Keittiömestari Eero Mäkelää tituleerataan "suomalaisen gastronomian Grand old man:iksi". Paljon hyväähän Eero onkin saanut aikaan. Hän on kilpaillut kansainvälisestikin, ollut ensimmäisiä käyttämässä tyrnimarjaa jne.
Tunnen kuitenkin pientä vastenmieisyyttä häntä kohtaan. Hänen kirjoittamansa kirjat eivät ole ajanhermoilla. Esimerkiksi "viinin ja ruoan liitto"- kirjassa on useita annoksia, joissa on hieman uutta henkeä, mutta toteutus uupuu. Vaikka kirjan painopiste on toki viinien soveltuvuudessa ruoille niin ottaen huomioon nykypäivän finedine-ruoan tason (johon Eero ilmeisesti myös itse lukee itsensä) en voi kuin ihmetellä tomaatti-fetaterriiniä, joka tehdään purkkitomaatista.
Lisäksi Eeron kommentit esim poronkielicevichestä hämmästyttävät. Hänhän on aivan oikeassa, että perinteisessä mielessä sitä ei voi olla olemassa. Ainakaan kovinkaan laadukkaana. Ceviche on hapolla kypsennettyä kalaa ja kielet taas vaativat hauduttamista. Mutta silti katson tuon olevan ruoanlaiton rajoittamista, sillä kuitenkin pystytään saamaan limellä tms. hapolla poronkielicevicheen oikeaa cevicheä vastaava happamuus. Terminologia on nykyään ruoka-annoksissa kuitenkin melkoisen vapaata. Esim. Chez Dominiquen jälkiruokaraviolit eivät ole nähneetkään keitinvettä.
Melkoisen paljon Eero on kyllä poistunut julkisuudesta. Mielestäni hän on yliarvostettu ottaen huomioon nykypäivän ruokatason Helsingissä.
Eero Mäkelä
5
773
Vastaukset
- mie
Olen aivan samaa mieltä, että ko."herra" on yliarvostettu. Alalla on paljon monia osaavampia ja nuorempiakin, jotka tekevät pyyteetöntä työtä alan eteen. Hyvä, että on jo melkein poistunut julkisuudesta.
- .......
Tåhän sortuvat yleensä henkilöt jotka eivät yllä lähellekkään samaa tasoa jota haukkuvat. Erinomaisen hyvä esimerkki sellaisesta on nimimerkki Teppo,moi!
- haussa
....... kirjoitti:
Tåhän sortuvat yleensä henkilöt jotka eivät yllä lähellekkään samaa tasoa jota haukkuvat. Erinomaisen hyvä esimerkki sellaisesta on nimimerkki Teppo,moi!
Tepon ongelma on se, että ei ole edes mitään tasoa, jota tavoitella. Koko bluffi ukko, tyhjälahje.
- edes vähä
haussa kirjoitti:
Tepon ongelma on se, että ei ole edes mitään tasoa, jota tavoitella. Koko bluffi ukko, tyhjälahje.
Kyseessä on sairaus, give me some mercy, hei!
- Anonyymi
Viini pilalle käyneenä mehuna nyt ei sovi minkään ruoan kanssa. Joutaa vessanpesuun.
Eero Mäkelän poismenosta on jo pitkä aika. Kunnia hänelle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Sannan kirja USA:n bestseller!
"Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä14511292Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on15710381- 278063
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h2056639Metsäalan rikolliset
Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.555808- 935325
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..1584503Suomen kaksikielisyys - täyttä huuhaata
Eivätkö muuten yksilöt pysty arvioimaan mitä kieliä he tarvitsevat? Ulkomaalaiselle osaajalle riittää Suomessa kielitai314296Työeläkeloisinta 27,5 mrd. per vuosi
Tuo kaikki on pois palkansaajien ostovoimasta. Ja sitten puupäät ihmettelee miksei Suomen talous kasva. No eihän se kas814152Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris1403698