jänispaisti

pupuparka

Onko kukaan tehdyt jänispaistia ? Hyvät neuvot olisivat tarpeen. Kiitos !

13

7123

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eipä ole näkynyt

      enää pitkään aikaan jäniksiä, rusakoita kylläkin.

      • metsästäjä ja kokki

        Sama olio miksi saivarrella asioista?


    • peruspata

      Jänispaisti nyt ei juuri eroa muiden paistien teosta. Kypsäksi on pupu saatava ja parhaiten se käy valurautapadassa. Irroita kintut ja leikkaa irti myös kyljet kylkiluineen. Katkaise selkäranka siitä 6-7 kylkiluiden välistä ja näin sinulla pataan sopivasti paloiteltu jänö. Sipulia, porkkanaa pataan ja lihalientä jänispalat tietysti myöskin ruskistuksen jälkeen. Pata uuniin ja kypsennetään kunnolla. Liemestä tehdään sitten kunnon kermakastike, itse maustan sen aina herukkahillolla . Lihat voi irrottaa luista, ennen tarjolle panoa.

      • metsästäjä ja kokki

        Jänis on aika kuivaa, itse laitan pekonia mukaan makua ja mehevyyttä antamaan.
        Voi olla savustettua tai kastikelihaa (kylkeä) , pippuria myös mukaan.
        Leivinuunissa tulee saviastiassa paras tulos, mutta on käytetty myös metallipataa eikä kukaan ole moittinut lopputulosta. Mieto lämpö a pitkä haudutusaika takaavat hyvän tuloksen.


    • nurtsin kokki

      Ei missään tapauksessa valurautapataa, koska jänis maistuu jo luonnostaan raudalta (vereltä) ja padasta tarttuva rauta vain korostaa pahaa makua.

      Savipata on ainoa oikea väline jäniksen valmistukseen. Ei turhia vihanneksia vaan hyvät maut pataan jo valmistusvaiheessa: paloiteltu jänis, pari dl metsäsieniä, pari sipulia, 1 dl puna- tai mustaherukkahilloa, 2 rkl dijon-sinappia, 2-3 tl merisuolaa, rouhittua mustapippuria, muutama katajanmarja, pari oksaa rosmariinia ja 200-300 g voita. Nesteeksi aitoa ranskalaista siideriä, esim. Ecusson (ei mitään golden cap esanssisotkua)

      Kansi päälle ja uuniin pariksi tunniksi kunnes luut irtoavat. Paistoliemen voi siivilöidä ja suurustaa kastikkeeksi jos haluaa. Isoon pataan mahtuvat perunatkin mukaan, hyvin pestyt kiinteät perunat halki ja tunti padassa. Tai sitten omaan vuokaan lohkoina, vähän öljyä, suolaa ja timjamia pintaan ja vaaleanruskeiksi eli n. 40-50 min. uunissa

    • olipa hauska juttu

      Mitenkä se jänis muka vereltä maistuu sen enempää, kuin muukaan liha ?.
      Saman lailla siitä veret poistetaan ja sitä riiputetaan kuin muutakin lihaa.
      Vai teetkö jänikset ihan suolistamatta ?

      • maku

        Jäniksen liha todellakin maistuu vereltä. Lisäksi se on hyvin kuivaa ja vähärasvaista, joten sen valmistaminen vaatii taitoa. Jos et maista tuota verenmakua, niin kannattaa harjoittaa makuaistia. JA jos et maista eri eläinten lihoissa eroja, niin onnea vaan valitsemallasi uralla..


      • metsästäjä ja kokki
        maku kirjoitti:

        Jäniksen liha todellakin maistuu vereltä. Lisäksi se on hyvin kuivaa ja vähärasvaista, joten sen valmistaminen vaatii taitoa. Jos et maista tuota verenmakua, niin kannattaa harjoittaa makuaistia. JA jos et maista eri eläinten lihoissa eroja, niin onnea vaan valitsemallasi uralla..

        Ei se ole verenmakua vaan riistan ominaismaku, sitä voi lieventää liottamalla jänistä maidossa tai kaljassa. Kaikki eivät siitä pidä, sitä voi peittää myös mausteilla, katajanmarjoilla, rosmariinilla ja pippurilla.
        Savupalviliha sopii myös aika kuivan jäniksen paistokaveriksi tai ihan peruskylkipalat.


    • olihan taas mielipid

      Ei maistu jänis vereltä, jäniksessä on itsessään voimakas maku, mutta veren kanssa sillä ei ole mitään yhtäläisyyttä. Että harjoita vain ihan itse sitä makuaaistiasi.

    • Pupun pitää maistua

      riistalle eikä millekkään sekahedelmä keitolle.Miksi aina pitää liharuokiin mättää kaiken maailman mausteita eittei lihan oma makua tunne.

    • ajokoiramies

      Minä kyllä ammun aina jänikset ihan itse.

    • jänistäjouluksi

      No sanokaa nyt, miten valmistan lahjaksi saamani hyvin esivalmistetun jäniksen jouluateriaksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe