Töihin paluun aikaistaminen/siirto?

työskentelijä

Oman työpisteeni työntekijöille ilmoitettiin, että paikka on suljettu loppiaiseen asti. Eli olin siis varautunut olemaan vapailla pitkään ja suunnitellut ohjelmaa tälle ajalle, melkein varannut ulkomaanmatkankin. Eikä minua häirinnyt, että osa ajasta olisi palkatonta. Yrityksen muut pisteet oli ilmoitettu avattavaksi uuden vuoden tienoilla ja kaikkien työtekijöiden talvilomaviikoksi oli ilmoitettu jouluviikko.

Nyt kuitenkin viimeisenä työpäivänä ennen lomaa, minulle ilmoitettiin siirrosta toiseen pisteeseen, ja että töihin paluu tapahtuisikin jo viikkoa aikaisemmin. Onko tämä ihan yleinen käytäntö? Koen nyt olevani huono työntekijä, kun en ollut mielissäni asiasta. Asia on jo kunnossa, mutta itseäni jäi vaivaamaan.

8

125

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • cs~~

   Työnantaja voi poiketa etukäteen ilmoittamastaan vain pakottavasta syystä. Ellei pakottavaa syytä ole, kannattaa houkutella työntekijä ylimääräisellä rahalla töihin. Tämä nyt riippuu sitten siitä, montako viikkoa etukäteen teidän työpaikalla tietyn viikon työvuoroluettelon on oltava esillä. Työvuoroluettelo on se, joka sitoo työnantajaa, ei tietyn toimipaikan kiinni oleminen.

   Jos on käytäntönä tarvittaessa siirtää työntekijöitä toimipaikasta toiseen, niin työntekijä ei vakipisteensä suljettuna olemisen perusteella voi päätellä lomansa pituutta ja varailla matkoja, vaan asia kannattaa varmistaa ennen suurempia suunnitelmia. Kuitenkin työvuorolistojen tulee olla ajallaan esillä, muuten työnantaja tarvitsee siis pakottavan syyn.

  • työskentelijä

   Ok. Meillä listat eivät tule ajoissa, yleensä muutamaa päivää (3-4) ennen kuin vuorollista vaihtuu. Oli vain ilmoitettu, että kiinni pidetään loppiaiseen asti, eikä muiden paikkojen asioista ollut puhetta. Niissä tehdään hieman erilaista työtä ja vakituisesti samat ihmiset hoitamassa tehtäviään, eli ei ollut siis käväissyt mielessäkään tämäntyyppinen muutos.

   • cs~~

    Millään alalla työvuorolistat eivät saa tulla noin myöhään. Sinulla on siis oikeus olettaa, että vapaata on, kun töitä ei ole ajoissa esitetty. Jos normaalista poikkeavia työvuoroja on, sitä suuremmalla syyllä ne on oltava ajoissa esillä, jotta työntekijälle jää aikaa varautua ja järjestää kyydit tai lastenhoito yms.


   • Ei ihan näin
    cs~~ kirjoitti:

    Millään alalla työvuorolistat eivät saa tulla noin myöhään. Sinulla on siis oikeus olettaa, että vapaata on, kun töitä ei ole ajoissa esitetty. Jos normaalista poikkeavia työvuoroja on, sitä suuremmalla syyllä ne on oltava ajoissa esillä, jotta työntekijälle jää aikaa varautua ja järjestää kyydit tai lastenhoito yms.

    "Normaalista poikkeavia työvuoroja" muuten on usein vaikeaa tietää etukäteen...


   • vuoroja
    Ei ihan näin kirjoitti:

    "Normaalista poikkeavia työvuoroja" muuten on usein vaikeaa tietää etukäteen...

    No ei välttämättä, jos vaikkapa normaalisti työtä tehtäisiin vuorossa 8-16, mutta poikkeuksellisesti vuoro olisikin 16-23.


  • työskentelijä

   Kiitos paljon tiedoista, näin olin itsekin päätellyt, mutta varmistusta kaipasin.

  • Työsuhteen muoto?

   Semmonen juttu tuli mieleen, että ootko ns "oikea palkkatyöntekijä", vai kenties jollain kepulikonstilla otettu "ilmaisorja"..`? Jos olet ns "orja", niin sillon sua voidaan pompottaa ihan miten ja minne vain.

   • työskentelijä

    Vuosikaudet samalla työnantajalla ollut vakkarina.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   203
   4872
  2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   281
   2997
  3. 134
   1777
  4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   225
   1592
  5. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   67
   1431
  6. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   84
   1206
  7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

   Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
   Ikävä
   64
   1154
  8. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   75
   1139
  9. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1107
  10. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   77
   1092
  Aihe