minnä kahdetin teidä jotka olette suomessa.
täällä ei saa kunnon rasva silliä, en tiedä saako sitä enää suomestakaan. rasva silli ja uusia perunoita, voi hyvaä tavaton kunse on hyvää. sitten lohi, voi että se on huono kala. olen syönnyt sitä kaun kaun aikaa, tympäsee koko lohi, mutta kunnon rasva silli se vastaapoikaa. minä asun ulkomailla jo 35 vuotta. Vesi tulee kielelle kun vaan ajattelee kunnon rasva silliä
rasvasilli
6
3757
Vastaukset
- Aika entinen
Rasvasilli ei ole enää samanlaista kuin vuonna silloin joskus. Jonkun loisen takia kaikki silli pitää pakastaa ennen suolausta ja tämä vaikuttaa kyllä makuun ja rakenteeseen. Suolan käyttökin on vähentynyt ja nykyään myydään jotain ihme "kevytsuolattuja" sillejä. Hyi yäk.
Ja ns. "uudet perunatkin" ovat kadonneet. Nykyään markkinoidaan "varhaisperunoita". Eroa "uusiin perunoihin" on mm. maun täydellinen puuttuminen ja vetisyys ja ns. sesonki, joka alkaa jo ennen vappua ja kestää syksyyn. Miten maku saadaan kadotettua perunasta on mysteeri, jonka soisi ratkeavan, siihen saakka pitää syödä riisiä tai pastaa.
Että kannattaa pysyä niissä muistoissa. Nykyinen silli on huonoa ja perunat samaten. Luulen että pettyisit syvästi, jos joutuisit maistamaan nykyisiä sillituotteita.- valistuksen levittäjä
"Ja ns. "uudet perunatkin" ovat kadonneet. Nykyään markkinoidaan "varhaisperunoita". Eroa "uusiin perunoihin" on mm. maun täydellinen puuttuminen ja vetisyys ja ns. sesonki, joka alkaa jo ennen vappua ja kestää syksyyn. Miten maku saadaan kadotettua perunasta on mysteeri, jonka soisi ratkeavan, siihen saakka pitää syödä riisiä tai pastaa."
Koska nykyisin perunoiden ostajat ovat alkaneet vaatia "uusia perunoita" jo yo-juhliin ja yleensäkin ennen juhannusta, on perunan kasvattajien täytynyt reagoida tähän. Se on tapahtunut kehittämällä & valitsemalla lajikkeita, jotka tuottavat mukulaa hyvin nopeasti, ja kasvattamalla niitä kasvihuoneissa ja käyttämällä reilut määrät lannoitteita kasvun kiihdyttämiseksi. Tällä pikakasvatuksella ei mukula ehdi kasvaa sellaiseksi että sen maku ja rakenne ehtisi kunnolla kehittyä.
Kun noista "uusista perunoista" on sitten tullut markettien sisäänvetotuotteita - edellisen lisäksi niiden pitää olla halpoja - niin sitten ei enää juuri kasvatetakaan entisiä hitaammin kehittyviä varhaisperunalajikkeita, joissa olisi ollut haluamasi maku ja rakenne. Ymmärtämättömät asiakkaat/kuluttajat ovat ohjanneet tuotannon väärille urille. Tällaista voi tapahtua vain meidän maassamme, jossa niin hyvin harva ymmärtää laadun päälle. Jos uudet perunat olisivat ranskalaisten tai italialaisten - tai minkä tahansa muun ruokakulttuuriltaan kehittyneen maan asukkaiden - erityisherkkua, niin tuollaista ei olisi tapahtunut, vaan jaksaisimme odottaa uutta perunaa juhannukseen saakka ja pitemmälle ja saisimme kunnon perunoita.
Hiljaa hyvä tulee - perunan kasvatuksessakin! - kels
valistuksen levittäjä kirjoitti:
"Ja ns. "uudet perunatkin" ovat kadonneet. Nykyään markkinoidaan "varhaisperunoita". Eroa "uusiin perunoihin" on mm. maun täydellinen puuttuminen ja vetisyys ja ns. sesonki, joka alkaa jo ennen vappua ja kestää syksyyn. Miten maku saadaan kadotettua perunasta on mysteeri, jonka soisi ratkeavan, siihen saakka pitää syödä riisiä tai pastaa."
Koska nykyisin perunoiden ostajat ovat alkaneet vaatia "uusia perunoita" jo yo-juhliin ja yleensäkin ennen juhannusta, on perunan kasvattajien täytynyt reagoida tähän. Se on tapahtunut kehittämällä & valitsemalla lajikkeita, jotka tuottavat mukulaa hyvin nopeasti, ja kasvattamalla niitä kasvihuoneissa ja käyttämällä reilut määrät lannoitteita kasvun kiihdyttämiseksi. Tällä pikakasvatuksella ei mukula ehdi kasvaa sellaiseksi että sen maku ja rakenne ehtisi kunnolla kehittyä.
Kun noista "uusista perunoista" on sitten tullut markettien sisäänvetotuotteita - edellisen lisäksi niiden pitää olla halpoja - niin sitten ei enää juuri kasvatetakaan entisiä hitaammin kehittyviä varhaisperunalajikkeita, joissa olisi ollut haluamasi maku ja rakenne. Ymmärtämättömät asiakkaat/kuluttajat ovat ohjanneet tuotannon väärille urille. Tällaista voi tapahtua vain meidän maassamme, jossa niin hyvin harva ymmärtää laadun päälle. Jos uudet perunat olisivat ranskalaisten tai italialaisten - tai minkä tahansa muun ruokakulttuuriltaan kehittyneen maan asukkaiden - erityisherkkua, niin tuollaista ei olisi tapahtunut, vaan jaksaisimme odottaa uutta perunaa juhannukseen saakka ja pitemmälle ja saisimme kunnon perunoita.
Hiljaa hyvä tulee - perunan kasvatuksessakin!Turha meitä kuluttajia on syyttää, kyllä viljelijät ja kauppa tekevät tuotekehittelyn omista itsekkäistä ja taloudellisista syistä.
Varhaisperuna on yleensä Timoa.
Siikli kypsyy heinäkuun puolen välin maissa ja siinä se oikea uusi peruna edelleen on. Mene torille ja pyydä siikliä. Osta kaupasta matjeessillifileitä. Nokare voita ja tilliä mukaan, ruisleipää unohtamatta. Kyllä se vanha muisto toimii vieläkin. - kommentti
kels kirjoitti:
Turha meitä kuluttajia on syyttää, kyllä viljelijät ja kauppa tekevät tuotekehittelyn omista itsekkäistä ja taloudellisista syistä.
Varhaisperuna on yleensä Timoa.
Siikli kypsyy heinäkuun puolen välin maissa ja siinä se oikea uusi peruna edelleen on. Mene torille ja pyydä siikliä. Osta kaupasta matjeessillifileitä. Nokare voita ja tilliä mukaan, ruisleipää unohtamatta. Kyllä se vanha muisto toimii vieläkin.....mitä tilaa. Tämä koskee myös perunoita. Hyvää ja halpaa ei voi saada samalla kertaa. Jos haluaa halpaa, saa tinkiä laadusta.
Siinä mielessä se on kuluttajien oma vika, jos eivät saa kunnon uutta perunaa - mitäs tilaavat halpaa moskaa!
Eikä toukokuussa yksinkertaisesti voi saada kunnollista uutta perunaa. Ei peruna ole samanlainen tuotekehitystuote kuin nuukian kännykät - kännyköiden tuotantoon ei vuodenaikojen vaihtelu vaikuta. - Vastine
kommentti kirjoitti:
....mitä tilaa. Tämä koskee myös perunoita. Hyvää ja halpaa ei voi saada samalla kertaa. Jos haluaa halpaa, saa tinkiä laadusta.
Siinä mielessä se on kuluttajien oma vika, jos eivät saa kunnon uutta perunaa - mitäs tilaavat halpaa moskaa!
Eikä toukokuussa yksinkertaisesti voi saada kunnollista uutta perunaa. Ei peruna ole samanlainen tuotekehitystuote kuin nuukian kännykät - kännyköiden tuotantoon ei vuodenaikojen vaihtelu vaikuta....keväällä? Nyt ei olekaan kyse hyvästä ja halvasta. Vaan paskasta, tavarasta mitä myydään riistohintaan keväällä uusien perunoiden nimellä.
Miten kuluttajat vaikuttavat viljelijän päätöksiin. Eiköhän viljelijä ole ennemminkin rahankiilto silmissä vetelemässä huhtikuussa muovia pellolle, jotta perunanvarret eivät palellu pakkasella. Silmitön ahneushan tuossa on taustalla, koska se, joka saa ensimmäisenä sadon, saa myös parhaan hinnan.
Eivät kuluttajat mitään uutta perunaa keväällä halua, vaan keskikesällä. Silloin kun kesä on parhaimmillaan.
Toukokuussa saa extra-luokan perunaa, mutta silloin pitää ostaa ulkomaalaista.
PS. Hassu juttu muuten tuo Eu-luokitus. Paras luokka on Extra, sitten 1., 2. ja 3. luokka.
Laatuvaatimukset ekstraan ovat niin kovat, että suomalaista raaka-ainetta ei koskaan nähdä tuossa luokassa. De facto -standardiksi onkin jäänyt tuo 1. tai 2. luokka. Siis Suomessa. Euroopassahan tuota parasta tavaraa onkin saatavilla. - kysyvä ihmetteleväinen
Vastine kirjoitti:
...keväällä? Nyt ei olekaan kyse hyvästä ja halvasta. Vaan paskasta, tavarasta mitä myydään riistohintaan keväällä uusien perunoiden nimellä.
Miten kuluttajat vaikuttavat viljelijän päätöksiin. Eiköhän viljelijä ole ennemminkin rahankiilto silmissä vetelemässä huhtikuussa muovia pellolle, jotta perunanvarret eivät palellu pakkasella. Silmitön ahneushan tuossa on taustalla, koska se, joka saa ensimmäisenä sadon, saa myös parhaan hinnan.
Eivät kuluttajat mitään uutta perunaa keväällä halua, vaan keskikesällä. Silloin kun kesä on parhaimmillaan.
Toukokuussa saa extra-luokan perunaa, mutta silloin pitää ostaa ulkomaalaista.
PS. Hassu juttu muuten tuo Eu-luokitus. Paras luokka on Extra, sitten 1., 2. ja 3. luokka.
Laatuvaatimukset ekstraan ovat niin kovat, että suomalaista raaka-ainetta ei koskaan nähdä tuossa luokassa. De facto -standardiksi onkin jäänyt tuo 1. tai 2. luokka. Siis Suomessa. Euroopassahan tuota parasta tavaraa onkin saatavilla."Eivät kuluttajat mitään uutta perunaa keväällä halua, vaan keskikesällä."
Kukas niitä haluaa?
Ei kai niitä kasvateta, jos ei ole kysyntää.
Jos ei ole kysyntää, ei edes se "rahankiilto silmissä huhtikuussa muovia vetevä" sitä muoviaan vetelisi.
Vai harhaileeko Suomen ruokakaupoissa sellaisia perunanvelijelijöiden kauko-ohjauksessa olevia ostorobotteja? Jos niin väitetään, niin sitten jatkokeskustelu kuuluukin johonkin salaliittoteoria-foorumiin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po1576575- 322362
- 1872119
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101393Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.1121360- 731087
Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä241057Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,291019Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty44951Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke11894