Kertoisitteko leivinjauheen ja ruokasoodan eroista ja käytöstä leivonnassa noin yleisesti.
Esimerkiksi : jäin ihmettelemään yhtä reseptiä (mokkapalojen pohja), jossa käytettiin leivinjauhetta kun reseptissä oli myös yhtenä ainesosana vettä. Siinä sanottiin, että jos käyttää veden sijasta maitoa, on leivinjauhe vaihdettava ruokasoodaan. Miksiköhän?
leivinjauhe vs. ruokasooda
3
1356
Vastaukset
- nostatusaineet
Soodaa laitetaan taikinoihin, joissa on jotain hapanta (piimää, rahkaa...), muuten se maistuu helposti läpi. Hapan ainesosa auttaa siinä, että soodasta (natriumbikarbonaatti) vapautuu hiilidioksidi. Jos sitä ei tapahdu, sooda saa leipomuksen maistumaan lipeältä. Soodaa laitetaan puolet leivinjauheen määrästä. Sen voi korvata leivinjauheella, mutta leivinjauhetta ei siis kannata korvata soodalla. Leivinjauhe sekoitetaan aina kuiviin aineksiin, sooda joskus happamaan nesteeseen.
- Anonyymi
En viitsinyt tarkastaa niin soodalla kuohui yksi ruoka vähän liikaa.
- Anonyymi
Kiitos kommentista😀
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/1911304Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1221128- 48854
- 70850
Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53780Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva50725- 33692
- 60689
- 50665
- 52657