Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Teknologian varaan jättäytyminen

luolamies

Kautta aikojen ihmisten teknologia on jatkuvasti kehittynyt. Koko ajan ollaan yhä enemmän ja enemmän riippuvaisia sähköstä. Niin miten sitten ihmisille käy, jos tulee esim. iso luonnonmullistus tai energiapula ettei sähköä enää saa?

Voisin kyllä itse alustavasti arvioida, että ainakin suomessa alle 10% ihmisistä saattaisi selvitä hengissä. Maaseudulla ihmiset ehkä pärjäisivät paremmin, kun he saisivat ruokaa lähimetsästä ja kalastamalla. Suurissa kaupungeissa ruokaa ei oikein saisi mistään.
Olen sitä mieltä ettei ihmisten kannattaisi jättäytyä nykyteknologian varaan.

18

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haiskahtaa

      Palstalla todennäköisesti kuhisee älykköjä, jotka alistaisivat mielellään kaiken elämän teknillistieteellistaloudellisen tulen valtaan saatana.

    • Jepppp

      Jos tulee niin iso luonnonmullistus että sähköverkko romahtaa niin sitä ei saa takaisin esim. kuukauden sisällä, niin 90 prosenttia suomalaisista on kuolut jo siinä mullistuksessa.

    • Elämme toivossa

      Voimakas emp- tai gammapulssi saataisi olla parasta, mitä maapallolle on pitkään aikaan sattunut. Ainakin se olennaisesti harventaisi turhaa joukkoa.

      • Neuvoja 2013

        Jos olet noin huolestunut turhista ylimääräisistä ihmisistä niin köyttähän saa kaupasta ja sopivia oksia tai parruja varmaan löytyy kun etsit.


      • Et kai sinä
        Neuvoja 2013 kirjoitti:

        Jos olet noin huolestunut turhista ylimääräisistä ihmisistä niin köyttähän saa kaupasta ja sopivia oksia tai parruja varmaan löytyy kun etsit.

        kehota toista syyllistymään rikokseen, hirttämään ihmisiä? Olet pöljempi kuin 99% maailman ihmisistä keskimäärin. Kuulut psykopaattien arvostettuun joukkoon. Samaan jossa jo ennestään on Kim Jong-Un, Idi Amin, Adolf Hitler, Josip Stalin jne monen muun kuuluisuuden kera. Eivät hekään itse, vaan teettivät hommat muilla. Ja niitä muitahan sitten riittää...


    • turhaa synkistelyä

      Ei varmaan kannattaisi, mutta ei ole oikein vaihtoehtoja ennen tulevaisuuden teknologiaa. Ei se sähkönsaanti vaadi tulevaisuudessa ydinvoimaloita, kun tekniikka kehittyy. Nytkään ei jää täysin ilman sähköä, kun hankkii aurinkopaneeleita eivät ole enää kalliita.

      • Eipä niillä

        paneeleilla näillä leveysasteilla paljon pirttiä lämmitetä.


      • kehitys kehittyy
        Eipä niillä kirjoitti:

        paneeleilla näillä leveysasteilla paljon pirttiä lämmitetä.

        Niinhän sitä luulisi. No, eihän se ole edes ainoa vaihtoehto. On jo olemassa 0 energia taloja jotka tuottavat jopa enemmän sähköä kuin kuluttavat ja voisivat vaikka myydä sitä muillekin.


      • Se mitä kesällä
        kehitys kehittyy kirjoitti:

        Niinhän sitä luulisi. No, eihän se ole edes ainoa vaihtoehto. On jo olemassa 0 energia taloja jotka tuottavat jopa enemmän sähköä kuin kuluttavat ja voisivat vaikka myydä sitä muillekin.

        saat myytyä ei paljon lämmitä talvella kun on 40 astetta pakkasta paukkumassa nurkissa ja linjat katki...


      • synkistelijä pro
        Se mitä kesällä kirjoitti:

        saat myytyä ei paljon lämmitä talvella kun on 40 astetta pakkasta paukkumassa nurkissa ja linjat katki...

        Housuissas on 40 pakkasta.


      • Siperia opettaa
        synkistelijä pro kirjoitti:

        Housuissas on 40 pakkasta.

        mutta lapissakin voit harjoitella. Luota vaan lapsi teknologiaan ja tulee äkkiä vilu.


      • älkää poratko
        Siperia opettaa kirjoitti:

        mutta lapissakin voit harjoitella. Luota vaan lapsi teknologiaan ja tulee äkkiä vilu.

        Lappi ei ole ihmiselämälle sopiva. Pois vaan sieltä.


    • pateneiskis

      Tätä samaahan ne muutamat sanoivat jo kun tuli keksittiin. Vielä vaarallisempi oli pyörä, koska sen varaan jääminen se vasta vaarallista oli. Tulee sitä sähköä töpselistä Suomessa hyvinkin vakaasti, toista on Amerikassa, missä infrakin on kapitalistin varassa.

    • Talonnainen

      Just siksi on vaarallista uskoa teknologiaan koska luonto on voimakkaampi ihmisen kekseliäisyyttä, tekopyhyttä ja puheita vailla tekoja. On olllut aina ja taitaa olla ikuisesti kans kansantulevaisuudessa.
      Muutenhan kaikki ihmeet ois ajat sitten jo ratkastu.
      Eikä ois mitään virikkeitä uusavuttomille osaajaksi koulutetuille mitään aikaan
      saamattomille palkkansa eteen saatavaksi.

    • Jyy354

      "miten sitten ihmisille käy, jos tulee esim. iso luonnonmullistus tai energiapula ettei sähköä enää saa?"

      Sähköverkko ja tuotanto pitää levittää laajalle alueelle, että kun yksi järjestelmä kaatuu, muut ottavat ohjat.

      • Se on siitä kumma

        tuo sähköverkko että kun yksi osa kaatuu, niin muut ylikuormittuu ja lopulta pimenee koko verkko. Sitten se vasta hauskaa on kun on puoli valtakuntaa ilman sähköä.


    • Jos haluaa tämänkin asian ensi töikseen yhdistää maailman väestöongelmaan, olisi varmaan jalointa aloittaa ongelman ratkaisu omasta itsestään.

      Sähköverkko on haavoittuvaisin maaseudulla, jossa toisaalta on keinot tulla toimeen sähköittä pitempään kuin kaupungissa. Koko sähköjärjestelmän romahtaminen useammaksi päiväksi aiheuttaisi toki vakavan kansallisen kriisin. Arvelen, että hyvinkin vaikeista tilanteista selvittäisiin muodostamalla jäljelle jääneen verkosta paikallisia verkkoja. Sähkön yksityinen käyttö olisi tietenkin erittäin ankarasti säännösteltyä.

      Sähkö tosin ei olisi ainoa ongelma. Miten lienisi kaukolämmön laita talviaikaan? Silloinhan elintarvikkeiden säilyttäminen olisi suhteellisen sujuvaa, mutta kaupungit kylmenisivät melko nopeasti. Missä tilanteessa taas vesihuolto pettäisi?

      Minun näkemykseni on, että maaseudulla pärjältäisiin etenkin, jos talossa on tulisijoja ja vajassa puuta. Kaupungeissa ollaan ehkä liian riippuvaisia. Väitän myös, että kovapintainen kaupunkilainenkin pärjäilisi ainakin seuraavaan kesään asti. Sen sijaan teknokulttuurin äkillinen romahtamisen aiheuttamat psyykkiset reaktiot voisivat olla kiinnostavaa tutkailtavaa. New Yorkia kohdanneesta sähkökatkostahan liikkuu urbaanilegenda, jonka mukaan synnytyslaitoksilla oli ruuhkaa 9 kuukautta sähkökatkon jälkeen. Ehkä moinen kriisi herättäisi meissä ihmisen... ainakin jos ruokaa ja lämpöä olisi saatavissa edes välttävästi.

      • katastroofi

        Viimeksi kun oli pitempi sähkökatko jouduin melkein tekemään jotain hyödyllistä ajankuluksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe