Keittiömestari Eero Mäkelää tituleerataan "suomalaisen gastronomian Grand old man:iksi". Paljon hyväähän Eero onkin saanut aikaan. Hän on kilpaillut kansainvälisestikin, ollut ensimmäisiä käyttämässä tyrnimarjaa jne.
Tunnen kuitenkin pientä vastenmieisyyttä häntä kohtaan. Hänen kirjoittamansa kirjat eivät ole ajanhermoilla. Esimerkiksi "viinin ja ruoan liitto"- kirjassa on useita annoksia, joissa on hieman uutta henkeä, mutta toteutus uupuu. Vaikka kirjan painopiste on toki viinien soveltuvuudessa ruoille niin ottaen huomioon nykypäivän finedine-ruoan tason (johon Eero ilmeisesti myös itse lukee itsensä) en voi kuin ihmetellä tomaatti-fetaterriiniä, joka tehdään purkkitomaatista.
Lisäksi Eeron kommentit esim poronkielicevichestä hämmästyttävät. Hänhän on aivan oikeassa, että perinteisessä mielessä sitä ei voi olla olemassa. Ainakaan kovinkaan laadukkaana. Ceviche on hapolla kypsennettyä kalaa ja kielet taas vaativat hauduttamista. Mutta silti katson tuon olevan ruoanlaiton rajoittamista, sillä kuitenkin pystytään saamaan limellä tms. hapolla poronkielicevicheen oikeaa cevicheä vastaava happamuus. Terminologia on nykyään ruoka-annoksissa kuitenkin melkoisen vapaata. Esim. Chez Dominiquen jälkiruokaraviolit eivät ole nähneetkään keitinvettä.
Melkoisen paljon Eero on kyllä poistunut julkisuudesta. Mielestäni hän on yliarvostettu ottaen huomioon nykypäivän ruokatason Helsingissä.
Eero Mäkelä
5
678
Vastaukset
- mie
Olen aivan samaa mieltä, että ko."herra" on yliarvostettu. Alalla on paljon monia osaavampia ja nuorempiakin, jotka tekevät pyyteetöntä työtä alan eteen. Hyvä, että on jo melkein poistunut julkisuudesta.
- .......
Tåhän sortuvat yleensä henkilöt jotka eivät yllä lähellekkään samaa tasoa jota haukkuvat. Erinomaisen hyvä esimerkki sellaisesta on nimimerkki Teppo,moi!
- haussa
....... kirjoitti:
Tåhän sortuvat yleensä henkilöt jotka eivät yllä lähellekkään samaa tasoa jota haukkuvat. Erinomaisen hyvä esimerkki sellaisesta on nimimerkki Teppo,moi!
Tepon ongelma on se, että ei ole edes mitään tasoa, jota tavoitella. Koko bluffi ukko, tyhjälahje.
- edes vähä
haussa kirjoitti:
Tepon ongelma on se, että ei ole edes mitään tasoa, jota tavoitella. Koko bluffi ukko, tyhjälahje.
Kyseessä on sairaus, give me some mercy, hei!
- Anonyymi
Viini pilalle käyneenä mehuna nyt ei sovi minkään ruoan kanssa. Joutaa vessanpesuun.
Eero Mäkelän poismenosta on jo pitkä aika. Kunnia hänelle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sä et pääse yli, mä en pääse yli
Jäädäänkö kuinka pitkäksi aikaa kärvistelemään omissa kuplissa näihin tunteisiin vai aletaanko puskemaan jo tätä läpi. V1281488- 371401
- 671215
Hei sinä nainen
Haluan olla rehellinen – olet hämmentänyt minua todella paljon. En ota sinusta mitään selvää, ja ehkä juuri siksi huomaa541149- 69994
Mitäs te venäjän puolustajat tekisitte, jos venäjä todella hyökkäisi tänne?
Tää on se mielenkiintoinen kysymys. Tehän olette lähinnä vasemmistolaisia, eikä armeijaa ole käyty, eikä rintamalle mi254954Kelan perkeleellinen käytäntö
Kun äiti joutuu hakemaan Kelalta tukia vähien tulojen tähden, niin aina otetaan huomioon lapsen tilillä olevat rahat. Ei193934- 73911
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask napauttavat - Tällaisten ihmisten ei kannata muuttaa Italiaan: "Ei..."
Ellen Jokikunnas ja Jari Rask toteuttivat oman unelmansa Italiassa. He ostivat kakkoskodin Italian Pugliasta. Lue lisää16830Miksi kaikki jauhaa KAJ:sta
Se bastulauluhan on todella huono, vanhanaikainen ja oikea junttilaulu. Oikein ällöttää, kun idiootit hehkuttaa sitä ps106818