Enkö voi vähentää rasvaa ja treenata lihaksia yhtä aikaa?

plplpll

Jos haluan lihaksissa edistystä, pitää mennä plussakaloreilla. Se taas ei käy, jos tarkoituson vähentää rasvan määrää kehossa eli laihtua. Eli enkö voi treenata lihaksia ja laihtua yhtä aikaa, vaan ensin vaikka treenata lihaksia ja vasta sitten kuukausien päästä alkaa laihtua?

Vaikuttaako tähän se, että tarkoitukseni ei oikeastaan ole näyttää lihaksikkaalta tai saada lihaksia näkymään, vaan tavoittelen enemmänkin naisellista ja timmiä kroppaa? Teen kuin missit, pitkiä sarjoja.

12

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BlackNemo

      Toi plussa kalorit on bodaajien hommaa. Kohtuu mittaisia sarjoja 12-15 lyhyt tauko ja sama setti uudestaan 4-6 kierrosta. Tai kuinka kunto antaa myöden. Vaihtele lihas ärsykkeitä noin 6 vkn. välein. Tee välillä intervallia 20 sekkaa niin monta kuin ko. lihas liikettä ehdit siinä ajassa 10 sek. tauko ja uudestaan. 4-8 kierrosta. lihas kasvaa ja läski palaa siitä syystä tehokkaammin.

    • plplpll

      Noni hyvä tämähän helpottaa jatkoa! Kiitos :)

    • 8+6

      Syklitä kaloreita, kuitenkin siten ettet ole kovin isoilla plussilla tai miinuksilla.

    • Lihasmassaa ei voi rakentaa samalla ruokavaliolla kun poltetaan rasvaa. Fyysinen mahdottomuus. Joka väittää muuta on pahasti pihalla.

      Toki SUHTEELLINEN lihasmassa kasvaa kun rasvaa palaa, ja lihaserottuvuuden paraneminen myös saattaa lisätä illuusiota lihasmassan lisääntymisestä.

      Mutta tarkat arvot saa kehonkoostumuksen mittauksella. Suosittelen, ni ei tarvitse jättää hommaa mutu-asteelle. ;)

    • 13+1

      Siis onko mitään järkeä käydä pumpissa -500kcal dieetillä? Palaako siinä lihaksetkin?

      • "onko mitään järkeä käydä pumpissa -500kcal dieetillä?"

        Riippuu tavoitteesta ja lähtötilanteesta tietenkin. Ja siitä onko se pumppi ainoa treenimuoto.

        Ja rasvaa kun poltetaan, ni kyllä siinä aina hieman lihastakin menetetään. Tämän takia useat eri lajien harrastajat suosivat syklittämistä.


      • BlackNemo

        No et varmasti jaksa noin vähillä kaloreilla pumpissa. Aloittajan kusymys koski plussa kaloreita. Liikunta lisää aina energian kulutusta. Lähtökohtaisestikkin päivässä pienelläkin ihmisellä palaa (nyt ulkomuistista) noin 1500-1600 kaloria vaikka vaan istuisi. Treenata voi vallan mainiosti ihan täsmälliselläkin energiamäärällä tai juurikin tuolla syklittämisellä, eli treenipäivänä, seuraavana päivänä (riippu paljon mitä tekee ja kuinka kovaa) tai edeltävänä päivänä tuhdimpi tankkaus. Se että kiskoo joka päivä 3000 kaloria ja käy kääntämässä ykkösiä on sitä perus salibodarien hommaa. Juu kyllähän ne penkiltä tuuttaa aivan perskeleellisä määriä, mutta ovat myös järjestäin melko läskejä :) Se mitä sinne kyselyluukkuun tunkee on tärkeää. Ei maratoonia pihvillä juosta ja turha kauheasti koittaa saada lihasmassaa ilman proteiini pitoista ruokaa. Eli kutakuinkin sen syöt mitä kulutat.


      • prodeee

        Jos haluaa säilyttää lihakset dietillä, on mentävä suurilla proteiinimäärillä. Se auttaa säilyttämään lihasta. Kun taas muuten ylimääräinen proteiini on haitaksi koska keho varastoi sen rasvaksi


    • --..--

      Tottakai on järkeä käydä pumpissa ja treenata dieetinaikana. Silloin sen treenin on ehkä turha vaan olla lihasta kasvattavaa, mutta kunnon ärsykettä sille pitää antaa sillä tämä juuri ehkäisee sitä että lihas ei surkastu dieetin aikana.
      Jos lopetat treenaamisen dieetin ajaksi niin paljolti painoa lähtee lihasmassana pois sillä lihas surkastuu kun sitä ei käytetä.

      • Kannattaa pitää myös mielessä, että lihas jota ylikuormitetaan jatkuvasti ja vieläpä miinuskaloreilla ei myöskään kehity vaan menee takapakkia.


    • 13+1

      Siis minä käyn -500kcal pumpissa. "Normaalikulutus" on jotain 2000, ja siitä vähennetään 500 ja lisätään pumpin kulutus (n. 500), eli syön pumppipäiviä n. 2000kcal ja "liikkumattomina" päivinä 1500kcal. Tai pyrin syömään. Pumpissa on kasvanut kunto ja vähän jopa lihakset. Painojakin olen pystynyt lisäilemään. Pumpissa tulee myös aerobista, mitä en ehkä salilla saisi. Tarkoitukseni ei ole kasvattaa lihasta (paitsi ehkä vähän), vaan pitää tallella mahdollisimman paljon omaa lihasta laihdutuksesta huolimatta.

      Sori aloittajalle, jos lähti vähän väärään suuntaan keskustelu.

      • BlackNemo

        Oletko tehnyt "voima" harjoittelua kuinka kauan? Alussa kehitystä tapahtuu helposti, eli jos ei ole tehnyt mitään ja aloittaa jollain omasta mielestä raskaalla painolla niin lihas tottuu ja saavuttaa "normaalin tilansa" eli sitä aletaan käyttämään. Tällöin aloituspaino tuntuu kevyeltä ja luonnollisesti painoa voi lisätä tiettyyn rajaan saakka, ilman erillistä lisä- voimaan/lihasmassaan tähtäävää harjoittelua. Tämän rajan ylittämiseen ja lihasmassan kasvuun tai voiman lisäämiseen, tarvitaan noita täsmällisempiä ruokavalioita ja treeni ohjelmia. Tuo systeemisi kuulostaa aivan mainiolta "läskin" poltto metodilta. Ja ilmeisesti tuloksiakin on tullut ilman suurempia lihasmassan menetyksiä ( tässä vaikuttaa harjoittelijan fyysinen koko, eli eri asia onko 150 cm pitkä vai 200 cm pitkä ja painaako 50 vai 100 kiloa). Paino ei välttämättä putoa, tai siis en osaa sanoa mikä on lähtökohta. Mutta keho "kiinteytyy" varmasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8326
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2539
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe