lehmän mahaa

tiatoo?

Lehmän satakerrasta tehty keitto oli mm. Saksan liittokanslerin Helmut Kohlin mieliruokaa.. Samoin Puolassa se on yleinen ravintoloistakin saatava ruoka. Suikaleinen keitto on hyvää. Olen syönyt usein Puolassa, siellä sen nimi on flaki.
Sitä on tarjolla monissa maissa.

Kysyin kerran Suomessa lihamestarilta joka sanoi että sitä ei täällä saa myydä.
Sitä viedään tukussa Japaniin koska siellä ymmärretään muunkin kuin HK:n sinisen perään.

Kertokaa tietäjät miksi sen myynti on meillä kielletty. Nyt ei voi vedota EU:n määräyksiin! Sen ymmärtää jos sitä ei ole myynnissä pienen kysynnän takia mutta ei sitä että myynti on kielletty.

36

7614

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täti maalta

      Pitäisi varmaan kysyä Evirasta.

    • Kutteln

      Terve

      Euroopassa se on monen herkkua, löysin tämän linkin etsimällä sitä saksan sanalla Kutteln.
      Se on ainakin Saksassa ja Sveitsissä kansanruokaa, näköjään muuallakin.

      Ehkä voit yrittää kääntäjän kanssa lukea tätä tekstiä, siinä on kuviakin.

      http://de.wikipedia.org/wiki/Kutteln

      • Anonyymi

        Ranskassa Bretanjessa, sai adui nimistä vatsarullaa.
        Keroivat että se on tuontitavaraa jonkin tun EU-pykälän takia.

        Lienee samaa mahapaitaa.
        Kotona muori teki teurasnaudan mahasta mahapaitaa. Hyvää oli.
        Siihen aikaan ei elukoille syötetty teurasjätettä rehuissa.


    • tiatoo?

      Terve "Kutteln"

      Kiitos! Hienoa tutustua linkkiin joka valottaa asiaa.
      En tiennyt tällaisesta aikaisemmin.

      • ruokapula_ko

      • nami_nami

        Kreikassa nimeltä Patsas: naudan mahalaukkua muhennoksena


    • oamkoira

      Niin, että saako sitä ostaa suomesta jostakin vai heitetäänkö se menemään ? Asuin keskieuroopassa yli 20 vuotta ja sitä sai ravintoloissakin, suurta herkkua.

      • makkara_inhokki

        varmaan menee makkaratehtaalle. Mustin herkkuna myydään.


      • ontosi

      • ettäpoisheittoa

        Niin, että saako sitä ostaa Suomesta jostakin vai heitetäänkö se menemään ?


    • vois_kiinnostaa_muitakin

      käännys pihvikarjan tuottajiin, mitä jääkään yli !
      http://www.kotitila.fi/tuottajat
      http://www.labbynkauppa.net/epages/labby.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2015063006/Categories/ContactForm
      http://yle.fi/uutiset/tulevaisuuden_lehma_teurastetaan_apila_suussa/6504129
      Porvoossa Herek-lihapuotia pyörittävä kauppias Tom Ahlberg kertoi , että suomalaiset eivät hyödynnä kaikenlaisia ruhonosia, vaikka kilohinta olisi vain parissa eurossa. Esimerkiksi siansorkkia ja sisäelimiä saa tänä päivänä hyvin edulliseen hintaan.
      http://www.elisanet.fi/triuno/hereknew.htm

    • etsijäkoira

      Naudanmahaa myydään ainakin pakastettuna koirille, en tosin tiedä mitä naudanmahaa se on, koska naudalla on niitä kolme erilaista. Onkohan tämä koirien herkku sitten kaikkien mahojen sekoitusta =). Eli poisheitettäväksi se ei ainakaan onneksi mene. Toki en tiedä, miten eettistä koiranruoka-maha sitten on; onko kuitenkin kyse jostain ulkomailta raijatusta tuotteesta, vai suomalaisista teurastamoista jäävä naudanmaha. Tämä olisi kiva tietää, kenelläköhän olisi tietoa tai tuollaista Oscar-merkkistä naudanmahapussukkaa käsillä. Sitä saa myös muistaakseni ilman merkkiä, ihan annosmuoviin pakattuina klöntteinä eläinkauppojen pakastimesta. Naudanmaha on koirien superfoodia, siinä on ihanteellinen korvaamaton bakteerikasvusto, joka voi hoitaa pahankin koiran suolisto-ongelman kuntoon.
      En tiennytkään, että verikin on poistunut. Näin koiraihmisenä sekin hämmästyttää, sillä koirien jälkitaitojen harjoittamiseen maastossa tarvitaan verta.

      • kehityskin.kehittyy

        Ennen naudalla oli 4 mahaa: pötsi, satakerta, juoksutusmaha ja verkkomaha. Kyllä näköjään jalostuksella saadaan paljon aikaan.


    • sisäinen_villapaita

      Näin syntyy helppo haggis
      valikoima rasvaista lampaanlihaa ja lampaan sisäelimiä (maksaa, munuaista, sydäntä) yhteensä 600 -800 g
      100 g rikottuja kaurasuurimoita (ainakin Riihipuodin valikoimissa) tai rikottuja ohrasuurimoita
      2 sipulia
      100 g silavaa
      suolaa mustapippuria, muskottia,
      lanttua tai nauriita, perunoita
      1.Huuhtaise lihat ja laita kylmään veteen. Lämmitä vesi kiehuvaksi ja hauduttele lihoja tunnin verran. Valuta (säästä osa keitinliemestä), jäähdytä ja hakkaa hienoksi.
      2.Paahda suurimot kuivalla pannulla rapeiksi ja keitä puolikypsiksi. Pilko sipulit, kuutioi silava ja yhdistä kaikki ainekset. Mausta. Lisää pari desiä keitinlientä ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Peitä voipaperilla ja kypsennä uunissa (180°) vesihauteessa 2-3 tunnin ajan.
      3.Tee lantuista tai nauriista ja perunasta muhennos (tattie-an'-neeps). Tarjoa haggis muhennoksen kanssa. Valitse ruokajuomaksi single malt viski- vesikin palapainikkeeksi
      Tallinnasta lampaan keuhkot /kopsud 3.90 kg ajoi saman asian.

      • nami_nami

    • KookkoJalmonen

      Ei ole kauaa aikaa kun venäläinen mummo teki ja söi naapurinpääsylttyä, oli mummon puheiden mukaan raikasta ja ravitsevaa. Nyt tämä Pietarilainen kokkimummo syö kaalinnaattisoppaa loppuelämänsä, joutui nimittäin vankilaan kokkailuistaan. Ps. jos joku haluaa vaikka tarjota vierailleen jotain erikoisempaa niin kirjoittaa vain Natalia nimiselle mummolle Pietarilaiseen vankilaan, häneltä sen naapurinpääsyltyn reseptin saa.

    • Ihamn_kumma_juttu
    • Anonyymi

      Suomi on kummallinen maa kun vanhat reseptit ja raaka-aineet unohdetaan, olivat sitten vaikka kuinka hyviä. Lehmän pötsi on yksi esimerkki. Muutama vuosi sitten sai vielä Kuopion hallista marinoitua pötsiä, isäni herkkua. Nyt ei enää. Mistään ei saa pötsisoppaa (Tripes a la Caen), paistettua pötsiä (Tablier de Sapeur), pötsimakkaraa (Andouillette), eikä voi ostaa pötsiä raakana.
      Miksi tuhlataan loistavia raaka-aineita? Koska ihmiset syövät ne mieluummin lenkkimakkarassa, tai ne jauhetaan koiranruokaan.

    • Anonyymi

      Ennen tosiaan Kuopion hallista sai sylttyä, ei aladobia joksi näkyy sylttyä kutsutun netissä.Isä toi joskus sitä kotiin.Oli lehmän mahasta tehtyä,keitettyä suolaista herkkua.Leivän päälle makkaran sijaan tai siltään nautittuna.

    • Anonyymi

      Satakerta on hyvää!

    • Anonyymi

      U6A6K koodilla saa 3x4e alennuksen wolt tilauksesta kannattaa hyödyntää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      93
      8028
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      40
      3852
    3. Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle

      Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘
      Ikävä
      102
      1906
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      24
      1310
    5. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      32
      1143
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      31
      1079
    7. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      11
      865
    8. Rakastuminenhan on psykoosi

      Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk
      Ikävä
      53
      847
    9. Olisinko mä voinut käsittää sut väärin

      Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt
      Ikävä
      31
      812
    10. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      27
      762
    Aihe