoa, että siat ja kanat syövät suomessa soijaa, ja soijanviljely tuhoaa sademetsiä ennennäkemätöntä tahtia, koska ihmiset syövät lihaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Jos kaikki sademetsät maailmassa tuhoutuu ihmisen lihanhimojen takia, voi sanoa että siinä ollaan aika lähellä koko ihmiskunnan tuhoa.
Milloin otatte aivonne käyttöön, ihmiset??Jos kaikki ihmiset söisivät soijaa lihan sijaan, sademetsistä tuhoutuisi vain pieni murto-osa nykyiseen menoon verrattuna.
Joten kasvissyöjät voi syödä soijaa hyvällä omallatunnolla! - Pesula-Pena
some122 kirjoitti:
Lue yllä oleva kommenttini (some122:n), ja valaistu.
Se unhohtui kertoa, että siat ja kanat syövät suomessa soijaa, ja soijanviljely tuhoaa sademetsiä ennennäkemätöntä tahtia, koska ihmiset syövät lihaa enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Jos kaikki sademetsät maailmassa tuhoutuu ihmisen lihanhimojen takia, voi sanoa että siinä ollaan aika lähellä koko ihmiskunnan tuhoa.
Milloin otatte aivonne käyttöön, ihmiset??Taitaa soijaa syödä muutkin kuin siat?
- ruo oikea
Halvemmaksi tulee ostaa vaan reilusti makkaraa ja oikeita ruokia.
Jos viitsii itse keittää makaroonit ja makkarat niin ei ateria paljon maksa.
vai porkkanoita ja kaalia ? hah- nami maiskis
Äläs nyt.
Kaalia, porkkanoita, reilusti jauhelihaa, voita ja kermaa ja pikkusen mausteita, niin kyllä tulee hyvää pataa. - 12+12
peruna ei paljon maksa. 15kilon säkki n.8.50euroa ja sillä pärjäät kuukauden, jos syöt joka päivä 500g perunaa. laske itse, onko kallista
- ei montaa banaania
Banaani, salaattia, sitrushedelmiä jne. on aina tarjouksessa. Nytkin satsumat vähän toista euroa kilo, banaanit järkiään alle kaksi euroa kilo, niin päivähinnaksi tulee n. 1,50 jos ei varaa, niin pitää jo katsella mihin rahojaan pistää. Syön myös salaatteja jne.
- tiky
Joo syön kyllä hedelmiä päivittäin ja vihanneksia muutaman kerran viikossa, että eiköhän tule kiintiö tältä osin täyteen. Omenia menee hedelmistä eniten seuraavaksi
päärynät ja appelsiinit. Vihanneksista parhaita ovat porkkana, kurkku ja tomaatit. Et silleen, näillä mennään 50 tytön tyllerönä! Siis vihannekset painaa aika paljon, joten 500g ei todellakaan ole kauheesti. Vähentää kaikkea vehnä sokeri skeidaa , mitä päivän mittaan napostelee, niin kyllä maistuu pari banaania ja omenaa , ruuan kanssa salaattia tai kasvisruoka ihan kevyesti. Korvaa kasviksilla ja hedelmillä osa ruoastasi niin ei tarvii erikseen pakkosyödä puoltakiloa kasviksia (ihan kuin joku päivän lääkeannos).
- täääh?
Sisältyykö siis hedelmätkin siihen "syö puoli kiloa kasviksia päivässä"- suositukseen ?
Minä olen ainakin luullut, että se puoli kiloa pitää olla nimenomaan kasviksia ja että hedelmiä suositellaan siihen lisäksi niiden vitamiinipitoisuuden vuoksi.- seonsimppeliä
Kyllä - kuten myös marjat ja yrtit.
Puoli kiloa tulee täyteen hyvinkin helposti eikä edes ole kallista kunhan ostaa kauden tuotantoa eikä trendivihanneksia ulkomailta. Pakasteetkin käy kunhan valitsee niitä kotimaisia, ettei tule yllätyksiä kuten belgialaisista vihannessekoituksista löydetty hulluruoho.
Kotimaista perunaa, valkokaalia, porkkanaa, pakasteherneitä, sipulia jne..eiköhän siitä tule helposti 500 grammaa eikä maksa paljoa - annos taitaa maksaa jotain eken verran. Tähän oheen muutama domsku ja etelän hetelmä eli bansku ja kaikki ravintotaulukon tavoitteet on saavutettu. - tääh?
seonsimppeliä kirjoitti:
Kyllä - kuten myös marjat ja yrtit.
Puoli kiloa tulee täyteen hyvinkin helposti eikä edes ole kallista kunhan ostaa kauden tuotantoa eikä trendivihanneksia ulkomailta. Pakasteetkin käy kunhan valitsee niitä kotimaisia, ettei tule yllätyksiä kuten belgialaisista vihannessekoituksista löydetty hulluruoho.
Kotimaista perunaa, valkokaalia, porkkanaa, pakasteherneitä, sipulia jne..eiköhän siitä tule helposti 500 grammaa eikä maksa paljoa - annos taitaa maksaa jotain eken verran. Tähän oheen muutama domsku ja etelän hetelmä eli bansku ja kaikki ravintotaulukon tavoitteet on saavutettu.Kiitos infosta!
Sittenhän minä syön ainakin kilon näitä päivässä, ellen ylikin ,koska olen vetänyt väkisellä pelkkää vihreää sen puolisen kiloa ja siihen hedelmät päälle! Perunoita en ole edes laskenut koskaan vihanneksiksi.
Oikein naurattaa kuinka pitkin hampain niitä vihreitä olenkaan vedellyt ja "turhan" paljon kun en tiennyt tästä laskentahommasta.
No, tuskinpa niistä ainakaan haittaa on ollut : tauteja todella harvoin ja veriarvot ovat ihan huiput, sanoi tohtori kesällä kun 45-vuotistarkastuksessa kaikki kokeet otettiin :)
- Metsämökin tonttu
Joopa joo. Mustikoita ja karpaloita syän joka aamu sellaisen ruokalautasen verran ja puolukoita melkein joka aterian kans. Sitteen perunaa porkkanaa punajuurta sipulia päivittäin,lihaa noin kaksikertaa viikossa.Hedelmiä en syö, ainoastaan kotimaisia omenoita. Mikä parasta kaiken kasvatan itse, marjat poimin itse.Niin vielä sienet meinasi unohtua.
- Diibyt
Pyrin syömään kilon päivässä. Eihän se montaa euroa maksa.
- rr42w3rfe
Taidanpa syödä, kiitos kysymästä!
- kotkotkoot
ei se puoli kiloa ole paljoa. ihan helposti menee tuo määrä päivässä, salattii ennen ruokaa, vihanneksia ruuan kanssa pakastetut ei ole kalliita esim pinaattia, papuja j n e. välipalaksi hedelmä.
tutustu paremmin kaikkeen mitä on tarjolla.- Ruokaan 4 euroa
Hei kaikki.
Aloitin tämän ketjun ja on todella mahtavaa lukea vastauksianne (kommenttejanne).
Vaikka olenkin aika pienipalkkainen en kyllä aio siirtyä siihen "makarooniin ja makkaraan", vaan täytyy yrittää keplotella terveellisen kasvis-ruuan kanssa.
En tiedä soijasta, mutta melkein kaikki muu vihannes ja hedelmä maistuu. - Naatti -
Ruokaan 4 euroa kirjoitti:
Hei kaikki.
Aloitin tämän ketjun ja on todella mahtavaa lukea vastauksianne (kommenttejanne).
Vaikka olenkin aika pienipalkkainen en kyllä aio siirtyä siihen "makarooniin ja makkaraan", vaan täytyy yrittää keplotella terveellisen kasvis-ruuan kanssa.
En tiedä soijasta, mutta melkein kaikki muu vihannes ja hedelmä maistuu.Soijaa ei kannatakaan käyttää, koska sademetsät tuhoutuvat. Kannattaa kokeilla rohkeana paistaa öljyssä pannulla eläviä toukkia. Siitähän keskustellaan radiossa. En ole niin rohkea vaan käytän suomalaisia lihatuotteita. Lihamyllyllä voi tehdä haluamastaan lihakimpaleesta jauhelihaa. Monitoimikoneella saa raastettua mainiosti lisukkeita ruoka-annoksiin.
Metsistä saa syksyisin melkein ilmaista/ilmaista ruokaa marjoista, sienistä ja pakuriakin löytyy silloin tällöin.
Olkoon sitten kasvis- tai sekasyöjä - niin kaikki kuolevat. Sekasyöjätkin saattavat elää yhdeksänkymppisiksi tai jopa satavuotiaiksi.
- i-Diot
Söisin kyllä jos olisi varaa, mutta ei ole - eikä taida enää koskaan tulla olemaankaan.
- 9+4
peruna on edullista. 15kilon säkki maksaa n. 8.50 euroa ja jos syöt 500g/pv, säkillinen kestää kuukauden. kallistako????
- Metsänkävijä
"Söisin kyllä jos olisi varaa..." Höpö, höpö. Kotimainen peruna ja erilaiset juurekset ovat erittäin edullisia. Tuoreet vihanneksetkin olivat kesäkuukausina jopa halpoja. Talvella ne voidaan korvata juureksilla. Metsät suorastaan pursusivat viime kesänä monenlaisia marjoja. Ei ollut temppu eikä mikään kerätä pari sataa litraa marjoja pakastimeen. Samoin oli sienien laita, ja niitähän löytyy vielläkin.
- silleenseon
Tiukasti ottaen sienet eivät ole kasviksia vaan aivan oma lajiryhmänsä., mutta silti nekin voi lukea kasvissyöntikiintiöön.
On oikeastaan kolme ravintoryhmää eli kasvikset, eläinperäiset ja sienet, joihin kuuluu myös jäkälä vaikka se onkin oikeastaan levän ja sienen symbioosi.
- Paska maailma
Syön 500 grammaa hedelmiä vuoden aikana.
- dayya
Mä syön parhaillaan kilon päivässä salaattia/hedelmiä. Olen nainen. En halua lihoa uskomattomiin mittoihin. Ajattelen muitakin ihmisiä
- 8+8
perunasäkki 15kiloa maksaa n.8,50euroa/kk. se on 0.5kg/pv
kaivattua kasvikunnan kuitua ja siitä saa vaikka mitä - onion ..
Vihanneksia kyllä, ei hedelmiä. Eikä ole kallista, nuudelipussillisen hinnalla saa monta perunaa tai porkkanaa
- vanha nainen hunning
Pakastevihannekset! Perusmalli maksaa 0,25-0,35 e/250 g. Siis yhdestä pussista jo puolet päivän suositellusta määrästä.
Kypsennys mikrossa omassa pussissaan 5 min. onnistuu uusavuttomaltakin. Ja on hyvää. Nokare tuorejuustoa päälle niin on herkkua.
Kesäkurpitsa paloina pannulle, vähän öljyä paistamiseen ja ripaus suolaa tai aromisuolaa mausteeksi.
Makkara- tai jauhelihakeitto on halpaa terveysruokaa kun laittaa tarpeiksi juureksia ja kasviksia sekaan.
Kasvisosekeitto on myös hyvää ja halpaa.
Kaksi hedelmää päivässä plus desi tai kaksi marjoja jugurtin seassa. Puoli kiloa ylittyy joka päivä kevyesti. - HollantiBelgiaTUONTI
Heips sunnuntaina! Tämä on hyvä keskustelu, kiitos.
Minulla on muutama ns. tarkentava kysymys tähän yhteyteen.
Mitä sanotte hollantilaisista ja belgialaisista vihanneksista ja hedelmistä? Miksi ihmeessä just noista maista maahantuotuja on aina ja paljon tarjolla?
Minä olen kovin epäluuloinen, että miten ne on kasvatettu.
Itse en ole käynyt Benelux-maissa koskaan, mutta tiedetäänhän jo karttaakin katsoessa, että tilaa viljelyihin siellä ei paljoa olle. Kuinka on mahdollista heidän tuottaa meille niin montaa eri lajia syömistä ja sisäänostavien kauppojemme mukaan näköjään edullisimmin?
Minua epäilyttää, miten ne on kasvatettu? Kuka on nähnyt, miten 'he' tekevät omenat, päärynät, tomaatit, paprikat...? Tekevätkös jotenkin väkisin, sillä ei liene maaperä oikeasti noin tuottava eikä olle tilaakaan. Puhtaus?
Minulla on kumma pinttymä, että epäluuloisena jätän väliin noiden maiden tuotteet ja mieleni tekee aina valita espanjalainen tai italialainen tuote. Tämä kaikki talvella, ajankohtana, kun kotimaiset tuotteemme eivät meille riitä.- probene- - patria
Ne kummatkin maat ovat täynnä kasvihuoneita - varsinkin Hollannissa - Belgia taas enemmänkin jalostaa muissa maissa (Espanjassa) tuotettuja vihanneksia pakasteiksi ja eineksiksi.
Mieluummin syön hollantilaisia kasviksia kuin espanjalaisia, koska espanjalaiset tuotanto-olosuhteet ovat mitä sattuu (kemikaaleja, laittomia työntekijöitä jne...). Tosin Hollannissakin oli aikoinaan ongelmia esim. tomaatintuotannossa - lähinnä pihvitomaattien mauttomuuden kanssa. Korjasivat kasvatusmenetelmänsä ja nykyään ne ovat ihan kelvollista ruokaa.
24kitchen-sarjassa kokki Rudolf on ajoittain esitellyt hollantilaista ruoantuotantoa ja ainakin ohjelmien perusteella tuotanto vaikuttaa puhtaalle, tehokkaalle ja ehkä turhankin "kliiniseltä", mutta silti söisin hollantilaisia kasviksia mieluummin kuin espanjalaisia.
Toki haluan korostaa kotimaisuutta ruoan valinnassa - tietää mitä saa ja mitä lyhyempi reitti tiskille, sen parempi ympäristölle ja ruoan laadulle. - HollantiBelgiaTUONTI
probene- - patria kirjoitti:
Ne kummatkin maat ovat täynnä kasvihuoneita - varsinkin Hollannissa - Belgia taas enemmänkin jalostaa muissa maissa (Espanjassa) tuotettuja vihanneksia pakasteiksi ja eineksiksi.
Mieluummin syön hollantilaisia kasviksia kuin espanjalaisia, koska espanjalaiset tuotanto-olosuhteet ovat mitä sattuu (kemikaaleja, laittomia työntekijöitä jne...). Tosin Hollannissakin oli aikoinaan ongelmia esim. tomaatintuotannossa - lähinnä pihvitomaattien mauttomuuden kanssa. Korjasivat kasvatusmenetelmänsä ja nykyään ne ovat ihan kelvollista ruokaa.
24kitchen-sarjassa kokki Rudolf on ajoittain esitellyt hollantilaista ruoantuotantoa ja ainakin ohjelmien perusteella tuotanto vaikuttaa puhtaalle, tehokkaalle ja ehkä turhankin "kliiniseltä", mutta silti söisin hollantilaisia kasviksia mieluummin kuin espanjalaisia.
Toki haluan korostaa kotimaisuutta ruoan valinnassa - tietää mitä saa ja mitä lyhyempi reitti tiskille, sen parempi ympäristölle ja ruoan laadulle.Kiitos selvityksestäsi, 'probene- - patria' !
Todella hyvää ymmärrystä jaoit.
Hmmm, taidan luopua pinttymästäni.
Nimittäin, joskus 20-30 v sitten 'kuulin', että Hollannin ja Belgian tuotteissa olisi mullan kautta raskasmetalleja, koska maaperä on niin lujilla ja yritetään kaikin tavoin mullittaa, ties millä. Mieleeni jäänyt 'tieto' on tosiaan vanhaa, ajalta ennen nykyaikaisia kasvihuonetekniikoita. Mutta mistä niihin se multa tulee?
Hyvän pointin kerroit Espanjasta. Koskee taatusti Italiaa ja Kreikkaakin. Minun mielikuvitus sanoo, että nyt kun näiden maiden talous erittäin huonossa kunnossa, niin viljelyistäänkin yrittävät saada kaiken irti (vientiin) vain saadakseen rahaa tuotoksi. Tällöin aina vaara, että käytetyt kasvinsuojeluainelajit ja niiden määrä voipi mennä yli suositusten. Satoa kun vaan pitää saada henkensä edestä. Hmmm?
Tarkoitinkin, että näitä Euroopasta tuotuja hedelm. ja vihann. me joudumme ostamaan silloin, kun kerta kaikkiaan kotimaista ei ole tai on liian kalliisti. Tulee mieleeni myös, että Suomessakin kasvihuoneviljely (kuten kurkku, tomaatti, salaatti) hurjasti lisääntynyt ympärivuotisena, joten eivät ne liene Hollannissa kovinkaan erilailla tehtyjä nämä tuotteet kuin mitä meillä. Benelux-maissa on hieman meitä runsaammin aurinkoa, joten kasvihuoneviljelyhommat sujuvat hyvin läpi talven.
Kiitos :) .
- Raastamisväline ?
Millä te raastatte/pienennätte em. kasvis- ja hedelmäruuat itsellenne?
Minulla on vain se kolmikulmainen pystyssä seisova teräksinen rautainen reikäjuttu, jolla käsin jynssään porkkanat ja muut. Täytyy myöntää, että välillä ei millään viitsisi, jaksaisi, ehtisi. Mikä olisi seuraavaksi paras tapa?
On joitakin vihannesmyllyjä ja niitä on sähköllä tai manuaalisesti pyöritettäviä. Tykkäisin että neuvoisitte yksinkertaisimman, edullisimman, mutta helpoimman vempeleen.
Isot laitteet eivät edes keittonurkkaani mahdu, tilaa on vähän.
- Voisko joku 'martta' neuvoa parhaat toimivat helpot niksit tähän, uusavuttomalle? Please.- vaihtoehtoja
Jos on isompi määrä raastettavaa, raastan Moulinex-raastimellani. Se on manuaalinen ja maksoi ehkä reilun kympin. En muista, milloin sen ostin. 60€ maksaa sähkökäyttöinen raastin, joka tietysti on helpompi ja nopeampi.
http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/keittiovalineet-ja-laitteet/raastin-moulinex-fresh-express-testissa/0218010-30999
Jos tarvitsen vain pari porkkanaa raasteeksi, käytän mainitsemaasi teräsraastinta, se on nopeampi pestä, eikä kokoamiseen mene aikaa.
Jos harrastaa monipuolisesti kokkausta ja leivontaa, kannattaa ehkä sijoittaa vähän kalliimpaan yleiskoneeseen, joka hoitaa hetkessä myös raastinhommat. - scratching
Koneellisissa raastimissa on se vika, että ne tahtovat hajoittaa raaka-aineen rakenteen tehden siitä mössöä.
Itse käytän vain vanhanaikaista raastinrautaa tai sitten vain veistä - kuten tehdessäni valkokaalisalaattia - sahaan veitsellä terä lappeellaan kaalista hyvin ohuita suikaleita. Mikään mandoliini tai juustohöylä ei tähän pysty. Viehän se jonkin verran aikaa, mutta lopputulema onkin sitten todella hyvä.
Ei kaikkea voi kiirehtiä vaan hyvään tulokseen pääsemiseen pitää nähdä vähän vaivaa - ei se kuitenkaan lopulta ole niin työlästä.
- jouku456
Perunaa lähes joka aterialla kyllä, mitään muuta ei sitten ollenkaan.
Hampurilaisen välissä tulee rehuja syötyä mutta en sitä Hese ruokaakaan kertaa kuussa enempää syö..
Kotiin en koskaan osta perunaa/makaroonia ja lihaa/kalaa kummempaa. - Vitamiinit kohilleen
Itse korvaan aina "hötön" eli perunan ja pastan (joskus riisinkin) uunijuureksilla: lantulla, porkkanalla, parsakaalilla, sipulilla, kesäkurpitsalla. En ole vielä konkurssia tehnyt.
- 19+19
Mikäli et ole tai halua olla keräilijä/viljelijä, sinun on vain vertailtava, mikä on juuri nyt kaupassasi edullisinta. Yleisesti ottaen, kaalien ja porkkanan lisäksi nyt halvimpia tuorehyllystä saatavia on perunat, palsternakat, puna/mustajuuret ym. juurekset, lehtikaali ym. kylmää kestävät vihreät vihannekset, sienet, happamat omenat, puolukat ym. marjat/hedelmät, kohta myös appelsiinit. Säilykkeet ja pakasteet eivät ole huono vaihtoehto, kunhan sokeri/suolapitoisuus ei ole tähtitieteellinen. Sesonkikasviksia voi säilöä ja pakastaa itsekin, jotta niitä saa halvalla tai jopa ilmaiseksi sillonkin kun ne ovat kalliita/vaikeasti saatavissa. Ota ruukku, multaa ja kuivattuja liotettuja herneitä/papuja/siemeniä. Tai liota pähkinöitä/siemeniä/linssejä jotka laitat siivilään muutamaksi päiväksi huuhdellen välillä. Näin sinulla on tuoreita, ravitsevia ituja ja versoja. Lähes ilmaiseksi. Satsaamalla lisävaloon tuoreita yrttejä saa keskellä talveakin, muuten yksivuotisia voi alkaa kasvattaa jo helmikuussa ikkunalaudalla.
Jos omistat edes parvekkeen, hanki NYT jämälaudanpätkiä multaa muovia ja tee oma penkki. Sinne erinäisiä syyskylvöön soveltuvia lajikkeita, kuten sipuleita, juureksia ja talvehtivia yrttejä. Ensi keväänä lisäät sinne kesäkylvöt, ja kaupoissa/metsässä ensimmäisenä saa mm.nokkosta ym. villivihaneksia, maa-artisokkaa ja parsaa.
Ensi kesänä sitten kannattaa kerätä ja säilöä talvea varten ihan hulluna, jotta on terveellistä JA halpaa kasvista seuraavaksi talveksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi982550Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302345Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen192088Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663931672- 1121547
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1621287Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2651095- 71994
- 79946
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920