Ostin tänään Tokmannilta Saimaa design induktio paistinpannu 26cm halkaisija.
2 kerroksinen non-stick PTFE pinnoite.
Hinta 17 euroa ( ei kerrota valmistusmaata , kiina se on ) Valmistuttaja tokmanni oy , isolammintie 1 ,04600 mäntsälä
kotona ihmettelin miksi pannu kuumenee hitaasti ja ei kuumene yhtä kuumaksi kuin vanha
pohja on täysin kiero ja eli yli puolet pannusta ilmassa,iso ilmarako levyn ja pannun välissä. Tarkastin vielä metallisella viivoittimella.
paistinpannu , tarkasta ennen ostoa ja sen jälkeen
26
6855
Vastaukset
- Gary_George_Matt
Panosta laatuun. Meillä on kyökissä Swiss Diamondia ja Hackmannia. Pysyvät suorina, lämpenevät nopeesti, ja kun ei ylikuumenna tai naarmuta väärillä työkaluilla, niin ovat pitkäikäisiä.
Onhan ne tyyriitä, mutta kun ei ole varaa meillä ostaa heti hajoavia.- ottaakopannuun
Hackmann ja laatu vaan eivät oikein sovi samaan lauseeseen. Kaikkien hackmannin pannujen pinnoitteet on kiinankuraa joka on pilalla parhaimmillaan ekalla paistolla. Saahan hackmannilta aina uuden ja selityksenä on aina se sama, just tässä erässä oli virheellinen pinnoitus, eipä vaan ole yhtään hackmannia osunut vastaan viimeisen 10 vuoden aikana jossa olis ollut laadukas pinnoitus. Ihan sama oli mitä matadoria, kovanaama, rotisseria hyvänsä.
Swiss Diamond taas on parasta mitä keramiikka pannumarkkinoilla on , jos on pilkunpäälle tarkka se voi pysyä hyvänä jopa kaksi vuotta.. voijee kuinka hienoa.
Valurauta tai varsinkin hiiliteräspannut sensijaan on ikuisia ja toimivat paremmin kun nuo muoviset pellepannut ja ovat halvempiakin kun brändipannut. - valurautaa
ottaakopannuun kirjoitti:
Hackmann ja laatu vaan eivät oikein sovi samaan lauseeseen. Kaikkien hackmannin pannujen pinnoitteet on kiinankuraa joka on pilalla parhaimmillaan ekalla paistolla. Saahan hackmannilta aina uuden ja selityksenä on aina se sama, just tässä erässä oli virheellinen pinnoitus, eipä vaan ole yhtään hackmannia osunut vastaan viimeisen 10 vuoden aikana jossa olis ollut laadukas pinnoitus. Ihan sama oli mitä matadoria, kovanaama, rotisseria hyvänsä.
Swiss Diamond taas on parasta mitä keramiikka pannumarkkinoilla on , jos on pilkunpäälle tarkka se voi pysyä hyvänä jopa kaksi vuotta.. voijee kuinka hienoa.
Valurauta tai varsinkin hiiliteräspannut sensijaan on ikuisia ja toimivat paremmin kun nuo muoviset pellepannut ja ovat halvempiakin kun brändipannut.Täysin samaa mieltä hackmannin pannuista, tosi lyhytikäisiä hintaansa verrattuna. Pitäisi ilmeisesti olla tavaraa koko pohjan alalla, että ei kuumene liikaa. Mitenkä sitten paistat esim. pihvit vai onko tarkoitettu pelkäksi soosipannuksi.
- heatonsurface
valurautaa kirjoitti:
Täysin samaa mieltä hackmannin pannuista, tosi lyhytikäisiä hintaansa verrattuna. Pitäisi ilmeisesti olla tavaraa koko pohjan alalla, että ei kuumene liikaa. Mitenkä sitten paistat esim. pihvit vai onko tarkoitettu pelkäksi soosipannuksi.
Ei ihan pidä paikkaansa, sillä mulla on käytössä pieni, 20-senttinen kovanaama jo parikymmentä vuotta ja edelleen sillä paistaa parhaimmat munakkaat eikä pinnoitekaan ole kulunut.
Ilmeisesti joskus aikoinaan Hackman osasi tehdä hyvääkin laatua - muutama vuosi sitten ostin Matadorin ja uskomattoman huono pinnoite siinä oli - yksi munakas ja pinnoite oli pilalla. Lähetin pannun takaisin Hackmannille ja sain uuden Matadorin tilalle ja sen pinnoite on nyt kestänyt nelisen vuotta ja paistaa hyvin edelleen. - kotikokaaja
"Panosta laatuun. Meillä on kyökissä Swiss Diamondia ja Hackmannia"
Jos sinulla on yli 5v vanha Hackmannin pannu, se voi hyvinkin olla laatutavaraa, mutta jos menet nyt kauppaan ja ostat saman näköisen pannu, et saa yhtä laadukasta kuin vanha pannusi. Hackman on siirtänyt tuotantonsa Kiinaan muutama vuosi sitten, ja sen seurauksena laatu on romahtanut. - näin.kävi
ottaakopannuun kirjoitti:
Hackmann ja laatu vaan eivät oikein sovi samaan lauseeseen. Kaikkien hackmannin pannujen pinnoitteet on kiinankuraa joka on pilalla parhaimmillaan ekalla paistolla. Saahan hackmannilta aina uuden ja selityksenä on aina se sama, just tässä erässä oli virheellinen pinnoitus, eipä vaan ole yhtään hackmannia osunut vastaan viimeisen 10 vuoden aikana jossa olis ollut laadukas pinnoitus. Ihan sama oli mitä matadoria, kovanaama, rotisseria hyvänsä.
Swiss Diamond taas on parasta mitä keramiikka pannumarkkinoilla on , jos on pilkunpäälle tarkka se voi pysyä hyvänä jopa kaksi vuotta.. voijee kuinka hienoa.
Valurauta tai varsinkin hiiliteräspannut sensijaan on ikuisia ja toimivat paremmin kun nuo muoviset pellepannut ja ovat halvempiakin kun brändipannut.En tiedä nyky pannuista, mutta itse ostin hackmannin kovanaama pannun 10 vuotta sitten. 5 vuotta päivittäisessä käytössä (muita pannuja ei ollutkaan) ja 8 vuoden kohdalla muutossa sitten heitin menemään, kun ostin uuden muutettuani. Tuo uusi heirol alkaa nyt osoittaa tarttumisen merkkejä, minkä tuo hackman teki vasta 5 vuoden jälkeen. Sekä olisihan sillä voinut paistaa vaikka se toisen 5 vuotta, mutta tiskaaminen vain haastavampaa.
- Anonyymi
Paistinpannun pohjan pitääkin olla kylmänä kaareva ylöspäin. Pannun pohja nimittäin oikenee vata kuumetessaan. Jos pohja on suora jo kylmänä, niin pannu alkaa keikkua lämmettyään, sillä pohja pullistuu alaspäin liedellä. Olen joskus jopa lyönyt puuvasaralla lisää kaarevuutta paistinpannuun, jos kaarevuutta ei ole ollut riittävästi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Paistinpannun pohjan pitääkin olla kylmänä kaareva ylöspäin. Pannun pohja nimittäin oikenee vata kuumetessaan. Jos pohja on suora jo kylmänä, niin pannu alkaa keikkua lämmettyään, sillä pohja pullistuu alaspäin liedellä. Olen joskus jopa lyönyt puuvasaralla lisää kaarevuutta paistinpannuun, jos kaarevuutta ei ole ollut riittävästi.
Hyvin suunnitellut pannut ei keiku kylmänä eikä kuumana.
- Pelle231
Ostit induktiopannun, johon lämmön on tarkoitus siirtyä muuten kuin johtumalla levystä, eli pitäisi lämmetä vaikka olisi ilmassa lähellä pintaa. Mitä väliä siis jo pohja on vähän kiero?
Vai onko ongelmasi se, että käytät tuotetta tarkoitukseen johon sitä ei ole valmistettu eli perusliedellä?
Tutustu ennen ku ostat..- Anonyymi
Kaikki induktiopannut taitaa olla suunniteltu toimimaan kaikilla liesillä, mutta muut ei välttämättä toimi induktioliedellä. Jos tarpeeksi kiero niin induktioliesi ei edes lämpene, huomaa kun nostaa toisen reunan ylös tai sirtää lieden reunalle, alkaa piipata ja menee pois päältä.
- Mitähän ruokaa
HERRAT tekee paistinpannusta?
- keraaminen pannu
Paistinpannu on hyvinkin oleellinen ruuanlaitossa.
- Zape68
Ostin nyt Saimaa designin, mutta pihvejä paistaessa lähti nonstick-pinta kävelee keskeltä... Oli kolmas kerta kun käytin pannua. Aikaisemmin ostin kaksi Hackmanin induktio paistinpannua, mutta molemmat väänty ekan paistamisen jälkeen... Eli opin vaan sen, että liian kuumalla ei saa paistaa, mutta ei siitäkään varotettu etukäteen ohjeissa..
- Latexi69
Ostettiin saman lainen Saimaa design ja käytössä lähes päivittäin ja helvetin hyvin toimii eikä tartu kiinni mikää.
- Hämmästynyt
Sama juttu. Todella hyvä pannu. Pesee ylihinnoitellut brändituotteet mennen tullen.
- Ihmeetjamerkit
Ostin joku aika sitten Saimaa design 3 l kattilan. Mistähän voisi johtua kattilan pohjan muuttunut väri. Pesen sen yleensä pesukoneessa ja pohjan väri on vaalean sinipunainen.
- Renginkengin
Valurauta ei mene rikki, eikä taivu ja kestää kuumaa vaikka 1000c.
Tosin omat ongelmansa valuraudassakin.
Hackmannin valuraudan keskikohta korkeammalla kuin reunat. - KokkiNelonen
Olen ahkera paistinpannun käyttäjä, käytän paistinpannua päivittäin. Olen ostellut näitä pinnoitettuja pannuja useita, merkit ja pinnoitteet ovat vaihdelleet. En ole käyttänyt niitä liian kuumalla liedellä, olen käyttänyt pannuilla pelkkää puulastaa eli en ole raapinut paistopintoja kovalla muovi tai metallilastalla. Kyllä niiden "elinkaari" on ollut korkeintaan neljä vuotta. Ihmettelen kun täällä kehuskellaan kuinka pannujen pinnoitteet kestävät kymmenenkin vuotta täysin ehjänä, paistettavat raaka-aineet eivät tartu pannun pohjaan kiinni vaikka mitä ruokaa tekisi . Minunkin seuraavaksi ostamani paistinpannun pinnoite kestää varmasti seuraavan sata vuotta uuden veroisena kun sillä ei paistella mitään ja tulevat sukupolvet jaksavat säilyttää sitä kaapissa.
- JauneBrillant
Miksi ei voi paistaa munia leivinpaperilla uunissa?
- JokunenJopa
Swiss Diamond ja Hackman ovat molemmat todella huonoja valintoja pannuksi. Tefalin paremmat mallit ovat kestäneet kolmisen vuotta säännöllisesti. Jos haluaa pannun, joka sekä kestää että toimii induktioliedellä parhaiten, on ostettava valurautapannu. Siihen ei tartu ruoat ja huolto on helppoa. Meillä vanhin valurauta on yli 30 vuotias ja edelleen virheetön vaikka se on aktiivisimmin käytössä.
- lampu
täysin paska pannu ostin tokmannilta joinsuusta poltaa kaikki ruuat pohjaan että selainen saimaan pannu on
- kottimakki
Mulla on uusi saimaa paistinpannu jolla ei tee yhtään mitään, kaikki tarttuu kiinni pohjaan oli pihvi, jauheliha, tai kananmuna tulos aina sama, kaikki konstit kokeiltu, eri lämpötilat ym. ym
- kaikkiterästä
Paras paistinpannu, jonka olen ostanut on Fiskarsin allsteel-pannu - aivan uskomaton kaikkeen paistamiseen, painava eli pitää lämmöt ja ceratec-pinnoite todella liukas ja helppohoitoinen.
Pannu on valmistettu Suomessa Sorsakoskella eli ei mitään kiina-kuraa - maksoi tosin hieman enemmän kuin pannut yleeensä, mutta Prismassa se oli tarjouksessa -30%, joten lähti mukaan.
- SaimaaDesignOyj
Todella ala-arvoinen keraaminen Saimaa Design pannu. Kaikki palaa pohjaan, tänään lopullisesti, kun yritin kanaa tehdä. Ei auta mikään lämpötilasäätö tai eri öljy tms. Kaikki tarttuu, halpa oli, vuoden pari käytössä, pohja värjäytyy ym ym. Älkää ostako Saimaa Designia!!!
Saman merkin kasari 1,5 litraa paska sekin, värjäytyy pohjasta, eikä soodatkaan auta.- Anonyymi
Lietesi on rikki jos säätö ei mene pienemmä'lle.
- Anonyymi
Meillä päivittäisessä käytössä jo pitkään ja edelleen kuin uusi. Jotkut asiat vähän tarttuu, mutta ei haittaa kun sitä oppii käyttämään. Ei siis sovi ihan kaikkeen mutta mikäpä pannu sopisi kaikkeen. Iso plussa on että se on erittäin helppo puhdistaa ja ei mene miksikään myöskään tiskikoneessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 763571
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t292314Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä842023Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian191570- 281431
Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja271413Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni71364Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu671327Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101237Kerro nainen
Milloin huomasit, että kyse ei ole ihastumisesta vaan jostain selvästi vakavammasta.531085