en uskalla hyppiä ykkösestä

mari6

siis en uskalla /osaa hyppiä uimahallin ykkösestä tai reunalta kun seison siis siinä reunalla mutta istuen osaan ja uskallan olen siis vitosella ja minua pelotti /nolotti kun olin nellosella. kun menimme koulun kanssa uimaan nyt kun olen vaihtanut luokkaa vitoselle ja kaiken lisäksi luokkaamme on sekotettu ja nyt perjantaina menemme koulun kanssa uimaan ja en osaa hyppiä. ja en osaa kunnolla pelastus uintia jota varmasti harjotellan tuoll .....joten mitä mä oikeen teen

4

1372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käy juttelemassa open kanssa ja kerro asiasta. Ja tosiaan, kun lähdette opettelemaan jotain, niin tärkeintä on kokeilla kaikkea. Jos osaisit jo, niin sitten ei tarvitsisi enää opetella.

      Oletettavasti pystyt kuitenkin ainakin täyden altaanmitan uimaan. Mikäli kiinnostaa ja pystyt käymään harjoittelemassa huoltajan kanssa - jos uimahallissa on siihen paikka, radoille yleensä ei saa hyppiä - niin harjoittele hyppyä jalat edellä. Tärkein on huomioida, että hypyn alussa ainakin toisen jaloista tulee olla altaan (tai telineen) reunan yli, siten että ikään kuin varpailla otat kiinni reunasta. Muuten on mahdollista liukastua.

      Kun uskallat tiputtautua veteen, niin seuraavaksi voit varovasti kokeilla, pystytkö hyppäämään miten pitkälle. Tämän kaverina harjoittele kaatoa/kaatumista joko istuaaltaan tai kyykystä veteen. Ja, jos tuota haluat kokeilla, lopuksi yhdistä kaato ja sen aikana ponnistaminen, jolloin lopputuloksen pitäisi olla pää edeltä hyppy. Tätä kannattaa kuitenkin kokeilla vain syvään veteen, eli mikäli hallissa on tasaisen matala allas, en tuota suosittele omineen opettelemaan.

      Mahdollisesti jos paikalla on jonkin uintiryhmän ohjaaja (jolla juuri nyt ei ole ryhmää), voit pyytää neuvomaan; tai vaihtoehtoisesti voit kysyä uimahallin valvojalta, voisiko hän opettaa sinua hyppäämään. (Riippuu vähän valvojasta - osa ei mielellään liiku valvojan kopista, osa on entisiä uimaopettajia, valmentajia tai uimareita, jotka varmasti mielellään auttavat. Tuota ei tiedä, ennen kuin rohkeasti käy kysymässä.)

      Ja ne harvat oikeasti vaikeat paikat pää edeltä hypätessä: Pään pitää ilmassa olla alaspäin. Jos pää on ylhäällä, lantio ja jalat tippuvat. Tällöin lopputulos on joko jalat edellä hyppy tai mahalätsi. Tätä voi harjoitella ihan altaan laidalta (niin matalalta kuin mahdollista, mutta ei kuitenkaan poikittain altaan sivulta) kaatumalla kyykyssä veteen - ja muistamalla, että pidät leuan kiinni rinnassa. Sitten heti kun olet vedessä, voi nostaa päätää, jotta et tee vedessä volttia tai lähde sukeltamaan syvemmälle.

      Toinen hieman hankala kohta on käsien käyttö: Kun pidät kädet vartalon edessä, kädet ottavat vastaan veteen menon, jolloin vesi ei iske päähän. Pään tietysti täytyy tällöin olla käsien välissä, siten että puristat käsillä (hauiksilla) korvia. Koska leuka on rinnassa, niin huomaathan, että kädet eivät osoita suoraan eteenpäin, vaan ikään kuin roikkuvat kohti vettä.

    • Niuvaniemen Tartsan

      Niin ja sit jos se vesi ei tunnu kädessä niin voi olla ettei siinä altaassa ole vettä. Tarkista ennen uutta yritystä.

    • Toivotonta on

      Eipä tuossa ole juuri mitään tehtävissä. Olet tuomittu syrjäytymään elämässäsi etkä koskaan saa poikaystävää. Masennushan siitä seuraa ja sosialiturvalla sinutkin pitää elättää.

    • aloita pienestä

      Katso netistä paikkakuntasi uimaseuran yhteystiedot ja kysele uintiopetusta. Varmaan löytyy jotain. Myös uimahallin valvojalta voi tiedustella asiasta. Uintitaidosta ei kannata ottaa stressiä, koska uimaan ja sukeltamaan voi opetella ihan minkä ikäisenä vain. Paras on aloittaa se opettelu heti. Hyppääminen on jo haastavampaa, mutta voi aloittaa ihan siit äuima-altaan reunalta.

      Opit varmaan kaiken sen mitä pitääkin, kun aloitat pienestä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5289
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1562
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      191
      1449
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe