Perunamuusi.

täpä

Kokeileppa tätä:

Tee perunamuusia ja laita sekaan loraus, Greme Bonjour valkosipulikermaa.
saat maukkaan maistuvan muusin.

8

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mä teen muussit aina sauvasekottimella kasvimaitoon, oikein namia, etenkin jos saa vielä lisäksi seitanin/kasvisten mausteista lientä tai vaikka linssikastiketta

    • simppeliikaipaanniin

      Ensimmäinen virheesi on käyttää sauvasekoitinta muussin tekoon - tuloksena on liisteriä, jota voi sitten käyttää vaikka tapettien kiinnittämiseen.

      Kunnon kuohkean muussin teko lähtee ensin perunoiden valinnasta - jauhoista lajiketta sen olla pitää. Pese, kuori ja paloittele (näin näet mahdoliset piilevät viat perunassa) perunat. Laita perunalohkot runsaasti suolattuun kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi (mieluummin vähän yli). Valuta vedet pois ja samalla laita riittävä määrä maitoa kuumenemaan (noin puoli litraa varmaan riittää - kaikkea ei ole tarvis käyttää). Maidon kuumentuessa muussaa perunat todella hienoksi. Kun perunat on muussattu ja maito on kuumaa niin lisää maitoa vähitellen perunoiden joukkoon voimakkaasti seosta sekoittaen esim. haarukalla tavoitteena kuohkea muussi. Kun massa on sopivaa mielestäsi niin lisää joukkoon voita (aluksi vähän ja lisää määrää tarvittaessa) ja suolaa ja pippuria. Maista aina välillä muussia ja jos se tuntuu tarvitsevan lisää voita, suolaa tai pippuria niin lisää niitä varovaisesti ja sekoita hyvin joukkoon.

      Hyvä muussi ei tarvitse mitään koneellista sekoittamista (yleensä tekee siitä lähinnä liisteriä) vaan pelkkä käsin vatkaaminen esim. haarukan avulla riittää hyvin saamaan kuohkean rakenteen. Muussia voi toki maustaa eri tavoin, mutta kokemuksesta voin sanoa, että simppelein on yleensä paras maultaan.

      Muussin oheen pinnaltaan rapeaksi paistettua ryynäriä ja avot - ei parempaa voisi ollakaan.

      • Kulinaristikokki

        Juuh, tuolla ohjeella meidänkin muussi syntyy. Lisäyksenä, että jos teen muussin poronkäristykselle, lisään muussiin hienonnettua sipulia. Maito on luomutäysmaitoa ja tietysti voita pitää olla. :)

        Mitään lisäaineilla ympättyjä "ruokakermoja" en suostu käyttämään niin kauan, kun aitoa kermaa on saatavilla kaupasta. Muussi ei kermaa kaipaa - vain maitoa ja voita.


      • Ei tuu koskaan liisteriä, kun maitoa on tarpeeksi ;) Sen sijaan tulee aivan ihanaa vaahtoa, jota mikään kokkaremuusi ei voi voittaa


      • Oppi koulusta

        Jos haluaa perunoiden pehmentyvän perusteellisesti, kannattaa suola lisätä vasta aivan loppuvaiheessa.


      • Kulinaristikokki
        tulikirahvi kirjoitti:

        Ei tuu koskaan liisteriä, kun maitoa on tarpeeksi ;) Sen sijaan tulee aivan ihanaa vaahtoa, jota mikään kokkaremuusi ei voi voittaa

        Oikealla perunalajikkeella ja perunasurvimella ei synny kokkareita. Tarkastele kaupassa, mikä peruna sopii muussiin. :)

        simppeliikaipaanniin on oikeassa, muussin tekoon ei pidä käyttää sauvasekoitinta. Perunamuussin ei kuulu olla "vaahtoa".


      • Kulinaristikokki kirjoitti:

        Oikealla perunalajikkeella ja perunasurvimella ei synny kokkareita. Tarkastele kaupassa, mikä peruna sopii muussiin. :)

        simppeliikaipaanniin on oikeassa, muussin tekoon ei pidä käyttää sauvasekoitinta. Perunamuussin ei kuulu olla "vaahtoa".

        No, mun mielestä perunamuussin kuuluu olla vaahtoa :D Ehkäpä pitäisi alkaa kutsua sitä perunavaahdoksi...


    • baakari

      itse keitän perunat ilman suolaa, sitten pikkasen muusan perunat, maustan suolalla, aromatilla, pippurilla, voinokareella ja pari kananmunaa. sitten käytän sähkövatkainta ja lisään lämmintä maitoa pikkasen kerrallaan. ei tuli liisteriä ja ei saa vatkata liikaa, vain sen verran että ei oo paakkuja kerta en niitä halua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      171
      3458
    2. Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä

      En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m
      Ikävä
      81
      1459
    3. Miksi ihmeessä?

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
      Ateismi
      25
      1229
    4. Ootko huomannut miten

      pursuat joka puolelta. Sille joka luulee itsestään liikoja 🫵🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      158
      1202
    5. Pitääkö penkeillä hypätä Martina?

      Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      978
    6. Kerropa ESA miten kävi tuomioiden

      Osaako ESA kertoa miten haukkumasi kunnanhallituksen kävi.
      Puolanka
      35
      961
    7. Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek

      Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut
      Maailman menoa
      16
      923
    8. Kuinka kauan

      Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?
      Ikävä
      57
      822
    9. Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä

      Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk
      Maailman menoa
      85
      751
    10. Se olisi ihan

      Napinpainalluksen päässä. Ei vaatisi paljon
      Ikävä
      62
      735
    Aihe