rasvasilli

vesikielellä

minnä kahdetin teidä jotka olette suomessa.
täällä ei saa kunnon rasva silliä, en tiedä saako sitä enää suomestakaan. rasva silli ja uusia perunoita, voi hyvaä tavaton kunse on hyvää. sitten lohi, voi että se on huono kala. olen syönnyt sitä kaun kaun aikaa, tympäsee koko lohi, mutta kunnon rasva silli se vastaapoikaa. minä asun ulkomailla jo 35 vuotta. Vesi tulee kielelle kun vaan ajattelee kunnon rasva silliä

6

3757

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika entinen

      Rasvasilli ei ole enää samanlaista kuin vuonna silloin joskus. Jonkun loisen takia kaikki silli pitää pakastaa ennen suolausta ja tämä vaikuttaa kyllä makuun ja rakenteeseen. Suolan käyttökin on vähentynyt ja nykyään myydään jotain ihme "kevytsuolattuja" sillejä. Hyi yäk.

      Ja ns. "uudet perunatkin" ovat kadonneet. Nykyään markkinoidaan "varhaisperunoita". Eroa "uusiin perunoihin" on mm. maun täydellinen puuttuminen ja vetisyys ja ns. sesonki, joka alkaa jo ennen vappua ja kestää syksyyn. Miten maku saadaan kadotettua perunasta on mysteeri, jonka soisi ratkeavan, siihen saakka pitää syödä riisiä tai pastaa.

      Että kannattaa pysyä niissä muistoissa. Nykyinen silli on huonoa ja perunat samaten. Luulen että pettyisit syvästi, jos joutuisit maistamaan nykyisiä sillituotteita.

      • valistuksen levittäjä

        "Ja ns. "uudet perunatkin" ovat kadonneet. Nykyään markkinoidaan "varhaisperunoita". Eroa "uusiin perunoihin" on mm. maun täydellinen puuttuminen ja vetisyys ja ns. sesonki, joka alkaa jo ennen vappua ja kestää syksyyn. Miten maku saadaan kadotettua perunasta on mysteeri, jonka soisi ratkeavan, siihen saakka pitää syödä riisiä tai pastaa."

        Koska nykyisin perunoiden ostajat ovat alkaneet vaatia "uusia perunoita" jo yo-juhliin ja yleensäkin ennen juhannusta, on perunan kasvattajien täytynyt reagoida tähän. Se on tapahtunut kehittämällä & valitsemalla lajikkeita, jotka tuottavat mukulaa hyvin nopeasti, ja kasvattamalla niitä kasvihuoneissa ja käyttämällä reilut määrät lannoitteita kasvun kiihdyttämiseksi. Tällä pikakasvatuksella ei mukula ehdi kasvaa sellaiseksi että sen maku ja rakenne ehtisi kunnolla kehittyä.

        Kun noista "uusista perunoista" on sitten tullut markettien sisäänvetotuotteita - edellisen lisäksi niiden pitää olla halpoja - niin sitten ei enää juuri kasvatetakaan entisiä hitaammin kehittyviä varhaisperunalajikkeita, joissa olisi ollut haluamasi maku ja rakenne. Ymmärtämättömät asiakkaat/kuluttajat ovat ohjanneet tuotannon väärille urille. Tällaista voi tapahtua vain meidän maassamme, jossa niin hyvin harva ymmärtää laadun päälle. Jos uudet perunat olisivat ranskalaisten tai italialaisten - tai minkä tahansa muun ruokakulttuuriltaan kehittyneen maan asukkaiden - erityisherkkua, niin tuollaista ei olisi tapahtunut, vaan jaksaisimme odottaa uutta perunaa juhannukseen saakka ja pitemmälle ja saisimme kunnon perunoita.

        Hiljaa hyvä tulee - perunan kasvatuksessakin!


      • kels
        valistuksen levittäjä kirjoitti:

        "Ja ns. "uudet perunatkin" ovat kadonneet. Nykyään markkinoidaan "varhaisperunoita". Eroa "uusiin perunoihin" on mm. maun täydellinen puuttuminen ja vetisyys ja ns. sesonki, joka alkaa jo ennen vappua ja kestää syksyyn. Miten maku saadaan kadotettua perunasta on mysteeri, jonka soisi ratkeavan, siihen saakka pitää syödä riisiä tai pastaa."

        Koska nykyisin perunoiden ostajat ovat alkaneet vaatia "uusia perunoita" jo yo-juhliin ja yleensäkin ennen juhannusta, on perunan kasvattajien täytynyt reagoida tähän. Se on tapahtunut kehittämällä & valitsemalla lajikkeita, jotka tuottavat mukulaa hyvin nopeasti, ja kasvattamalla niitä kasvihuoneissa ja käyttämällä reilut määrät lannoitteita kasvun kiihdyttämiseksi. Tällä pikakasvatuksella ei mukula ehdi kasvaa sellaiseksi että sen maku ja rakenne ehtisi kunnolla kehittyä.

        Kun noista "uusista perunoista" on sitten tullut markettien sisäänvetotuotteita - edellisen lisäksi niiden pitää olla halpoja - niin sitten ei enää juuri kasvatetakaan entisiä hitaammin kehittyviä varhaisperunalajikkeita, joissa olisi ollut haluamasi maku ja rakenne. Ymmärtämättömät asiakkaat/kuluttajat ovat ohjanneet tuotannon väärille urille. Tällaista voi tapahtua vain meidän maassamme, jossa niin hyvin harva ymmärtää laadun päälle. Jos uudet perunat olisivat ranskalaisten tai italialaisten - tai minkä tahansa muun ruokakulttuuriltaan kehittyneen maan asukkaiden - erityisherkkua, niin tuollaista ei olisi tapahtunut, vaan jaksaisimme odottaa uutta perunaa juhannukseen saakka ja pitemmälle ja saisimme kunnon perunoita.

        Hiljaa hyvä tulee - perunan kasvatuksessakin!

        Turha meitä kuluttajia on syyttää, kyllä viljelijät ja kauppa tekevät tuotekehittelyn omista itsekkäistä ja taloudellisista syistä.
        Varhaisperuna on yleensä Timoa.

        Siikli kypsyy heinäkuun puolen välin maissa ja siinä se oikea uusi peruna edelleen on. Mene torille ja pyydä siikliä. Osta kaupasta matjeessillifileitä. Nokare voita ja tilliä mukaan, ruisleipää unohtamatta. Kyllä se vanha muisto toimii vieläkin.


      • kommentti
        kels kirjoitti:

        Turha meitä kuluttajia on syyttää, kyllä viljelijät ja kauppa tekevät tuotekehittelyn omista itsekkäistä ja taloudellisista syistä.
        Varhaisperuna on yleensä Timoa.

        Siikli kypsyy heinäkuun puolen välin maissa ja siinä se oikea uusi peruna edelleen on. Mene torille ja pyydä siikliä. Osta kaupasta matjeessillifileitä. Nokare voita ja tilliä mukaan, ruisleipää unohtamatta. Kyllä se vanha muisto toimii vieläkin.

        ....mitä tilaa. Tämä koskee myös perunoita. Hyvää ja halpaa ei voi saada samalla kertaa. Jos haluaa halpaa, saa tinkiä laadusta.

        Siinä mielessä se on kuluttajien oma vika, jos eivät saa kunnon uutta perunaa - mitäs tilaavat halpaa moskaa!

        Eikä toukokuussa yksinkertaisesti voi saada kunnollista uutta perunaa. Ei peruna ole samanlainen tuotekehitystuote kuin nuukian kännykät - kännyköiden tuotantoon ei vuodenaikojen vaihtelu vaikuta.


      • Vastine
        kommentti kirjoitti:

        ....mitä tilaa. Tämä koskee myös perunoita. Hyvää ja halpaa ei voi saada samalla kertaa. Jos haluaa halpaa, saa tinkiä laadusta.

        Siinä mielessä se on kuluttajien oma vika, jos eivät saa kunnon uutta perunaa - mitäs tilaavat halpaa moskaa!

        Eikä toukokuussa yksinkertaisesti voi saada kunnollista uutta perunaa. Ei peruna ole samanlainen tuotekehitystuote kuin nuukian kännykät - kännyköiden tuotantoon ei vuodenaikojen vaihtelu vaikuta.

        ...keväällä? Nyt ei olekaan kyse hyvästä ja halvasta. Vaan paskasta, tavarasta mitä myydään riistohintaan keväällä uusien perunoiden nimellä.

        Miten kuluttajat vaikuttavat viljelijän päätöksiin. Eiköhän viljelijä ole ennemminkin rahankiilto silmissä vetelemässä huhtikuussa muovia pellolle, jotta perunanvarret eivät palellu pakkasella. Silmitön ahneushan tuossa on taustalla, koska se, joka saa ensimmäisenä sadon, saa myös parhaan hinnan.

        Eivät kuluttajat mitään uutta perunaa keväällä halua, vaan keskikesällä. Silloin kun kesä on parhaimmillaan.

        Toukokuussa saa extra-luokan perunaa, mutta silloin pitää ostaa ulkomaalaista.

        PS. Hassu juttu muuten tuo Eu-luokitus. Paras luokka on Extra, sitten 1., 2. ja 3. luokka.

        Laatuvaatimukset ekstraan ovat niin kovat, että suomalaista raaka-ainetta ei koskaan nähdä tuossa luokassa. De facto -standardiksi onkin jäänyt tuo 1. tai 2. luokka. Siis Suomessa. Euroopassahan tuota parasta tavaraa onkin saatavilla.


      • kysyvä ihmetteleväinen
        Vastine kirjoitti:

        ...keväällä? Nyt ei olekaan kyse hyvästä ja halvasta. Vaan paskasta, tavarasta mitä myydään riistohintaan keväällä uusien perunoiden nimellä.

        Miten kuluttajat vaikuttavat viljelijän päätöksiin. Eiköhän viljelijä ole ennemminkin rahankiilto silmissä vetelemässä huhtikuussa muovia pellolle, jotta perunanvarret eivät palellu pakkasella. Silmitön ahneushan tuossa on taustalla, koska se, joka saa ensimmäisenä sadon, saa myös parhaan hinnan.

        Eivät kuluttajat mitään uutta perunaa keväällä halua, vaan keskikesällä. Silloin kun kesä on parhaimmillaan.

        Toukokuussa saa extra-luokan perunaa, mutta silloin pitää ostaa ulkomaalaista.

        PS. Hassu juttu muuten tuo Eu-luokitus. Paras luokka on Extra, sitten 1., 2. ja 3. luokka.

        Laatuvaatimukset ekstraan ovat niin kovat, että suomalaista raaka-ainetta ei koskaan nähdä tuossa luokassa. De facto -standardiksi onkin jäänyt tuo 1. tai 2. luokka. Siis Suomessa. Euroopassahan tuota parasta tavaraa onkin saatavilla.

        "Eivät kuluttajat mitään uutta perunaa keväällä halua, vaan keskikesällä."

        Kukas niitä haluaa?

        Ei kai niitä kasvateta, jos ei ole kysyntää.

        Jos ei ole kysyntää, ei edes se "rahankiilto silmissä huhtikuussa muovia vetevä" sitä muoviaan vetelisi.

        Vai harhaileeko Suomen ruokakaupoissa sellaisia perunanvelijelijöiden kauko-ohjauksessa olevia ostorobotteja? Jos niin väitetään, niin sitten jatkokeskustelu kuuluukin johonkin salaliittoteoria-foorumiin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      157
      6575
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      32
      2362
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      187
      2119
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1393
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      112
      1360
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      1087
    7. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1057
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      29
      1019
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      44
      951
    10. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      11
      894
    Aihe