Lihakeitto? Kysyy uusavuton!

Uusavuton

Siis niin... laita vesi ja liha kattilaan sun muuta, anna kiehua 2-3 tuntia. Siivilöi liemi... MIKÄ LIEMI? Se on täysin haihtunut kattilasta kun tuo aika on mennyt. Lisätäänkö vettä kun sitä haihtuu? Lopuksihan se on vaan vettä eikä liemi. HELP!

http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/151720/Lihakeitto/

Kaikissa ohjeissa sama juttu.

Mies

15

2231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eukko

      Ei sitä täysillä lämmöillä kuiviin kiehuteta.

    • suomalainen tyttö

      Huuhdo lihat kylmällä vedellä. Raavaan etulapaa. Kylmää vettä riittävästi, että tulee kirkas liemi. Lihasta irottuu harmaata, kuori se heti pois.

      Anna kiehua hiljaisella, Kuumaan lisätään aina kuumaa, että maku säilyy. Keitä vesi jota lisäät, mutta jos ei tarvitse, parempaa tulee.

      Kun liha alkaa kypsyä, tunnin pasta, lisää kok. maustepippuria, 2 laakerinlehteä, iso sipuli, porkkanaa, celleryä, 2 valkosipulin kynttä, purjoa pala, lanttua pieni pala, ja sitten, kun on melkein kystä, niin pieniksi pilkotut perunalohkot ja katso, että lientä on tarpeeksi, voit lisätä.

      Suolan tarkistat, ja muista, hiljaisella tulella hyvää tulee...Poista luut lihasta, jonka pilkot suupaloiksi.

      Good Luck....Kämppäkokki.

      • lihas_soppa

        Lihakeitto. Nyrkkisääntö :
        500 g naudanlihaa 2 l vettä 10 maustepippuria 1 tl suolaa 2 porkkanaa 100 g lanttua tai naurista 1 sipuli 1 nippu lipstikkaa 8 perunaa ; annetaan kiehua hymyillen eli ei täysillä.....


    • grillaajamies

      Kun lihaa keittää kattilassa, siitä irtoaa etovaa harmaata vaahtoa(keitettyä verta), jota ei voi käyttää mihinkään.

      Tämä pitää ottaa lusikalla tai kauhalla pois. En ole koskaan ottanut sitä siiivilällä pois.

      En ihmettele miksi ihmiset kyselevät aivan yksinkertaisia asioita kun ne on kirjoitettu niin EPÄSELVÄSTI ja PUUTTEELLISESTI, mutta toivottavasti ja näköjään olet saanut jo avun lihakeitoksiisi.

      • töhnä

      • Anonyymi

        Lihasnesteet eivät ole keitettyä verta. Lihasnesteistä pääsee parhaiten eroon sian ja lehmän lihassa sillä että paistaa lihasuikaleet tai palat oliiviöljyssä ja kaataa nesteet pois heti kun ne irtoavat. Loput rasvat jäävät pinnalle kun kaataa paistinpannulta lihat kattilaan kylmään veteen. Huom! Kaikki helposti näkyvä valkoinen läski pois lihasta leikkuulaudalla ja terävällä veitsellä sekä apuhaarukalla, vasta sitten paistumaan.

        Perunan tilalle bataattia niin ei vatsa turpoa syödessä. Porkkanan pilkkominen pieneksi on tärkeää ettei muut mene ylikypsäksi. Lihaa käytän maustettuna ja paistettuna pakastettuna rasioihin lähinnä mausteeksi liha- ja kasvisliemikuutioiden kaverina.


    • suomalainen tyttö

      Kysynyt ei koskaan eksy, eiks se mene niin. Multakin unohtui suola, se nostaa sen veren lihasta pinnalle.Jotkut laittavat kuumaan veteen lihat ja sitten tulee liemestä sameaa.

      Olisipa hauska kuulla uusavottamalta sitten, kun lihakeitto on tehty.

      Kerran kaupassa tuli suomalainen mies kysymään, mistä sitä lihakeittoa keitetaan, sianlihasta tai raavaasta. Oli varmaan jäänyt leskeksi ja vaimo oli hoidellut keittiöpuolen tai sitten, olisiko karannut toisen kanssa. Who knows....

      • Anonyymi

        Vai olisiko kaivannut emäntää keittiöön?


    • lihakeiton ydin

      lapaa luineen
      http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/maukas-lihakeitto/012288
      Ihan a-ö pohjalta.

      Itse keitän lihan luineen painekattilassa (mausteet ja lipstikan varret) 30 min ja sitten "ruodin" lihan jäähtyneenä.
      Liemi siivilän läpi ja jääkaappiin.
      Seuraavana päivänä rasvakiekko pois liemestä, juurekset kattilaan ja freesaus öljyssä .
      Liemi perään ja huom maggi-mauste = kuivattua lipstikkaa . Kun juurekset melko kypsiä, lataan kattilaan paloitellun lihan.

      Ruususuolaa tai soija -antavat säväyksen.

    • suomalainen tyttö

      Kyllä, monet laittavat liemen seuraavaan päivään jääkaappiin ja kuorivat rasvan pinnalta, mutta en tee niin. Minusta maku kärsii.

      Nykyään suomalaiseen ruokaan on alettu lisätä aineita muiden maiden keittiöistä. Kanakeitossa käytän liemikuutiota.

      Lihakeitossa käytän spare ribs ja kaalikeitto vaatiin sianlihaa kuten kaalilaatikossa ja kääryleissä.

      Monet myös laittavat pakastimeen. En laita, syön silloin kun on juuri valmistunut ja kuumana.

      Mukava keskustella.

      • kuutiot tunkiolle

        Keittoihin ei pidä käyttää mitään liemikuutioita. Jos niihin sortuu, niin miksei sitten osta suoraan eineksenä valmissoppaa?

        Itsensä huijaamista tehdä asiat itse puoliksi,


      • Anonyymi
        kuutiot tunkiolle kirjoitti:

        Keittoihin ei pidä käyttää mitään liemikuutioita. Jos niihin sortuu, niin miksei sitten osta suoraan eineksenä valmissoppaa?

        Itsensä huijaamista tehdä asiat itse puoliksi,

        Liemikuutiot korvaa suolan ja niistä saa terveellistä palmuöljyä halvalla.


    • suomalainen tyttö

      Hei lihakeiton ydin.

      Yhteishyvä palstalla oli mukava käväistä. Kiitos.
      Vastaisuudessakin käyn hakemassa uusia reseptejä.

    • Suomenmieli

      Olikohan ketjun aloittaja varmasti tosissaan? Jos oli, pitäisi kokeilla ensin pelkkää perunan keittoa,mielellään jauhoisten.

    • kaa_listi

      Kaalikeittoon aina lammasta -kevään airut varhaiskaali ja lammas !
      Muistatteko vielä ”Vihtori ja Klaara”-sarjakuvan? Se kertoo Vihtori Vuorenkaiusta ja vaimostaan Klaarasta, joka inhoaa Vihtorinsa lempiruokaa, lammaskaalia. Tavallaan ymmärrän Klaaraa, sillä lammaskaalia ei pysty salaa valmistamaan – tuoksu on melko voimakas eikä varmaankaan miellytä kaikkia. Mutta lammaskaali on maultaan niin hyvää, että kerran vuodessa sitä on ihan pakko valmistaa ;.
      n. 1 kg luista lampaanlihaa, esim. niskaa, lapaa tai kylkeä
      2-3 rkl voita tai rypsiöljyä
      2-3 kpl sipulia
      1 kpl valkosipulinkynsi
      4-5 kpl porkkanaa
      1 kpl keväinen varhais/valkokaali
      suolaa maun mukaan
      n. 10 kpl maustepippuria
      n. 10 kpl mustapippuria
      3-4 kpl laakerinlehteä
      vettä
      1-2 rkl tuoretta meiramia tai timjamia
      (0,5 dl siirappia / ruokosokeri 1 tl)
      (0,5 dl Bragg soijakastiketta)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      116
      2966
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      25
      2384
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2016
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1660
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1208
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      255
      1076
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1054
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    Aihe