Onko kukaan tehdyt jänispaistia ? Hyvät neuvot olisivat tarpeen. Kiitos !
jänispaisti
13
7123
Vastaukset
- eipä ole näkynyt
enää pitkään aikaan jäniksiä, rusakoita kylläkin.
- metsästäjä ja kokki
Sama olio miksi saivarrella asioista?
- peruspata
Jänispaisti nyt ei juuri eroa muiden paistien teosta. Kypsäksi on pupu saatava ja parhaiten se käy valurautapadassa. Irroita kintut ja leikkaa irti myös kyljet kylkiluineen. Katkaise selkäranka siitä 6-7 kylkiluiden välistä ja näin sinulla pataan sopivasti paloiteltu jänö. Sipulia, porkkanaa pataan ja lihalientä jänispalat tietysti myöskin ruskistuksen jälkeen. Pata uuniin ja kypsennetään kunnolla. Liemestä tehdään sitten kunnon kermakastike, itse maustan sen aina herukkahillolla . Lihat voi irrottaa luista, ennen tarjolle panoa.
- metsästäjä ja kokki
Jänis on aika kuivaa, itse laitan pekonia mukaan makua ja mehevyyttä antamaan.
Voi olla savustettua tai kastikelihaa (kylkeä) , pippuria myös mukaan.
Leivinuunissa tulee saviastiassa paras tulos, mutta on käytetty myös metallipataa eikä kukaan ole moittinut lopputulosta. Mieto lämpö a pitkä haudutusaika takaavat hyvän tuloksen.
- nurtsin kokki
Ei missään tapauksessa valurautapataa, koska jänis maistuu jo luonnostaan raudalta (vereltä) ja padasta tarttuva rauta vain korostaa pahaa makua.
Savipata on ainoa oikea väline jäniksen valmistukseen. Ei turhia vihanneksia vaan hyvät maut pataan jo valmistusvaiheessa: paloiteltu jänis, pari dl metsäsieniä, pari sipulia, 1 dl puna- tai mustaherukkahilloa, 2 rkl dijon-sinappia, 2-3 tl merisuolaa, rouhittua mustapippuria, muutama katajanmarja, pari oksaa rosmariinia ja 200-300 g voita. Nesteeksi aitoa ranskalaista siideriä, esim. Ecusson (ei mitään golden cap esanssisotkua)
Kansi päälle ja uuniin pariksi tunniksi kunnes luut irtoavat. Paistoliemen voi siivilöidä ja suurustaa kastikkeeksi jos haluaa. Isoon pataan mahtuvat perunatkin mukaan, hyvin pestyt kiinteät perunat halki ja tunti padassa. Tai sitten omaan vuokaan lohkoina, vähän öljyä, suolaa ja timjamia pintaan ja vaaleanruskeiksi eli n. 40-50 min. uunissa - olipa hauska juttu
Mitenkä se jänis muka vereltä maistuu sen enempää, kuin muukaan liha ?.
Saman lailla siitä veret poistetaan ja sitä riiputetaan kuin muutakin lihaa.
Vai teetkö jänikset ihan suolistamatta ?- maku
Jäniksen liha todellakin maistuu vereltä. Lisäksi se on hyvin kuivaa ja vähärasvaista, joten sen valmistaminen vaatii taitoa. Jos et maista tuota verenmakua, niin kannattaa harjoittaa makuaistia. JA jos et maista eri eläinten lihoissa eroja, niin onnea vaan valitsemallasi uralla..
- metsästäjä ja kokki
maku kirjoitti:
Jäniksen liha todellakin maistuu vereltä. Lisäksi se on hyvin kuivaa ja vähärasvaista, joten sen valmistaminen vaatii taitoa. Jos et maista tuota verenmakua, niin kannattaa harjoittaa makuaistia. JA jos et maista eri eläinten lihoissa eroja, niin onnea vaan valitsemallasi uralla..
Ei se ole verenmakua vaan riistan ominaismaku, sitä voi lieventää liottamalla jänistä maidossa tai kaljassa. Kaikki eivät siitä pidä, sitä voi peittää myös mausteilla, katajanmarjoilla, rosmariinilla ja pippurilla.
Savupalviliha sopii myös aika kuivan jäniksen paistokaveriksi tai ihan peruskylkipalat.
- olihan taas mielipid
Ei maistu jänis vereltä, jäniksessä on itsessään voimakas maku, mutta veren kanssa sillä ei ole mitään yhtäläisyyttä. Että harjoita vain ihan itse sitä makuaaistiasi.
- Pupun pitää maistua
riistalle eikä millekkään sekahedelmä keitolle.Miksi aina pitää liharuokiin mättää kaiken maailman mausteita eittei lihan oma makua tunne.
- kts riistaruokaa
jänispata
http://www.lapinkeittiomestarit.fi/sivut/reseptit/metsamiehen_janispata.htm
http://elisa.net/ruokajaviini/reseptit/?id=V002941
http://www.kotijakeittio.fi/ruokaohjeet/lihajalintu/?a=6497
http://www.kotijakeittio.fi/ruokaohjeet/lihajalintu/?a=6497
http://teme.tky.fi/janispata.htm
Aikoinaan ostin Sestosta urugualaista jänistä ja varioin edellisiä.
Nyt olen ostanut jänista Tallinnan Stockalta samoin ihanin tuloksin. Pitkä haudustusaika. mieto lämpö ja a vot
Nyt olen ostanut jänistä Tallinnan Stockalta tai keskturg kaubahall samoin ihanin tuloksin
- ajokoiramies
Minä kyllä ammun aina jänikset ihan itse.
- jänistäjouluksi
No sanokaa nyt, miten valmistan lahjaksi saamani hyvin esivalmistetun jäniksen jouluateriaksi!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034