Suola silli

Siina

Mihinkähän ruokiin vois käyttää suola sillejä ,kertokaa minkälaisissa ruuissa otte käyttäneet noita

24

3722

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aamuulla

      krapulaan

      • aahh

        uusimman tutkimuksen mukaan maito tai/ja piimä on krapulaan OK.


      • Anonyymi
        aahh kirjoitti:

        uusimman tutkimuksen mukaan maito tai/ja piimä on krapulaan OK.

        Paitsi tietenkään ei maito.


    • käly

      Suutarinloheen:
      n. 1/2 suolasilakoita
      3 dl vettä
      2 dl etikkaa
      1/2 tl sokeria
      1/2 tl suolaa
      maustepippuria n.10 kpl
      2 sipulia
      Perkaa silakat hyvin, lado lasikulhoon selkäpuoli alaspäin.
      Laita aina kerrosten välille ripaus sokeria ja suolaa sekä sipulurenkaita.
      Anna maustua 3 vrk kylmässä, kannellisessa astiassa.

      • käly

        siis, tuota suolaa ja sokeria: 1 rkl molempia.


      • tyhmä,tyhmä

        toinen kysyy sillistä toinen säveltää silakasta.
        1/2 suolasilakkaa miksi ei yhtä kokonaista, miksi sitä pitää vielä uudestaa suolata??


      • Sama juttu
        tyhmä,tyhmä kirjoitti:

        toinen kysyy sillistä toinen säveltää silakasta.
        1/2 suolasilakkaa miksi ei yhtä kokonaista, miksi sitä pitää vielä uudestaa suolata??

        Sama kala, toisessa vain enemmän rasvaa - ei muuta eroa. Silakka eli haili (Clupea harengus membras) on Itämeressä elävä sillin alalaji. Silliin verrattuna silakka on pienempi ja vähärasvaisempi. Biologisesti silli ja silakka ovat samaa lajia eikä niiden välillä ole jyrkkää rajaa. Käytännössä silli ja silakka erotetaan kaupallisessa mielessä Suomen virallisten määräysten mukaan (Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös) siten, että vain yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävästä sillistä saa käyttää sillin nimeä ja vähärasvainen kala on kaupattava silakkana.
        Suolasilli on hyvää mutta suola ja silli ei ole hyvä yhdistelmä....


      • diu diu
        Sama juttu kirjoitti:

        Sama kala, toisessa vain enemmän rasvaa - ei muuta eroa. Silakka eli haili (Clupea harengus membras) on Itämeressä elävä sillin alalaji. Silliin verrattuna silakka on pienempi ja vähärasvaisempi. Biologisesti silli ja silakka ovat samaa lajia eikä niiden välillä ole jyrkkää rajaa. Käytännössä silli ja silakka erotetaan kaupallisessa mielessä Suomen virallisten määräysten mukaan (Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös) siten, että vain yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävästä sillistä saa käyttää sillin nimeä ja vähärasvainen kala on kaupattava silakkana.
        Suolasilli on hyvää mutta suola ja silli ei ole hyvä yhdistelmä....

        biologisesti jees mut maullisesti nöy ja makunsa kullakin......


      • Anonyymi
        Sama juttu kirjoitti:

        Sama kala, toisessa vain enemmän rasvaa - ei muuta eroa. Silakka eli haili (Clupea harengus membras) on Itämeressä elävä sillin alalaji. Silliin verrattuna silakka on pienempi ja vähärasvaisempi. Biologisesti silli ja silakka ovat samaa lajia eikä niiden välillä ole jyrkkää rajaa. Käytännössä silli ja silakka erotetaan kaupallisessa mielessä Suomen virallisten määräysten mukaan (Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös) siten, että vain yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävästä sillistä saa käyttää sillin nimeä ja vähärasvainen kala on kaupattava silakkana.
        Suolasilli on hyvää mutta suola ja silli ei ole hyvä yhdistelmä....

        Suolasilli olisi hyvää jos sen suolamäärä vähennettäisiin puoleen nykyisestä.


    • rouva Jansson

      Janssoninkiusaus.

    • kala1

      sait näköjään kysymykseesi ei kuuluvia vastauksia no itse teen uunisilliä liotan sillit laitan kalan sisään pari anjovis siivua vähän sokeria ja tilliä käärin folioon ja laitan uuniin 20 min. 120 astetta voit kokeilla ei paha .

    • silliherkku

      Suolasilli on mainiota sillilaatikkoon, rosolliin. Tarkoitat varmaan Islannin silliä, joka tulee tynnyrissä. Silli on liotettava kylmässä vedessä , koska on niin suolanen. Purkkisilli on sitten toinen ja helpompi. Munavoileivän päälle sitä parasta herkkua.

    • kotikokki

      sillikaviaariin
      munaleipiin
      janssoninkiusaukseen
      pastakastikkeeseen
      silakkarullien sisään
      lasimestarin silliin
      uusien perunoiden kanssa
      lohi/kala laatikoihin
      worscmahiin (marskin patee)
      rosolliin
      sillisalaattiin
      maustesilliin /sinappi/chili/tomaatti/smetana/sipuli

      nuo vai mitä tuli minuutissa mieleen, googlaa niin saat tarkemmat reseptit

    • kohtataassaa

      Hollaniin matjes vähäsuolaista pikkukalaa:
      Siitä silliä paktissa. http://www.makuja.fi/reseptit/paperissa-paistettu-silli/
      Ikivanha ohje ja toimii !

      http://www.ruokala.net/reseptit/haku/ruokala?words=silli

      Keski-Euroopassa keväällä Heuringen ja siliä Hausfrauen Art

    • terveellisyys!

      Tämä vanha sanonta "suolasilli" pitäisi korvata jollain muulla. Vähemmän suolaa, vähemmän suolaa ...

      • Anonyymi

        Kyllä ja ei kai enää ole missään TÖNKKÖSUOLATTUA muikkua ??


    • Jos tarkoitat suolattua rasvasilliä (tai Islannin silliä) suolasillillä, niin perkaa ne, poista ruodot ja piikit, pese ja paloittele.

      Niitä voi laittaa monenlaisiin mausteliemiin vaikka sipulin, porkkanan tai pippurin kanssa. Mausteliemeen menee yleensä jonkin verran etikkaa maun mukaan, sekä suolaa, sokeria tai vaikkapa sinappia.

      Anna marinoitua yhden päivän ajan, ja siinä sinulla on parempaa silliä kuin mitä valmiissa purkeissa saa.

      Netissä reseptejä piisaa.

      Silliä saa suolaamattomana vain harvakseen.

    • tapoja on monia

      Onpa tekijä. Ostaa suolasilliä ja kun tekee siitä ruokaa, lisää siihen suolaa! Kyllä meitä on moneen junaan. En ole vielä mistään löytänyt muuta kuin liian suolaista silliä. Sitä pitää aina ensin liottaa ennen kuin voi syödä.

      • Anonyymi

        Asia on juuri niin.


    • gooooglailija
    • tosi tyhmä

      Mikä ajatus on vilkaista Boy-sillin sivuja? Siis muu kuin Boyn mainostaminen.

    • tiedoton

      Mistä vesistä Boy-silli kalastetaan ? Minä olen etsinyt kaupoista perinteistä Islannin sillinvilettä enkä ole onnistunut enää niitä lötämään ?

    • Villiorvokki

      Tee sillistä ja piimästä kiisseli. Mausta homejuustolla. Koristele parsakaalilla ja sienillä. Nauti Suomi-räpin siivittämänä!

    • Anonyymi

      Girl järvestä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Karhuryhmä

      Kellään tarkempaa tietoa miksi ja missä karhuryhmä ollut? Perheväkivaltaa vai huumeperintää kenties taas?
      Jämsä
      29
      3508
    2. Mitä sä pelkäät

      Ettei tää etene?
      Ikävä
      97
      3226
    3. Raisionkaaren koira hyökkäys

      Taas nähtiin että koiriin ei voi luottaa. Eilen illalla vapaana ollut koira hyökkäsi Raisionkaarella kolmen henkilön kim
      Raisio
      82
      3059
    4. Mitä kaikkea sä

      Olisit valmis tekeen mun eteen vielä? Vai oletko mitään?
      Ikävä
      76
      3044
    5. "Mielipide: Äärivasemmiston uhka on otettava vakavasti"

      Demokratia näyttäisi olevan Halla-aholle enemmänkin välttämätön paha kuin tavoiteltava asia. Väkivallan ihannointi ja m
      Maailman menoa
      54
      2935
    6. Tapa jolla kohtelit minua viimeksi miellytti erityisesti

      Osaat huomioida kauniisti ja katsot aina tilanteita yhteisen hyvän kannalta. Sitä arvostan erityisesti.
      Ikävä
      86
      2698
    7. Ei me saada toisiamme

      Ei vaan saada. On vain haaveita ja uunelmia
      Ikävä
      35
      2500
    8. Mikä on luonteesi parhain ominaisuus

      ja mikä huonoin?
      Ikävä
      57
      2371
    9. Satuit vain olemaan

      Ensimmäinen joka avasi minussa sen nähdyksi ja rakastetuksi tulemisen puolen. Pitäisi vain muistaa että et ole ainoa. Se
      Ikävä
      43
      2255
    10. Vieläkö toivot, että kuulisit

      Minusta? Vai suutuitko kun en pystynyt vastaamaan sinulle?
      Ikävä
      88
      2022
    Aihe