Lenkki,kokonaislihapitoisuus 6 % .
Nakki , kokonaislihapitoisuus 10 % .
Palvikinkku lihapitoisuus 65 % .
Kun valmistajat valittavat lihan huonoa menekkiä , niin eikö lihaa
voisi piilottaa vähän enemmän esimerkiksi makkaraan ,tuskin siitä kukaan valittaisi .
Makkara
16
674
Vastaukset
- lihaprosentti
Huiluntuhti 87%
Lidl Dulano Bratwurst 91 %
Pari esimerkkiä varsin hyvistä tuotteista, että kyllä niitä löytyy...
Ja paljon on muitakin hyviä. - Panhandle
Tai Vatajan täyslihanakki, 80 %
Makulihan täyslihanakki, 85 % (?)
Snellmanin kuoreton Kunnon nakkimakkara, 89 %
Snellmanin Iivari ja Eetvartti ruokamakkara 86 %.
Lähi-Prisman valikoimiin on hiljattain ilmestynyt kevyt broilerilenkki, jossa on lihaa myös yli 80 % (ja nimenomaan lihaa, ei "lihaan verrattavia valmistusaineita") ja rasvaa vain 9 %. Koska en muista valmistajaa, en pääse tarkistamaan tietoja.
Makkaran ravintoarvo on jo parempi kuin kokolihaleikkeleiden. Mitä kokolihaa se sellainen on, jossa on lihaa 82 %? Näin kuitenkin lukee kinkkuviipalepaketin kyljessä. Prosentti voi olla jopa alle 80, jos kyse on halpatuotteesta.- Panhandle
Muistin väärin tuon uutuuden, se oli Kivikylän Kalkkunalenkki. Lihapitoisuus 80 %, rasvaa 9 %. Sopii ainakin minusta hyvin soppaan.
- kivikylä atria
Panhandle kirjoitti:
Muistin väärin tuon uutuuden, se oli Kivikylän Kalkkunalenkki. Lihapitoisuus 80 %, rasvaa 9 %. Sopii ainakin minusta hyvin soppaan.
Katsopa valmistaja,yllätys.
- kirkasta kaaliin
Tapio 39%
- Tapio Viinoja
Tanskalaista etanolia. Mieluummin valitsen suomalaisen Sisun, 39% sekin.
Paremmat / kalliimmat makkarat ovat yleensä myös maukkaampia ja valitettavasti usein myös kalliimpia. Ulkomaiset makkarat järjestään lihaisempia mutta myös suolaisempia.
Halvoissa makkaroissa on liha korvattu rasvalla, nahalla (kamara), lisäaineilla ja suolalla sekä mausteilla.
Suosin mielelläni pieniä paikallisia makkarantekijöitä, heillä usein paremmat tuotteet isompien valmistajien kustannuksella.- diu diu
Minkätakia esim. Lidlin makkarat on niin suolaisia?
Kun pakkauksen etusivulle vielä painetaan suurella 100 % suomalaista lihaa , tietää että kyseessä on varmasti Suomalainen
laatutuote ,- Makkara on makkara
Minä en ole koskaan tajunnut tätä ihmisten vimmaa verrata makkaraa fileeseen. Minulle makkara on aina ollut vähä niiku pizza, siihen kaivetaan vähän kaikkea kaapinpohjalta. Maukas tapa hävittää jämät. Jos te haluatte kokolihaa, niin älkää sitten ostako makkaraa.
"Kokolihamakkara" on kyllä hyvää, mutta niin on myös se suomen kuuluisin vihannes. Omassa huushollissa maku ja käyttötarkoitus ratkaisee, ei mikään tuoteseloste.- Panhandle
Mitäs jos haluaakin syödä lihaa makkaran muodossa, ei jauhoja ja "lihaan verrattavia valmistusaineita"? Kyllä se lihapitoisuus tuntuu maussakin, jauhomakkara ei (ainakaan minusta) ole yhtä hyvää kuin sellainen, jossa on reilusti lihaa.
Makkaraan käytettävä liha on todennäköisesti aika kaukana fileestä. Jos haluan fileetä, ostan sitä, niin kuin usein teenkin. Joskus kuitenkin tekee mieli makkaraa, ja sekin saa mielellään olla laadukasta. Lihan määrä kun vaikuttaa paitsi makuun, myös ravintoarvoon.
Kyllä hyviä tuotteita löytyy , mutta miksi me kuitenkin ostamme näitä 10 % tuotteita niin paljon että niitä kannattaa valmistaa .
- Panhandle
Olisiko hinnalla mitään tekemistä asian kanssa? Osa asiakkaista ei katso yhtään, mitä tuote sisältää, vaan ostaa automaattisesti sellaisen, mikä näyttää halvalta (mutta ei sitä ole, kun tarkemmin katsoo).
Onneksi lihapitoisuudesta on tullut pienoinen trendi, ja yli 75 % lihaa sisältävissä makkaroissa ja nakeissa on hyvin valinnanvaraa. - Suomenmieli
Siksi kun valtaosa ihmisistä on niin pösilöitä, että vertaavat vain sokeasti kilohintoja.Kun jätetään PAINONLISÄYSvesi yms. aineet pois meneekin se jo yli ymmärryksen. Täysin teennäistä painonlisäystä kannattaisi alkaa verottaa jo pelkästään ympäristösyistä.
- Suomenmieli
Panhandle kirjoitti:
Olisiko hinnalla mitään tekemistä asian kanssa? Osa asiakkaista ei katso yhtään, mitä tuote sisältää, vaan ostaa automaattisesti sellaisen, mikä näyttää halvalta (mutta ei sitä ole, kun tarkemmin katsoo).
Onneksi lihapitoisuudesta on tullut pienoinen trendi, ja yli 75 % lihaa sisältävissä makkaroissa ja nakeissa on hyvin valinnanvaraa.Prosentit on muuten hyvä juttu, MUTTA valvooko mikään taho.Nimittäin suutuntuma kertoo, että suomalainen % on saksalaisessa melkein%%. Vai voiko todellakin saksalainen% olla niin paljon suomen%:ia mauttomampi.
- ranskalaista?
Lihaa ei kannata piilottaa makkaraan.Jauho on halvempaa ja pöljät suomalaiset ihannoi HK:n sinistä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olit niin lähellä
Taas söpis olit siinä ihan käden etäisyydellä❤️ Jos sinä ja minä olisimme olleet kahden, olisin hypännyt sun kaulaan. Sa683971Kun me näemme taas
Siihen on viikkoja, korkeintaan kuukausia. Jännite välillemme vetää meidät ennemmin tai myöhemmin toistemme läheisyyteen212271Elokapinan mielenosoitussarja alkaa
Varma kesän merkki on, kun planeetastamme huolestuneet ihmiset alkavat pitää tilaisuuksia muistuttaakseen ihmisiä siitä,4421956Eipäs sitten ryypätä kesälomalla
Työnantaja voi antaa potkut, vaikka olisi ryypännyt 2-4 viikkoa sitten. Vaikka olenkin raivoraitis, niin en kannata tuo1641801- 1081176
Pysyä yhdessä vai ei
En tiedä, ollaan asuttu samassa asunnossa kohta joku 5 vuotta. Olisi sanomista vähän kaikesta mutta eniten itseä ottaa p911166Marinin hallitus onnistui työllisyystoimissa
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/marinin-hallitus-saavutti-tavoitteensa-merkittava-onnistuminen-tyollisyydessa-tuore-m2361115Tänään oli
Noiiiiin 🤏 vähällä ettei tapahtunut jotain mieletöntä. Valitettavasti olosuhteet esti. Odota hetki vielä 😘33937En halua sua enää
joten ihan turhaan tulet "esiintymään" mun näkö- ja kuulopiiriin. Ärsyttää vain kun omat tekemiset häiriintyy, kun en ha37788Ukrainan häviö pitää tunnistaa ja tunnustaa
Venäjä ei ole vain maa, jolla on suuri hyvin koulutettu ja varusteltu armeija, joka on osoittanut tehokkuutensa Ukraina166740