iskulyönti

joni

Oon pelaillu biitsiä pari kesää ja sormilyönnit ja hihalyönnit sujuu hyvin ja iskeminenki sujuu välillä hyvin, mut välillä taas en saa siihen kunnolla voimaa ja vain sormenpäät osuu palloon. Miten siinä kuuluisi askeleet mennä ja muutenkin tuo iskutekniikka?? Oon 185cm pitkä ja nyt oon pelaillu lentopalloa miesten verkolla eli pituutta riittää kunhan vaa sais ton tekniikan kuntoo, niin iskut olis aika hyviä.

19

18610

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeissi

      itsekin olen harrastunut nyt parisen vuotta lentistä ja biitsiä. pituutta on noin 183 cm ja pomppua myös sopivasti.. ainakin tiiän sen, että tasajalkaponnistus pitää olla ja ei saa mennä kylki edellä iskulyöntiin, vaan vartalosuunnassa.
      iskulyönnin pitäs olla semmonen "piiskansivallus"
      ranne vaan mukaan siihen lyöntiin, eikä saa lyödä "kovalla" kädellä, vaan rennosti. askelista en nyt niin paljon tiiä..ne pitää aina tilanteen mukaan kahtoo.

    • tyttö vain

      askeleista sen verran että kolme viimestä askelta on (ainakin oikee kätisillä) tämmöset : vasen, oikee pitkä ja vasen siihen viereen siihen asentoon että se jarruttaa.. kannattaa käydä kattoon lentopalloliitto.fi sivuilta löytyykö parempia tietoja, varmasti nimittäin löytyy. kirjastosta saa kanssa tekniikka kirjoja!

      • asdor

        ja vasureilla se on toisinpäin.


    • Mam from The Moon

      Elikkä iskulyönnissä kannattaa ja pitää ponnistaa kahdella jalalla. jos olet oikea kätinen niin vasen jalka tulee olla edempänä kuin oikean näin saat lyöntiin enemmän tehoja vartalosta! Kovat absit ja selkä lihakset ovat kaiken a ja o sekä rentous lyönti käsi tulee olla rentona aivan kuin ruoskana vartalon jatkeena! Lyömään oppii oikeastaan vain monien virheiden ja yrittämisien kautta sillä yhden virheen korjaamiseen tarvitaan noin 2000 onnistunutta suoritusta. tai näin ainakin minä olen kuullut. Mutta toivottavasti homma alkaa sujua.

      • Muistista

        Ei kannata ns. hakata päätä seinään. Liian rajuihin lyönteihin pyrkivä repiminen ylisuurina toistomäärinä voi pilata iskukäden koordinaation sekä aiheuttaa pysyviä vammoja.

        Ei löydy keihäänheittäjää ilman olkavarsiongelmia.


    • hakkuri

      Pallo pitää iskuvaiheessa olla selvästi sinun etupuolella, jolloin saat vartalon mukaan ja iskuun voimaa ja osut siihen kunnolla kun näet pallon. Usein isoon passiin lyötäessä lähdetään vauhtiin liian aikaisin ja joudutaan hidastaa tärkeimmällä hetkellä.
      Toisilla tämä iskun ajoitus onnistuu luonnostaan, toiset taas sen joutuu opetella. Joka ilta salille niin kyllä se siitä.

    • Man from the Moon

      muista, että Lentopallo on pitkä ja maltillinen peli. Usein joudutaan harjoittelemaan useita vuosia ennen, kuin opitaan täydellisesti tai edes hyvin iskulyönti. Se on yksi lentopallon vaikeimmista liikkeistä ja vaatii vuosia ennen, kuin sen osaa. Iskulyönnissä täytyy olla nopeuden, silmän, vartalon ja käden koordinaatio hallussa jotta tämä suoritus onnistuisi. Kokeile muutama viikko näillä jo saaduilla vinkeillä ja kerro tuloksista. Kerromme lisää mielellämme. Iskulyöntiin kuuluu myös omaa oivaltamista ja älykkyyttä.Hyökkääjän älykkyys täytyy olla terävä kuin, kuuma veitsi. Näin hyökkääjä säästää huomattavasti voimaa ja aikaa. Lopputuloksena se, että pisteitä tulee. Se on tärkeintä lentopallossa.

    • pelannut oon...

      runsaasti, meinaan yli 20 v. sisälentistä ja kuusi vuotta biitsin parissa.
      Mutta, asiaan:
      kuten aiemmissa viesteissä on jo hyvin neuvottu, ajoitus on kaiken a ja o. Biitsin osalta vielä tärkeämpää, koska korjausliikkeiden tekeminen pehmeällä alustalla on erittäin vaikeaa, ajoittain suorastaan mahdotonta. Siis, vaikka menisit lyöntiin hieman myöhässä, kuin olemalla pallon alla. Perusidea on, että lyönnin lähtiessä pallo on etupuolellasi; siis, lyödessäsi näet pallon, verkon, vastustajan sijoittumisen kentällä.
      Toiseksi, kuten jo on varoiteltu, kannattaa pitää mielessä, että olkapäävammat ovat erittäin yleisiä, koska moni on lyönyt palloa niin, että olkapään lihakset eivät kestä sitä. Eli, lyöntitekniikkaa kannattaa opetella.
      Sitten se ehkä kaikkein tärkein "juju":
      biitsin pelaamisessa ponnistaminen iskulyöntiin. Itse olen havainnut, että biitsissä ponnistamisen tulee olla mahdollisimman terävä eli nopea. Ponnistus molemmilla jaloilla terävästi ylöspäin. Jos hieman hidastelee, niin jalat tuntuu uppoavan hiekkaan, eikä ponnistamisesta tule mitään. Mielummin nopea ponnistus ja rento käden vienti iskuasentoon...
      Ja vielä tärkeämpää kuin kova lyönti, on pään käyttäminen biitsissä. Lyöntivaiheessa kun pitää silmät auki, niin voi pallon sijoittaa haluamaansa kohtaan.

      • harmistunut

        tasaponnistus on pää sääntö mutta jos olet/on harrastanut jotain lajia jossa selkäytimeen on iskostunut yhden jalan ponnistus ja ulottuvuus riittää ei välttämättä kannata unohtaa sitä koska "erillaisella" tekniikalla hyppäävät tuottavat torjunnan ajoitukselle harmaita hiuksia. Omakohtaisena kokemuksena tunnen erään junnuna käsipalloa pelanneen joka siirtyi lentopalloon ja pitkä ,monesti verkon suuntainen ponnistus on aika myrkkyä torjunnalle. ;)


    • Coach

      Pari vinnkkiä:Katso ja näe pallo koko ajan,aluksi rennolla kädellä rentoja lyöntejä,harjoittele lyönti
      asento ja käden paikka seinään vasten lyömällä,mene palloa kohti,jätä pallo eteen eli älä mene alle,ei haittiasi jos joku pätevä kaveri neuvoisi vieressä eli katso palloa ja näe käsi.

    • mie se vaan

      Joop, elikkäs, lyöntiin lähdetään 3 metrin viivalta. Oikeakätiset ottavat vauhdin näin: vasen jalka, oikea, vasen viereen ja hyppy. Vasenkätiset taas oikea, vasen, oikea viereen ja hyppy. Vauhti on kiihtyvä. Palloa lyödessä olisi pyrittävä pitämään käsi mahdollisimman suorana ja osumakohta on siinä jossakin kämmenen seutuvilla. Lopussa ranne taittuu ja "painaa" pallon alas. Pallon pitäisi lähteä sisäkierteellä kenttään.

    • lämylate

      iskun tekniikka on helppo selittää mutta vaikea toteuttaa aluksi... itse olen vain 175cm pitkä ja olen harrastanut vasta pari vuotta lentopalloa mutta iskut lähtevät jo korkealta ja suhteellisen kovaa oikean harjoittelun ansiosta. asennon tulee olla siten että taitat selkää taakse päin ja venytät kättä taakse... näin saadaan oikea kierre palloon joka mahdollistaa kovat iskut vaikka verkkonauhan alapuolelta. toinen on ranteen liike siten että kun käsi osuu palloon on ranne rentona ja mielellään siten että käsi kääntyy vähän pallon päälle jotta isku ei karkaa korkealle. hyppy tekniikka siten että harppaat oikealla jalalla eteenpäin ja sen perään vedät vasemman jalan oikean viereen ja ponnistat samalla kovaa niin siitä se lähtee

      • loller

        Älä aluksi kiinnitä huomiota (siis jos olet vasta alkutekiöissä) isku voimaan vaan tekniikkaan ja ranteen liikkeeseen. sitten kun askeleet ja ranteen tekniikka on kohdalla, yritä saada lisää voimaa lyöntiin...


    • vebee
    • Esaam

      Itellä muuten tuo iskulyönti ihan ok kunnossa mutta tuo ranteen liike puuttuu. Pääsen kyllä pallon päälle ja askeleet tulee oikein mutta välillä pallo osuu minne sattuu ja lyönnit lähtevät pitkiksi kun en saa ranteella painettua lyöntiä alas. Voimalla ne lähtevät mutta en saa lyöntejä kovin jyrkkään kun ranteen käyttö on olematon. Miten tämä asia on korjattavissa?

    • :)

      kuulka oon pien 10 vuotias tyttö ja pelaan lenttistä niinku ammattlainen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      • ammatilainen

        kiitos tiedosta!


    • Lentistä 30 vuotta

      Tässä videota ohjeineen lyönnin treenaamiseen
      http://m.youtube.com/watch?v=V_Cu3SWVcSo
      ja toinen erittäin hyvä video lyöntikäden oikeaoppiseen tuomiseen.
      Huomaa, että lyönnissä viedään kyynärpää taakse ja ylös, josta käsi kääntyy
      Kyynärpää edellä lyöntiin ja käsi suorana ylhäällä!
      Katsopa video tarkkaan 3 min. kohdasta. Siinä on oikeaoppinen liike lyöntiin.
      Ja itselläni takana 30 vuotta lentopalloa..... :-)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4965
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3144
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1625
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1243
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1227
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1207
    Aihe