Terapeutti ei päästä irti

Auttakaa!!

Olen käynyt kaksi ja puoli vuotta terapeutilla. Olen saanut työharjoittelupaikan, mutta nyt hän vaatii että tapaamisemme estää työharjoitteluni, käskee tulla vaikka tietää että työharjoittelussani oli tärkeä päivä kerran, (näyttöjä) sekä käskee perua ystävien tapaamiset että olen hänen vastaanotollaan hänen määräämänä aikana. Terapiani on kelan tukemaa psykoterapiaa. Elämäni on nyt raiteillaan ja haluaisin lopettaa käynnit ja keskittyä tulevaisuuteeni ja tehtäviini. Mikä avuksi?

Hän vetoaa että olen hakenut kelan terapiaa ja puolivuotta on hänellä vielä silloin saatavia, joudunko maksamaan ns. tyhjästä jos lopetan käynnit? Kun sain elämäni järjestykseen, muutin poikaystäväni kanssa yhteen ja olen tyytyväinen, hän masentaa minua sanomalla että kyllä se rakkaus vielä päättyy, miehiin ei voi luottaa yms. Eikö hän halua päästää irti kun tekee näin? Auttakaa!

4

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En siis ole alalla

      Jos et ole kirjoittanut alle kirjallista sopimusta, jossa olisi kohta psykoterapian lopettamiseen liittyen, niin senkun lopetat vain.

      Psykoterapeutti satsaa jokaiseen asiakkaaseensa. Hänellä voi olla jonkinlainen tuntuma siitä, minne asti varaa asiakkaalle aikoja ja hän torjuu uusien aikojen kyselijät tämän perusteella. Siksi psykoterapeutit joskus psykoterapian alussa ottavat puheeksi asian: jos asiakas yllttäen lopettaakin aikaisemmin,kuin oli yhdessä suunniteltu, niin mitä sitten tehdään. Ennen kuin psykoterapeutti saa tyhjäksi jäävälle ajan kävijän, hän on tuon tunnin (tai kahden) ajan viikossa useamman viikon (kuukauden) palkaton.

      Psykoterapeuttisi on selvästi ajatellut, että käyt kolme vuotta (sen kelakorvausajan). Toisaalta ilmassa todennäköisesti on ollut, että olet jo kunnossa ja valmis lopettamaan. Ettekö olleet puhuneet siitä?
      No, olitte tai ette, jos kirjallista sopimusta ei ole, niin sinä voit lopettaa käynnit vaikka tänään. Voit vaikka soittaa ja sanoa, että et enää tule.

      Psykoterapia on iso juttu ja yleensä lopettamiseenkin on hyvä varata aikaa ja läpikäydä sekin tunne..miltä ihmissuhteen lopettaminen, hyvästit tuntuvat. Sinun kohdallasi voi kuitenkin olla, että luottamuksesi psykoterapeuttiin on jo särkynyt sen verran, että en osaa sanoa, pystyttekö tähän lopputyöhön sinua auttavalla tavalla. Tämä jää omaan harkintaasi.

      Psykoterapia on ennen kaikkea oma asiasi. Kela antaa siihen mahdollisuuden, mutta ei velvoita. Sinulla ei siis Kelan suuntaan ole mitään velvoitteita eikä psykoterapeutinkaan, jos sitä sopimusta teidän välillä ei ole. Yksityisyrittäjänä hän (täytyy tietää) tietää, että joskus tulot yllättävästi notkahtavat hetkeksi (kun asiakas yllättäen lopettaa).

      Psykoterapia on tehtävänsä tehnyt, kun asiakas luottaa itseensä ja elämäänsä. On suunnitelmia ja haaveita tulevaisuuden suhteen! Onnea sinulle jatkossa.

    • Nostahäntäpystyyn

      Olet siis kaksi ja puoli vuotta antanut jonkun muun ajatella puolestasi ja vielä olisi puolivuotta jälellä kelan maksamaa aikaa?

      Se on totta, ettei miehiin voi luottaa, mutta se, että sen takia tarvitsisi taas terapeuttia, -ei

      Muuten en minä olis mitään muuta ehtinyt elämässäni tehdä kuin terapeutilla ravata.

    • psykonarsisti?

      "Kun sain elämäni järjestykseen, muutin poikaystäväni kanssa yhteen ja olen tyytyväinen, hän masentaa minua sanomalla että kyllä se rakkaus vielä päättyy, miehiin ei voi luottaa yms. Eikö hän halua päästää irti kun tekee näin? Auttakaa!"

      Toi kyllä kuulostaa siltä että tosta pitäisi jo ilmottaa jonkinlaiselle viranomaiselle. Ei kuulosta ihan ammattimaiselle tuollainen että terapeutti alkaa hallitsemaan potilasta uhkailun avulla. Kyllähän terapeutti tietää millaista rakkaus tai rakastuminen on ja jos terapeutti alkaa uhkaamaan sillä että rakkaus viedään vielä pois niin tuo ei oikein kuulosta ammattimaiselta käytökseltä. Jos rakkaudesta ei ole hyötyä terapian kannalta, voisi terapeutti ehdottaa sitä ettei anna tunteilla valtaa lainkaan. Terapeutti ei kuitenkaan sitä tee koska hän ilmeisesti haluaa nähdä sinun pettyvän. Pettymyksestä seuraa masennusta jolloin kaipaat lohduttajaa ja pelastajaa jolloin terapeuttisi voi toimia pelastajana. Taitaa terapeuttisi olla terapian tarpeessa.

    • 19+12

      Hankkiudu eroon tuollaisesta itsekkäästi kusipääterapeutista mahdollisimman pian. Hän on siellä sinua varten, et sinä häntä. Jos hänelle on vaikeuksia ymmärtää sitä, on hän käyttänyt sinua hyväkseen koko ajan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      381
      3591
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      129
      2529
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      127
      1792
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1270
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1137
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      50
      1125
    7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      162
      1104
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      63
      1074
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      908
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      50
      882
    Aihe