Keittiömestari Eero Mäkelää tituleerataan "suomalaisen gastronomian Grand old man:iksi". Paljon hyväähän Eero onkin saanut aikaan. Hän on kilpaillut kansainvälisestikin, ollut ensimmäisiä käyttämässä tyrnimarjaa jne.
Tunnen kuitenkin pientä vastenmieisyyttä häntä kohtaan. Hänen kirjoittamansa kirjat eivät ole ajanhermoilla. Esimerkiksi "viinin ja ruoan liitto"- kirjassa on useita annoksia, joissa on hieman uutta henkeä, mutta toteutus uupuu. Vaikka kirjan painopiste on toki viinien soveltuvuudessa ruoille niin ottaen huomioon nykypäivän finedine-ruoan tason (johon Eero ilmeisesti myös itse lukee itsensä) en voi kuin ihmetellä tomaatti-fetaterriiniä, joka tehdään purkkitomaatista.
Lisäksi Eeron kommentit esim poronkielicevichestä hämmästyttävät. Hänhän on aivan oikeassa, että perinteisessä mielessä sitä ei voi olla olemassa. Ainakaan kovinkaan laadukkaana. Ceviche on hapolla kypsennettyä kalaa ja kielet taas vaativat hauduttamista. Mutta silti katson tuon olevan ruoanlaiton rajoittamista, sillä kuitenkin pystytään saamaan limellä tms. hapolla poronkielicevicheen oikeaa cevicheä vastaava happamuus. Terminologia on nykyään ruoka-annoksissa kuitenkin melkoisen vapaata. Esim. Chez Dominiquen jälkiruokaraviolit eivät ole nähneetkään keitinvettä.
Melkoisen paljon Eero on kyllä poistunut julkisuudesta. Mielestäni hän on yliarvostettu ottaen huomioon nykypäivän ruokatason Helsingissä.
Eero Mäkelä
5
462
Vastaukset
- mie
Olen aivan samaa mieltä, että ko."herra" on yliarvostettu. Alalla on paljon monia osaavampia ja nuorempiakin, jotka tekevät pyyteetöntä työtä alan eteen. Hyvä, että on jo melkein poistunut julkisuudesta.
- .......
Tåhän sortuvat yleensä henkilöt jotka eivät yllä lähellekkään samaa tasoa jota haukkuvat. Erinomaisen hyvä esimerkki sellaisesta on nimimerkki Teppo,moi!
- haussa
....... kirjoitti:
Tåhän sortuvat yleensä henkilöt jotka eivät yllä lähellekkään samaa tasoa jota haukkuvat. Erinomaisen hyvä esimerkki sellaisesta on nimimerkki Teppo,moi!
Tepon ongelma on se, että ei ole edes mitään tasoa, jota tavoitella. Koko bluffi ukko, tyhjälahje.
- edes vähä
haussa kirjoitti:
Tepon ongelma on se, että ei ole edes mitään tasoa, jota tavoitella. Koko bluffi ukko, tyhjälahje.
Kyseessä on sairaus, give me some mercy, hei!
- Anonyymi
Viini pilalle käyneenä mehuna nyt ei sovi minkään ruoan kanssa. Joutaa vessanpesuun.
Eero Mäkelän poismenosta on jo pitkä aika. Kunnia hänelle.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Elämä valuu ohi ilman merkitystä
Olen 5-kymppinen korkeasti koulutettu hyvässä ja vaativassa työssä oleva mies. Erosin pitkästä parisuhteesta pari vuotta2503562Martina julkaisi romanttisia kuvia kihlajaisista
Ihana pari. Paljon onnea ja rakkautta heille 💞2621240Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin591188- 841026
Gekkosessa hyvä juttu Sofian Dubai "töistä"
"Vielä tammikuussa Belórf lupaili aloittavansa jälleen verkkovalmennukset, mutta tämä projekti näyttää kuihtuneen kaikes93970eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.93915Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä56906- 168854
En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin117850Palsta sekosi lopullisesti?
Taidan mennä päikkäreille. Oliko hän nyt muka oikeasti äsken täällä ja kirjoitti, että täytyy unohtaa? Todistakaa se. Ki14804