Onnistuiko kinkku?

pieleen meni

Ostin HK:n juhlakinkun, sellaisen luuttoman vähän yli 6kg. Paistoin sitä 100 asteessa sellaiset 7 tuntia, paistomittari oli muttei toiminut. Kinkku ei haissut edes kinkulle, kuorrutettiin se sinapilla ja korppujauholla. Vietiin sitten jäähtymään, ensin huoneen lämmössä jonkin aikaa. Heti kun otettiin uunista lautaselle valui sellaista vaaleanpunaista etovan näköistä nestettä. Samoin kun kinkkua sitten viimein leikattiin alustalla oli samaa nestettä. Yllätys oli suuri kun kinkussa oli parin-kolmen sentin paksuinen rasvakerros. No ei se mitään, leikattiin sitten siivuja vaan eipä niitä tahtonut saada irti koska alapuoli kinkusta oli jotain roipetta, liekkö ollut jänteitä tms.
Syötävää kohtaa kinkkusiivusta oli noin puolet, toinen puoli koostui läskistä ja roippeista. Vaihdoimme myös alusen taas vaan ei auttanut seuraavallekin alustalle tihkui sitä etovan näköistä nestettä. Ilmeisesti tämä oli joku ihme suolattu kinkku koska kaupassakaan ei kukaan ollut hk:n kinkkujen kimpussa vaan atriaa ottivat...ihmettelin sitä mutta eipä aivot raksuttaneet että ota itsekkin.
Mainittakoon että useampi kinkku on tullut ostettua ja paistettua. Pettymys oli myös suuri sen takia että eka kertaa lapsenlapset oli mummon luona...eikä tarjolla ees kunnon kinkkua...

12

548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pettynytkans

      voi olla vaikea paistaa ilman mittaria. liekö tuo seitsemän tuntia riitti kun oli alhainen lämpötila?
      laatu kinkuissa on huonontunut, valitettavasti. ei edes tiedä mitä saa ennen kuin paiston jälkeen.
      meidän kinkku oli kans hyvin läskinen sisältä, sakset vieressä kun oli aika syödä. sitkee ja muutenkin huono. laatu sen kun huononee.

    • lihaa säästämättä

      Kinkku on ollut liian vähän aikaa uunissa. Huoneen lämpöisenä uuniin. Paistopussissa. Eka tunti 200 astetta ja sitten 100 astetta. Uunissa siis 8,5 tuntia.

    • erinomainen Hk

      Minä sain valtavan erinomaisen kinkun, oli myös Hk:n, mutta potkallinen juhlakinkku, painoi 7,5kg, eka tunti 200°C, siten 125°C nelisen tuntia, mahtavan erinomainen, ei valunut mitään töhniä, hiukan kinkkunestettä vain. Loppulämpö oli se 77°C, kuten pitääkin.

    • semmostakinkkua

      Kiitos kommenteista. Ihan olen tossa lämpötilassa paistanut useamman kinkun eikä se sisältä ollut raaka. Tokihan lihasta nestettä tulee sen tiedän. Ilmeisesti se ei ollut se harmaasuolattu kinkku vaan sillä joka pitää lihan punaisena. Mut kuka sitä nyt kinkun himossa tulee ajatelleeksi...Tiedänpähän nyt etten toista hk:ta osta. Jospa tulee alemyyntiin loput kinkut niin sitten uusi uuniin. Kokeilen sitten ensin pitää kuumemmassa ja sitten laskea lämpötilaa. Mittari myös ostetaan.

    • Ossoo se olla

      sitten vaikeetaa tuo kinkunpaisto,aivankun paistettaisiin ensimmäistä kertaa.

    • ei aina voi voittaa

      kyllä sulla oli liian lyhyt paistoaika ei kypsästä lihasta valu mitään nesteitä paiston jälkeen .kuulin kyllä monelle käyneen näin tänä jouluna harmillista.

    • listeria

      En uskaltaisi paistaa isoa kinkkua noin alhaisessa, koska siinä aletaan olla riskirajoilla, koska tavallisen kotiuunin lämpötila ei pysy tasaisesti siinä 100:ssa asteessa, vaan laskee välillä reilusti alle kunnes alkaa kuumentaa uudestaan. Siinä mielessä se ohje ensimmäisestä tunnista 200° C on varteenotettava.

      Mikä tahansa liha muuttuu etovaksi jos alkaa olla syömäkelvotonta. Nämä hullut paisto-ohjeet on tulleet markkinoille vasta viime vuosina, eikä siinä mitään, mehukkaampaa siitä tulee, mutta tarvittaisiin jonkin verran enemmän perusosaamista siihen kylkiäiseksi.

    • senpituinense

      Täytyy kommentoida sen verran että aikaisempina vuosina samassa lämpötilassa olen paistanut isommankin kinkun tietenkin pidemmällä ajalla ja ihan on kypsää tullut.
      Kyllä tämäkin kypsä oli kyse on lähinnä siitä silavan määrästä ja "roippeista" kinkun alapuolella kun moiseen en ole ennen törmännyt. Etenkin kun on luuton juhlakinkku jonka olettaa olevan moisista vapaa. Eikä tosiaan aiempina vuosina ole mitään valunut. Se nyt oli tälläinen kinkku ja piste.

      • syltty2

        niin jos asiaa valotan entisenä lihaleikkaajana , kyllä niihin luistettuihin kinkkuihin aina irronneet liha roippeet sisään lyötiin ei tullut liha hävikkiä , eiku verkkopäälle niin hyvältä näyttää . sinne voi myös jäädä vesipusseja jotka syntyy suolauksessa , jotkasitten ei hajoa aina kypsennyksen aikana .


      • jouilleeek
        syltty2 kirjoitti:

        niin jos asiaa valotan entisenä lihaleikkaajana , kyllä niihin luistettuihin kinkkuihin aina irronneet liha roippeet sisään lyötiin ei tullut liha hävikkiä , eiku verkkopäälle niin hyvältä näyttää . sinne voi myös jäädä vesipusseja jotka syntyy suolauksessa , jotkasitten ei hajoa aina kypsennyksen aikana .

        Kannattaa kunkin laatia ns. "jouluraportti" jonka sitten tallettaa hyvään paikkaan , voi ensi jouluna sitten tarkistaa mikä meni pieleen , ei se paistomittari ole mikään autuaaksi tekevä kinkun paistossa , kyllä siitä kypsän saa ja vähän ylikypsänkin , kun vaan vähä laskee etukäteen .


      • lihamestari

        Kyllä tuo sinun kinkkusi on ollut aivan raaka, tuolla paistoajalla ja lämpötilalla kinkun sisälämpö ehkä 60 astetta kun minimissään pitäisi olla 77.


      • kyllä osaan
        lihamestari kirjoitti:

        Kyllä tuo sinun kinkkusi on ollut aivan raaka, tuolla paistoajalla ja lämpötilalla kinkun sisälämpö ehkä 60 astetta kun minimissään pitäisi olla 77.

        kyllä aivan raaka on ollut, minä paistoin 100 asteessa 12 tuntia ei tullut nestettä ulos ollenkaan ja oli todella hyvä kinkku. oli luomukinkuu 6 kg
        Lämpötila kinkulle on 75 ja täysin kypsä 80


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      3840
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      78
      2027
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      546
      1626
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      85
      1298
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1097
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1018
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      214
      898
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      873
    9. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      854
    10. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      808
    Aihe