FITBIT-rannekkeesta pieni varoitus

rash

En ole suomalaislta keskustelupalstoilta tai muualtakaan löytänyt avausta fitbitin aiheuttamasta ongelmasta - missään ei kerrota, että vehje saattaa aiheuttaa erittäin pahan allergisen ihottumareaktion ranteeseen ( kyseessä Flex, mutta ilmeisesti muutkin ihoa vasten olevat mallit aiheuttavat samaa). Ongelma on kuitenkin tunnettu ympäri maailmaa käyttäjillä, jotka ovat saaneet ihottumaa rannekkeesta. Fitbit itse väittää, että kyseessä olisi nikkeliallergia, mutta en ole löytänyt ensimmäistäkään ihottuman saanutta henkilöä, jolla olisi ollut nikkeliallergia.. Itse sain erittäin pahan reaktion viikon käytön jälkeen ja ongelma sen kuin pahenee ja leviää vain. Jopa fitbitin omalla foorumilla on toistasataa sivua, jotka käsittelevät tätä aihetta puhumattakaan Facebook sivuista. Veikkauksia on vuotava patteri, metalliosissa käytetyt aineet yms, mutta selvyyttä ei ole vielä saatu. Muuten kyllä fitbit toimii kuin luvattu ja varmasti on apuna liikunnan ja kuntoilun lisäämisessä, mutta niin kauan kuin ei selvyyttä saa mistä johtuu tuo allerginen reaktio on varoitus käytöstä kyllä paikallaan - vehje on kuitenkin aika arvokas ja jos sitä viikon voi käyttää niin hinta on kyllä kohtuuton.Puhumattakaan sitten toipumisajasta, joka saattaa olla kuukausiakin ainakin foorumeitten mukaan. Mitä sitten elimistöön tätä kautta on joutunutkin on arvoitus - ihottuma lähti pienistä palovamman näköisistä pisteistä ja laajeni nopeasti isoksi renkaaksi ranteessa .

9

2268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fitbit Suomi

      Hei,

      ikävä kuulla, että olet saanut allergisen reaktion. Jotta Fitbit voi selvittää asiaa paremmin, lähetä kuvaus Flexin käytöstäsi ja allergisesta reaktiostasi kuvan kanssa asiakaspalveluun https://help.fitbit.com/customer/portal/emails/new.

      Kuten minkä tahansa korun kanssa, osa ihmisistä saa allergioita. Force ja Flex rannekkeet on tehty joustavasta ja kestävästä elastisesta materiaalista, mutta ne eivät sisällä lateksia. Rannekkeiden kaltaista materiaalia käytetään useissa urheilukelloissa. Haka ja ulkokuori on tehty kirurgitasoisesta ruostumattomasta teräksestä ja ne voivat sisältää hieman nikkeliä. Allergisen reaktion voi aiheuttaa esimerkiksi nikkeliherkkyys tai reaktiot bakteereihin, joita kertyy kaikkiin puettaviin välineisiin kuten rannekelloihin, rannekkeisiiin ja koruihin. Syynä saattaa olla myös reaktio rannekkeen ja käyttämäsi saippuan tai hien välillä.

      Meille on tärkeää, että asia selviää. Voit halutessasi ilmoittaa käsittelynumerosi yksityisviestinä Fitbit Suomen Facebook-sivuille, niin huolehdimme siitä, että tämä palaute käsitellään kiireellisenä.

      Ystävällisin terveisin

      Fitbit Suomen Facebook-tiimi

    • Turhaantunut

      Ei enää mikään varoitus auta, kun olen testannut kolmeen eri kertaan ja tulee tosi paha ihottuma joka kerrasta. Älkää missään nimessä ostako tuotetta kun minulle jolla ei ole mitään allergioita ollut, kuin vain ja ainoastaan tästä tuotteesta. Voi paska kun meni rahat hukkaan:(

    • Salaliittoko

      Varoitus on ihan asiallinen, mutta herää vain kysymys onko testeillä todettu ettei henkilöillä kuitenkaan ole nikkeli yliherkkyyttä. Vaikea uskoa, että kaikki jotka ovat saannet kellosta reaktion olisivat selvittäneet asian, kun se varmasti maksaa vaivaa ja rahaa aika paljon suhteessa kellon arvoon tai siihen, että ongelmasta pääse jättämällä kellon pois.

      • fitbitti

        Mulle tuli fitbitistä ihottumaa, eikä mulla ole oletettavasti nikkeliallergiaa. Asiaa ei toki ole testattu, mutta kykenen pitämään esimerkiksi pukukoruja ilman oireita. Harmittaa vähän, kun laitetta ei pysty pitämään.


      • kawad

        Aiheeseenhan tämä ei sinänsä liity, mutta olisin vailla fitbit "kavereita". Saataisiin yhdessä kunto kohenemaan.


    • käyttäjä8134

      Itselläni myös iski ihottuma 2 viikon käytön jälkeen. Koruista ei koskaan ole tullut samaa reaktiota. Vaihdoin fitbitin toiseen käteen ja sama 2 viikkoa ja iho aukesi. Vaihdoin taas toiseen käteen, mutta jo saman päivänä ranne alkoi punottaa ja turvota. Otin rannekkeen pois käytöstä ja yritän nyt parantaa haavoja.

    • Hilex68

      Tää on jo vanhempi juttu mut mulla on samaa ongelmaa Polar A360 rannekkeen kanssa.Ranteet punottaa ja kutiaa.

      • aitoBlueteam

        kerronko mikä minulla kirvelee ja punottaa

        kerronko


      • Sanika

        Minulla myös Polar 360 kanssa iho-ongelmia. Samalla lailla olen vaihtanut kädestä toiseen ja nyt ihottuma tosiaan nousee jo samana päivänä uudestaan. En oikein ymmärrä kuinka laitevalmistajat sanoo että pidettävä löysällä ranteessa. Millä periaatteella se sitten sykkeen mittaa? Itse olen huomannut että jos ei ole tiukalla niin ei kunnolla mittaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe