Uusia makuja kasvisruokiin!?

Mausteaitta

Kertokaan hyviä mausteseoksia yms. joita saa tavon marketeista helposti ja jotka antavat uutta makua kasvisruokiin normaalin pippurin ja suolan lisäksi?

10

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1ej49f

      Mie ostan välillä texmex maustepussin ja lisään rouheeseen. Makua irtoaa kookosmaidosta tai tomaattipyreestä. Pidän valkosipuli- ja paprikajauheesta.

    • Sedä

      Vaikka mitä! Mun lempoarit on juustokumina (etenkin kikherneille), roseepippuri, yrtit, kurkuma, korianteri... :D Currylla saa helposti jos ei osaa itse maustaa samanhenkistä. Oih, mausteitahan on lukemattomasti, suolaa ja pippuria en laita juuri ikinä...

      • 7+17

        Yks hyvä on kanaruokiin mango-currysekoitus. Aika tulista.
        Sitä voi muutenkin käyttää.


    • nom

      Olen itse viimeaikoina hurahtanut kurkumaan, jota toki curryssakin on suurin osa. Antaa kauniin värin sekä vahvan maun ja tuoksun - esimerkiksi keittoihin ja kasvispihveihin passaa mainiosti. Tomaattipohjaisiin ruokiin timjami tuo mukavaa särmää.

      En itse ole mikään erityisen kokenut tai taitava maustaja, vaan melkeipä vasta-alkaja ylipäänsä. Sen olen kuitenkin huomannut, että kokeilemalla ennakkoluulottomasti voi saada aikaan varsin maukasta (tai ainakin oppia, mitkä mausteet tai raaka-aineet eivät sovi yhteen :D). Vaikkei käyttäisikään mitään sen erikoisempia mausteita, hyvä maku syntyy hyvien raaka-aineiden lisäksi mausteiden passelista määrästä.

      Kasvisliemikuutioillakin makua saa varsin näppärästi ja nopeasti, mutta itse aloin boikotoida niitä havaittuani suurimman osan ko. valmisteista olevan käytännössä lisäaineita.

    • vegetaali

      Kasvisliemikuutioitakin saa luomuna esim. http://kauppa.ruohonjuuri.fi/kasvisliemikuutiot/REFORM-6409944200370/dp.

      Kuivista mausteista käytän nykyään esim. timjamia, kynteliä, kirveliä, meiramia - aasialaisista mausteista (juustokumina, kurkuma, sarviapila, korianteri jne.. ) en kovinkaan paljon perusta, ne eivät vain sovi minun makuun.

      Hyvien kasvisten monipuolinen käyttö antaa jo hyvin makua eikä mauste-seoksia oikeastaan tarvitse. Parhaiten makua saa tuoreista yrteistä - onneksi kohta on taas kesä ja puutarha tuottaa makua ruokaan.

    • niinsemaistuu

      Garam masala tai curry, jotka molemmat ovat mausteseoksia.

      Huvittaa vieläkin kun Kortonki Rämssi maustoi ruokansa jeeralla, kurkumalla, korianterilla, sinapinsiemenillä jne... ja - garam masalalla, joka siis on mausteseos, joka sisältää edellämainitut ja eri tapojen mukaan myös muuta.

      Garam Masala on siis mausteseos ja siinä voi olla erilaisia mausteita mukana riippuen ihan tekijän ja maun mukaan. Sama on "curryn" kohdalla - kyseessä on oikeastaan mausteseos eikä curryn-lehdistä kuivattu mauste.

      No vieläkin huvittaa tämä Kortonki - luulisi huipputseffin tietävän paremmin.

      Noin muuten kasvisruokiin saa makua esim. timjamilla tai oreganolla - kuivattua basilikaa tai rakuunaa voi myös käyttää.

    • papero

      Garam masalaa minäkin suosittelen! Käytän sitä aina papupyöryköihin.

      Ostin juuri savupaprikaa, sitä ovat monet kehuneet, mutta en ole vielä kokeillut.

      Yks kans mitä pitäis kokeilla on lipstikka.

    • Kulinaristikokki

      Kermalla ja voilla saa kaikesta kasvisruuasta maukasta. Sienet ja sipuli on minun kasvisruokieni perusta. Koskenlaskijajuustolla tulee paras kesäkeitto.

      • nams

        Tein just kukkakaalisopan ja tuli hiukka liikaa suolaa, mutta hyvää Jos joku haluaa kokeilla niin tässäpä resepti:

        noin 1 kilo kukkakaalta
        7,5 dl vettä
        1 iso keltasipuli
        3 puserrettua valkosipulin kynttä
        2 kasviliemi kuutiota
        2 dl kuohukermaa
        valkopippuria , suolaa

        Maizena jauhoja 1,5 ruokalusikallista.

        Keitä kukkakaalin kukat pilkotun sipulin ja muserretun valkosipulin sekä kasvisliemikuutioiden kera vedessä kunnes kukkakaali pehmeää.
        Lisää kerma ja valkopippuri ja anna keiton kiehahtaa. Maistele jos tarvit lisää suolaa.
        Soseuta tehosekoittajalla sopaksi, lisää tilkkaseen vettä sekoitettu maizena jauho jos haluat sopasta sakeampaa. Kiehauta uudelleen.
        Soppa valmis .


    • Sannnnnnni

      Nuo tuoreet yrtit ja garam masalat (joka siis tosiaan on mausteseos ja ainakin Intiassa perheenäidit ylpeilevät että tekevät omansa jokainen oman salaisen reseptinsä mukaan) jo mainittiinkin -lisään siis vielä että pippurin sijasta voi koittaa kaikenlaisia chillejä (joilla todella voi hifistellä jos kerran kiinnostuu ja kotikasvatus ruukussa on helppoa. Olen maistanut chillipiparkakkua ja hyvää oli). Ja lisäksi ruohosipuli on maailman helpoin parveke/ikkunalautakasvi ja esim. perunoiden kanssa kiva =)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jäätävä epävarmuus

      Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko
      Ikävä
      85
      1917
    2. Ainakin hän on elossa

      ehdin jo huolestua.
      Ikävä
      43
      1499
    3. Persut romahti Haapaveellä, kiitos Ilkka!

      Persut saivat historiallisen tappion haapaveellä! Kiitos Ilkka!
      Haapavesi
      57
      1122
    4. Mitä hellittelynimiä

      Sinulla on kaivatustasi?
      Ikävä
      76
      1080
    5. Hyvää yötä, olen rakastunut suhun

      Sanon tämän kyllä vielä sulle henkilökohtaisestikin. 😘
      Ikävä
      72
      1043
    6. Mitä meille oikein

      Tapahtuu vai tapahtuuko mitään?
      Ikävä
      59
      991
    7. Pitsaa selliiä

      Onko uudet pitsat hyviä, kannatteooko käyvä vai suosiollako pittää hilipasta sotkamoon
      Kuhmo
      22
      976
    8. Tiedätkö et olet

      Ärsyttävän hyvännäköinen.
      Ikävä
      34
      920
    9. Olet vain kiltimpi

      Ja rauhallisempi ja rakastavampi. Se vetoaa
      Ikävä
      37
      829
    10. Teki mieli

      Huutaa meidän nimet tänne, niin ei jäisi epäselvyyttä. Ikävä sinua urpo.
      Ikävä
      38
      779
    Aihe