Onnellisuus

arvwe34

Ihmisellä pitää olla jotain vikaa kognitiivisissa kyvyissä, jotta pystyy olemaan onnellinen tässä maailmassa.

12

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinvainoletitse

      Vaatimattomuus ja rehellisyys sen tekee.

    • toimivaa

      Vähään tyytyminen on onnellisuutta.

    • rrtrey

      Näin on asia. Maailma jossa elämme on todennäköisesti helvetti. Joku vain uhohti Raamatun tänne ja nyt luulemme että siinä mainittu "maa" viittaa omaan asuinpaikkaamme.

    • vastaesimerkki

      Olen tavannut älykkään ihmisen, joka on onnellinen.

    • siili1

      Kyllähän sitä ikävä kyllä tuntuu olevan jonkinnäköinen käänteinen yhteys kognitiivisten kykyjen ja onnellisuuden välillä. Ääriesimerkkinä eriasteisesti vajaaälyiset, jotka ovat usein hyvin onnellisia ja vähään tyytyväisiä. Toisaalta joidenkin kehitysvammoja aiheuttavien geenimuutosten mukana kulkee erilaista mielenterveyden ongelmaa, joka saattaa kyllä muuttaa tilannetta.

      On myös luonteeltaan positiivisia älykköjä. Yhtenä esimerkkinä Valtaoja - joka kyllä antaa heti ainakin minulle jotenkin naiivin ja omissa maailmoissaan elävän vaikutelman.

      Yksi onnellisuuden kulmakivi lienee toisiin ihmisiin luottaminen. Mitä sinisilmäisemmin ohittaa toisten epäilyttävät vaikutteet, sitä onnellisempi varmasti on.

    • 8876t886

      Yhteiskuntamme on objektiivisesti ihmisluonnon vastainen. Että jos vaikka siitä lähdetään. Ihmisen luonnollinen laumakoko on noin 100 ja nyky-yhteiskunta pakottaa meidät elämään tuhansien ja tuhansien tuntemattomien ja kasvottomien ihmisten seassa jossa mikään ei ole pysyvää, kukaan ei kuulu mihinkään yhteisöön. Ihmisen aivoja ei myöskään ole viritetty jatkuvaan informaatiotulvaan ja suodattamaan sieltä aidosti ajattelemisen arvoista asiaa. Lisää siihen ahneus ja köyhyys, välinpitämättömyys toisten tunteista, monenlaisen häiriökäyttäytymisen yleinen hyväksyminen.... Kaikki täällä voivat pahoin, jotkut vain kieltävät sen itseltään.

      • InGodWeTrust?

        mutta tähän ahdistukseen Jumala keksi aatamille lääkkeen...
        eevan...eli seksin piti poistaa kaikki vaivat, mutta kaikkia ihmisiä ei luotukaan yhtä seksikkäiksi joten olemme tuomitut eriarvoiseen mätäelämään...
        tästä seksuaalisuuden eriarvoisuudesta kumpuaa prostituutio, markkinatalous ja lopulta kaikki pahuus...

        miettikää olisiko miehillä mitään motivaatiota pahaan, ahneuteen yms itsekkyyteen, jos naiset suosisivat seksuaalivalinnassa kilttejä, komeita ja statuksettomia miehiä??

        aivan, eli lopulta, (olettaen että ihmisellä on vapaa tahto)
        kaikki redusoituu naisten syyksi, (se oli eeva söi sen omenan)
        ja ihmisen seksuaalisuus kuvastaa epätäydellistä paholaismaista rakkautta, kun taas Jumalan rakkaus on täydellistä...

        arvoitus on siis se miksi Jumala loi rumia naisia ja miksi Jumala loi naisen sellaiseksi kieroilijaksi, että se suosii parinvalinnassa ahneutta ja itsekkäitä ominaisuuksia kantavia miehiä, koska näistä syistä pahoinvointi lopulta kumpuaa...

        ihmiskunnalle jätettiin siis tehtävä:
        keksiä joku lääke jolla naisista saadaan kauniita ja estottomia rakkauden jumalattaria jotka jakavat tavaraansa kilteille miehille ja jättävät ahneet itsekkäät ilman

        tällainen lääke poistaisi kertaheitolla kaiken ahdistuksen maailmasta
        naisten modifioitu viagra


    • Ajattele ite

      Kannattaako sitä niin panostaa "todelllisuuteen"? Kannattaa alkaa panostamaan omiin juttuihin korvien välissä mitkä tuntuvat mukavilta.

    • Kilgore Trout

      Mielenkiintoisimpia kommentteja tällä sivulla. Jos vastataan lyhyen kaavan mukaan ja oletetaan sanat "onnellisuus" ja "kognitiiviset kyvyt" jollakin lailla tunnetuiksi, kysymys voidaan pelkistää väitteiksi: "älykäs ihminen ei pysty olemaan onnellinen, koska maailmassa on niin paljon pahaa" ja vielä, "ihminen joka on onnellinen, ei ole älykäs". Jos palstalle ilmestyy filosofi, määrittelen käsitteet tarkemmin.

      Nähdäkseni molemmat väitteet ovat vääriä. Ihminen voi ajatella paljon ja silti olla onnellinen, koska hän oivaltaa, ettei maailman pahuus ole millään lailla yksiselitteistä. On pahaa, jota ihmiset saavat aikaan, on pahaa, joka tapahtuu sattumalta ja on pahaa, joka tapahtuu luonnossa. Tällöin nousee esiin kysymys vastuusta: olenko minä vastuussa maailman pahasta vai ei?

      Jos en ole, vaan pyrin kaikilla toimillani hyvään ja lähimmäisteni parhaaksi, voin tällöin olla täydellisen onnellinen. Tiedän, etten itse aiheuta maailman pahaa. Maailmantuskaa potevat tietysti mielellään ajattelevat, että pahan tiedostaminen ja siinä piehtaroiminen olisi joten syvällisempää kuin elämästä iloitseminen. Ei ole.

      Jos ihminen tiedostaa asian, joka on pahaa ja jonka voi itse muuttaa, pitää toimia. Et ole parempi ihminen, jos vaikeroit maailman pahuutta, mutta et tee itse mitään poistaaksesi pahuutta. Omaan itseensä käpertyminen on älykkäällekin yhtä lailla mahdollista, mutta en usko, että maailmasta täysin välinpitämätön ihminen voi olla onnellinen. Tämä on kuitenkin eri asia kuin väittää, että älykäs ihminen ei voi olla onnellinen etc.

      Empiirinen näkökulma tuohon voisi olla se, että yksinkertaisesti kysymme älykkäiltä, ovatko he onnellisia vai eivät. Jos tietyt onnellisuuden kriteerit täyttyvät eli meillä on syytä uskoa vastaajia, silloin voimme todeta, että älykkäätkin voivat olla onnellisia tässä maailmassa. Toki sitten eri asia on moraalinen kysymys: pitäisikö älykkäiden olla onnellisia jne., tähän kysymykseen vastauksen antaminen vaatii saman ajan kuin Syvän Mietteen vastaus.

      • äshhhh

        Sanoisin että jokasella on pieniä onnen hetkiä. Onnellisuus ei ole mikään pysyvä olotila. Mielialat vaihtelee kuin sää.

        Silti, älykkäät eivät koskaan voi olla tyytyväisiä maailman tilanteeseen koska se sisältää niin paljon korruptiota, vääryyttä ja pahuutta. Tyhmempi ei ajattele ikäviä asioita sen syvemmin ja voi ajatella, että mikään ei ole hullummin. Älykkäät harkinnee lasten tekoa tarkasti, ja huolehtii mm. taloudellisesta sopivasta ajankohdasta. Naiivimpi ajattelee, että "aina ne jotenkin pärjää" ja laittaa lapset valtion eläteiksi.


    • puoliälykäs

      En ilmeisesti ole tarpeeksi älykäs (?) koska kykenen kyllä joinakin ajanjaksoina olemaan onnellinen, kun keskityn vain tiettyihin asioihin. Jätän negatiivisuudet pois. Mutta on myös aikoja, (vähän liikaa) jolloin olen todella onneton koska näen vain kuinka pahoja ja typeriä ihmiset ovat. Turhaudun ihmisten itsekkyyteen ja siihen kun ihmiset ei vain mieti asioita ja yritä ymmärtää asioiden syy-yhteyksiä. Tuntuu että harva ihminen miettii että miksi joku asia on niin kuin on, he haluavat vain tuomita ja päteä ja se on hirveän turhauttavaa.

      • puoliälykäs

        Mutta olisi liian yksinkertaistavaa todeta että älykkäät eivät pysty olemaan onnellisia ja he jotka ovat onnellisia ovat vähemmän älykkäitä. Tavallaan voit kyllä nousta sen kaiken kauheuden ja typeryyden ulkopuolelle ja kuten yksi kommentoija sanoikin niin pahassa olossa piehtaroiminen ei tee ihmisestä mitenkään parempaa, ja itse asiassa sekin on tietynlaista typeryyttä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1870
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1499
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1272
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1265
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1190
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      270
      989
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      952
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      107
      905
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      104
      857
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      46
      695
    Aihe