Hirvenjauhelihan valmistus?

Ensikertalainen

Kertokaas asiantuntijat miten hirvenjauheliha kannattaa valmistaa? En ole mikään hyvä kokki enkä ole aiemmin hirvenjauhelihasta tehnyt mitään. Pullia ja pihvejä ajattelin... mutta miten kannattaa maustaa ja tuleeko sekaan jotain muuta?

Kiitti etukäteen.

7

14019

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hirvestäjä

      Hirvijauheliha on erittäin maukasta sellaisenaan. Tilkka öljyä paistinpannuun ja ruskistus. Suolaa sekaan ja on valmista syödä sellaisenaan. Ruskistetua hirvijauhelihaa voi käyttää munakkaissa, piirakoissa, tehdä erillaisia kastikkeita, laittaa uuniin perunan tai makaroonin kanssa. Rasvaa en kovin paljon lisäisi sillä hirvijauheliha ei sitä kaipaa. Jauhelihapihveihin voisi lisätä kermaa ja/tai juustoa. Tuorejuusto tai juustoraaste käyvät molemmat. Jos pidät enemmän sianlihan mausta kuin hirvenmausta niin voit lisätä possujauhelihaa, minä en lisää. Perus lihapullareseptit käyvät hirvelle hyvin, mausteita itse käytän vähemmän. Viherpippuri ja katajanmarja sopivat hirvelle, myös sienet ja marjat ovat hyviä lisäkkeitä hirvelle.

      Viimeisenä vinkkinä hirvijauhelihanteosta se että liha kannattaa pakastaa paloina ja jauhaa pakastuksen jälkeen puolijäisenä. Kalvot jauhautuvat hyvin ja nestehävikki lähes olematon.

    • Mössääjä

      Vuosittain syksyllä tulee hirvenlihaa 20 kg ± jotakin. Vähempiarvoiset lihat niistä pilkotaan surutta myllyyn. Luut kalutaan (ennen liemeksi keittämistä) varsin puhtaiksi ja nuokin pikku lihanroippeet pääsevät myllyyn. Jauheliha suoraan sopivankokoisiin annospusseihin, pussit joksikin aikaa 0-lämpötilaan ja sitten pakastimeeseen.

      Myllynä käsin väännällettävä Porkert nro 8, Tšekinmaan metalliteollisuuden uljas tuote! Löytyi Helsingin Itäkeskuksen Stockmannilta muutama vuosi sitten. Edellinen Porkert nro 5 pääsi mökille haukipullien väännäntiä varten.
      http://www.porkert.cz/vyrobky/maso_5_8_10.htm

      Ja tuota hirven jauhelihaa meillä käytetään ihan naudan jauhelihan tapaan lihapulliin, murekkeisiin, pastan kastikkeisiin jne. Satunnaisesti saatetaan joskus harvoin panna kaupasta valmiina ostettua possun jauhelihaa joukkoon.

      • braun

        no ostappa kaupasta braunin sähkönen lihamylly hintakin on noin puolentoista sadan luokkaa,meneepä kätevästi lihat jauheeksi,eihän silä käsi pelillä jaksa nuohota alkaa käsiki puutuun ko potka palasia jauhaa. myllyyn tulee useampi terä mukana ja se on hyvä


    • Kotikokki

      Hirvipullat

      400 g hirvijauhelihaa
      1 dl kermaa
      1 viipale vaaleaa leipää
      1 sipuli
      1 tl suolaa ja pippuria
      ruokaöljyä paistamiseen

      Murenna leivän sisus likoamaan kermaan.
      Silppua sipuli ja kuulota öljyssä.
      Sekoita kaikki ainekset keskenään.
      Muotoile öljytyin käsin lihapullat.
      Paista kypsäksi.

      • Ensikertalainen

        Onnistui erinomaisesti, laitoin ehkä mausteita ja kermaa hivenen enemmän ja vaalean leivän korvasin korppujauhoilla.Osan paistoin pihveiksi pienemmän vaivan vuoksi. Tarjoilin pottumuusin ja puolukkahillon kera, slurps :)


    • Kari

      Muistuttaisin sua, kun alat kokkailemaan sitä hirven jauhelihaa valmiiksi, niin älä laita muuta jauhelihaa esim. sikaa sekaan. Hirvipulliin ja lihamakaronilaatikkoon ym. kun kerran pääsee käsiksi, niin mikään muu ei tahdo enään sen jälkeen kelvata. Meillä jauhetaan lihat hyvin siivottuina ihan tavallisella yleiskoneen lihamyllyllä ensin harvemman, sitten taajemman "levyn" läpi puristettuna. Noin kahden kuukauden tarpeen voi pakastaa kerralla, niin pääseen helpommalla. Purista jauheliha tiiviiksi ennen pakastamista, ja painele ilma pois rasioiden nurkista. HUOM! Muista myös ensin oppia erottamaan arvoliha, esim. fileet ym. tavallisesta jauheliha-aineksesta. Meillä se opittiin vasta monta vuotta liian myöhään.

    • aqua

      Voit käytää hirvenjauhelihaa ihan samalla tavalla kuin sika-nautaakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      942
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      731
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      667
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      645
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      624
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      588
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe