Lenkki,kokonaislihapitoisuus 6 % .
Nakki , kokonaislihapitoisuus 10 %  .
Palvikinkku lihapitoisuus 65 %  .
Kun valmistajat valittavat lihan huonoa menekkiä , niin eikö lihaa 
voisi piilottaa vähän enemmän esimerkiksi makkaraan ,tuskin siitä kukaan valittaisi .
Makkara
16
724
Vastaukset
- lihaprosenttiHuiluntuhti 87% 
 Lidl Dulano Bratwurst 91 %
 Pari esimerkkiä varsin hyvistä tuotteista, että kyllä niitä löytyy...
 Ja paljon on muitakin hyviä.
- PanhandleTai Vatajan täyslihanakki, 80 % 
 Makulihan täyslihanakki, 85 % (?)
 Snellmanin kuoreton Kunnon nakkimakkara, 89 %
 Snellmanin Iivari ja Eetvartti ruokamakkara 86 %.
 Lähi-Prisman valikoimiin on hiljattain ilmestynyt kevyt broilerilenkki, jossa on lihaa myös yli 80 % (ja nimenomaan lihaa, ei "lihaan verrattavia valmistusaineita") ja rasvaa vain 9 %. Koska en muista valmistajaa, en pääse tarkistamaan tietoja.
 Makkaran ravintoarvo on jo parempi kuin kokolihaleikkeleiden. Mitä kokolihaa se sellainen on, jossa on lihaa 82 %? Näin kuitenkin lukee kinkkuviipalepaketin kyljessä. Prosentti voi olla jopa alle 80, jos kyse on halpatuotteesta.- PanhandleMuistin väärin tuon uutuuden, se oli Kivikylän Kalkkunalenkki. Lihapitoisuus 80 %, rasvaa 9 %. Sopii ainakin minusta hyvin soppaan. 
- kivikylä atriaPanhandle kirjoitti:Muistin väärin tuon uutuuden, se oli Kivikylän Kalkkunalenkki. Lihapitoisuus 80 %, rasvaa 9 %. Sopii ainakin minusta hyvin soppaan. Katsopa valmistaja,yllätys. 
 
- kirkasta kaaliinTapio 39% - Tapio ViinojaTanskalaista etanolia. Mieluummin valitsen suomalaisen Sisun, 39% sekin. 
 
- Paremmat / kalliimmat makkarat ovat yleensä myös maukkaampia ja valitettavasti usein myös kalliimpia. Ulkomaiset makkarat järjestään lihaisempia mutta myös suolaisempia. 
 Halvoissa makkaroissa on liha korvattu rasvalla, nahalla (kamara), lisäaineilla ja suolalla sekä mausteilla.
 Suosin mielelläni pieniä paikallisia makkarantekijöitä, heillä usein paremmat tuotteet isompien valmistajien kustannuksella.- diu diuMinkätakia esim. Lidlin makkarat on niin suolaisia? 
 
- Kun pakkauksen etusivulle vielä painetaan suurella 100 % suomalaista lihaa , tietää että kyseessä on varmasti Suomalainen 
 laatutuote ,
- Makkara on makkaraMinä en ole koskaan tajunnut tätä ihmisten vimmaa verrata makkaraa fileeseen. Minulle makkara on aina ollut vähä niiku pizza, siihen kaivetaan vähän kaikkea kaapinpohjalta. Maukas tapa hävittää jämät. Jos te haluatte kokolihaa, niin älkää sitten ostako makkaraa. 
 "Kokolihamakkara" on kyllä hyvää, mutta niin on myös se suomen kuuluisin vihannes. Omassa huushollissa maku ja käyttötarkoitus ratkaisee, ei mikään tuoteseloste.- PanhandleMitäs jos haluaakin syödä lihaa makkaran muodossa, ei jauhoja ja "lihaan verrattavia valmistusaineita"? Kyllä se lihapitoisuus tuntuu maussakin, jauhomakkara ei (ainakaan minusta) ole yhtä hyvää kuin sellainen, jossa on reilusti lihaa. 
 Makkaraan käytettävä liha on todennäköisesti aika kaukana fileestä. Jos haluan fileetä, ostan sitä, niin kuin usein teenkin. Joskus kuitenkin tekee mieli makkaraa, ja sekin saa mielellään olla laadukasta. Lihan määrä kun vaikuttaa paitsi makuun, myös ravintoarvoon.
 
- Kyllä hyviä tuotteita löytyy , mutta miksi me kuitenkin ostamme näitä 10 % tuotteita niin paljon että niitä kannattaa valmistaa . - PanhandleOlisiko hinnalla mitään tekemistä asian kanssa? Osa asiakkaista ei katso yhtään, mitä tuote sisältää, vaan ostaa automaattisesti sellaisen, mikä näyttää halvalta (mutta ei sitä ole, kun tarkemmin katsoo). 
 Onneksi lihapitoisuudesta on tullut pienoinen trendi, ja yli 75 % lihaa sisältävissä makkaroissa ja nakeissa on hyvin valinnanvaraa.
- SuomenmieliSiksi kun valtaosa ihmisistä on niin pösilöitä, että vertaavat vain sokeasti kilohintoja.Kun jätetään PAINONLISÄYSvesi yms. aineet pois meneekin se jo yli ymmärryksen. Täysin teennäistä painonlisäystä kannattaisi alkaa verottaa jo pelkästään ympäristösyistä. 
- SuomenmieliPanhandle kirjoitti:Olisiko hinnalla mitään tekemistä asian kanssa? Osa asiakkaista ei katso yhtään, mitä tuote sisältää, vaan ostaa automaattisesti sellaisen, mikä näyttää halvalta (mutta ei sitä ole, kun tarkemmin katsoo). 
 Onneksi lihapitoisuudesta on tullut pienoinen trendi, ja yli 75 % lihaa sisältävissä makkaroissa ja nakeissa on hyvin valinnanvaraa.Prosentit on muuten hyvä juttu, MUTTA valvooko mikään taho.Nimittäin suutuntuma kertoo, että suomalainen % on saksalaisessa melkein%%. Vai voiko todellakin saksalainen% olla niin paljon suomen%:ia mauttomampi. 
 
- ranskalaista?Lihaa ei kannata piilottaa makkaraan.Jauho on halvempaa ja pöljät suomalaiset ihannoi HK:n sinistä. 
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- Sanna Marin teki sen, mihin muut eivät pystyneet - sote kerralla maaliinYli 15 vuotta Suomessa vatvottu sote-uudistus meni lopulta läpi Sanna Marinin hallituksen aikana. Edeltävät hallitukset424915
- Enää viisi yötä Sannan kirjaanIhan täpinöissään tässä odotellaan. Vaikea pysytellä aloillaan, kun koko ajan tekisi mieli jo kirjakauppaan rynnätä, mut183646
- Marinin hallitus hyväksyi soten (105-77) vuonna 2021vastaan äänesti Kok, persut, KD, Liike Nyt. Nyt on sitten käynyt niin kuin on käynyt. Pääkirjoitus: Sanna Marin jätti693443
- Lehtinen: "Oli demareidenkin onni, että valkoiset voittivat sodan 1918"Lasse Lehtisen mukaan vasemmalla on radiohiljaisuus hänen uutuuskirjastaan, "Läheltä piti. Kansakunnan hurjat hetket" L1012798
- SDP:n valtuutettu valehtelee koulutuksensaSDP:n helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Mahad Ahmed käyttää maisterin titteliä suoritettuaan 60 opintopisteen epäviral862670
- IL - 100 000 potentiaalista sotilasta pakeni Ukrainasta!"Ukrainasta nuorten miesten joukkopako Liki 100 000 asevelvollisuusikäistä miestä on poistunut Ukrainasta parin viime k302620
- Anteeksi TAamulla olit iloisena huomenta toivottamassa ja minä naama mutrussa sanoi huomenet takaisin. Tajusin vasta yläkerrassa161693
- En mä tahallani ole näin hankala.Mulla oli kuusi vuotta sitten vähän samanlainen tilanne ja se päättyi huonosti. Ilmeisesti kuvittelin kaiken silloin ta161536
- Harmittaako mies, että yhteys katkesi?Olisitko halunnut, että olisi säilynyt jonkinlainen yhteys vai oliko parempi polttaa sillat takana?2011428
- 1521321