Kokeileppa tätä:
Tee perunamuusia ja laita sekaan loraus, Greme Bonjour valkosipulikermaa.
saat maukkaan maistuvan muusin.
Perunamuusi.
8
372
Vastaukset
Mä teen muussit aina sauvasekottimella kasvimaitoon, oikein namia, etenkin jos saa vielä lisäksi seitanin/kasvisten mausteista lientä tai vaikka linssikastiketta
- simppeliikaipaanniin
Ensimmäinen virheesi on käyttää sauvasekoitinta muussin tekoon - tuloksena on liisteriä, jota voi sitten käyttää vaikka tapettien kiinnittämiseen.
Kunnon kuohkean muussin teko lähtee ensin perunoiden valinnasta - jauhoista lajiketta sen olla pitää. Pese, kuori ja paloittele (näin näet mahdoliset piilevät viat perunassa) perunat. Laita perunalohkot runsaasti suolattuun kiehuvaan veteen ja keitä kypsiksi (mieluummin vähän yli). Valuta vedet pois ja samalla laita riittävä määrä maitoa kuumenemaan (noin puoli litraa varmaan riittää - kaikkea ei ole tarvis käyttää). Maidon kuumentuessa muussaa perunat todella hienoksi. Kun perunat on muussattu ja maito on kuumaa niin lisää maitoa vähitellen perunoiden joukkoon voimakkaasti seosta sekoittaen esim. haarukalla tavoitteena kuohkea muussi. Kun massa on sopivaa mielestäsi niin lisää joukkoon voita (aluksi vähän ja lisää määrää tarvittaessa) ja suolaa ja pippuria. Maista aina välillä muussia ja jos se tuntuu tarvitsevan lisää voita, suolaa tai pippuria niin lisää niitä varovaisesti ja sekoita hyvin joukkoon.
Hyvä muussi ei tarvitse mitään koneellista sekoittamista (yleensä tekee siitä lähinnä liisteriä) vaan pelkkä käsin vatkaaminen esim. haarukan avulla riittää hyvin saamaan kuohkean rakenteen. Muussia voi toki maustaa eri tavoin, mutta kokemuksesta voin sanoa, että simppelein on yleensä paras maultaan.
Muussin oheen pinnaltaan rapeaksi paistettua ryynäriä ja avot - ei parempaa voisi ollakaan.- Kulinaristikokki
Juuh, tuolla ohjeella meidänkin muussi syntyy. Lisäyksenä, että jos teen muussin poronkäristykselle, lisään muussiin hienonnettua sipulia. Maito on luomutäysmaitoa ja tietysti voita pitää olla. :)
Mitään lisäaineilla ympättyjä "ruokakermoja" en suostu käyttämään niin kauan, kun aitoa kermaa on saatavilla kaupasta. Muussi ei kermaa kaipaa - vain maitoa ja voita. Ei tuu koskaan liisteriä, kun maitoa on tarpeeksi ;) Sen sijaan tulee aivan ihanaa vaahtoa, jota mikään kokkaremuusi ei voi voittaa
- Oppi koulusta
Jos haluaa perunoiden pehmentyvän perusteellisesti, kannattaa suola lisätä vasta aivan loppuvaiheessa.
- Kulinaristikokki
tulikirahvi kirjoitti:
Ei tuu koskaan liisteriä, kun maitoa on tarpeeksi ;) Sen sijaan tulee aivan ihanaa vaahtoa, jota mikään kokkaremuusi ei voi voittaa
Oikealla perunalajikkeella ja perunasurvimella ei synny kokkareita. Tarkastele kaupassa, mikä peruna sopii muussiin. :)
simppeliikaipaanniin on oikeassa, muussin tekoon ei pidä käyttää sauvasekoitinta. Perunamuussin ei kuulu olla "vaahtoa". Kulinaristikokki kirjoitti:
Oikealla perunalajikkeella ja perunasurvimella ei synny kokkareita. Tarkastele kaupassa, mikä peruna sopii muussiin. :)
simppeliikaipaanniin on oikeassa, muussin tekoon ei pidä käyttää sauvasekoitinta. Perunamuussin ei kuulu olla "vaahtoa".No, mun mielestä perunamuussin kuuluu olla vaahtoa :D Ehkäpä pitäisi alkaa kutsua sitä perunavaahdoksi...
- baakari
itse keitän perunat ilman suolaa, sitten pikkasen muusan perunat, maustan suolalla, aromatilla, pippurilla, voinokareella ja pari kananmunaa. sitten käytän sähkövatkainta ja lisään lämmintä maitoa pikkasen kerrallaan. ei tuli liisteriä ja ei saa vatkata liikaa, vain sen verran että ei oo paakkuja kerta en niitä halua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713458
Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m811459Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251229- 1581202
Pitääkö penkeillä hypätä Martina?
Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit192978- 35961
Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut16923Kuinka kauan
Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?57822Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä
Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk85751- 62735