Kumpi ensin: laihdutus vai lihasten kasvatus?

Kumpiensin?

Niin elikkäs olen kuullut, että laihduttaminen ja lihasten kasvatus ei ole mahdollista samaan aikaan. (korjatkaa, jos tämä onkin väärää tietoa...)

Kumpi olisi siis järkevämpää ensin? Extrakilojen karistaminen vai lihasten kasvattaminen? Minulla ei itsellä ole ylipainoa. Olen siis täysin normaalipainoinen, mutta vatsan seudulla, reisissä ja käsivarsissa on ylimääräistä. Lähteekö nuo pois, kun käy tunnollisesti salilla ja harrastaa myös aerobista liikuntaa? Vai pitääkö ensin hankkiutua eroon ylimääräisistä kiloista sillä about 500 kalorivajeella, liikkuen ja syöden terveellisesti.

4

2402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hustl

      Laihtuminen ja lihasten kasvatus onnistuu samaan aikaan en tiedä mistä moista kuullut mutta kokemuksesta tiedän , varsinkin aloittelevalla sali harrastajalla pari kiloa lähtee ja lihasta kasvaa nopeasti alussa, kannattaa syödä tarpeeksi ja terveellisesti. Myytti tuo laihtuminen ja lihasten kasvaminen samaan aikaan, kyllä voi kasvattaa lihasta sillä aikaa kuin laihtuu, mutta kunhan käy salilla ja tekee vähän aerobista niin hyvä tulee. Kunhan käy sitten salilla

    • molemmat..

      Uusi vuosi, uusi ruokavalio ?
      http://samisundvik.com/2013/12/31/uusi-vuosi-uusi-ruokavalio/

      Laihduttaminen ei onnistu kaloreita laskemalla vaan syömällä oikein. Syömällä ihminen laihtuu ja pysyy terveenä. Länsimainen tapa laskea kaloreita koituu monen laihduttajan sudenkuopaksi.

      "Mikä on kaloriteoria?

      Tässä artikkelissa käsitellään sitä yleisesti totena pidettyä uskomusta, jonka mukaan ihminen lihoo tai laihtuu sen mukaan, mikä on hänen nauttimansa ravinnon sisältämän energiamäärän ja hänen kuluttamansa energiamäärän erotus. Kalori on energian perinteinen mittayksikkö.

      Kaloriteoriaan uskovat suosittelevat ylipainoisille, että näiden pitäisi syödä vähemmän kaloreita ja kuluttaa enemmän energiaa harrastamalla liikuntaa. Kun rasva sisältää muita ruoka-aineita enemmän kaloreita, erityisesti kehoitetaan välttämään rasvan syöntiä.

      Kaloriteoriassa ajatellaan, että yksilön energiantarve on esim. 2500 kilokaloria (kcal) päivässä. Jos hän saa vain 2000 kcal, muodostuu 500 kilokalorin vajaus. Sen täyttämiseksi elimistö lainaa vastaavan energiamäärän vararasvoista, mistä seuraa painon putoaminen. Jos yksilö sen sijaan saa päivässä 3500 kcal, vaikka tarve on vain 2500 kcal, hän luo 1000 kilokalorin ylijäämän, joka kerääntyy automaattisesti vararasvoiksi.

      Kaloriteorian takana on siis hyvin mekanistinen käsitys ihmisen kehon toiminnoista. Siinä ajatellaan, että ihmiskeho on kuin auton bensatankki, jossa varastoituneen energian määrä on sama kuin tankatun polttoaineen sisältämä energiamäärä vähennettynä poltetun energian määrällä.

      Montignacin mukaan kalorien vähentämiseen perustuva laihdutusteoria jää varmasti 20. vuosisadan suurimmaksi "tieteelliseksi ankaksi". "Se on ansa, huiputus, hölmö ja vaarallinen olettamus, jolla ei ole mitään tieteellistä perustaa. Ja kuitenkin se on ohjannut ravitsemuskäyttäymistämme yli puolen vuosisadan ajan."
      http://www.ahjos.net/zone/kalorit.htm

      Terveellisen ravinnon kivijalka koostuu kolmesta asiasta: proteiineista, väreistä ja rasvoista.

      Lyhyesti: virallisten ravitsemussuositusten mukaan aikuinen tarvitsee n. 100 grammaa hyviä rasvoja ja proteiinia päivässä. Lisäksi vähintään 500 grammaa kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Vettä janoon 1,5-2 litraa. Ja jos nälkä jää (lähinnä huippu-urheilijat), niin perunaa, riisiä ja viljaa.


      Ravinto on yksi olennainen asia, millä pystyy vaikuttamaan rasvanpolttoon. Pääsääntö on, että mitä enemmän syöt hiilihydraatteja sitä vähemmän rasva palaa. Hiilihydraatit ovat rasvojen lisäksi kehon toinen pääasiallinen energianlähde.
      http://personal.inet.fi/koti/remeli/aitoa_ruokaa.htm

      Laihduttajat väsyttävät aineenvaihduntansa syömällä mahdollisimman vähän kaloreita. Kun on sitten laihduttu vaikka 20 kiloa ja aletaan syödä toisenlaista ruokaa, turvotaan kaksinkertaisiksi.

      Ruokavalio ratkaisee 90 % painonhallinnasta, terveydestä, vastustuskyvystä ja lihaskunnon kasvattamisesta, liikunta loput. Joten ei ole ihan sama mitä suuhunsa laittaa. Jos ei syö kunnon ruokaa ja saa kaikkia ravintoaineita (esim. D-vitamiinia, magnesiumia ja Omega-3 rasvahappoja pitää syödä aina purkista), niin ei laihdu, ei pysy terveenä, ei jaksa eikä lihakset kehity.

      Tutkijat: Kaloreiden laskeminen ei kannata
      http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2013082217397495_lh.shtml

      Miksei liikunta laihduta?
      http://www.tiede.fi/artikkeli/1218/miksei_liikunta_laihduta_

      Liian monelle "tavallinen" kotiruoka on lisäainepitoisia eineksiä, viljaa eri muodoissaan, sokeria, keinotekoisia makeutusaineita, prosessoituja kasvirasvoja (margariini, kasvirasvakerma jne...), sokerisia muroja, sekä sokeririkkaita maustettuja maitotaloustuotteita. Sellainen ruoka ei riitä. Se sairastuttaa.

      Huonot ravintotottumukset hidastavat kuntoilijan kehitystä
      http://ruoka.ts.fi/jutut/huonot-ravintotottumukset-hidastavat-kuntoilijan-kehitysta/

      Teollinen länsimainen ruoka näyttäisi tekevän sairaaksi paitsi ihmiset, myös lemmikkieläimet. Tässä olisi pieni vihje siitä, missä mennään pieleen. Kun ruokalööppien ja tieteellisten yksinkertaistusten sijaan kiinnostuu aidosti syömästään ruoasta ja sen alkuperästä, niin itselleen parhaiten sopivan ruokakulttuurin löytäminen helpottuu huomattavasti.
      http://ruokapyramidihuijaus.blogspot.fi/2014/01/milla-perusteella-ruoka-valitaan.html

      Kansainväliset ruokajätit pyrkivät vaikuttamaan ravitsemusterapeutteihin samaan tapaan kuin lääketehtaat vaikuttavat lääkäreihin. Tässä asiaa havainnollistava video, joka on kuvattu kansainvälisessä ravitsemusterapeuttien konferenssissa. Mukana konfressissa lobbaamassa ovat myös mm. McDonalds, Mars, Nestle, Pepsi, Pfizer, Abbot, Kellogg’s ja Unilever, jotka esittelevät pitkälle prosessoituja ja GMO-tuotteitaan.
      http://vimeo.com/59828051

    • Kumpiensin?

      No toi ei kyllä yhtään vastannut mun kysymykseen, mutta kiitos nyt kuitenkin, kun jaksoit vaivautua.

    • Totuus koko touhusta

      Yksinkertaistetaan tätä. Molempia pitää tehdä äläkä mieti edes koko asiaa. Mielummin asennoidut siten, että kehität lihasta vaikka pudotatkin painoa eli kiristelet. Sun pitää treenata salilla yhtä kovaa kun söisit yli kulutuksen ja tekisit lihasta. Olit sitten mies tai nainen, niin tämä ei muutu.

      Jos treenaat kevyesti haukotellen reiden loitontaja vehkeessä 15-20 toistoa siten että jää vielä saman verran varaa, on se ajan haaskausta. Kun osaat liikkeiden tekniikat ja tunnet ne oikeissa paikoissa, niin teet 8-12 toistoa n. 2min palautuksilla. Pienemmät liikkeet 1min pal. Käytät mielellään tanko ja käsipaino liikkeitä ainoastaan, niillä on aina kehitytty parhaiten. Mieti asiaa näin, teetkö jotain konetta joka käy muutamaan lihakseen vai teetkö esim. maastavetoa tai jalkakyykkyä joka käy kropan satoihin lihaksiin saman aikaisesti tehden susta yleisesti vahvemman jolle ei tule selkävaivoja ja jaksat arkiaskareet myös paremmin.

      Tekemällä itselle raskailla painoilla pidät sitä lihasmassaa yllä ja ehkä jopa hieman lisäät sitä. Tällä vältät laihaläski lookkia, joka monelle tulee kun eivät tee lihaskuntotreeniä yhtään ja diettaavat itsensä pulkannaruksi. Naisillekkin se seksikäs sporttinen look tulee kun tehdään monipuolista treeniä itselle raskailla painoilla, yhdistettynä oikeaan ruokavalioon.

      Ruokavalio on niin laaja juttu, että menisi kuukausi siitä vaahdotessa. Parhaat tulokset saat kun otat personal traineriltä suoraan ruokaohjelman. Ehkä paras sijoitus minkä tulet ikinä tekemään. Opit syömään oikein ja saat myös parempia tuloksia salillakin.

      Kiristele aluksi ylimääräiset pois. Tuosta on sitten helppo lähteä kasvattamaan lihasta. Lihaskin kasvaa paremmin mitä tiukemmassa kondiksessa on aloituskunto. Älä kuitenkaan vetele liian alhaisilla kaloreilla kun lisäät treenimääriä kuitenkin. Jos on kovin aktiivinen, niin miehillä aloituskalorit vaikkapa n. 2500kcal. Treeniä tulee varmaan 6xvkossa eri muodossa, joten kulutuskin on kova. Suurin virhe on laskea kalorit heti liian alas.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3527
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      157
      2143
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      206
      1845
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      134
      1756
    5. 80
      1175
    6. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      320
      1136
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      132
      1031
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      949
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      73
      919
    Aihe