Kertoisitteko leivinjauheen ja ruokasoodan eroista ja käytöstä leivonnassa noin yleisesti.
Esimerkiksi : jäin ihmettelemään yhtä reseptiä (mokkapalojen pohja), jossa käytettiin leivinjauhetta kun reseptissä oli myös yhtenä ainesosana vettä. Siinä sanottiin, että jos käyttää veden sijasta maitoa, on leivinjauhe vaihdettava ruokasoodaan. Miksiköhän?
leivinjauhe vs. ruokasooda
3
1427
Vastaukset
- nostatusaineet
Soodaa laitetaan taikinoihin, joissa on jotain hapanta (piimää, rahkaa...), muuten se maistuu helposti läpi. Hapan ainesosa auttaa siinä, että soodasta (natriumbikarbonaatti) vapautuu hiilidioksidi. Jos sitä ei tapahdu, sooda saa leipomuksen maistumaan lipeältä. Soodaa laitetaan puolet leivinjauheen määrästä. Sen voi korvata leivinjauheella, mutta leivinjauhetta ei siis kannata korvata soodalla. Leivinjauhe sekoitetaan aina kuiviin aineksiin, sooda joskus happamaan nesteeseen.
- Anonyymi
En viitsinyt tarkastaa niin soodalla kuohui yksi ruoka vähän liikaa.
- Anonyymi
Kiitos kommentista😀
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 744286
Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti
Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans934003Surullista
Että menetit sen naisen , tosi surullista ja vielä oman tyhmyyden takia ,ymmärrän että se on masentavaa582487Muuttunut käytös
Onko kaivattusi käytös muuttunut? Tiedätkö mistä se johtuu? Haluatko kertoa, mitä tapahtui?672357Väkeä oli liikkeellä
Nyt leijutaan pilvissä. Kun eläinpuistossa oli porukkaa 😆😆 Olihan siellä kun ilmaiseksi pääsivät. Eiköhän se juuri sik412054- 1261980
- 491939
Kummallista
Oletteko koskaan ihastuneet ihmiseen, joka ei ulkonäöltään vastaa ollenkaan ihannettanne?541698- 561682
- 661592