Keilailusta

Kävin joskus koulu -aikanani enemmän keilaamassa lähinnä paikkakuntani tarjoamilla ilmaisvuoroilla, ja olen kokeillut hohtokeilausta. Nyt olen etsimässä lajia kolmekymppisenä aloitettavaksi, jossa voisi kilpailla. Idea olisi haalia kasaan porukka, jonka kanssa perustaisi oman seuran, joka takaisi sen, että varmasti mahtuu joukkueeseen.

Minkälainen taso Suomessa on alemmissa divisioonissa tulosten osalta, en ole lainkaan seurannut niitä. Oma ennätykseni on vaivaiset noin 170 pistettä yhdessä sarjassa, mutta se on lähinnä kertatulos, pitkässä juoksussa saan kasaan 100130 pistettä ilman harjoittelua. En ole käynyt moneen vuoteen keilahallilla. Kaverini heittelevät samantasoisia tuloksia. Kannattaako näillä tuloksilla lähteä vielä kilpailemaan millekään sarjatasolle Suomessa?

5

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilman muuta ja ei muuta kuin keilaamaan... miksi ei?

    • Rinnari

      Seuran perustminen taitaa vaatia vähintään 6 rekisteröitynyttä keilaajaa. Tämä linee keilaliiton laittama raja. Ainakin sitä se oli vuosi, kaksi takaperin, jolloin selvittelin samaa asiaa.

      Jos ei löydy noin montaa kaveria porukkaan, niin ainakin meidän seudulla seurat kärsivät ukkoutumisesta ja akkautumisesta, että niissä saattaisi joutua kisoja kiertämään vaikkei oikein haluaisikaan.

    • fbfbfdbbfbf

      Tulos on niin radasta rippuvainen. Välillä kierää ihan miten sattuu, jos rataa ei ole öljytty tms.

      Itsellä tulee joskus huonoimmillaan luokkaa 80 pistettä. Ennätys taisi olla 195 ja normaalisti tulee heiteltyä sitä 120-140, viimekerralla keskiarvo 3 kierrokselta(sarjaa) yli 145 per kieros.

    • Sama vika mulla, kouluaikoina kävin usein, kun silloin sai opiskelijat radan puoleen hintaan, ainakin Hesan Ruusulan hallissa Töölössä. Vuosi sitten kävin hohtokeilaamassa Hesan Kampissa pari kertaa, huomasin että ei se pallo ole lähestulkoon niin painava enää... ja palloon saa vauhtia toisella tavalla kuin teininä! Osaan keilailun pistelaskun yms., mutta alemmista divareista en tiedä. Ite oon nukkunu keilailun EM-mitali kaulassa yhden yön, mutta ei kai siitä sen enempää, kun ei ollut oma mitali.....

    • jdfbjsfdbgd

      Valtakunnan sarjojen alimmalla sarjatasolla jos jokainen joukkueen jäsen heittää semmosta 165-170 luokkaa keskimäärin, niin saattaa jopa jo pärjätä, siis ei välttämättä jää viimeiseksi. Viime kaudella alin keskiarvo (per keilaaja), millä oma lohko voitettiin tuossa nelossarjassa oli 179,53. Paras keskiarvo oli 197,33. Lohkojen (20 kpl) viimeiseksi tulleiden keskiarvot vaihtelivat välillä 133,07-175,24. Toiseksi huonoin lohkohäviäjä keilasi keskiarvolla 156,15.

      Ja jotta ei omaa lohkoa häviäisi, täytyisi olla toiseksi viimeinen -> toiseksi viimeisten keskiarvot vaihtelivat välillä 148,96-182,18.

      Toki noissa VS-sarjoissa tulee keilattujen pisteiden päälle bonuspisteitä aina voitetuista sarjoista, taitaa olla 30pistettä/voitettu sarja/mies, eli 4-sarjan 4-miehisillä joukkueilla voitto bonus on 120.

      Mutta yhteenvetona, mitä tuli jo alussakin mainittua, jos menestystä hakee, niin keskiarvon tulisi olla lähempänä tuota 170:ää. Ja jos nousua havittelee kolmossarjaan, niin keskiarvon tulisi olla siellä 190 hujakoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe