Voi on terveellisempää kuin margariini..

karps1

Ero on huomattava voin hyväksi.

Jos margariinin syöjällä loppuu margariini tai kenkälankki, niin ei hätää, samasta rasvasta josta mergariinia tehdään valmistetaan myös kenkälankkia. Riittää kun jompaa kumpaa on kaapissa :)

http://www.makuja.fi/artikkelit/1702827/ajankohtaista/tutkijoiden-hurja-vaite-voi-on-margariinia-terveellisempaa/

41

2855

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei myöskään murhetta, sillä jos ja kun margariini joutuu käyttökieltään niin kannataa hamstarat sitä varstoon, sillä teollisen valmistumenetelmän ansiosta se säilyy pitmpään.
      Ja jos sitten loppuu niin biodiiselistä jatketta paistinpanuun, sillä ei siinä enää sitten suurtakaan eroa löydy ja löytyy sitä puuöljyäkin. Tosin autot pitää saada tankatuksi.

    • VHH-liikkuja

      Mahdoitko edes lukea artikkelin, vai onko sisälukutaitosi todella noin huono?

      Tiesitkö, että esim. maidosta saa tehtyä maalia? Myös kananmunista tehdään maalia. Pellavansiemenöljystä valmistetaan öljymaalia. Läskiä on käytetty kyllästysaineena mm. metallille ja nahalle. Läskistä on valmistettu myös saippuaa ja kynttilöitä.

      Ethän syö kananmunia, pellavansiemeniä, laardia tai juo mitään maitotuotteitakaan?

      • Margariini on lähes sama kuin kengänkiilloke tai muovi.
        Kerran kauan sitten jätin flora purkin pöydälle yöksi, niin rasvan pintaan oli muodostunut sellainen muovimainen kalvo. Siihen loppu minun margariinin käyttö.
        Olenkin lukenut, että tiettyjä osasia margariinista sulaa hyvin hitaasti pois elimistöstä, jotka juuri voi sairastuttaa.


      • karps1

        "Mahdoitko edes lukea artikkelin, vai onko sisälukutaitosi todella noin huono"

        Et ymmärtänyt pointia.. Nuo on tiedossa ja muutakin, mutta ennen käyttöä ne ovat tavallisia terveellisiä ruokia. Kun taas margariini on jo käsitelty ja kemiallisesti muutettu esim. oliiviöljystä kovetetukis rasvaksi ja siten itsessään jo syömäkelvotonta, sopii paremmin kenkälankiksi ja ihovoiteeksi.

        "– Kyseistä rasvamassaa käsitellään sen mukaisesti, mihin sitä halutaan käyttää. Siitä tehdään muun muassa kenkälankkia ja ihovoiteita – sekä terveysmargariineja ja kevytlevitteitä. Jos rasvan raaka-aine käy läpi uudelleennesteröinnin, käytetään natriummetylaattia, jolla pilkotaan tiettyjä rasvahappoja. Tämä kasvirasvojen kovettaminen tunnetaan myös hydrogenointina, jolloin margariinin säilyvyys pitenee eikä se homehdu. Tässä kovetusprosessissa margariineihin jää jäämiä nikkelistä ja alumiinista."


        Kuuluvatko nikkeli ja alumiini terveelliseen ruokavalioon?, niin THL epäsuorasti väittää suositellessaan margariineja terveysruokana, koska ilman muuta heidän pitää tuntea nuo faktat..


      • VHH-liikkuja
        peltokenkku kirjoitti:

        Margariini on lähes sama kuin kengänkiilloke tai muovi.
        Kerran kauan sitten jätin flora purkin pöydälle yöksi, niin rasvan pintaan oli muodostunut sellainen muovimainen kalvo. Siihen loppu minun margariinin käyttö.
        Olenkin lukenut, että tiettyjä osasia margariinista sulaa hyvin hitaasti pois elimistöstä, jotka juuri voi sairastuttaa.

        Koska myös kananmuna, pellavansiemenöljy ja maito muodostavat kuivuessaan kalvon, et varmasti syö niitäkään?

        Sulla on aivan väärää tietoa margariinista ;-)). Kyllähän sitä kaikkea kirjoitellaan. Jotta löytäisit sen oikean ja asiallisen tiedon, täytyy olla vähän omaa järkeä ja tietoa mukana. Ihan kaikkea kirjoitettua tekstiä ei kannata uskoa.


      • VHH-liikkuja
        karps1 kirjoitti:

        "Mahdoitko edes lukea artikkelin, vai onko sisälukutaitosi todella noin huono"

        Et ymmärtänyt pointia.. Nuo on tiedossa ja muutakin, mutta ennen käyttöä ne ovat tavallisia terveellisiä ruokia. Kun taas margariini on jo käsitelty ja kemiallisesti muutettu esim. oliiviöljystä kovetetukis rasvaksi ja siten itsessään jo syömäkelvotonta, sopii paremmin kenkälankiksi ja ihovoiteeksi.

        "– Kyseistä rasvamassaa käsitellään sen mukaisesti, mihin sitä halutaan käyttää. Siitä tehdään muun muassa kenkälankkia ja ihovoiteita – sekä terveysmargariineja ja kevytlevitteitä. Jos rasvan raaka-aine käy läpi uudelleennesteröinnin, käytetään natriummetylaattia, jolla pilkotaan tiettyjä rasvahappoja. Tämä kasvirasvojen kovettaminen tunnetaan myös hydrogenointina, jolloin margariinin säilyvyys pitenee eikä se homehdu. Tässä kovetusprosessissa margariineihin jää jäämiä nikkelistä ja alumiinista."


        Kuuluvatko nikkeli ja alumiini terveelliseen ruokavalioon?, niin THL epäsuorasti väittää suositellessaan margariineja terveysruokana, koska ilman muuta heidän pitää tuntea nuo faktat..

        Voi ristus ;-DD

        Nyt vähän kriittisyyttä mukaan. Uskotko ihan oikeasti kaiken mitä luet?


      • karps1
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Voi ristus ;-DD

        Nyt vähän kriittisyyttä mukaan. Uskotko ihan oikeasti kaiken mitä luet?

        "Uskotko ihan oikeasti kaiken mitä luet?"

        Tämä on tullut jo useammsta lähteestä, Ruotslainen lehti Aftonbladet kertoi että margariinin rasva tuodaan ulkomailta ja kuljetetaan samoissa tankeissa jossa viedään kemikaaleja ulkomaille. Esim. arseniikkia, kun myrkyt on pumpattu pois niin tankit pestään ja tilalle laitetaan rasvoja joista tehdään margariiniä. Margariinin valmistus prosessin tutkiminen on kuin sontatunkio, mitä enemmän tonkii, sitä enemmän haisee :)

        Joten tämä koskee erityisesti sinua ja kaltaisiasi "Nyt vähän kriittisyyttä mukaan."


      • VHH-liikkuja
        karps1 kirjoitti:

        "Mahdoitko edes lukea artikkelin, vai onko sisälukutaitosi todella noin huono"

        Et ymmärtänyt pointia.. Nuo on tiedossa ja muutakin, mutta ennen käyttöä ne ovat tavallisia terveellisiä ruokia. Kun taas margariini on jo käsitelty ja kemiallisesti muutettu esim. oliiviöljystä kovetetukis rasvaksi ja siten itsessään jo syömäkelvotonta, sopii paremmin kenkälankiksi ja ihovoiteeksi.

        "– Kyseistä rasvamassaa käsitellään sen mukaisesti, mihin sitä halutaan käyttää. Siitä tehdään muun muassa kenkälankkia ja ihovoiteita – sekä terveysmargariineja ja kevytlevitteitä. Jos rasvan raaka-aine käy läpi uudelleennesteröinnin, käytetään natriummetylaattia, jolla pilkotaan tiettyjä rasvahappoja. Tämä kasvirasvojen kovettaminen tunnetaan myös hydrogenointina, jolloin margariinin säilyvyys pitenee eikä se homehdu. Tässä kovetusprosessissa margariineihin jää jäämiä nikkelistä ja alumiinista."


        Kuuluvatko nikkeli ja alumiini terveelliseen ruokavalioon?, niin THL epäsuorasti väittää suositellessaan margariineja terveysruokana, koska ilman muuta heidän pitää tuntea nuo faktat..

        Voisitko laittaa nikkelin ja alumiinin määrät, kun niistä noin kovasti viitsit vaivaa nähdä. Olisi mielenkiintoista verrata niitä määriä kaikkeen muuhun...

        Ymmärrätkö, että luultavammin ainoakaan ruoaka-aine ei ole 100 % puhdasta? Myös suuresti markkinoimasi voi sisältää raskasmetalleja ja muita kemikaaleja. Ai että miten niin? Mieti mitä lehmä syö ja mistä se ruoka on peräisin.

        Oletko tietoinen, mitä hegittämäsi ilma sisältää?

        Varo vaan, myrkytyt ;-)


      • VHH-liikkuja
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Voisitko laittaa nikkelin ja alumiinin määrät, kun niistä noin kovasti viitsit vaivaa nähdä. Olisi mielenkiintoista verrata niitä määriä kaikkeen muuhun...

        Ymmärrätkö, että luultavammin ainoakaan ruoaka-aine ei ole 100 % puhdasta? Myös suuresti markkinoimasi voi sisältää raskasmetalleja ja muita kemikaaleja. Ai että miten niin? Mieti mitä lehmä syö ja mistä se ruoka on peräisin.

        Oletko tietoinen, mitä hegittämäsi ilma sisältää?

        Varo vaan, myrkytyt ;-)

        Lisätään nyt vielä, että todennäköisesti saat elimistöönsi enemmän nikkeliä ja alumiinia nenäsi kaivamisella kuin päivittäisellä margariinin syömisellä.


      • VHH-liikkuja kirjoitti:

        Voisitko laittaa nikkelin ja alumiinin määrät, kun niistä noin kovasti viitsit vaivaa nähdä. Olisi mielenkiintoista verrata niitä määriä kaikkeen muuhun...

        Ymmärrätkö, että luultavammin ainoakaan ruoaka-aine ei ole 100 % puhdasta? Myös suuresti markkinoimasi voi sisältää raskasmetalleja ja muita kemikaaleja. Ai että miten niin? Mieti mitä lehmä syö ja mistä se ruoka on peräisin.

        Oletko tietoinen, mitä hegittämäsi ilma sisältää?

        Varo vaan, myrkytyt ;-)

        "Kvaakkulille" kannattaa laittaa prosentit näkyviin, mutta helpompaaa on todeta, että meillä kun ei syödä magariinia ollenkaan niin se tekee 0 % prosenttia.

        Lehmä kun syö ruohoa ja suodattaa sen luonnonmukaisesti maidoksi niin se olikin 100 % maitoa ja kiertää tavallaan turhaan meijerin kautta. Siellä sitten poistetaan kermoja jalostettavaksi ja loppulurju värjätään sitten maidon näköiseksi, jonka rakenteista ei sitten olekkaan takeita.

        Jalasjärven paappa oli ikänsä kalastanut haukia lähijärvestä joka sitten todettiin kovin elohopea pitoisekei, niin paappa tuumasi "olisin kuallu jos en olisi syäny",


      • VHH-liikkuja kirjoitti:

        Koska myös kananmuna, pellavansiemenöljy ja maito muodostavat kuivuessaan kalvon, et varmasti syö niitäkään?

        Sulla on aivan väärää tietoa margariinista ;-)). Kyllähän sitä kaikkea kirjoitellaan. Jotta löytäisit sen oikean ja asiallisen tiedon, täytyy olla vähän omaa järkeä ja tietoa mukana. Ihan kaikkea kirjoitettua tekstiä ei kannata uskoa.

        Kyllä sitä kaikkea kirjoitellaan. Puuttuu vain että äidin maito julistetaaä epä terveelliseksi.
        Sitä ei ole vielä uskallettu tehdä.
        Vaikka lähellä on, sillä nykyisin ihmiset syötetään sairaiksi lastenkodista lähtien, niin varmistetaan lääkkeiden menekki. On se kumma, kun joidenkin on pakko puolustaa tällaista hölmöyttä.
        Korostan, ettei ihminen ole luontoa viisaampi Margariini on luonnoton tuote.
        http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=5030&sid=af5856e022653f9a90569fd65c86d9ee

        http://www.talouselama.fi/uutiset/unohda vanhat ruokasuositukset voi ja juusto ovat hyvasta/a2211172


      • VHH-liikkuja
        peltokenkku kirjoitti:

        Kyllä sitä kaikkea kirjoitellaan. Puuttuu vain että äidin maito julistetaaä epä terveelliseksi.
        Sitä ei ole vielä uskallettu tehdä.
        Vaikka lähellä on, sillä nykyisin ihmiset syötetään sairaiksi lastenkodista lähtien, niin varmistetaan lääkkeiden menekki. On se kumma, kun joidenkin on pakko puolustaa tällaista hölmöyttä.
        Korostan, ettei ihminen ole luontoa viisaampi Margariini on luonnoton tuote.
        http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=5030&sid=af5856e022653f9a90569fd65c86d9ee

        http://www.talouselama.fi/uutiset/unohda vanhat ruokasuositukset voi ja juusto ovat hyvasta/a2211172

        "Kyllä sitä kaikkea kirjoitellaan. Puuttuu vain että äidin maito julistetaaä epä terveelliseksi. Sitä ei ole vielä uskallettu tehdä."


        Onhan äidinmaitoa tutkittu, ja löytyy siitäkin vaikka mitä ympäristömyrkkyjä. Millä sen korvaisit?

        Usko nyt, ettet saa mistään täysin puhdasta ruokaa. Aina siinä on jotain muutakin mukana. Kun syöt monipuolisesti kaikkea, todennäköisyys siihen että saat jotain kemikaalia enemmän kuin suositukset sallivat on pienempi kuin silloin kun mätät suppealla ruokavaliolla sitä samaa myrkkyä samasta lähteestä.


      • karps1
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Voisitko laittaa nikkelin ja alumiinin määrät, kun niistä noin kovasti viitsit vaivaa nähdä. Olisi mielenkiintoista verrata niitä määriä kaikkeen muuhun...

        Ymmärrätkö, että luultavammin ainoakaan ruoaka-aine ei ole 100 % puhdasta? Myös suuresti markkinoimasi voi sisältää raskasmetalleja ja muita kemikaaleja. Ai että miten niin? Mieti mitä lehmä syö ja mistä se ruoka on peräisin.

        Oletko tietoinen, mitä hegittämäsi ilma sisältää?

        Varo vaan, myrkytyt ;-)

        "Myös suuresti markkinoimasi voi sisältää raskasmetalleja ja muita kemikaaleja. "

        Voi ei sisällä raskasmetalleja, lehmän maksa suodattaa ne pois. Mutta margariiniin ne tulevat valmistusprosessin aikana, samalla molekyylirakken muuttuu epäterveelliseksi ihmiselle. Ovat toisin sanoen teollisuus saastetta.

        Margariinin raskasmetalli määrät ei minua kiinnosta, kun en syö margariiniä.
        Jos syöt, niin sinuna kyllä selvittäisin ne :)


      • karps1
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Lisätään nyt vielä, että todennäköisesti saat elimistöönsi enemmän nikkeliä ja alumiinia nenäsi kaivamisella kuin päivittäisellä margariinin syömisellä.

        Lisätään vielä. ett' margariin perusrasvat ei välttämättä ole mitään oliiviöljyjä, esim. palmöljyn käyttö osana margariinin raakaineena on tavallista.

        Ihmisille on saatu uskoteltua että margariinit tarkoittaa samaa kin terveelinen, mutta tutkimukset osittaa kokonaan toiseen suuntaan.


      • VHH-liikkuja
        karps1 kirjoitti:

        "Myös suuresti markkinoimasi voi sisältää raskasmetalleja ja muita kemikaaleja. "

        Voi ei sisällä raskasmetalleja, lehmän maksa suodattaa ne pois. Mutta margariiniin ne tulevat valmistusprosessin aikana, samalla molekyylirakken muuttuu epäterveelliseksi ihmiselle. Ovat toisin sanoen teollisuus saastetta.

        Margariinin raskasmetalli määrät ei minua kiinnosta, kun en syö margariiniä.
        Jos syöt, niin sinuna kyllä selvittäisin ne :)

        "Voi ei sisällä raskasmetalleja, lehmän maksa suodattaa ne pois."

        Mihin se maksa ne suodattaa?

        Miksi äidinmaitoon kertyy raskasmetalleja mutta sinun tietosi mukaan lehmän maitoon ei?

        Muistathan, että sianrasvakarpit syövät myös paljon sisäelmiä?

        Äläkä unohda, että voikin on prosessoitu tuote.

        En käytä voita enkä margariinia. Jos laitan jotain täysjyväruisleipäni päälle, se on kylmäpuristettua kasvisöljyä.

        Kukaan ei saa itseään hengiltä syömällä margariinia. Istuminen tappaa varmemmin. Olehan harrastanut tänään suositellun minimimäärän reipasta liikuntaa?


      • VHH-liikkuja kirjoitti:

        "Kyllä sitä kaikkea kirjoitellaan. Puuttuu vain että äidin maito julistetaaä epä terveelliseksi. Sitä ei ole vielä uskallettu tehdä."


        Onhan äidinmaitoa tutkittu, ja löytyy siitäkin vaikka mitä ympäristömyrkkyjä. Millä sen korvaisit?

        Usko nyt, ettet saa mistään täysin puhdasta ruokaa. Aina siinä on jotain muutakin mukana. Kun syöt monipuolisesti kaikkea, todennäköisyys siihen että saat jotain kemikaalia enemmän kuin suositukset sallivat on pienempi kuin silloin kun mätät suppealla ruokavaliolla sitä samaa myrkkyä samasta lähteestä.

        Kyllä minä sen tiedän, että ympäristö myrkkyjä on jokapuolella.
        Karkeasti otettuna, niin paksukuoriset hedelmät ja muut kasvikset ovat turvallisempia. . Sama koskee perunaa, sillä siinä on ohut kuori.
        .
        Katselimme juuri ohjelmaa, joka käsitteli tätä aihetta, mutta en muita enään kakea.
        Joka tapauksessa samaisessa ohjelmassa väitettiin luomuruuan suojaavan 94% ympäristömyrkyistä, siis ei sekään 100%.
        Henkilökohtainen väite. Useissa tapauksissa luomuruoka on myös paremman makuista, joskin kalliimpia. Monilla paikkakunnilla onkin nykyisin organisoitu sellaisia ruokakapina porukoita, joita ostavat eväät suoraan tuottajilta, niin jää ahneet tukkuliikkeet väliin. Tuotteen tulee näin ollen huomattavasti halvemmaksi ostaa.


      • yks toinen kp
        karps1 kirjoitti:

        "Uskotko ihan oikeasti kaiken mitä luet?"

        Tämä on tullut jo useammsta lähteestä, Ruotslainen lehti Aftonbladet kertoi että margariinin rasva tuodaan ulkomailta ja kuljetetaan samoissa tankeissa jossa viedään kemikaaleja ulkomaille. Esim. arseniikkia, kun myrkyt on pumpattu pois niin tankit pestään ja tilalle laitetaan rasvoja joista tehdään margariiniä. Margariinin valmistus prosessin tutkiminen on kuin sontatunkio, mitä enemmän tonkii, sitä enemmän haisee :)

        Joten tämä koskee erityisesti sinua ja kaltaisiasi "Nyt vähän kriittisyyttä mukaan."

        niinpä niin,

        tuodaanko muuten kalaöljy noissa samoissa tankeissa. Mites muuten suomalainen rypsiöljy ? Kuljetetaanko ne ensiksi bensa-autojen tankeissa siperian läpi ja tuodaan sitten kaukomailta nesteen tankkereissa Suomeen ?


      • peltokenkku kirjoitti:

        Kyllä sitä kaikkea kirjoitellaan. Puuttuu vain että äidin maito julistetaaä epä terveelliseksi.
        Sitä ei ole vielä uskallettu tehdä.
        Vaikka lähellä on, sillä nykyisin ihmiset syötetään sairaiksi lastenkodista lähtien, niin varmistetaan lääkkeiden menekki. On se kumma, kun joidenkin on pakko puolustaa tällaista hölmöyttä.
        Korostan, ettei ihminen ole luontoa viisaampi Margariini on luonnoton tuote.
        http://www.vhh-terveysravinto.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=22&t=5030&sid=af5856e022653f9a90569fd65c86d9ee

        http://www.talouselama.fi/uutiset/unohda vanhat ruokasuositukset voi ja juusto ovat hyvasta/a2211172

        Onhan siitä jo viitteitä että äidinmaitoa pidetään haitallisena. Kohta joku keksii että pitää juottaa rypsiöljyä äideille niin saadaan imettäviä rypsiäitejä.


      • Ruokaympyrä
        kj.mattila kirjoitti:

        Onhan siitä jo viitteitä että äidinmaitoa pidetään haitallisena. Kohta joku keksii että pitää juottaa rypsiöljyä äideille niin saadaan imettäviä rypsiäitejä.

        Tarkoitatko sitä aprillipäivänä julkaistua blogikirjoitusta äidinmaidosta? :)


    • karps1

      Mihin se maksa ne suodattaa?

      Vessanpönttöön..

      "Maksan toiminta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

      Maksassa tapahtuu fagosytoosia ja ennen kaikkea vieraiden molekyylien detoksifikaatiota, eli kemiallisen rakenteen muuntamista myrkyttömämmäksi. Detoksifikaatio tapahtuu maksan solujen eli hepatosyyttien sileäpintaisessa solulimakalvostossa. Tämän jälkeen maksa erittää kyseisen aineen sappeen, josta se kulkeutuu suolen kautta ulosteen mukana ulos.

      "Äläkä unohda, että voikin on prosessoitu tuote."

      Ei prosessoitu, kun mekaanisesti maidosta erotettu.

      "En käytä voita enkä margariinia. Jos laitan jotain täysjyväruisleipäni päälle, se on kylmäpuristettua kasvisöljyä."

      No niin, tuo kuulostaa jo paremmalta, meuskaat kuitenkin margariinin puolesta..

      Sinun ruokavalio koostuu THL mukaan " Amerikasta tulleesta muoti ilmiöstä jokaa laantuu muutamassa vuodessa", näin sanoi puolikymmentä vuotta sitten THL asiantuntija TV:ssä täysjyväleivän syönnistä, ei muista henkilön nimeä nimeä..

      • VHH-liikkuja

        "No niin, tuo kuulostaa jo paremmalta, meuskaat kuitenkin margariinin puolesta.. "

        Siksi, että sillä margariinin käytöllä ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta.


      • karps1
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        "No niin, tuo kuulostaa jo paremmalta, meuskaat kuitenkin margariinin puolesta.. "

        Siksi, että sillä margariinin käytöllä ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta.

        "Siksi, että sillä margariinin käytöllä ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta."

        On tietysti merkitystä, margariini on yksi käytetyimistä jokapäiväisistä tuotteista ja pahinta on että se on suunniteltu korvaamaan voi joka on tutkimusten mukaan paljon terveellisempää. Tutkimusten perusteella voidaan laskea että viimeisen 40 vuoden aikana pelkästään THL margariini suositukset ovat johtaneet tuhansien ihmisten ennen aikaiseen sairastumiseen sydän ja verisuonitauteihin puhumattakaan höttöhiilarien syönnin esdistämisestä.


      • VHH-liikkuja
        karps1 kirjoitti:

        "Siksi, että sillä margariinin käytöllä ei ole mitään merkitystä kokonaisuuden kannalta."

        On tietysti merkitystä, margariini on yksi käytetyimistä jokapäiväisistä tuotteista ja pahinta on että se on suunniteltu korvaamaan voi joka on tutkimusten mukaan paljon terveellisempää. Tutkimusten perusteella voidaan laskea että viimeisen 40 vuoden aikana pelkästään THL margariini suositukset ovat johtaneet tuhansien ihmisten ennen aikaiseen sairastumiseen sydän ja verisuonitauteihin puhumattakaan höttöhiilarien syönnin esdistämisestä.

        Vaikka olisi yksi käytetyimmistä tuotteista, se ei ole sitä määrällisesti. Siinä on vissi ero.

        Käytäthän sinä suolaakin joka päivä. Se on taatusti vaarallisempaa liikaa käyttettynä kuin margariini. Etenkin, kun margariinissa on vähemmän transrasvoja kuin voissa. Lue vaikka paketin kyljestä, niin ei tarvitse luulla.


        Nyt järki käteen kaikki vouhottajat, asiat tärkeysjärjestykseen. Ei kannata haaskata elämäänsä moisen pikkuasian vuoksi :-)


      • Voi fakta
        VHH-liikkuja kirjoitti:

        Vaikka olisi yksi käytetyimmistä tuotteista, se ei ole sitä määrällisesti. Siinä on vissi ero.

        Käytäthän sinä suolaakin joka päivä. Se on taatusti vaarallisempaa liikaa käyttettynä kuin margariini. Etenkin, kun margariinissa on vähemmän transrasvoja kuin voissa. Lue vaikka paketin kyljestä, niin ei tarvitse luulla.


        Nyt järki käteen kaikki vouhottajat, asiat tärkeysjärjestykseen. Ei kannata haaskata elämäänsä moisen pikkuasian vuoksi :-)

        Voileipämargariini on vain yksi margariinituotteista. Sinäkin luultavasti syöt teollisuusmargariinia kouluissa tai laitoksissa tehdyissä ruuissa, leivonnaisissa jne tai ihan valmiissa eineksissä kuten karjalanpiirakoissa. Se juuri on pahempaa kuin leivänpäällysmargariini.

        Leivontamargariinia käytetään kotonakin, ei vain teollisuudessa. Teollisuus ei käytä pelkkää rypsiöljyä kovinkaan paljoa, vaan margariinia.

        http://www.rainbow.fi/tuotteet/elintarvikkeet/rasvat-ja-oljyt/rainbow-leivontamargariini-80-500-g/

        http://www.raisionkeittokirja.fi/raision-tuotteet/margariinit/sunnuntai-leivontamargariini?reid=6411204130655

        Fineli kertoo
        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=593&lang=fi

        1% - 2% on transrasvoja, siis niitä ihan oikeita ja lisäksi 44% TYYDYTTYNEITÄ rasvoja.
        "Rasvahappojen energiajakauma
        rasvahapot tyydyttyneet ******************************************** 44%
        rasvahapot trans * 1%
        rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis ******************************* 39%
        rasvahapot monityydyttymättömät ************* 13%"

        Voissa Finelin mukaan on 64% tyydyttyneitä rasvoja, joten ero ei ole niin suuri kuin anentaan ymmärtää. Margariinin rasvahapot on jo pilattu. Transrasvat taas ovat niitä luonnollisia transrasvoja, ei teollisia.

        Itse käytän siksi voita tai öljyä, en margariinia. Levitteen voi tehdä itse sekoittamalla voita ja öljyä ja rahkaa.

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=530&lang=fi


      • hp&v
        Voi fakta kirjoitti:

        Voileipämargariini on vain yksi margariinituotteista. Sinäkin luultavasti syöt teollisuusmargariinia kouluissa tai laitoksissa tehdyissä ruuissa, leivonnaisissa jne tai ihan valmiissa eineksissä kuten karjalanpiirakoissa. Se juuri on pahempaa kuin leivänpäällysmargariini.

        Leivontamargariinia käytetään kotonakin, ei vain teollisuudessa. Teollisuus ei käytä pelkkää rypsiöljyä kovinkaan paljoa, vaan margariinia.

        http://www.rainbow.fi/tuotteet/elintarvikkeet/rasvat-ja-oljyt/rainbow-leivontamargariini-80-500-g/

        http://www.raisionkeittokirja.fi/raision-tuotteet/margariinit/sunnuntai-leivontamargariini?reid=6411204130655

        Fineli kertoo
        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=593&lang=fi

        1% - 2% on transrasvoja, siis niitä ihan oikeita ja lisäksi 44% TYYDYTTYNEITÄ rasvoja.
        "Rasvahappojen energiajakauma
        rasvahapot tyydyttyneet ******************************************** 44%
        rasvahapot trans * 1%
        rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis ******************************* 39%
        rasvahapot monityydyttymättömät ************* 13%"

        Voissa Finelin mukaan on 64% tyydyttyneitä rasvoja, joten ero ei ole niin suuri kuin anentaan ymmärtää. Margariinin rasvahapot on jo pilattu. Transrasvat taas ovat niitä luonnollisia transrasvoja, ei teollisia.

        Itse käytän siksi voita tai öljyä, en margariinia. Levitteen voi tehdä itse sekoittamalla voita ja öljyä ja rahkaa.

        http://www.fineli.fi/food.php?foodid=530&lang=fi

        Teollisuusmargariinia käytetään lähinnä lehtitaikinan tekoon. Siinä on parempi rasvahappokoostumus kuin voissa. Teollisessa ruuanlaitossa käytetään kasviöljyjä eikä margariinia. Kasviöljy voi kylläkin olla kookosöljyä tai palmuöljyä.


      • äöplkijugfvgnhjmk,
        hp&v kirjoitti:

        Teollisuusmargariinia käytetään lähinnä lehtitaikinan tekoon. Siinä on parempi rasvahappokoostumus kuin voissa. Teollisessa ruuanlaitossa käytetään kasviöljyjä eikä margariinia. Kasviöljy voi kylläkin olla kookosöljyä tai palmuöljyä.

        "Teollisuusmargariinia käytetään lähinnä lehtitaikinan tekoon. Siinä on parempi rasvahappokoostumus kuin voissa."

        Juu tyydyttyneet rasvat eivät ala eltaantumaan eli hapettumaan. Juju on hyllyiässä.


    • karps1

      "Vaikka olisi yksi käytetyimmistä tuotteista, se ei ole sitä määrällisesti. Siinä on vissi ero."

      Tässä poikkeat THL linjasta aika vahvasti, he ovat varoitelleet rasvasta ja piilorasvasta. Voi oli ensimmäisiä tuotteita jonka julistivat epäterveelliseksi.
      Se taitaa olla ainoa rasva joka on korvattu kokonaan muulla rasvalla (margariinilla)

      Ainoastaan tellisista transarasvoista on varoitettu ja nyt USA:ssa kielletty kokonaan.
      Ihmeellistä että voissa oleva transava ei aiheuta oneglmia, tässä korostostuu luonnollisen ja keinotekoisen rasvan terveys ero.

      "Nyt järki käteen kaikki vouhottajat, asiat tärkeysjärjestykseen. Ei kannata haaskata elämäänsä moisen pikkuasian vuoksi :-)"

      Juuri näin, tämä oli tarkoistus sillä tämäkin palsta on perustettu vähähiilihydraattissita dieteistä keskustelua varten, mutta Puskalaiset rynni raamit kaulassa sisälle häiriköimään rakentavaa keskustelua. :)

    • Nostetaan ylös kun on täyttä asiaa.

    • Anonyymi

      Uuden tutkimuksen mukaan voi on haitallisempaa terveydelle kuin margariini.

      Tuoreessa tutkimuksessa ”Cooking oil/fat consumption and deaths from cardiometabolic diseases and other causes: prospective analysis of 521,120 individuals” seurattiin 521 120:tä henkilöä (iät 50:stä 74:ään).

      Kuva on varsin selvä https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8048052/bin/12916_2021_1961_Fig1_HTML.jpg

      ”Kaikkiaan 16 vuoden mediaaniseurannan aikana dokumentoitiin 129 328 kuolemantapausta. Voin ja margariinin saantit liittyivät suurempaan kokonaiskuolleisuuteen, kun taas rypsiöljyn ja oliiviöljyn saantit olivat yhteydessä alhaisempaan kokonaiskuolleisuuteen.”

      ”Sitä paitsi voin kulutus liittyi positiivisesti syöpäkuolleisuuteen. Voin ja margariinin korvaaminen yhtä suurella määrällä maissiöljyä, rypsiöljyä tai oliiviöljyä liittyi alhaisempaan kaikkien syiden kuolleisuuteen ja kuolleisuuteen tietyistä syistä, kuten CVD, diabetes, syöpä, hengityselinsairaus ja Alzheimerin tauti.”

      ”Johtopäätökset: Voin ja margariinin kulutus oli yhteydessä suurempaan kokonais- ja kardiometaboliseen kuolleisuuteen. Voin ja margariinin korvaaminen rypsiöljyllä, maissiöljyllä tai oliiviöljyllä liittyi pienempään kokonais- ja kardiometaboliseen kuolleisuuteen. Tuloksemme tukevat siirtymistä kiinteistä rasvoista hydratoimattomiin kasviöljyihin kardiometabolisen terveyden ja pitkäikäisyyden vuoksi.”

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8048052/

      • Anonyymi

        Netista löytyy tutkimuksia, jotka mielyttä lukijaa. Niitä on turha tänne tuoda. Vain itse kokeilemalla ja kuuntelemalla, mikä on hyväksi ja mikä ei.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Netista löytyy tutkimuksia, jotka mielyttä lukijaa. Niitä on turha tänne tuoda. Vain itse kokeilemalla ja kuuntelemalla, mikä on hyväksi ja mikä ei.

        Tuossa tutkimuksessa oli mukana siis puoli miljoonaa ihmistä.

        Sinun todellakin kannattaisi välttää voita.


    • Anonyymi

      OLET TÄYSIN VÄÄRÄSSÄ JA MYÖS TUTKIMUS ON OHITTANUT KOKONAAN SEN TOSIASIAN, ETTÄ VERISUONET JA SYDÄN KAUTTA SISÄELIMET TUKKEUTUVAT VOIN TYYDYTTYNEISTÄ KOVISTA RASVOISTA, MARGARIINISSÄ ON PALJON VÄHEMMÄN HAITTAVAIKUTKSIA JA ONGELMIA KUIN KOVASSA VOISSA, VOI NOSTAA VERENPAINETTA, ÄLÄ ANNA TÄÄLLÄ VÄÄRÄÄ TIETOA JA NUO TUTKIJAT OVAT ANTANEET TOSISIVURAITEELLISTA TIETOA IHMISILLE JA ELÄIMILLE ILMAN MITÄÄN VASTUUNTUNTOA, TUOLLAINEN SYDÄN JA VERISUONISTOA KUORMITTAVA VALHE PITÄISI KIELTÄÄ LAILLA, VOIN MYYNTI PITÄISI KIELTÄÄ LAILLA, OLIIVIÖLJYT, BECEL, FLORA JNE: OVAT PALJON PAREMPIA OIKEASTI USKOKAA, JOS HALUATTE VÄLTTYÄ TUSKILTA

      • Anonyymi

        "OLET TÄYSIN VÄÄRÄSSÄ JA MYÖS TUTKIMUS ON OHITTANUT KOKONAAN SEN TOSIASIAN, ETTÄ VERISUONET JA SYDÄN KAUTTA SISÄELIMET TUKKEUTUVAT VOIN TYYDYTTYNEISTÄ KOVISTA RASVOISTA,"

        Mitkä tutkimukset. Mainitse edes yksi.


    • Anonyymi

      Totta kai on. Aito tuote kemiallisen pommin sijaan.

    • Anonyymi

      Voita käytetään Suomessa keskimäärin vain 8,5 grammaa päivässä, joten sen merkitys kansanterveydessämme on keskimäärin vähäinen lukuunottamatta ääri-ihmisiä.

      https://statdb.luke.fi/PXWeb/pxweb/fi/LUKE/LUKE__02 Maatalous__08 Muut__02 Ravintotase/01_Elintarvikkeiden_kulutus.px/table/tableViewLayout2/

      • Anonyymi

        "Voita käytetään Suomessa keskimäärin vain 8,5 grammaa päivässä, joten sen merkitys kansanterveydessämme on keskimäärin vähäinen lukuunottamatta ääri-ihmisiä."

        Ääri-ihmisiä???


    • Anonyymi

      Voissa ei ole mitään terveellistä. Sillä ei ole mitään hyviä puolia, ellei sellaiseksi lasketa paisto-ominaisuuksia. Voin maku on nimenomaan makuasia.

      Voi ei sovi laihduttajalle sen enempää kuin mikään muukaan ylimääräinen rasva.

      • Anonyymi

        "Voissa ei ole mitään terveellistä."

        Perustuen mihin??

        Voista ei ole ikinä osoitettu terveyshaittoja.


    • Anonyymi

      K: Mikä voissa tai margariinissa on elimistölle pakollista, hyvin oleellista, terveellistä tai tarpeellista?

      V: Ei kummassakaan mikään. Kaiken tarvittavan saa pienestä määrästä kasviöljyjä.

      Kun voin kulutus Suomessa ja varsinkin Itä-Suomessa on laskenut, elinikä on noussut ja sydän- ja verisuonitauteihin liittyvät äkkikuolemat ovat radikaalisti laskeneet.

      Voita kuluu Suomessa nyt kohtuulliset 3,1 kg/v/hlö, kun sitä kului vielä vuonna 1966 yli 16 kg/v/hlö. Ruotsissa voin kulutus on vastaavana aikana pudonnut vajaasta kymmenestä kilosta noin kahteen kiloon vuodessa.

      Voi on 100 % turha tuote. Voin kova rasva on terveysvaikutuksiltaan yhtä huono kuin valkoinen jauho ja sokeri.

      • Anonyymi

        "K: Mikä voissa tai margariinissa on elimistölle pakollista, hyvin oleellista, terveellistä tai tarpeellista?"

        Pysyttele siellä mopon viritys hommissa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5046
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3317
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe