Päänsärky valkosipulista?

Mietiskelin tässä vain, että tuleeko muille pää kipeäksi valkosipulista? Hedari ei ole semmoinen tavallinen, vaan jotenkin tunkkainen tunne koko päässä. Tunne tulee ainoastaan valkosipulista.
Ilmoita


Mulle siitä tulee kurkkukipu
Ilmoita
Ei särje päätä, mutta tulee uni jos syön raakaa valkosipulia. Päiväunille sitten vaan, Jos on jo flunssa, se on hyväksikin.
Ilmoita
Tuleeko hedari kaikista valkosipuleista - oletko kokeillut erilaisia eli esim. ykskyntistä, suomalaista luomua jne.. eri tavoin valmistettuna - raastettuna, puristettuna, raakana, uunissa paahdettuina jne..

Jos pidät valkosipulin mausta niin kokeile valmistaa se eri tavoin käyttäen eri tuottajien tuotteita ja löydä se itsellesi sopiva. Kuten kaikkien kasvien kanssa niin lajikkeella, lannoituksella, kasvuolosuhteilla ja varastoinnilla on merkitystä niin maun, rakenteen kuin sipulin sisältämien ainesosien suhteen -löydä siis se itsellesi sopiva.

Jos taas et alunperinkään pidä valkosipulin mausta tai saat oireita sitä syötyäsi niin heivaa se yrtti pois ruoastasi. Ihmiset reagovat eri ruoka-aineksiin eri tavoin - esim. makean paprikan sisäpinnan verkkokalvo voi aiheuttaa joillekin ihmisille vatsavaivoja kuten närästystä, ilmavaivoja, ripulointia jne..

Itse en yleensä kärsi edes voimakkaan sipulin leikkaamisesta mitenkään, mutta inhokki löytyy myös minulta ja se on fenkoli - trendikasvis, jota käytetään kaikessa ruoassa nykyään. Olen kokeillut sitä eri tavoin valmistettuna, mutta se ei vain toimi minun makuuni - ainoastaan kämppä haisi anikselta kauan ja siitä en pitänyt.

Silti jokin sai myös minun elimistöni hälytystilaan aikoinaan eli heitin naga-chilin hienonnettuna kuumaan öljyyn liesituulettimen ollen pois päältä ja sain vasten kasvoja sellaisen kaasuhyökkäyksen, että olin vartin pois toiminnasta - kakoilin, yskin, silmät vuosivat vettä, mutta toivuttuani ja ruoan tehtyäni maku oli hyvä.

Erilaiset kasvikset ja yrtit aiheuttavat ihmisille erilaisia oireita, joten vain kokeilemalla löytää omat rajansa ja mikä ei sovi niin heivaa sen pois vaikka resepti muka sitä vaatisi.

Yksi päänsärkyä aiheuttava mauste on muskottipähkinä, joka on käytännössä myrkkyä, mutta näin jouluaikaan vaikeasti vältettävä.

Yksi suosikki resepteistäni on simppeli sipuli/valkosipuli- pasta eli pastan kiehuessa pannuun runsaasti öljyä, hienonnetut sipulit ja valkosipulit öljyyn kuullottumaan, vähän suola ja peppaa päälle, pastan kypsyttyä valuta pasta, kaada pannulta sipulit ja öljy pastan sekaan, sekoita ja tarjoile tomaatti/sipuli-salaatin oheen vähän parmesania tai mustaleimaista ripotellen raasteena pastan pinnalle. Hyvin simppeli, mutta myös hyvin maikas.
Ilmoita
Minulla herkku sipuirenkaat ja valkosipulia pannulla oliiviöljyssä hauduttaen. Maustan pippuria suola ja loraus hunajaa, ruisleipää siivu laapin sillä pannun laitan lautaselle ja kaadan sipuli mössön siivuille, kaavin myös rasvan syön veitsellä ja haarukalla. Tämä oli herkkuni 1960-luvulla, muistolle joskus teen yhä.
Ilmoita
Minulle tulee päänsärky valkosipulista. Melkein kaikki einekset sisältävät valkosipulia, sen vuoksi valmistan kaikki ruoat itse. Leikkeleet pitää tarkistaa mitä mausteita niissä on jopa suolakurkut on maustettu valkosipulilla. Toivoisin että pakkauksissa oli selvä merkintä ,että sisältää valkosipulia.
Ilmoita
Mällissäsi on valkosipulin maku kuulin naapurin rouvan sanovan miehelleen. Kuulin myös että mustamakkara aiheuttaa kateutta. Onko heidän puheissa perää?
Ilmoita
älkää syökö valkosipulia.. jos on pakko ni harvoin.. noi kiinalaiset valkosipulit on myrkytettyjä ja valkosipuli on muutenki myrkyllinen ihmiselle. !
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Päänsärky valkosipulista?

Mietiskelin tässä vain, että tuleeko muille pää kipeäksi valkosipulista? Hedari ei ole semmoinen tavallinen, vaan jotenkin tunkkainen tunne koko päässä. Tunne tulee ainoastaan valkosipulista.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta