Tuli kuorittua valkosipulia ja laitettua kynnet kokonaisina oliiviöljyyn suljettuun tölkkiin. Tölkin laitoin jääkaapppiin.
Nyt tölkki on ollut jääkaapissa noin viikon. Öljyn pinnalle nousee kuplia tasaiseen tahtiin. Kuuluuko kupliminen asiaan vai onko valkosipulini pilalla?
Valkosipulin säilöntä
6
6807
Vastaukset
- Valkosipulin ystävä
Olisi kiva jos saisin jonkun (asiallisen) vastauksen joltakulta asiasta tietävältä.
- fyysikko-keemikko
Kynsissä on mikroskooppisen pieniä ilmasulkeumia, joista ilma hiljakseen pakenee kuplimalla öljyn täyttäessä ne. Kunhan öljy on vallannut kynnen kaikki huokoset, kuplinta loppuu.
- oJoli
Kun sitä tulee ostettua koko se verkkopussiin suljettu 3:n kappaleen satsi, niin osa menee jo pilalle, eli voiko sitä valkosipullia pakastaa kuten tavallista keltasipulia. Kukkapurkissa olen saanut itämisen alkaneen valkosipulikynnen kasvaan, tuli yksikyntinen aika mieto sipuli.
Joka päivä ei ole valkosipulipäivä, vaikka se hyvää onkin.
Tavallista sipulia pilkon pieniksi ja laitan pakastimeen sopiviin satseihin.
No, jos kukaan ei tiedä niin kokeilemallahan se selviää.
Mitään marinadijuttuu en ala tekeen, kun nekään ei säily. - Anonyymi
oJoli kirjoitti:
Kun sitä tulee ostettua koko se verkkopussiin suljettu 3:n kappaleen satsi, niin osa menee jo pilalle, eli voiko sitä valkosipullia pakastaa kuten tavallista keltasipulia. Kukkapurkissa olen saanut itämisen alkaneen valkosipulikynnen kasvaan, tuli yksikyntinen aika mieto sipuli.
Joka päivä ei ole valkosipulipäivä, vaikka se hyvää onkin.
Tavallista sipulia pilkon pieniksi ja laitan pakastimeen sopiviin satseihin.
No, jos kukaan ei tiedä niin kokeilemallahan se selviää.
Mitään marinadijuttuu en ala tekeen, kun nekään ei säily.Valkosipulin kynnet voi pakastaa
- aij oli herkkua
http://www.yrttitarha.fi/kanta/valkosipuli/reseptit.html
marinoitu valkosipuli
http://www.ruokala.net/resepti/marinoidut-valkosipulit-1 - Clostridiumbotulinu
Kyllähän säilönnässä aina pitäis olla etikkaa mukana, jotta PH laskee niin alas että clostridium botulinum bakteerin ei villiinny ja sen erittämä hermomyrkky ei pääse tappamaan syöjää.
Valkosipulinkynnet öljyssä on se yleisesti varoiteltu riskiryhmä josta botuliinin voi saada ja yli kolmea viikkoa ei öljyä saisi säilyttää. Varmasti monet säilyttävät ja riski on pieni ja vaikka sen botulismin saisikin niin modernilla tehohoidolla siihen ei välttämättä kuole, mutta onhan se pyttymäistä olla puolvuotta hengityskoneessa hermomyrkyn aiheuttaman väliaikaisen halvauksen takia.
Pienille lapsille en missään nimessä antaisi tuotetta.
Lähteitä:
http://www.gourmetgarlicgardens.com/pickle.htm
Valkosipulista tuolla sivulla siis mainitaan :
"Storage Recommendations: (According to Oregon State University Extension Service).
Raw or cooked garlic and/or herbs in oil:
These mixtures MUST be refrigerated. Do not store them longer than 3 weeks in the refrigerator. (Note. Raw garlic MAY be safely stored in vinegar at room temperature.)"
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?
Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta912354- 532054
Jotain puuttuu
Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu881873Tietysti jokainen ansaitsee
Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt23185850+ naiset kyl
Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin101648- 771572
hieman diabetes...
Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo271446Hei A, osaatko
sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en411410Välitän sinusta mies
Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv61402- 731380